stena Objavljeno 15. julij 2021 Share Objavljeno 15. julij 2021 osis reče Dne, 14. 7. 2021 at 7:34: A kdo, ki potuje vzame svoj bidon/flašo ipd sabo v ročno prtljago? Bom potoval z rynair in bom imel carry on ampak bi sabo vzel en ta aluminijast bidon ker grem nekam kjer bo precej vroče in bi hotel imet sabo flašo, ki skrbi, da je voda vsaj malo časa hladna. a mi bodo kaj kompliciral? ni nobene panike, če maš prazen bidon. 1 Povezava do prispevka
╭∩╮ lynx Objavljeno 21. julij 2021 Share Objavljeno 21. julij 2021 Moja izkušnja je ista; tudi kovinski so dovolj tanki, da na X-rayu vidijo, da je prazno. Vedno to delam, pa še nikjer nisem imel težav. Na nekaterih letališčih se da potem lepo napolnit iz pitnikov, polnilcev, v najslabšem primeru pa na skretu. Če nimaš rokavčka je pa malo iluzorno pričakovat izolacijo — pri plastičnih je boljša. 1 Povezava do prispevka
╭∩╮ osis Objavljeno 21. julij 2021 Share Objavljeno 21. julij 2021 lynx reče pred 20 minutami: Moja izkušnja je ista; tudi kovinski so dovolj tanki, da na X-rayu vidijo, da je prazno. Vedno to delam, pa še nikjer nisem imel težav. Na nekaterih letališčih se da potem lepo napolnit iz pitnikov, polnilcev, v najslabšem primeru pa na skretu. Če nimaš rokavčka je pa malo iluzorno pričakovat izolacijo — pri plastičnih je boljša. Kul & tnx. Drugače sem pa pred leti kupil eno to kovinsko flaško v tisto kar je bilo pred sports direktom, to Karimor firmo in dejansko kar lepo drži temperaturo. Ne ravno 12 ur kot zdaj te nove reklamirajo ampak par ur pa brez problemov. Povezava do prispevka
╭∩╮ lynx Objavljeno 21. julij 2021 Share Objavljeno 21. julij 2021 Potem je to že termoska, ne pa bidon s svojim milimetrom debeline. Povezava do prispevka
BumbleBee Objavljeno 16. avgust 2021 Share Objavljeno 16. avgust 2021 Kako je sedaj s temi evropskimi COVID obrazci, so potrebni le za koncno destinacijo? Imam nacrtovan let s presedanjem v Nemciji in kakor razumem za tranzitne potnike ni potreben (oz v kolikor ne zapustis terminala). Povezava do prispevka
Vincent Objavljeno 16. avgust 2021 Share Objavljeno 16. avgust 2021 (urejano) Popravek, spregledal, da te zanima Covid obrazec. Sem mislil da tisti Passenger Locator Form. Težko je rečt na splošno, načeloma za vse te stvari zadostujejo zahteve, ki jih določi dohodna država. Ampak vsaka država si lahko izmisli svoja pravila (npr. Nemčija lahko zahteva cepljenje/PCR tudi za tranzit). Potem je tu še vprašanje, kaj zahteva oseba na šalterju ob check-inu oz. ob vkrcanju. Obrni se na letalskega prevoznika, če ti uspe dobit kakšen info. Ali pa se skeširaj za PCR test, če nisi cepljen. 16. avgust 2021 uredilo bitje Vincent eh debil, nekaj spregledal Povezava do prispevka
BumbleBee Objavljeno 16. avgust 2021 Share Objavljeno 16. avgust 2021 (urejano) Imam že rezerviran hitri test za dan pred potovanjem. Bi šel na PCR samo imajo tak sistem da bi rezultat dobil šele po tem ko bi bil na letalu kar je pa kanček prepozno (samotestiranje, test jim pošlješ nazaj po pošti potem pa čakaš 24-48 ur po tem ko dobijo na končnen rezultat tako da bolj neuporabno, če si časovno omejen). Sem pogledal in je za Nemčijo in Slovenijo manj kot 48 ur star negativni hitri test dovolj potrdilo za cepljenje pa še čakam, da mi ga digitalno pošljejo v nabiralnik. Edit: Navedek Simplified rules now apply for passengers travelling to Germany on an international flight with a connecting flight to a Schengen country. Provided that the entry requirements of the destination country are met, a transfer in Germany (including entering into the Schengen area) is now possible. Prerequisites are a confirmed ticket for the onward flight within 24 hours and/or other documentation for the onward journey. The required proof of a negative Corona test, the vaccination against Covid-19 or the immunity is still required (exception are for schedules from Non-Schengen-Countries via Germany onto other Non-Schengen-Countries). This rule does not apply to passengers from virus variant areas (currently: Brazil, Uruguay) Se pravi če imaš pogoje za končno šengen državo in PCT je presedanje v Nemčiji safe. 16. avgust 2021 uredilo bitje BumbleBee Povezava do prispevka
Burned Fox Objavljeno 17. avgust 2021 Share Objavljeno 17. avgust 2021 osis reče Dne, 21. 7. 2021 at 18:23: Kul & tnx. Drugače sem pa pred leti kupil eno to kovinsko flaško v tisto kar je bilo pred sports direktom, to Karimor firmo in dejansko kar lepo drži temperaturo. Ne ravno 12 ur kot zdaj te nove reklamirajo ampak par ur pa brez problemov. Isto dela tapoceni za 5-10 evrov in ja, ne komplicirajo BumbleBee reče Dne, 16. 8. 2021 at 16:19: Imam že rezerviran hitri test za dan pred potovanjem. Bi šel na PCR samo imajo tak sistem da bi rezultat dobil šele po tem ko bi bil na letalu kar je pa kanček prepozno (samotestiranje, test jim pošlješ nazaj po pošti potem pa čakaš 24-48 ur po tem ko dobijo na končnen rezultat tako da bolj neuporabno, če si časovno omejen). Sem pogledal in je za Nemčijo in Slovenijo manj kot 48 ur star negativni hitri test dovolj potrdilo za cepljenje pa še čakam, da mi ga digitalno pošljejo v nabiralnik. Edit: Se pravi če imaš pogoje za končno šengen državo in PCT je presedanje v Nemčiji safe. cepljen, pa sej to fases prec v zvem? Povezava do prispevka
BumbleBee Objavljeno 17. avgust 2021 Share Objavljeno 17. avgust 2021 (urejano) Sem v Zdruzenem kraljestvu in tu prejel obe dozi. Kakor so bili relativno uspesni pri cepljenju je pri dobivanju potrdil druga zgodba, nic usklajeno o kaksnem razvoju aplikacije pa se zgolj razmislja. 17. avgust 2021 uredilo bitje BumbleBee Povezava do prispevka
mumbo360 Objavljeno 17. avgust 2021 Share Objavljeno 17. avgust 2021 Kar se tiče PLF - Passenger Locator Form se v Grčijo brez tega ne da. Sem slišal da jih niso pustili na letalo, ker niso meli izpoljneno ko so prišli na letališče. Sem mel let Italija Grčija in nazaj In so me tudi v Grčiji spraševali na letališču če mam PLF za Italijo za nazaj, sem mogel pokazat. Hvala bogu da sem izpolnil zjutraj pred letom, ker morda me ne bi na avion spustili.. Povezava do prispevka
Vincent Objavljeno 18. avgust 2021 Share Objavljeno 18. avgust 2021 Ja PLF je tudi nujen (no odvisno za katero državo). Obstaja nek evropski, ki ga uporabljata mislim zaenkrat Italija in Malta. Potem imajo pa še nekatere države svoje. Iz prve roke vem za Španijo, je pa obrazec praktično isti kot Evropski. Ga pa lahko izpolniš tudi na letališču in hitro dobiš rezultat (QR kodo). Je pa hec v temu, da moraš napisat v obrazec številko sedeža na letalu. Ampak da dobim števiko sedeža, bi moral najprej narediti check-in na letališču. Ampak da naredim check-in, sem rabil pokazat kodo. Ki pa je nisem dobil dokler nimam obrazca izpolnjenega,... mi je direkt rekla naj si izmislim številko sedeža pa je - toliko o resnosti zadeve. Povezava do prispevka
Flaming_C Objavljeno 22. september 2021 Share Objavljeno 22. september 2021 (urejano) Ryanair odpira novih 24 linij iz Zagreba https://siol.net/trendi/potovanja/ryanair-iz-zagreba-odpira-novih-24-letalskih-povezav-vozovnice-od-20-evrov-561887 22. september 2021 uredilo bitje Flaming_C 1 Povezava do prispevka
Vincent Objavljeno 23. september 2021 Share Objavljeno 23. september 2021 https://www.exyuaviation.com/2021/09/wizz-air-to-grow-ljubljana-operations.html?showComment=1632380779526 Wizzair se je spametoval in bo spet letel na relaciji London Luton - Ljubljana Povezava do prispevka
Smoki Objavljeno 24. september 2021 Share Objavljeno 24. september 2021 Flaming_C reče Dne, 22. 9. 2021 at 12:56: Ryanair odpira novih 24 linij iz Zagreba https://siol.net/trendi/potovanja/ryanair-iz-zagreba-odpira-novih-24-letalskih-povezav-vozovnice-od-20-evrov-561887 Upam, da zdrzijo vsaj 1 leto, bom drugo leto z veseljem peljal familijo na par vikend izletov. Ne bo jim pa lahko, takse gredo gor, energenti se drazijo..me res zanima, kako dolgo bodo zdrzali. Povezava do prispevka
Flaming_C Objavljeno 24. september 2021 Share Objavljeno 24. september 2021 Dokler bodo subvencije s strani letalisca ne bo sile, hec je zdej kaj bodo naredl z Croatia airlines k je v totalni pizdi in se na vse pretege otepa Ryanaira s pomocjo politike Povezava do prispevka
dzuko Objavljeno 15. november 2021 Share Objavljeno 15. november 2021 Kupujem karte za Madeiro za konec januarja / začetek februarja. Je kdo od vas bil v zadnjem času na Madeiri? Povezava do prispevka
dzuko Objavljeno 15. december 2021 Share Objavljeno 15. december 2021 Em, Italija uvaja nujno test pri vstopu..torej če letiš iz Italije moraš nujno biti cepljen in negativen na testu, drugače moraš 5 dni prej v karanteno v Italiji..kakšen je pa postopek za nazaj? te ne spustijo iz aviona? Povezava do prispevka
raven Objavljeno 16. december 2021 Share Objavljeno 16. december 2021 Mene bolj zanima ali kaj imajo za prihod na letališče? Brat gre v Kolumbijo via Italija (in Turčija) pa ne ve kaj in kako z testom za v ITA. Ni polno cepljen, toraj pade tehnično v karanteno skupino. Rabi pa PCR za na letalo. In valda Italijani niso čisto nič delali na updateu strani, čeprav so to pravila od danes. Povezava do prispevka
Aang Objavljeno 16. december 2021 Share Objavljeno 16. december 2021 Potovati v tem kaosu je imo brez veze, preveč stresa. Za Columbio še ne dolgo nazaj nisi rabil niti testa, če je šlo za direkten let. Vprašaj v skupino po svetu, če si na fb. Povezava do prispevka
dzuko Objavljeno 16. december 2021 Share Objavljeno 16. december 2021 (urejano) Mene pa veljavnost testa. Sem cepljen tudi s poživitvenem, ampak rabim test. Hitri velja 24 ur, ampak če ga grem delat npr. v četrtek popoldne, mi bo veljal do petka popoldne. In če imam v petek dopoldne iz Italije, upam, da je možnost na letališču delat hitri test, da mi ne bo potekel potem do prestopa oziroma vkrcanja na novem letališču npr. Sej odhod planiram(o) "šele" v začetku februarja..po skoraj 2 letih sva rekla z ženo, da zdej je pa čas da gremo malo naokrog. Skoz slišim kje je folk vse po svetu, ko se pa jaz spravim, pa takoj nova različica virusa in kaos. 16. december 2021 uredilo bitje dzuko Povezava do prispevka
bendeho Objavljeno 16. december 2021 Share Objavljeno 16. december 2021 (urejano) raven reče pred 2 urama: Mene bolj zanima ali kaj imajo za prihod na letališče? Brat gre v Kolumbijo via Italija (in Turčija) pa ne ve kaj in kako z testom za v ITA. Ni polno cepljen, toraj pade tehnično v karanteno skupino. Rabi pa PCR za na letalo. In valda Italijani niso čisto nič delali na updateu strani, čeprav so to pravila od danes. od 14.12. vstop v Kolumbijo samo polno cepljenim tujcem 16. december 2021 uredilo bitje bendeho Povezava do prispevka
Boris Objavljeno 19. december 2021 Share Objavljeno 19. december 2021 najslabsi mozen termin za potovat. Jaz sem sel v zacetku novembra na dansko z letalom. Na letaliscu oz pri swiss airlines so gledali v certifikatu da si 2x cepljen. Sicer imas na vseh letaliscih covid hitri test. Na danskem so bili zastonj. Kar se tice italije pa si tu preberi: https://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/dettaglioContenutiNuovoCoronavirus.jsp?lingua=italiano&id=5411&area=nuovoCoronavirus&menu=vuoto Bo tako vsaj do 31.1. v italiji ampak v nekaterih clankih berem da bodo izredne razmere do konca marca, 1 Povezava do prispevka
dzuko Objavljeno 19. december 2021 Share Objavljeno 19. december 2021 Tnx..kaj to pomeni: Navedek The following is also exempted: anyone using private means to transit through the Italian territory for a period not exceeding thirty-six hours, with the obligation, on expiry of said term, either to immediately leave the country or to start a 5-day period of monitoring and self-quarantine and, at the end of said period, to take a molecular or antigen swab test Povezava do prispevka
Flaming_C Objavljeno 23. december 2021 Share Objavljeno 23. december 2021 Ryanair močno oklestil lete iz Zagreba za naslednji mesec in pol https://www.croatianaviation.com/post/ryanair-drasticno-reze-linije-iz-zagreba Povezava do prispevka
Flaming_C Objavljeno 12. januar 2022 Share Objavljeno 12. januar 2022 Flydubai bo že z začetkom februarja letel 5x tedensko na liniji Dubaj-Lj-Dubaj in ne šele junija kot so sprva načrtovali 1 Povezava do prispevka
Flaming_C Objavljeno 23. marec 2022 Share Objavljeno 23. marec 2022 Ena frišna Flydubai bo od 27. junija do 19. septembra letel dnevno na liniji Dubaj-Lj-Dubaj, nato gredo nazaj na 5 letov tedensko Povezava do prispevka
Flaming_C Objavljeno 25. april 2022 Share Objavljeno 25. april 2022 (urejano) Kolk je Wizzair strikten glede ruzakov pa tega? Uradno ima 40 x 30 x 20 Moj ruzak je 48 x 32 x 23 Ker ne bo nabasan se ga lahko malo "stisne" Jebemu Ryanair ma še manj, 40 x 25 x 20 25. april 2022 uredilo bitje Flaming_C Povezava do prispevka
ana Objavljeno 26. april 2022 Share Objavljeno 26. april 2022 Se mi zdi, da je vcasih bolj odvisno od ekipe, ki dela kot pa od pravil. Ponavadi ne merijo z metrom pac pa pogledajo, ce torba gre v tisto kosaro, ki jo imajo po merah. Po moje bi moralo biti ok, samo 100% pa ni. Povezava do prispevka
bendeho Objavljeno 26. april 2022 Share Objavljeno 26. april 2022 Flaming_C reče Dne, 25. 4. 2022 at 14:10: Kolk je Wizzair strikten glede ruzakov pa tega? Uradno ima 40 x 30 x 20 Moj ruzak je 48 x 32 x 23 Ker ne bo nabasan se ga lahko malo "stisne" Jebemu Ryanair ma še manj, 40 x 25 x 20 to je poslovni model ryanair, zaracunavati ekstra prtljago in podobno Povezava do prispevka
Flaming_C Objavljeno 26. april 2022 Share Objavljeno 26. april 2022 bendeho reče pred 1 uro: to je poslovni model ryanair, zaracunavati ekstra prtljago in podobno To je poslovni model pri čist vseh LCC prevoznikih Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Vpiši se za komentiranje
You will be able to leave a comment after signing in
Vpiši se