ke_kit Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 DaCapo reče pred 4 minutami: @ke_kit Če pa gugl vrže ven samo oblečene in cenzurirane fotke. Incognito window, prva stran zadetkov: Ti si res en boomer stari. 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 @ke_kit: hm.. no ja, hvala al kaj naj ti rečem . Pa malo si mi tudi dan pokvaril. Fuj ta zaraščenost!! Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Hernier Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 Jaz sem pa v McDonaldsu in jem mccountry. A je bil skos tko nafukan s solato? Majkemi, da mi je bil včasih boljši, zdaj mi ima čist preveč solate (ostalo je kr OK) 1 Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 Evo, da ti ga malo popravim. "Ko nisi delal že dva dni in te vesolje opominja, da bi bil čas it nazaj risat." 2 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 (urejano) Definitivno se strinjam, @Hernier. Ali je to pri meni samo neka nostalgija, ampak včasih mi je bil McCountry (ki ga imam od vseh McDonaldovih najraje) precej boljši. Solata mi ni problem (za razliko od poraščenosti pri ženskah!! ). Ampak vedno pač naletim na takega, ki ima čisto premalo legendarne omake. In ki je zame glavni point McCountrya! /btw, zdaj sem se tudi spomnil, da absolutno nikoli nisem maral japonskih porničev, ker tisti njihov fetiš na dlakovje je meni res katastrofa. 17. maj 2022 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 Solata, slovenskih fantov grob. Navedek Povezava do prispevka
trpotec65387628363 Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 Solatke so top, sploh s kakim drugačnim prelivom in ne klasiko olje pa kis na zeleno solato. Drugače jaz sem fan riža. Hvala Kitajcem za to stvar. 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 @tomazek; jaz obožujem solato, ej! Ampak mora biti sveža zelena, pa precej hrustljava in z res res dobrim prelivom + nekaj koščki dobrega sira in ščepcem krutončkov. Preliv imam ponavadi iz mešanice jogurta, gorčice in kisle smetane ter nekaj osnovnih začimb. 1 Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 Nema ništa. Sol, alkoholni kis, bučno olje. Drugo ne jem. lp Navedek Povezava do prispevka
trpotec65387628363 Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 Uff jogurt, malo olivnega olja, friška bazilika, malo popra pa limonin sok. Res top pri meni zadnje čase 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 (urejano) Definitivno mora biti limonin sok, ki pravzaprav nadomesti kis. Tako na solati, kot na hobotnici! Bučnega olja pa se načeloma izogibam, ker me potem vedno začne boleti glava. Prisežem. V zelo majhni količini ga pač dam edino na tlačenko, pa še to gre za zelo dobro (preverjeno) domače olje. 17. maj 2022 uredilo bitje DaCapo 1 Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Stipe2 Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 DaCapo reče pred 1 uro: @ke_kit: hm.. no ja, hvala al kaj naj ti rečem . Pa malo si mi tudi dan pokvaril. Fuj ta zaraščenost!! Meni pa je všeč poraščeno - ne zdaj tisto šuma, ampak tako recimo kot Saška nurse (tudi malenkost več ni panike). 3 Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 Limona je osnova za hobotnico, ne pa nadomestek. 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 (urejano) ke_kit reče pred 14 minutami: Limona je osnova za hobotnico, ne pa nadomestek. Nadomestek za kis, to sem mislil. Ker na hobotnico v solati res nikoli ne dajem kakršnegakoli kisa. Limonin sok in to je to. 17. maj 2022 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 DaCapo reče pred 2 minutama: Nadomestek za kis, to sem mislil. Točno vem kaj si mislil, ker si to tudi napisal. Kar si napisal je narobe, ker limona ni nadomestek za kis, ampak bi kvečjemu bil kis naodmestek za limono, če je ne bi imel na voljo. What the actual fuck? 1 Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 Jaz pa jem limono namesto hobotnice, ker je cenejša. 4 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 (urejano) ke_kit reče pred 8 minutami: Točno vem kaj si mislil, ker si to tudi napisal. Kar si napisal je narobe, ker limona ni nadomestek za kis, ampak bi kvečjemu bil kis naodmestek za limono, če je ne bi imel na voljo. What the actual fuck? Tako je! Gremo naprej: katero hobotnico v solati pa najraje pripravljate? Jaz preferiram muškatno (itak), ampak če je slučajno nimam na voljo, potem je pač tudi navadna OK. Pa še malce večja je 17. maj 2022 uredilo bitje DaCapo 1 Navedek Povezava do prispevka
uros678 Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 Ne vem, enkrat sn to delal doma, pa mi ni blo nekak najbolj ka te vem... Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 (urejano) @uros678 Enkrat??? Samo enkrat? Potem ne moreš soditi. Ziher nisi kaj OK delal ali pa je pač enostavno ne maraš. Ker hobotnico v solati bi jaz lahko vsak drugi dan jedel, majkemi! Point je v tem, da niti slučajno ne sme biti razkuhana (pocasta), po drugi strani pa seveda niti slučajno gumijasta. Nekateri uporabijo ekonom lonec, ampak jaz bolj klasično to delam. V bistvu je simple! Dejansko jo najprej vedno dobro zamrznem (s svežo mi ne uspeva) in kuham v vreli vodi z majhnim dodatkom zelo grobo narezane čebule, popra v zrnu, žličke origana, rožmarina in par lističev lovorja. Plutovinastega zamaška ne dodajam! Nekje na polovici kuhanja jo vzamem ven in olupim, nato vržem nazaj v lonec. Ko imam občutek oz. preizkusim, da je dovolj prevrela (torej da je primerno skuhana), jo dokončno odcedim, dobro operem in narežem. Ostalo pa potem pač naredim kot solato (omenjena limona, začimbe..). Nato jo obvezno pustim kar precej ur v hladilniku. Najboljša mi je dejansko šele naslednji dan. Opomba: Med kuhanjem moraš biti res zelo pozoren, da ujameš pravi tajming! (kot sem omenil že na začetku) 17. maj 2022 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Stipe2 Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 Meni je hobotnica v solati top, ampak mi ni vredno to pripravljat doma - se mi zdi ful dela za malo veselja - tisto solate kar pride od ene hobotnice lahko sam pojem lagano v enem obroku - vem da ni mišljena kot glavna jed, ampak jaz bi se dostikrat tudi v restavraciji najraje najedel že od predjedi, ki so mi pogosto boljše kot glavna. 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 (urejano) Konec koncev sploh ni dosti dela za domačo hobotnico v solati. Je pa tudi res, da porcija ni baš obilna (odvisno sicer od količine, ki jo pripraviš), ampak z malce res dobrega svežega kruha se vseeno lepo nasitiš. V restavraciji sem jo tudi jaz dobesedno požiral in mi je bila boljša kot glavna jed oz. sem si jo velikokrat celo naročal kot samostojno jed! Pa čisto nič krompirja ni bilo dodanega, v smislu, da bi me to nasitilo, kot to delajo nekateri. Kjer je več krompirja v solati, kot pa same hobotnice! Odvisno je pač od restavracije do restavracije ... Zdaj ko je čas piknikov in grilanja, si jo pa lahko tudi na žaru pripraviš. Mislim, pod peko! Ni nekaj komplicirano. Samo ne preveč krompirja dodat, ker tisto je res bolj ali manj balast oz. dodatek. Ga pa lahko uporabiš kot prilogo. Evo ti nedeljski meni: Predjed: hobotnica v solati; glavna jed: hobotnica izpod peke s prilogo (krompir). Za juho pa lahko vzameš "Gin-juho by DaCapo" in kot sladico vanilijev sladoled s čilijem (mmmmmm..). 17. maj 2022 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 Dodajati krompir v hobotnico v solati je res uno največji blasphemy ever. Osebno sem celo življenje imel srečo, da moja mati pripravi res vrhunsko hobotnico/folpe v solati. Nikoli še nisem jedel boljše v kaki restavraciji. Vedno sem bil razočaran (isto s francosko solato). Mogoče je fora, da sem se navadil na njeno in mi tuje niso tako dobre, čeprav so morda boljše na splošno? Res škoda, da je tako nizek P/P, ker tole bi lahko jedel vsak faking dan. 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 (urejano) @ke_kit: komot se podpišem! In pa predvsem glede francoske solate. Ne vem točno fore, ampak začelo se je že v mojih ranih letih, ko je mati za silvestrovo vedno pripravila tradicionalno francosko.. In nadaljevalo čez leta in leta. Enostavno, tako kot praviš: ali sem se tako navadil ali pa tuje res niso tako dobre. Dejansko jaz še nisem naletel na tisto tapravo! 17. maj 2022 uredilo bitje DaCapo 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 (urejano) In ne omenjajte mi dreka od tistih instant francoskih solat (na renfuzo), ki jih lahko kupiš v vsakem supermarketu. Podn! Ne vem kaj tam delajo, majoneza je recimo sploh ogabna. 17. maj 2022 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 Če se ne braniš poraščene ženske vsaj veš, da nisi pedofil 1 Navedek Povezava do prispevka
uros678 Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 @DaCapo ti si cela renfuza… refuza je bemomilomast 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 (urejano) A da ni slučajno rifuza? 17. maj 2022 uredilo bitje DaCapo 1 Navedek Povezava do prispevka
Enrico Pallazo Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 Iran irak 1 Navedek Povezava do prispevka
uros678 Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 DaCapo reče pred 44 minutami: A da ni slučajno rifuza? tudi ja 1 Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.