Skoči na vsebino

EUROPEAN SUPER LEAGUE


Champions 2021/2022  

68 glasov

  1. 1. Kdo bo prvak?

    • Real Madrid
    • Barcelona
    • Atletico Madrid
      0
    • Arsenal
    • Manchester United
    • Liverpool
      0
    • Chelsea
      0
    • Manchester City
    • Tottenham
    • Juventus
      0
    • AC Milan
    • Inter Milan
      0
    • Čeferin


Priporočeni prispevki

Vem ja, ampak a ni bilo govora da sta oba španska kluba do vratu zadolžena? In to brez koronskih posledic, to je bila samo smetana na torti. Tudi angleški klubi so v kurcu ja, razen Uniteda se mi zdi, delila se je neka tabela včeraj na Twitterju, zgleda kot da so uspeli pregurati skozi 2020 samo s 13 mio izgube, kar je noro.

Povezava do prispevka

Pred korono je Real bil na zeleni veji. Dobro je Perez vodo klub. Finančno so bili močni in niso z glavo skozi zid kupovali igralce kot je Barca s Dembelejem, Griezmannom, Coutinnho,...Perez je včeraj tudi sam povedal, da je zaradi korone Real v tem letu izgubil 400M €. Problem v Španiji je, da Barca in Real na veliko služita s ogledi tekem, ogledi muzeja in podobne stvari to so jima bile več kot 30% prihodka, ki ga v v enem letu oba kluba nista od tega dobla niti centa. 

uredilo bitje Tijuana
Povezava do prispevka

Realove finance so zadnja leta bila top. Dolg za nov stadion je sicer cca 600 mio€, ampak se začne odplačevati šele naslednjo sezono po dobrih 20 mio€ na leto, kar ni nek hud zalogaj. Jih je pa zjebala korono pa ja, malo tudi par nespametnih nakupov (Hazard..), ki pa bi jih v normalni situaciji preboleli brez problema.

Povezava do prispevka
Demogorgon reče pred 22 minutami:

Torej pred razširitvijo CL ni nobenega v ligi brigalo za nič, razen tistega, ki je bil prvak :D? Dejstvo je, da spremembe so potrebne in sam ne vidim prav nič slabega v tem, da se malo zmanjša število tekem v domačih prvenstvih in poveča število mednarodnih tekme. Folk se je verjetno skozi zgodovino pritoževal nad prav vsako spremembo tekmovalnega sistema, jebiga taki smo ljudje :D.

Za spremembe, proti zaprtim ligam, to je moj moto :D .

 

Ne, ampak takrat je bila liga "the main game in town" za skoraj vse klube, Evropa pa posladek na torti. Tudi domači pokali so bili stvar prestiža in finančno niso bili tako nepomembni v primerjavi z ligo. Če nič od tega več ne drži in če je več kot očitno, da je glavna stvar superliga, ki je najbolj relevantna glede obračanja denarja, potem ta logika pač ne vzdrži več.

 

Se pa strinjam, da bi moralo biti v teh največjih ligah malce manj tekem in klubov - ali bo to praktično izvedljivo je pa drugo vprašanje.

 

Mimogrede, Henderson bo očitno vodil sestanek kapetanov angleških klubov glede odziva igralcev na predlagano superligo. Medijski odziv v Angliji je bil od napovedi naprej izjemen in je tudi izjemno negativno nastrojen proti superligi. Enako velja za navijače po YouGovovi anketi. Za zadevo je samo 14 odstotkov vprašanih.

 

https://yougov.co.uk/topics/sport/articles-reports/2021/04/19/snap-poll-football-fans-overwhelmingly-reject-euro

Povezava do prispevka
rage reče pred 19 minutami:

Čeprav so neenakosti v evropskem nogometu postale neznosne in se je ta nepredvidljivost zato noro zmanjšala - je vsaj formalno še prisotna. In prav to dela nogomet za privlačen, vsaj zame.

Neenakosti so itak že sedaj ogromne, ampak je pa bilo pošteno vsaj to, da če je klub totalno zabluzil (Arsenal, United po eri Fergieja v kar precej sezonah) ni bil za to svoje obupno delo nagrajen z mestom v elitnem evropskem tekmovanju. Verjetno se ti kot navijač Liverpoola strinjaš, da je bila recimo tista sezona pod Rodgersom, kjer ste za las sfalili naslov, vseeno zelo rewarding, ker ste se vsaj po kar nekaj letih suše vrnili v CL, čeprav na koncu ni bilo kante. Ampak v zdaj predlaganem sistemu bi ta dosežek bil čisto brezpredmeten. Kot bi bilo brezpredmetno to, kako je recimo United zabluzil pod Moyesom, ker bi imeli navkljub katastrofi na igrišču še vedno zagotovljen status v najmočnejšem evropskem tekmovanju.

 

Ne čudi me, da je United z Glazerji in Woodwardom zraven, ker tole je za njih idealen model. Profiti bodo višji, potrebe da bi se preganjali po uvrstitvi v TOP4 pa ne bo nobene. Na vsake tri sezone bodo kupili enega igrača, ki bo res izstopal na youtubu, da bodo azijski, ameriški in najstniški navijači zadovoljni, za "legacy fans" (kakšen ogaben izraz) pa se jim itak gladko jebe. Edino kar mi ni jasno je to, kako misljo v Angliji napolniti stadione za tale glorificiran Audi cup? Upam da lokalci ne bodo tako neumni, da bodo še naprej masovno podaljševali letne karte. Ker dvomim, da lahko Manchester United in Liverpool vsako sredo privabita 50k+ turistov, ki bodo prišli gledati ene in iste tekme. Ok, morda bo to rulji prve dve leti še zanimivo, ampak za naprej pa že dvomim... Za Old Trafford lahko iz prve roke povem, da je bilo na tekmah PL za vikend precej več tujcev/turistov kot pa na tekmah Lige prvakov v torek/sredo zvečer in upam da bodo imeli res jebo dobit 75k gledalcev vsak teden, če gre tale idiotski plan skozi.

 

Včeraj sem poslušal Kloppa in Milnerja, ki sta rekla, da so tudi oni za to stvar praktično izvedeli od medijev v nedeljo. Jaz jima to verjamem, me pa zanima, če je bilo pri ostalih klubih to isto ali je vseeno kdo že prej vedel za tale plan.

Povezava do prispevka
Luka$ reče pred 8 minutami:

Berem da je Real dolžan 900 milijonov, pa kako je to lahko dobro poslovanje?! :lol:

Sej pa so brez problema to odplačevali. še vedno odplačuejo. Zaradi korone so zgubli 400M €, ki bi ta dolg znižal skoraj za polovico. Veliko od tega je tudi draga obnova stadiona.

 

Edini top klub, ki je brez dolga je tak Bayern. Noben drug.

 

uredilo bitje Tijuana
Povezava do prispevka
dandzo reče pred 2 minutama:

Včeraj sem poslušal Kloppa in Milnerja, ki sta rekla, da so tudi oni za to stvar praktično izvedeli od medijev v nedeljo. Jaz jima to verjamem, me pa zanima, če je bilo pri ostalih klubih to isto ali je vseeno kdo že prej vedel za tale plan.

 

SKoraj nemogoče, da bi izven najožjega kroga znotraj klubov o tem bil obveščen kdorkoli. V nasprotnem primeru bi to prišlo tudi do drugih akterjev, če ne do medijev vsaj do vrha UEFA, ki bi se potem lahko tudi bistveno boljše pripravila.

 

Nisem ravno človek, ki bi moraliziral, ampak kako so zadevo spravili skupaj je res vrhunec cinizma. Več kot očitno so več mesecev načrtno vodili UEFA za nos s spremembami CL, da ne bi slučajno kaj posumili. Res nore scene.

Povezava do prispevka

Pep je rekel da je izvedel par ur predno je bilo uradno naznanjeno. Ampak načeloma verjamem da so bolj ali manj vsi managerji/igralci bili v temi praktično do konca. Zdaj pa so lastniki itak udarili medijski molk in so pač managerji najbolj na udaru. 

Povezava do prispevka

Ja. Ampak če kdo misli da lastniki in manegerji niso bili pripravljeni na ta udar po objavi ni resen.

Enako kot če kdo misli da je bila UEFA res presenečena nad tem iz danes na jutri. Pač zdaj so vsi še čist čustveno nabiti in iščejo podporo v medijih (UEFA), 12 klubov pa mirno tiho kar se komunikacije z mediji tiče. 

Povezava do prispevka
ChAiN reče pred 12 minutami:

pa premier liga se je tudi podobno rodila na začetku 90ih...

 

zgodovina se ponavlja, denar pa na koncu zmaga

Podobno ja, klubi so hoteli več moči in denarja, ampak so še vedno ohranili identičen format, število klubov. Klubi ki so nastopali v zadnji sezoni stare lige so bili tam v prvi sezoni nove. 

Povezava do prispevka

Kot kaže zaernkrat,se tehtnica vedno bolj nagiba na stran Uefe....

a mislite da je možno,da dejansko pade vse v vodo...in Perez in Agnelli dobita po grbi?

 

Španska velikana sta v nenormalno velikih dolgovih,kakšne bi bile posledice? Če odstopita še dve angleški ekipi je stvar pokopana.

Vsekakor posledice bodo ne glede na to kako se stvarna koncu razplete...

 

kakšna so vaša pričakovanja?

 

Situacija je res noro kompleksna...in nobena stran ni brezmadežna.V glavnem jebeš Game of Thrones...to je dejansko par nivojev bolj napeto.

uredilo bitje Bog in batina
Povezava do prispevka

Itak se sedaj pojavlja en kup novic, od tega, da je sodišče v Madridu z začasno odredbo odpravilo grožnjo po izključitvi klubov in igralcev (itak ni bilo nobene pravne osnove), do tega, da so določeni angleški klubi dobili mrzle noge, najbolj zanimiva pa je ta, da sedaj tudi UEFA pripravlja neko novo tekmovanje.

 

Who the fuck knows, res je ena velika kolobocija vse skupaj :D

Povezava do prispevka

Ma ni šans, da si Real,Barca privoščita neko Super ligo in odpadeta iz CL...če bi se zgodilo,da odjahata še Man City in Chelsea.

Tud realno ne vem, če bi bili američani,to pol pripravljeni financirat...brez vseh top klubov.

In kolk čudno bi bilo,če stvar vseeno nekako preživi...in imaš prvaka Super lige,prvaka CL,prvaka LE...lol...noroo?!

Totalno razvrednoteno vse.

 

Kolk mora biti Perez zares obupan...da si je dovolil,takšen skok v temo,kjer lahko zgubi vse.

uredilo bitje Bog in batina
Povezava do prispevka
Bog in batina reče pred 1 minuto:

 

 

Kolk mora biti Perez zares obupan...da si je dovolil,takšen skok v temo,kjer lahko zgubi vse.

 

obupan ali pa 1000% prepričan  /  50:50

 

zanimiva mi je bila tudi izjava G. Nevilla včeraj

v nedeljo gladko trdil, da iz vsega skupaj ne bo nič

včeraj, ko je videl pod izjavo podpis Joela Glazerja (ki se drgač že ves čas od prevzema Uniteda samo "skriva"), je kr priznal, da znajo misliti resno in se ne bojijo posledic/so pripravljeni na njih

 

k temu dodat še, da morda EPL, zagotovo pa LL, bolj rabijo te klube, kot oni njih ...

Povezava do prispevka

Pa dobro...Barca,Real, Arsenal,Liverpool,Tottenham,United...so klubi,ki res krvavo rabijo tole Super ligo,eni zarad dolgov, drugi zaradi ameriških lastnikov in neuspehov v domačem prvenstvu...ostali pomoje niti ne...

Inter bo prvak Italije,Milan v CL,Juve takisto...Atletico zraven sami zato,ker je prpo stisnu,da bi ga veliki pozabili.

 

6 klubov je pa vsekakor premalo...glede na to da je nasproti ves nogometni svet in še vlade.

uredilo bitje Bog in batina
Povezava do prispevka

Največ bo odvisno od VB in kaj se bo dogajalo tam, ker kolikor berem je situacija v Španiji manj napeta. V VB pa je očitno peklensko, včeraj so zažigali drese Liverpoola pred tekmo z Leedsom, navijaške ekipe so se uprle, zna biti, da bodo nasprotoval vsaj del nogometašev...

 

Že že, da je lahko lastnikom vseeno za medije in ljudi, ampak kar tako bodo težko zadevo spregledali, poleg tega zadeve ne bodo spregledali ostali angleški klubi in tudi angleška vlada. Klubi naj bi imeli sestanek z Johnsonom, kjer bo večina zagotovo izjemno pritisnila nanj; tudi sicer se je sam že izrekel proti superligi, in glede na to, kakšen delež populacije ji nasprotuje, se ne bi čudil, če bi si hotel s tem pridobiti kakšno politično točko.

 

Če pa odpadejo angleški klubi pa z zadevo seveda ni nič. Že to, kako ostro so proti zadevi nastopili nemški klubi, me je precej presenetilo.

 

In short: mislim, da je trenutno bolj verjetno, da jim bo zadeva padla v vodo. Če nimajo še kakšnega asa v rokavu, kar me glede na vse skupaj ne bi presenetilo. As bi bil na primer podpora, ki bi jim jo izrecno dala FIFA.

Povezava do prispevka

Dvomim, da so dolgovi PL klubov tako neobvladljivi, da bi res nujno rabili superligo. Finančno in zaradi neobstoječega rizika bi jim zagotovo prišla prav, ampak vsaj za Chelsea, City, United in Liverpool je jasno, da brez težav preživijo tudi brez tega - za Arsenal in Tottenham težko ocenjujem, ker situacije ne poznam toliko.

Povezava do prispevka
rage reče pred 7 minutami:

Največ bo odvisno od VB in kaj se bo dogajalo tam, ker kolikor berem je situacija v Španiji manj napeta. V VB pa je očitno peklensko, včeraj so zažigali drese Liverpoola pred tekmo z Leedsom, navijaške ekipe so se uprle, zna biti, da bodo nasprotoval vsaj del nogometašev...

 

 

 

ja, v UK je peklensko, ker se prav vidi ta razkorak  na "it's just a business" in delno šport na eni ter Dani Rojas "FOOTBALL IS LIFE"  na drugi strani

v Španiji če se ne motim, je liga že izrazila pripravljenost, da ti trije klubi ostanejo del La Lige  (ker tukaj je boleče očitno, da La Liga bolj rabi njih, kot oni La Ligo)

 

ravno to sem mogoče prej malo nejasno napisal

sam sem mnenja, da nacionalna prvenstva bolj rabijo te odpadniške klube, kot obratno 

 

še ena stvar, ki meni nikakor ni jasna

skos se kot nek razlog proti uporablja, kdo pa hoče vsaj 2x letno gledat Real : Liverpool

navijači round the fucking world, that's who

lol kdo pa hoče 2x letno gledat Liverpool : Fulham

bi rekel da precej manj ljudi, vsekakor pa veliko teh, ki so jih zdaj poimenovali "Legacy Fans"

Povezava do prispevka

to sklepanje, da bi trenutno karkoli nakazovalo na to da bo superliga spodletela je čist neosnovano. nič ne nakazuje na to. edina stvar ki bo prišla iz tega če je boris johnson povabu woodwarda na pogovor je to da mu bojo lepo razložl. če bi si res prebral tekste ki so jih "hekerji" vzel "skrite" iz strani bi ti blo jasn da je bulletproof zadeva, zdej kdor tega ne razume mu neki manjka v glavi. boris bo prišu z nasmeškom reku vse bo ok, če bo sploh kak followup glede tega srečanja

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...