Skoči na vsebino

Holob na strehi [15. vlada RS]


Priporočeni prispevki

tomazek reče pred 1 uro:

 

Ja saj pot je že znana in že videna, po vseh mehkužcih v evropi pa sprejemnaju vsega razen navadnega ne, po vseh aktivistih iz vseh smeri, vlaganje v vse razen gospodarstvo ne, rajši v milijon nevladnih organizacij, ki v najboljšem primeru samondrek mešajo,  vseh spremebah spolov in sprejemanju ilegalnih migrantov na široko, ljudje počasi vidijo da gre vse v napačno smer in jih začne grabiti panika in takrat se za rešitev spet obračajo na trdo desno roko da stvari spet postavi na svoje mesto. 

 

 

Povezava do prispevka

Wohooo!!

Navedek

Cena osnovne in razširjene košarice najnižja od začetka popisovanja


Košarica 15 osnovnih živil je v popisu opravljenem opravili 9. oktobra cenejša od zadnjega popisa 26. septembra, cena razširjene košarice pa je nižja za tri odstotke.

 

uredilo bitje BuDi
Povezava do prispevka

FAK OF, mislm resno FAK OF PO*UKAN DREK OD KU*ČEVE DRŽAVE...

 

image.png.6d9f78262c201a6620ebc063d4b677da.png

 

https://www.24ur.com/novice/svet/ponovna-podrazitev-vrtcev-in-placilo-za-vkljucenost-drugega-otroka.html

 

Ja, srednji razred je treba pofukat kolkr se nas da, bohnedej da bi komu kej ostal.

 

MRš gamad hudičeva. Čedalje bolj jasno postaja kaj bomo na naslednjih volitvah obkrožl. Pfuj.

Povezava do prispevka
Ivan JJ reče pred 7 urami:

Penzici vsi volijo za Ivana. Mesec je neumen da je sel zapravljat 500m za usklajevanje penzij.

 

Golob javno pove Mescu "ti, ti porednež si kriv, ker si sam izbral varčevanje ravno pri socialnih transferjih" in mnogi že vidijo kreganje ter razpad vlade. Kot, da bi v najslebšem scenariju (če v Levici zaradi tega popizdijo in rečejo adijo) sploh potrebovali to stranko.

 

"Veseli me, da je predsednik vlade predlagal nekaj rešitev, kako bi lahko zbrali sredstva, ki bi tudi v prihodnjem letu omogočila uskladitev socialnih transferjev," se je na Golobove ostre besede odzval Mesec.

uredilo bitje tomazek
Povezava do prispevka

zadnjič govorim z mamo in mi prav : ti, ampak ta Mesec res ni sposoben ničesar urediti. Pa sem ga volila. 

 

70 let, relativno visoko izobražena ženska, ampak tudi njim postaja jasno, da gre pravzaprav za velikega bogatega nesposobneža.ž

 

Resnično imam občutek kot da gledam svojega otroka. Trial and error, pri čemer je vsakič prvih pet poskusov zanič. 

uredilo bitje fauzo
Povezava do prispevka
HellAngel reče pred 15 urami:

FAK OF, mislm resno FAK OF PO*UKAN DREK OD KU*ČEVE DRŽAVE...

 

image.png.6d9f78262c201a6620ebc063d4b677da.png

 

https://www.24ur.com/novice/svet/ponovna-podrazitev-vrtcev-in-placilo-za-vkljucenost-drugega-otroka.html

 

Ja, srednji razred je treba pofukat kolkr se nas da, bohnedej da bi komu kej ostal.

 

MRš gamad hudičeva. Čedalje bolj jasno postaja kaj bomo na naslednjih volitvah obkrožl. Pfuj.

Ma, poleg tega naj nekdo pod drobnogled vzame se dvig cen oskrbnin. Pri nas gre gor ze drugic znotraj enega leta, pa je eden najdrazjih vrtcev v drzavi. Po 24ur so senzacionalisticno lepili drazitev vrtcev v Ljubljani, pa so ti tudi po podrazitvi se zmeraj cenejsi kot na gorenjskem. Tu pa izpade, kot da se kartelno dogovarjajo za cene. Zvisa eden, uskladijo ostali.

Ce gre za javni zavod, zahtevam poleg drazitve tudi analizo odhodkov, ne pa da v roku enega leta povisajo cene za vec kot 20 odstotkov - izgovor pa so place pomocnic, kaj drugega ne znajo nasteti. Na skupino otrok potegnejo vec kot 8 jurjev, pomocnice pa placajo max 300 eur vec. To, da so bile prej pri teh stevilkah na minimalcu je kriminal. Ze tako mi je cuden sistem, da ima vsak vrtec svojo ceno, svoja pogajanja z obcino in svoja pravila nizanje oskrbnine zavoljo odsotnosti in svoj sistem vpisa, da so vsi vrtci polni in potem prazni, ko jih moras vpisat na 3 razlicne konce, da ne ostanes brez mesta.

Tu je na mestu tudi otroski dodatek in sofinanciranje vrtca. Ce te zaradi dohodka ze strafajo pri oskrbnini, a je res treba da te se pri otroskem dodatku? Vsaj ta bi moral bit univerzalen za vse. In potem prehod enega samega razreda znese 1000 eur razlike na letni ravni. Naj sistemsko najprej zrihtajo transferje, da bodo bolj uravnotezeni, potem pa bluzijo o tem cesa vec ne bi subvencionirali.

Povezava do prispevka
Brenta reče pred 25 minutami:

500. S tem mesecem bo 330, ker gre koncno v starejso skupino.

 

 

uf pol ste pa res med drazjimi, moj je isto sel eno skupino naprej septembra, iz 460 na 380 smo zdej, nore cifre, ironično je pa potem "zastonj" ko zleze do prvega razreda... 

 

~25k za vrtec do osnovne, super 

Povezava do prispevka

Samo vprasnje, kako te subvencijski razredi delujejo? Recimo, ce je vsaj en stars brezposeln in nima nobenega namena delat, bodo taki dobili vsijo subvencijo zaradi nizjih dohodkov? Glede na to, da so razlike med minimalcem in povprecno placo ze tako nizke, predvidevan, ti preskoki koliko placuje kdo v veliki meri iznicijo razlike v placah?  A ne bi bila bolj postena enaka subvencija za vse, tistim socialno ogrozenim a se recimo lahko doda neko drugo pomoc, za katero bi morali posebej zaprosit? 

Povezava do prispevka
ana reče pred 24 minutami:

Samo vprasnje, kako te subvencijski razredi delujejo? Recimo, ce je vsaj en stars brezposeln in nima nobenega namena delat, bodo taki dobili vsijo subvencijo zaradi nizjih dohodkov? 

Ne samo to. Dejstvo da je eden od starsev (ali celo oba) brezposeln, je v veliki vecini (odvisno spet od obcine) dodatno tockovano, ce zmanjka mest za vrtec.

Ti ki imas siht pa lahko placujes privat varstvo.

Povezava do prispevka
ana reče pred 2 minutama:

Ce razumem prav, ce je mesecni dohodek na osebo (predvidevam v gospodinjstvu?) recimo 1007 placas 394.75 Evra, ce je pa 1009 pa 77 evrov vec? Potem se z davkom veliko bolj udarijo pri visjih placah. 

Ja saj, to je tisti catch, ker prvic placas vec za vrtec, drugic pa po enakih razredih dobis manj otroskega dodatka. Tako da je razlika mesecno se visja.

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...