Skoči na vsebino
LordFebo

The Boys

Priporočeni prispevki

Sita klasičnih superdobričin sta ameriška pisca-risca Garth Ennis in Darick Robertson začrtala drugačen strip. V njunem svetu so rešimožje in rešižene nadute pizde, ki jim je bolj pomembna zvezdniška podoba kot reševanje življenj. Najjači med njimi so zbrani v Sedmerico, ki je navidez preslikana Pravičniška liga, v jedru pa trop zafiksancev, posiljevalcev in drugačnih izprijencev. Kolovodja je leteči narcis Homelander, a za krožkom v resnici stoji zasebna korporacija. Ta z njihovimi blagovnimi znamkami služi milijarde. A četudi marketinški stroj skrbi za neomadeževan ugled junakov v pajkicah, vseh ne pretentajo. Zoper njih nastopijo Fantje, par pritepencev, katerih skupna točka je nemaranje ‘superžev’. 

boys-1024x779.jpg

Kljub najvišji starostni oznaki TV-serija po nazornosti ne doseže stripa. Tam so bili superži še bolj izprijeni in grafičen fuk reden. Na teveju seks ne gre dlje od omembe koitusa z delfinom in tlačenja prstov v škrge. Mimogrede, Avtor Garth Ennis je ustvaril tudi Preacherja.

Taka je domiselna premisa sličične edicije, ki je čez Lužo izhajala med letnicama 2006 do 2012. Zgodbe so bile zaradi svoje drugačnosti ter odrasle grafičnosti med bralci dobro sprejete, vendar kljub Eisnerjevi nagradi širše prepoznavnosti strip ni bil deležen. Kar pa se je letos spremenilo z Amazonovo odločitvijo, da tudi sami posnamejo lastno superjunaško TV-niziko, ki so zadnje čase sila v modi. Z osmimi nerazvlečenimi epizodami prve sezone se jim je črna komedija res posrečila in navdušeni gledalci, preobjedeni Marvelovih in DCjih pajacev, smo v pričakovanju nadaljevanj, ki so že napovedana.

boys3-1-1024x592.jpg

Butcher, glava Fantov, lovi junake v pajkicah, ker so mu bili izginili ženo. Spotoma odkrije, zakaj so postali 'super'. Nikakor ni bil posredi Bog. Zanimivost: v stripu so jih izumili nacisti.

The Boys na teveju v grobem sledi literarni zasnovi in uvodni letnik sestavi enako moštvo Fantov. Vodi jih zajebani Butcher s ksihtom bradatega Karla Urbana, v ospredju pa je še vsakdanjež Hughie, ki mu brzec A-Train nesrečoma raztelesi punco. Na drugi strani so zvečine skorumpirani superži, od povodnega Deepa do wonderwomanaste Queen Maeve, katerih edini odklon je iskrena junačka Starlight. Seveda je posredi krovna firma, ki je superjunake privatizirala in se pri doseganju ciljev poslužuje najbolj nizkotnih potez. Ton je mestoma temačen in krvav ter vseskozi ciničen, vseeno pa ne doseže grafičnega nasilja in ginekološkosti slikanice, kjer niso izostala niti množična posilstva. Malce manj skrajni zaslonski protagonisti vseeno so.

the-boys-5-1564564648.jpg

Queen Maeve in Homelander. Sedmeri na teveju ne izpadejo zares zlobni, le moralni kompas jim ne deluje oziroma se imajo za nadraso. Za slavo, všečke in lastne koristi bodo zato naredili marsikaj, celo pomagali teroristom ali sklatili aeroplan.

V obilici superherojskih predstav po isti šabloni so Fantje sveža in ogleda vredna serija, ki kljub laserjem iz oči in človeškim škrgam deluje bolj vsakdanja, morda celo bolj ljudska od ostalih. Štorija se privlačno razvije in sčasoma izvemo, od kod prihajajo nadnaravne moči, ki jih marketing prodaja kot božji dar. Produkcija je kakovostna, frisi vsak po svoje posebni in hvale vreden je takisto presenetljiv zaključek sezone. Liki namreč ne lažejo le eden drugemu, marveč prav tako gledalcu. Po dobrem temelju bo prihodnji letnik z novimi šemami nedvomno še bolj zanimiv!

latest?cb=20190710122134

Nekateri liki, kakršen je Black Noir, v prvem letniku ostanejo neraziskani. Mora ostati kaj za prihodnost. Po izročilu je Črnočrnež klon Homelanderja z nalogo, da ubije original, ako se mu dokončno odpelje.

Deli prispevek


Povezava do prispevka

Se mogoče že kaj ve za datum druge sezone? 

Jaz sem prvo sezono pogledal bolj po naključju in sem bil takoj navdušen. Za razliko do Preacherja so tu res dobro prenesli strip v serijo, saj prav čutiš Ennisov smisel za humor, z malo "razvodenelim" dogajanjem v seriji pa so tudi naredili samo izboljšavo, kajti strip je res bizaren v božju mater in po xy prebranih epizodah postaneš imun na vse te fukarije. 

Skratka, odlična adaptacija stripa. 

Deli prispevek


Povezava do prispevka

Men verjetno najbolša superhero serija 👍

Za 2. sezono ni še datuma. Nazadne so rekl da bo nekje v sredini 2020.

Deli prispevek


Povezava do prispevka

realno mi je prva sezona postala dolgočasna po nekaj delih

 

karl urban bi si zaslužil biti v veliko boljših zadevah

 

 

Deli prispevek


Povezava do prispevka
Sadako reče Dne, 17. 5. 2020 at 1:21:

Watchmen in Doom Patrol mogoce.

 

Meni sta bili obe boljsi.

Hvala za tole, bom pogledal. Tale Netflix mi čisto omejuje gledanje kvalitetnih serij in me dela lenega.

Deli prispevek


Povezava do prispevka
Sadako reče Dne, 17. 5. 2020 at 1:21:

Watchmen in Doom Patrol mogoce.

 

Meni sta bili obe boljsi.

 

evo sem začel gledat doom patrol in mi je kr carska nanizanka, ampak ne tok kot the boys.

Deli prispevek


Povezava do prispevka

Daj ji še malo časa. 2. in 3. del sta zatežena v 3pm. Sam sm že hotu nehat gledat, ampak pol se pa samo stopnjuje ludilo.

Deli prispevek


Povezava do prispevka

pogledala prve 3.

zgodba in karakterji v redu, kadri mi delujejo bolj filmski kot za serijo. 

 

če primerjam, zaenkrat lahko rečem, da mi je bila vsaj v začetku Watchmen boljša. malo bolj zamorjena, kot DC universu pritiče. 

 

ampak če tole eskalira, bi znalo biti tudi top. 

Deli prispevek


Povezava do prispevka
Sadako reče Dne, 30. 5. 2020 at 13:15:

Daj ji še malo časa. 2. in 3. del sta zatežena v 3pm. Sam sm že hotu nehat gledat, ampak pol se pa samo stopnjuje ludilo.

 

sem pogledal celo sezono in mi je bla kul. ubistvu mi je bil sam konec dost meh.

 

ful bolj uživam ob gledanju boysev. no homo

 

edit: bom pogledal še watchmen

uredilo bitje schatzi

Deli prispevek


Povezava do prispevka

The Boys = zakon serija :)

 

Komaj čakam 2. sezono, na koncu je ravno ratalo najboljše. Hvala za hint o Doom Patrol, to bo tudi za pogledat.

Deli prispevek


Povezava do prispevka

pogledala do konca. je tok napeto in natempirano, da ful hitro mine. v bistvu sta mi z Watchmen tam tam, ker je tole toliko bolj gledljivo. tam je pa boljši soundtrack (pa še malo sem pristranska mogoče, ker mi je bil Watchmen x let najljubši film in mi je blo kul gledat karakterje, kako so se postarali).

Deli prispevek


Povezava do prispevka

Fak kolko stvari mi gre na živce v tej seriji. Da bi nekaj teh neumnosti odpravili bi lahko bila res dobra serija.

Spoiler

Ene stvari so nekonsistentne (recimo ko pride prvič Butcher do Frenchmana, ga slednji napade, mu grozi, skratka zavzame nadrejeno pozicijo,  nakar je celo nadaljevanje serije Frenchman en bogi človeček, Butcher pa alfa samec. Pa tudi kako Frenchman ni hotel imeti ničesar z Butcherjem in supi, nakar postane samoumevno, da mu je to najbolj carska stvar na svetu), ene ful preveč predvidljive, ene enostavno nerazumljive (zakaj Hughie tako prestrašeno sledi Butcherju, tudi ko se zaljubi v Annie?), pa nasploh ta Butcherjev rage do supov je zapretiravan in predebilen za njega, jasno je, da je to osnovni vzvod za dramo te serije in morajo to na hard furat, samo problem je, ker ni najbolj smiselno.

 

uredilo bitje Heretik

Deli prispevek


Povezava do prispevka

Sicer se zdaj ne spomnim točno, kako je bilo to narejeno v seriji, ampak v stripu dobiš razlago in motive glavnih likov skozi zgodbo, tako da boš kakšen odgovor verjetno še dobil :) 

 

Recimo, kar se tiče Hughie/Butcher/Annie trikotnika, meni je Hughie tu popolnoma jasen. Izgubiš zaročenko, nekdo te porine v nek fascinanten nov svet, obljublja ti maščevanje ... Mislim, da ne rabi nobene dodatne razlage, zakaj sledi Butcherju kljub Annie. :) 

Deli prispevek


Povezava do prispevka

(SPOILERS)

 

Ma njemu ta svet ni toliko fascinanten kot scary in neprijeten, pa niti ni kot lik deloval res zlomljen in željan maščevanja, v bistvu je tko malo whatever kar se tiče tega. Dosti likov ni doseglo svojega potenciala kot je bilo zastavljeno. Medtem ko recimo Homelander mi je fenomenalen, tako izgled igralca kot njegova igra in sam lik, malokdaj bom pohvalu Hollywoodsko igro ampak kle pa res moram. Butcher je tudi izvrsten kar se igre tiče, pa tudi kot lik, čeprav mogoče za kanček zapretiravan. 

 

Kar me je najbolj zmotilo v seriji zdaj, ko sem pogledal prvo sezono do konca, je to, da deluje skoz po istem ključu, kateri je ta, da so intrinzično dobri liki zaradi spleta okoliščin prisiljeni v nekaj, česar sicer ne bi želeli storiti, nakar jih to zjebe in drugi osebi na katero to vpliva ne razložijo, kaj jih je sililo v to dejanje. Govorim o Hughu in Annie (z lahkoto lahko bi ji že ful na začetku razložil, kako je bil porinjen v ta mess, pa kot da mu ni blo jasno, da se bo prej ko slej zvedlo, a ni bolj da ji on pove, kakor da sliši od drugih), M.M. in njegova žena (on je v ekipi zato, ker skuša rešit svet, on je iskreno good guy, njegova žena je pa užaljena, ker sodeluje z Butchom in zaradi tega razdre družino, bedarija), tudi Popclaw bi lahko A-Trainu razložila takoj, kaj se je zgodilo in naj ji on pomaga pri tej godlji ... Dobršenj del drame temelji na temu, da so liki mutci, to me je kr spravljalo ob živce. 

 

Pa je res treba da vsakič, kadar nekdo od nekoga nekaj potrebuje, ga ta oseba najprej zavrne in si pol v drugo ali tretje premisli, res čisto vsakič, pa niti se jim ni dalo preveč trudit s tem, ki si prav samo čakal kdaj se bo to mnenje spremenilo, da gremo že enkrat naprej z zgodbo. Pa tisto Hughovo oživljanje A-Traina, medtem ko mu Starlight govori "you know he will never stop hunting you, right?" je bilo malo preveč cringe.

 

No sej če sem takole mižal na eno oko mi je bila serija kul, ta zasnova človeško grešnih superherojev mi je super, pa kul mi je tudi to, ko pokaže kako težko je imet nek normalen moralni kompas. Tudi če imaš super moči in želiš reševati svet se najde polno enih ovir, ko nič ni očitno in v tem iskanju morale, ki se ti jo do sedaj vedno zdela samoumevna, začneš izgubljat lastno identiteto, kot se to zgodi Deepu, Starlight in Maeve. Dokler zares ne posežeš v svet na ta način, se ti zdi, da so tam zunaj stvari črno-bele in da je vse ful simple. 

 

 

uredilo bitje Heretik

Deli prispevek


Povezava do prispevka

Aja what, čakej, čemu ta sprememba? 

 

Stormfront je v stripu nek nazi super hero, tukaj pa neka afna? WTF? 

The version of Stormfront that will be seen in Amazon Prime's live-action adaptation of The Boys is going to be fairly different compared to the original. For a start, the character will be a female, and Aya Cash is the woman taking on the role. Furthermore, Kripke has suggested in interviews that Stormfront won't be a literal Nazi from 1940s Germany. Instead, the showrunner claimed that their interpretation of Stormfront would be inspired by the modern day rise of white nationalism and racism that is playing out on news channels and on social media across the world, adding a more modern slant to the character.

 

No ja, smo pa dobili vsaj edgy internet desničarja z joški. 

uredilo bitje Avion

Deli prispevek


Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.

×
×
  • Ustvari novo...