Skoči na vsebino

True detective


Gogy

Priporočeni prispevki

Galko reče pred 59 minutami:

2tV1Bn.jpg

 

a ni bila to nekoč ful legit publikacija lol :D :D 

random iz Reddita:

Navedek

Why didn't they check for fingerprints around Tsalal during the initial murder investigation? Why didn't the scientists get rid of the murder weapon? Why didn't they empty out the bloody mop bucket? How did Raymond Clark manage to scale up a 50-ft metal ladder without making any noise when he was being pursued? Why didn't he just barricade the hatch when they followed behind him to trap them downstairs? Why did Clark decide to drag Navarro's body? If his intention was to kill her why didn't he just finish the job on the spot? How the hell did Lund survive for three days naked out on it ice? Why did he just freak out and speak cryptically in the hospital instead of just telling them it was the cleaning ladies? if they wanted to hide it, why not get rid of Annie's body? and many more

:D

  • Račka +1 2
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka

 pa švabo drogeraš? pa nasplošno, da je onesnaženje, ki ga je povzročil rudnik poživilo virus ali kaj so že našli v ledu? Ko bi vsaj povedali kaj je ta virus, kako deluje in kako oziroma zakaj se je poživil. Pa ona scena, ko mladi policist potopi v led mrtvega očeta, ona baba, profesorica, ki je zbežala iz velemesta ga uči kako je mrtveca potrebno dobro zabosti, da se zrak spusti iz pljuč akone bo splaval na površje. Malce preveč zananja za eno nedolžno mestno žensko, se mi zdi. :D Pa zvok, ko ga je zabodla, kot bi zračnica spustila.

Pa kaj ni bil oče Rustina Coleya njen ljubimec, ona v eni prvih epizod pravi, da je bil hudo bolan in, da je eno noč kar odšel v ledeno puščo. Da ga ni slučajno ona pokopala v morju pod ledom, pa je zato tako izkušena. :D

Pa one čistilke so prišle s terenci in peljale kamion s kontejnerjem. Je možno, da ni ostala ena sled od gum, odtis enega gojzerja v bazi, en prstni oddtis, nič v kontejnerju. Pa ste videli, kako so lično, potem, ko so poslale znanstvenike v smrt, zložile njihova oblačila in škornje v snegu? Prave čistilke sobarice, navada je železna srajca. Pa, ko so klali bogo Annie niti en sam tip ni rekel "pa kaj ste nori ljudje? Kaj za boga delate?" Čisti Mel Brooks. In najbolj smešno je, da so vsi ameriški tv kritiki tako presrani, da ne bi zgubili službe, da tale čudež od serije hvalijo: 9 od 10, ne 9,5. Ma, kaki 9,5, tole je za 12 in pol.  Nihče se ne upa reči, da je cesar, v tem primeru cesarica, gola. Ker je not problematika nasilja nad ženskami, glavne junakinje so emancipirane, močne ženske, notri so "natives" itd. Bohnedaj, da bi gdo pisnil, da je serija zanič neglede na božje poslanstvo. Pa oni preživeli znanstvenik, tri dni pri minus 40, zakaj ni zakričal "morilske čistilke!!!!!" namesto, da bi bluzil.

Sicer pa tale serija le zelo očitno pokaže kako nizko je padel Hollywood, kaki butlji lahko danes scenarije pišejo. To česar je Night Country poln najdemo v manjših dozah v večini ameriških tv serij. "Woke" nima nič s tem, je jagoda na torti.

uredilo bitje Žvrkljotron
  • Račka +1 4
  • Na jagodo +1 1
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka
Žvrkljotron reče Dne, 20. 2. 2024 at 20:18:

drogeraš? pa nasplošno, da je onesnaženje, ki ga je povzročil rudnik poživilo virus ali kaj so že našli v ledu? Ko bi vsaj povedali kaj je ta virus, kako deluje in kako oziroma zakaj se je poživil

Kolikor sem jaz dojel, onesnaženje ne bi oživilo ničesar, samo pospešilo bi otoplitev/taljenje ledu in s tem olajšano pridobivanje vzorcev.

 

Virus kot tak je nepomemben/loose end/red herring.

Povezava do prispevka
Sudat reče pred 41 minutami:

hot take - S2 ni takooo slaba kot se govori na internetih, samo ne smeš je gledat takoj za S1 - ampak S1 itak malokaj sploh pride blizu - zame naprimer open end v S3, kar je pa sigurno je to da S4 ne spada sploh v to druščino.

no pač je zelo slaba in kolin (vsaj prve pol ure prvega dela, kar sem vzdržal) skos zgleda, da ga srat tišči

Povezava do prispevka

Meni S2 sploh ni bila slaba, lol. Skoraj tam tam s trojko. Trojka je preveč na S1 spominjala, S2 je bil pa čisti odmik. Pa kul mi je bilo da so trije fucked up vsak po svoje miličniki detektivi in še močan lik v Vaughnu kot kriminalcu, manj fucked up kot miličniki, a filozofsko zblojen, ki je detektiv. Pač ja pretenciozno v pm, samo vsaj drzno. 

Povezava do prispevka

Meni se zdi največji problem true detectivov, da sezone nimajo v resnici nič opraviti druga z drugo. V bistvu niso niti zaresne sezone, ene ločene zaključene zgodbe, ki jih druži samo ime.

Bolj pošteno bi bilo, če bi imele vsaka svoj naslov pa zraven napis od ustvarjalcev true detective. Ampak prva sezona je bila tako dobra in uspešna, da se je preteško upreti šlepanju na dobro ime.

In to je glavni problem četrte, če bi bil naslov enostavno night country brez true detective v imenu, bi bile ocene verjetno boljše pa manj kritik, ker zadeva v resnici ni slaba, povsem solidna krimi miniserija. 

Samo če ne bi imela true detective v imenu, bi bila tudi gledanost neprimerno manjša. Tako da pač požreš kup nepotrebnih primerjav pa kritik, ki bi se jim dalo izogniti, zato da imaš že v štartu izpostavljenost pa garantirane gledalce.

 

Povezava do prispevka
DaddySpankMeHard reče pred 6 urami:

Meni se zdi največji problem true detectivov

 

 

...da so v prvi sezoni postavili precendenčne standarde, ki jih več kot očitno ne bodo zmogli dosežt z nobenim drugim igralskim kadrom, niti z nobeno drugo zgodbo.

 

zdaj se vodilni šlepajo na že uveljavljen branding TD-ja, medtem ko resnejši gledalci objokavljemo nad vse vprašljivejšo smiselnostjo nadaljevanja zgodb pod to blagovno znamko.

 

ironija je, da če bi bile sezone 2-4 postavljeno pod nekim drugim skupnim imenovalnikom, bi bile čisto OK. tako pa...:D

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...