Skoči na vsebino

[random] Gaming talk in novice


Priporočeni prispevki

Gatsu reče pred 1 uro:

Špil ima 60/62/66 metacritic score :sick: Sicer upam da studio ne propade ampak tale špil bo finančni polom epskih proporcij ker so ga delal neverjetnih 9 let LOL 

 

250 devsov x vsaj 80.000 USD letno = 180mio$ minimum samo za plače

Dvomim, da bojo lahko nazaj prišli v taki meri kot so bili v času Batman trilogije. Že budgeta vsaj od WB nebojo več dobili takega po tem dragem flopu čeprav so bili prisiljeni delati GaaS špil.

Povezava do prispevka

Zanima me a so to samo programerji al “game developer” tle pomeni vse, od artistov, writerjev, etc…

Uk povprecje, pa tut US no, se mi zdi res nizo. Ne da ne verjamem, samo je dosti nizje kot bi pricakoval. 

uredilo bitje Arey
Povezava do prispevka
Berbasecks reče pred 11 minutami:

Kolegica je pri nas za 3D art pri game developerju v SLO bla plačana krepko pod povprečno SLO plačo. Junior pozicija sicer. 

Kaj je to krepko pod? 1200 neto? 

 

V SLO so te risarske/art plače ful podcenjene, tudi pri knjigah.

Povezava do prispevka
Slinch reče Dne, 5. 2. 2024 at 23:39:

 

Jop, tocno to. Horizoni so prav antiteza vsega kar dela driving igrice hude. Edino kak expansion je nardil korak v pravo smer (npr hot wheels), samo si se vedno stuck z najbolj vanilla voznim modelom. Pol raje kupis igrico hot wheels, je 10x bolj true.

Horizon so men enostavno igre brez duše. Od gameplaya do artstyla, map in celo menujev. Kot da ne vejo točno kam bi se usmerili. Mal fejkajo dirt mal need for speed mal pa poskušajo še vedno bit kao open world sim. Na koncu je špil povprečen na vseh področjih. Igre brez lastne identitete.

Povezava do prispevka
Berbasecks reče pred 17 urami:

Kolegica je pri nas za 3D art pri game developerju v SLO bla plačana krepko pod povprečno SLO plačo. Junior pozicija sicer. 

Dobro, sicer kr zalostno ampak junior pozicija lahko pomeni od tega da neki ze zna sama ampak rabi pomoc in nasvete do tega da ji skoraj roke vlecejo po papirju ker se nic ne zna. 

Jz sem kot junior/mid dev leta nazaj dobil cca 2200 bruto (ne spomnim se vec), s tem da je bil takrat gigantski bubble + nisem imel se nikjer dejanskih izkusenj na papirju, sem pa bil precej samostojen. Pol sem kar hitro sel gor, tle pa verjamem da izkusnja s kolegico ni enaka. 

uredilo bitje Arey
Povezava do prispevka

Kje pa je Slavcharted btw? 

 

Drgač pa so grafičarji v SLO reees podplačani. Pri založbah so bejbe, ki delajo prelome in naslovnice, praktično na minimalcu. In pol se direktorji založb čudijo, zakaj so njihove generic shutterstock naslovke neopazne v knjigarnah, mater ti vidim, če držiš zaposlene na minimalcu + bakšiš, ziher bodo motivirane za naredit boljš ja :D. Dobro pa je imet zaposlene, ker so to dodatne točke na razpisih za javni denar, v primerjavi če daš outsourcat, ko teh točk ni

Povezava do prispevka

Ma dobro, je tudi vprašanje, kako dobro gre založbam, da bi si lahko privoščile boljše plače? Bruto bruto strošek minimalca je za delodajalca 1400 € + 8*22 € malica + 37 € LPP karta, če je iz LJ. Torej 1613 EUR na mesec oz 19.356 € na leto + zakonsko minimalno določeni regres 1.253,90, kar nanese 20,609.9 EUR na leto. Toliko košta delodajalca minimalec.

 

Zdaj pa recimo da bi rad plačal 2,000 EUR neto + malico + LPP karto, da bo bejba, ki dela prelome in naslovnice, srečna in motivirana. To znese za delodajalca 3880,47 € na mesec. Pa dodamo še regres 2.427,10 €, torej da je še neobdavčeno, in recimo še 1.400 bruto bruto božičnice, da si kupi kaj lepega za pod smrekico. Ta oseba bo delodajalca stala 50,392.74 € na leto.

 

Ekonomiko založb pa ti bolje poznaš oz veš, ali je to vzdržno za podjetje.

uredilo bitje Galko
Povezava do prispevka
Hernire reče pred 3 urami:

Kje pa je Slavcharted btw? 

 

 

Cancelled tik pred koncem. Tud njej niso podaljšali, ker nimajo nekih nadaljnjih projektov. Itak so fokusirani na cashgrab spile po naročilu (ona je večinoma delala na nekem dinozaver spilu za otroke, neki pa tud Slavcharted) 

Povezava do prispevka

No sej bruto vs neto zneski v sloveniji niso bistveno drugacni kot v drugih eu drzavah (pustmo zdej a je vec al manj, naj se o tem kregajo na gnoju, razlike so a ne drasticne). Sam mi smo pac majhna drzava in podjetja tu se tezko prebijejo na tuj trg, domaci trg je pa nikakav cist samo zarad velikosti drzave. 
Tangent: glih zadnjic je zena govorila z eno znano pevko v slo (jz zanjo se nisem slisal sam itak ne poznam te scene) in se bejbi bolj splaca pet hrvaske pesmi ker je hrvaska velcji trg, PLUS da pri nas dobi vecji reach, go figure. 
Anyhow, nekatere firme placujejo minimalce da nabijajo dobicke, nekatere pa enostavno ne morejo ustvarit dovolj dodane vrednosti da bi lahko zaposlenemu placali vec. Jeba je to. 

uredilo bitje Arey
Povezava do prispevka

Mam recimo kolega ki ima tech firmo ki je v vsem razen v casu obstoja startup. Firma ima potenciala ogromno, delajo tech ki ga nihce na svetu ne dela ampak je toliko nisen, da imajo samo 2 opciji:

a) razvit tech tako dalec da jih kupi ena vecja firma, kjer zaposleni nimajo kaj dosti od tega razen ce so se zmenili za delez firme

b) razvijejo svoj produkt do te mere da zacne nosit nek proper kes

 

Ker je prakticno vsa tehnologija bespoke rabis brutalne investicije da karkoli razvijes, tko da v resnici za place ostane bore malo. Tko da pol iscejo razne priloznosti za partnershipe kjer razvijejo nekaj ki je, ali pa tudi ni povezano s core techom podjetja, in tam probajo nekaj zasluzit. 
Tech je carski, in na nisnem marketu ima fuuul potenciala, ki pa na zalost ne nosi denarja dokler ni realiziran. 
In pol pac stukas in si v minusu ki ga kolega pokriva kolikor se da, vse za to da firma naprej lavfa. 
Kapitalisticno gledano je ful neumno sploh zacet s tako firmo in marsikdo bi rekel naj pac propadejo ce ne morejo uspet na trgu, sam so vseeno tle neke aspiracije tehnologijo furat naprej da bo nekoc imelo ful dodane vrednosti na tem mini nisnem trgu. In pac enostavno ne mores ponudit plac ki bi, realno gledano, bile konkurencne. 
Zdej, ce kolega uspe bo za marsikoga klasicen izkoriscevalec zaposlenih sam nihce pa ne vidi leta in leta scanja krvi in vlozenega mega truda vseh vpletenih. Tezko je bit podjetnik. Ne vedno, vecinoma pa. 

Povezava do prispevka

Chipollo je apple kr konkretno ubil, pa ni to spet tok nisno. Teoreticno vsak clovek lahko uporabi chipollo oz airtag oz nekaj. Jz govorim o nisnem izdelku za ze tko nisno industrijo. Sej nima veze kaj je, na konc dneva. :)

uredilo bitje Arey
Povezava do prispevka

Izkoriščevalec zaposlenih je že zdej. Jebiga, očitno je on nespo pripeljat investitorje.

 

Nam je po drugi strani kolega s kešem investitorjev še pokril dopust na Tajskem (z izjemo karte in manjšega dela nastanitev), hkrati pa ima bolano plačane developerje. Je očitno znal prodat izdelek/storitev. 

Povezava do prispevka
Gatsu reče pred 29 minutami:

Očitno so dejansko naredil dober remaster :blink: Sam kdo ima živce it čez to lol... Mrbit kupm ko bo 10$

 

 

Jaz še nisem nobenega preigral. Lahko poveš kaj veš o tem?

Igral bi itak verjetno s sodobnimi kontrolami, kljub temu, da ga review disajo.

uredilo bitje fric
Povezava do prispevka

Sony v prihajajočem poslovnem letu (od aprila 2024 do marca 2025) ne namerava izdati nobene PS5 igre iz seznama velikih obstoječih franšiz (TLOU, Horizon, GT, R&C....)

 

aja pa 55 milijonov PS5 je bilo že poslanih v štacune

uredilo bitje DrMiha
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...