Skoči na vsebino

Vojna tretjega sveta


johnbi

Priporočeni prispevki

  • 2 tedna kasneje...

Preden si delaš brukice preveri, če je tudi pri nas na demokratičnem in Svobodnem zahodu to kaznivo. :D  Tvoj prijatelj "Dodo" gre očitno po stopinjah svobodne, demokratične Evrope in ne koga drugega. Spodaj citat iz: 

 

 

Kazenski zakonik (Uradni list RS, št. 50/12 – uradno prečiščeno besedilo, 6/16 – popr., 54/15, 38/16, 27/17, 23/20, 91/20, 95/21, 186/21, 105/22 – ZZNŠPP in 16/23)

 

 

 

Navedek

 

Osemnajsto poglavje
KAZNIVA DEJANJA ZOPER ČAST IN DOBRO IME

Obrekovanje

159. člen

(1) Kdor o kom trdi ali raznaša kaj neresničnega, kar lahko škoduje njegovi časti ali dobremu imenu, čeprav ve, da je to, kar trdi ali raznaša, neresnično, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev.

(2) Če je dejanje iz prejšnjega odstavka storjeno s tiskom, po radiu, televiziji ali z drugim sredstvom javnega obveščanja ali na spletnih straneh ali na javnem shodu, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

(3) Če je tisto, kar se neresnično trdi ali raznaša, take narave, da ima hude posledice za oškodovanca, se storilec kaznuje z zaporom do dveh let.

 

 

A ni čas, da se vrnemo na gnoj, @Gogy, tam se lahko malo podjebavamo ne da bi izpadli čudni pred celim svetom. :D 

 

uredilo bitje kmjr
Povezava do prispevka
black187 reče Dne, 26. 7. 2023 at 20:02:

Še koga skrbi gamechanger partnerstvo Rusije in S. Koreje?

Lej, Rusijo podpira večina držav, se pravi vse države, katere so napadli NATO, ZDA in Anglija. Od Severne Koreje, UAE, Saudska Arabija, Afrika, Srednja in Južna amerika, Irak, Iran, Sirija, Egipt, Kazastam, Uzbekistan, Arzbejan, večina azije( z izjemo Japonske), Indije... število v BRICS+ pa tudi raste.

uredilo bitje Undead
Povezava do prispevka
Undead reče pred 2 urama:

Lej, Rusijo podpira večina držav, se pravi vse države, katere so napadli NATO, ZDA in Anglija. Od Severne Koreje, UAE, Saudska Arabija, Afrika, Srednja in Južna amerika, Irak, Iran, Sirija, Egipt, Kazastam, Uzbekistan, Arzbejan, večina azije( z izjemo Japonske), Indije... število v BRICS+ pa tudi raste.

 

"Podpira". Večina naštetih držav ima že sama s seboj toliko problemov, da Rusijo podpirajo samo na papirju. Od civilnih vojn, terorističnih napadov, medsosedskih spopadov, korupcije, lakote itd. Kaj ti pomaga takšna "podpora", ko ne bi rusom poslali niti plesnive štruce kruha, če bi do česarkoli prišlo? 

Povezava do prispevka

Ista scena, ko je Salvador Allende fehtal Sovjete za finančno pomoč v zameno, da se bodo sovjetske vojaške ladje lahko zasidrale v Čilu in za vojaško prisotnost Sovjetske armade v državi. Čilenci so takrat dobili prst v rit, ker je mogočni CCCP bil enako kot Čile v nepredstavljivih gospodarskih škripcih.

uredilo bitje sadhu sequencer
Povezava do prispevka

Ruskemu Hitlerju se je dodatno poslabšalo.

 

Navedek

"Ukrajinska vojska je v ofenzivi, napada, izvaja obsežno strateško ofenzivo. Nobenega razloga ni, da bi od nas zahtevali prekinitev ognja. Ne moremo privoliti v premirje, ko smo napadeni," je poudaril Putin na novinarski konferenci v Sankt Peterburgu po srečanju z afriškimi voditelji.

 

Ob tem je zatrdil, da trenutno "na fronti ni aktivnih vojaških operacij" in da je ukrajinska protiofenziva "ustavljena na vseh frontah".

 

uredilo bitje sadhu sequencer
Povezava do prispevka

https://siol.net/novice/svet/ukrajinska-vojaka-v-prvih-dneh-protiofenzive-je-vladal-kaos-streljali-smo-na-lastne-enote-612407

 

V preteklih mesecih se je veliko razpravljalo o dobavi orožja Ukrajini. Toda zahodni tanki in Natovo usposabljanje za zdaj niso drastično spremenili razmerij moči vojne v Ukrajini, ugotavljajo nekateri vojaški analitiki.

 

Ukrajinska vojska v zadnjih mesecih kljub podpori Zahoda ni postala vojska na ravni Nata, kot so upali nekateri na Zahodu.

 

Po upih, ki sta jih Zahod in sam Kijev polagala v ofenzivo in orožje z Zahoda, so to streznitvene ugotovitve, piše Tagesspiegel.

 

 

Kot sem napovedoval več kot pol leta nazaj. Zahod nekako ne dojame ruske mentalitete in načina vojskovanja in bo v tole ukrajinsko-luknjo-brez-dna zmetal težke milijarde orožja, preden jim bo dotajčilo, da je vse skup brezveze, ker rusi (za razliko od zahoda) potrebujejo mal več kot par sto polnih bodybagov lastnih vojakov, da jih mine volja do vojskovanja. Posledično bo podpora zahoda počasi začela usihati in čedalje več bo oz je že incentiv (preko tretjih posrednikov) za mirovno rešitev oz. vsaj za nekakšen status quo, ki bo postal defaultno stanje. Rusi se po drugi strani hitro učijo in ne ponavljajo napak iz začetkov vojne v 2022.

 

1683111719000-1683186815673.gif.df46b1cfd534c8420d672d17311fe4ee.gif

 

Čakam še uresničitev napovedi:

  • da bo ukrajina po končanem konfliktu postala še hujši korupcijski shithole kot je bila prej in bo zahod za povojne obnove še naprej metal težke milijarde, ki bodo končale v privat žepih ukrajinskih oligarhov.
  • da bo zahod lepo pustil ukrajince na svojem brez nekih varnostnih zagotovil.
Povezava do prispevka
HellAngel reče pred 19 minutami:
  • da bo ukrajina po končanem konfliktu postala še hujši korupcijski shithole kot je bila prej in bo zahod za povojne obnove še naprej metal težke milijarde, ki bodo končale v privat žepih ukrajinskih oligarhov blackrocka in ostalih ameriških korporacij.

 

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...