Weraziel Objavljeno 1. april 2022 Share Objavljeno 1. april 2022 DaCapo reče Pravkar: Imaš prav. To je pač ta wok-box varianta, kjer si sam "namečeš" sestavine. Ampak OK, za ta denar mi je OK. Zakaj si sam ne narediš tega? To je fuuuul izi narest, edino pravi kombo srirache-sojine omake-rjavega cukra rabiš ugotovit 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 1. april 2022 Share Objavljeno 1. april 2022 (urejano) @Weraziel: Hja, verjetno na sliki tako zgleda. V bistvu so arašidi pomešani v celi porciji (in očitno z njimi niso varčevali). In niti slučajno niso zgolj "surovi" dodani. Pa itak sem tudi sam že poskušal, pa mi nikoli ni tako OK ratalo, kot ta naročena varianta. Poskusil sem pripravljati vse žive variante, verjemi. Omaka, dodatki, ni da ni... Enostavno mi nikoli ni uspelo. Ali je bilo preveč pocasto, ali premalo, ali ni imelo "tapravega" okusa itd. Ampak.. imam wok in nisem se še predal! 1. april 2022 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 1. april 2022 Share Objavljeno 1. april 2022 kakšna je pa cena? Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 1. april 2022 Share Objavljeno 1. april 2022 12 € za obe porciji. 1 Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 1. april 2022 Share Objavljeno 1. april 2022 DaCapo reče pred 21 minutami: Trivia: Mladi "kvazi" kitajec, ki mi je pripeljal ni znal besedice kitajsko. Zgovarjal se je, da je rojen in odrastel v SLO. Kako pa to sploh veš? Kaj probaš kitajsko komunicirat z dostavljalcem in te je samo čudno gledal? 2 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 1. april 2022 Share Objavljeno 1. april 2022 (urejano) Jap, @tomazek. Par osnov poznam še od prej. Npr. "ni-hao, šiši, cajtje ... " edit: ne se zdaj neki smejat, to sem pač zapisal v smislu "piši kao govoriš", v živo se čisto drugače sliši. hehehe 1. april 2022 uredilo bitje DaCapo 1 Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 1. april 2022 Share Objavljeno 1. april 2022 To tud jaz znam, samo problem je, da včasih v kitajskih restavracijah delajo tud azijci iz drugih držav Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 1. april 2022 Share Objavljeno 1. april 2022 Weraziel reče Pravkar: To tud jaz znam, samo problem je, da včasih v kitajskih restavracijah delajo tud azijci iz drugih držav Jap, kot sem že omenil: tale od danes (vizualno je deloval čisto aziatsko) je celo priznal, da ne zna besede kitajsko. Born & raised in Slovenia. Imam pa tudi OK izkušnje z enim drugim dostavljalcem, ki obvlada nekaj več in si je celo vzel čas, da sva kakšnih pet minut malo vadila. Zmaga pa še vedno tista (fotko sem že objavil) punca, ki je prišla oblečena v luštkano kitajsko obleko. Pri njej je bilo pa skoraj obratno (ker SLO skoraj ni znala). Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 1. april 2022 Share Objavljeno 1. april 2022 DaCapo reče pred 22 minutami: 12 € za obe porciji. Džabe. Jaz sem včeraj dal 21 za Lignje z bambusom in gobami in Kitajske rezance z rakci. 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 1. april 2022 Share Objavljeno 1. april 2022 (urejano) @ke_kit: Kaj pa vem, morski sadeži zadevo kar podražijo. Evo, za hitro primerjavo: tukaj sta ceni teh dveh variant v MB: Verjetno ni čisto enaka ponudba, ampak gledam pač približek tvojega naročila ... 1. april 2022 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 1. april 2022 Share Objavljeno 1. april 2022 (urejano) Saj Ke_kit je primorc. On lignje sam nalovi in jih prodaja kitajcem. @DaCapo ravnokar sem pognal Syberio. Ono verzijo 40€ je dosti za to kar si rekel. 1. april 2022 uredilo bitje tomazek 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 1. april 2022 Share Objavljeno 1. april 2022 (urejano) @tomazek: Mhm, 40 € je kar veliko, glede na to, da je igra konec koncev vseeno dokaj kratka in praktično nima vrednosti ponovnega preigravanja (razen po več letih, ko bo itak za đabe). Ampak je pa zelo všečna zadeva in vredna igranja. Tako da... poročaj ko boš končal. Btw, lignjev pa vseeno ni tako enostavno loviti. Primorec Ke_Kit mogoče to res bolj obvlada, dočim jaz se pač spomnim, da smo jih lovili na panulo in dejansko ni bilo ravno nekega "velikega" ulova. Pa še tistih nekaj ulovljenih je šlo za vabo za ribe. 1. april 2022 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 1. april 2022 Share Objavljeno 1. april 2022 Evo, je še mene spravl do tega, da dons azijsko nardim 2 Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 1. april 2022 Share Objavljeno 1. april 2022 Ful ful premalo mastno in spolzko. Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 1. april 2022 Share Objavljeno 1. april 2022 Weraziel reče pred 8 minutami: Evo, je še mene spravl do tega, da dons azijsko nardim Sexy nohtke maš Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 1. april 2022 Share Objavljeno 1. april 2022 ke_kit reče pred 3 urami: Ful ful premalo mastno in spolzko. Sej je dost srirache in sojine omake, pa še riž nardiva v rice cookerju in je bolj fluffy kukr se dobi pri kitajcih. Midva sva profesionalca. Še uno korejsko kvazi-zelje sva dala zraven, sploh nism mogu nehat jest 2 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 1. april 2022 Share Objavljeno 1. april 2022 (urejano) @Weraziel: kaj točno pa si delal? Ker na sliki je precej dosti mletega mesa (ali pa se motim?), pri teh dostavljalcih pa na takšno varianto še nisem naletel. Jaz imam konkretni litoželezni wok doma, pa ga mogoče 1x na leto uporabim Zdaj me kar vest peče. 1. april 2022 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 2. april 2022 Share Objavljeno 2. april 2022 Ja, malo bolj mix kitajske in korejske kuhinje je to. Najprej se na ponvi ali woku pripravlja meso, potem daš meso ven v neko posodo, začneš pražit čebulo (oboje delam v sezamovem olju), kasneje daš še papriko, por, male čebulne liste (ne vem kako se jim reče), arašide (ali pa indijske oreščke, samo ti so dražji), tisto kvazi-zelje k si ne morm imena zapomnit in se to tud dela nekaj minut, potem pa reguliraš sam okus z sojino omako, česnom v prahu, rjavim cukrom in sriracho, pa nazaj daš zraven spet meso. Soje in česna v prahu se da bl malo, rjavi cuker je blo 3 žličke, srirache pa kukr hočeš, da je pekoče. Absolutno pa ni treba nič solit, zato je sojina omaka tu, da je soljeno in žmohtno hkrati. Glede na to, da imava rice cooker, je potem vse res narejeno v roku 20, 25 minut, skupaj s pripravo. Raje naročava drugo hrano, azijsko pa veva da lah nama hitrej rata narest pa bolš. Tu bi komot lah tud kakšni kalčki bli al pa na kocke narezana bučka. V vsakem primeru, ne morš neki velik zajebat, zelo sočno rata vse skupaj 1 Navedek Povezava do prispevka
lizz Objavljeno 2. april 2022 Share Objavljeno 2. april 2022 Weraziel reče pred 14 urami: Evo, je še mene spravl do tega, da dons azijsko nardim tole pase pa v gasterjbajter temo kuharskih felerjev Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 2. april 2022 Share Objavljeno 2. april 2022 Lizz daj flešni tities, da malo popraviš slikovni material gostilne. 1 1 Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 2. april 2022 Share Objavljeno 2. april 2022 Kočevc reče pred 40 minutami: Kimči? ne, ni kimči, ker tudi ni zelje, ako se spomnim mojo vprašat bo povedala @lizz feler? dokler ne probaš ne govort da je feler, lih zdele jem kar je ostalo od včeraj in je zakon. vse kar se da hitr narest in je zakon okusa ne more bit feler Navedek Povezava do prispevka
Kočevc Objavljeno 2. april 2022 Share Objavljeno 2. april 2022 Drugic uporab filter, da bos mel bolj zive barve, bo 10x bols zgledal Navedek Povezava do prispevka
lizz Objavljeno 2. april 2022 Share Objavljeno 2. april 2022 Weraziel reče pred 5 minutami: ne, ni kimči, ker tudi ni zelje, ako se spomnim mojo vprašat bo povedala @lizz feler? dokler ne probaš ne govort da je feler, lih zdele jem kar je ostalo od včeraj in je zakon. vse kar se da hitr narest in je zakon okusa ne more bit feler riz je sprijet oz. razkuhan pa tole kar si naredu sori res ne zgleda podobno kvazi kitajski hrani Navedek Povezava do prispevka
Kočevc Objavljeno 2. april 2022 Share Objavljeno 2. april 2022 Niso vse sorte riza iste. Kup kdaj basmati riz Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 2. april 2022 Share Objavljeno 2. april 2022 lizz reče pred 21 minutami: riz je sprijet oz. razkuhan pa tole kar si naredu sori res ne zgleda podobno kvazi kitajski hrani ?? sej sm rekel, da si delam azijsko hrano in riž je namerno tak, da je bolj puffy, ker nama je tako bolj všeč Navedek Povezava do prispevka
Kočevc Objavljeno 2. april 2022 Share Objavljeno 2. april 2022 Lizz zihr kuha riz v loncu vode, pa se mal olja kapne notr da se ne sprijema Navedek Povezava do prispevka
Berbasecks Objavljeno 2. april 2022 Share Objavljeno 2. april 2022 lizz reče pred 29 minutami: riz je sprijet oz. razkuhan pa tole kar si naredu sori res ne zgleda podobno kvazi kitajski hrani pa si ti že kdaj vidla riž iz kitajske restavracije? bolj je sprijet, bolj je slasten Navedek Povezava do prispevka
Kočevc Objavljeno 2. april 2022 Share Objavljeno 2. april 2022 Pa se ko se malenkost ohladi je se bolj sprijet Navedek Povezava do prispevka
lizz Objavljeno 2. april 2022 Share Objavljeno 2. april 2022 (urejano) Berbasecks reče pred 11 minutami: pa si ti že kdaj vidla riž iz kitajske restavracije? bolj je sprijet, bolj je slasten ne. melkijad, kaj je to kitajska 2. april 2022 uredilo bitje lizz Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.