Skoči na vsebino

[uradno] Gostilna pri Konjzolcu

Priporočeni prispevki

DaCapo reče pred 5 urami:

Wolt danes čisto odpovedal. Al so bili na delu kakšni hekerčki, al pa nekaj updejtajo celi sistem. V vsakem primeru je malce hecno. :) 
Ajde, se pač zgodi. 

V mariboru, in preden se harku zgrne name nisem placal jaz, so okoli 13 dostavili bp in hitro. 

Povezava do prispevka
Arey reče pred 1 uro:

V mariboru, in preden se harku zgrne name nisem placal jaz, so okoli 13 dostavili bp in hitro. 

Ma saj je moj daPubec tudi vozil, ampak jim je potem pač odpovedal ta wolt app in je bila možnost samo osebnih prevzemov in lastnih dostav, ki jih ponujajo določene restavracije. Tri-štiri dostave se mi zdi da mu je vseeno uspelo naredit danes. Ca. 36 € neto plačila, kar pa tudi ni slabo. Pa še nekaj napitnine je dobil. Plus to, da ga je neka babnica skoraj ruknila, ko je speljala iz neke stranske ulice direkt na glavno cesto. Je rekel, da če ne bi v stotinki sekunde reagiral, da se ne bi dobro končalo. S skuterjem vozi. 

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka
Aktivist Vanč reče pred 49 minutami:

What? Kako lahko s 3-4 dostavami zasluži 36€ neto? To je 9-12€ na eno dostavo + napitnina.

Napitnina ni tu všteta. Ti bom enkrat poslal "dnevnico" iz te wolt aplikacije.  V bistvu: več kot je razdalja v km več dobi plačano. Jaz sem se tudi čudil. Ni pa to pač vsak dan, to je tudi res. 
Pri napitnini pa stranke itak nasploh škrtajo. Je pa nedolgo naza vseenoj dobil celih 5 € v gotovini od enega starejšega možakarja, ki je naročil 1 hamburger . Nouro. 

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka
atomic reče pred 9 urami:

Men je zanč en reku da je naredil 42 dostav pa samo 2,5€ tipa. Mu nism verjel, mi je pokazal in sem ga prašal če da screenshot za fascikle.

IMG_5184.jpeg

Ta tip povprečno zasluži na 3,5 EUR na dostavo, DaPubec pa 12 EUR na dostavo

Na njegovem mestu bi sprintal DaCapov post za dokaze in šel na Wolt z njim

• Račka +1 1
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka
Hernire reče pred 4 minutami:

Ta tip povprečno zasluži na 3,5 EUR na dostavo, DaPubec pa 12 EUR na dostavo

Na njegovem mestu bi sprintal DaCapov post za dokaze in šel na Wolt z njim

Dobr sam to je mal drugače, če DaPubec kj po DaCapotu se vedno malo pohecal s strankami in dobi povprečno 8€ napitnine al neki... tud dostave so tukaj v strnjenem naselju in je z 42 dostavami naredil tolk kilometrov. DaPubuec je verjetno naredil več s 4 dostavami.

Tko da lej, @DaCapo je rekel, da bo isto dal screenshot.

uredilo bitje atomic
Povezava do prispevka
atomic reče pred 1 uro:

Se pravi tisto zgoraj je 154€ bruto? 

Kako to bruto, a imaš kot wolt dostavljalec kakšno obliko zaposlitve? S.P. ali pogodba, podjemna?

saj tale tema pride naokrog vsake tri do stiri tedne kot pice in kitajska hrana

ja rabis sp in z njim pridejo vsi stroski in negativne zadeve. tak da odstej akontacijo, prispevke, malico, prevoz, upostevaj ni dopusta, bolniske, regresa, bozicnice, 13 place. aja tista napitnina ki jo vidis je potem se ekstra obdavcena.

plus kot dostavljalci imajo stroske in vzdrzevanje vozila. pri zgornjem screenshotu dela 230 km, na dan predvidevam. torej skuter ali avto. cez palec 50 do 60k+ km na leto. skuter lahko v letu in pol vrze proc avto pa v treh.

pac kot je galko rekel enkrat v eni od iteracij teh debat. scum tier job, sploh ce upostevas, kot je dacapo in njegov dapubec ugotovil, da te lahko v trenutku nekdo pokonca na cesti

uredilo bitje ngebe
Povezava do prispevka
ngebe reče pred 29 minutami:

saj tale tema pride naokrog vsake tri do stiri tedne kot pice in kitajska hrana

ja rabis sp in z njim pridejo vsi stroski in negativne zadeve. tak da odstej akontacijo, prispevke, malico, prevoz, upostevaj ni dopusta, bolniske, regresa, bozicnice, 13 place. aja tista napitnina ki jo vidis je potem se ekstra obdavcena.

plus kot dostavljalci imajo stroske in vzdrzevanje vozila. pri zgornjem screenshotu dela 230 km, na dan predvidevam. torej skuter ali avto. cez palec 50 do 60k+ km na leto. skuter lahko v letu in pol vrze proc avto pa v treh.

pac kot je galko rekel enkrat v eni od iteracij teh debat. scum tier job, sploh ce upostevas, kot je dacapo in njegov dapubec ugotovil, da te lahko v trenutku nekdo pokonca na cesti

Ja če gledaš na to kot main job je to res shitty job. Če pa gledaš na to, kot popoldanski zaslužek pa mogoče ni tolk. Ne vem pa kolko časa je potrebno za dostavo 40 woltov.

Povezava do prispevka
atomic reče pred 6 minutami:

Ja če gledaš na to kot main job je to res shitty job. Če pa gledaš na to, kot popoldanski zaslužek pa mogoče ni tolk. Ne vem pa kolko časa je potrebno za dostavo 40 woltov.

glede na tist reel na instagramu, ko dostavljalka govori o povprecnem placilu 11 bruto na uro in ce pogledas zgoraj 3,5eur na dostavo, bi prislo ravno nekje 3,neki dostave na uro. za kolo morda malo vec, ker ima krajse in za avto malo manj ker ima daljse bolje placane relacije. zaokrozimo na 3,5 dostave na uro. za 42 dostav bi potem potreboval 12 ur. morda malo manj in je okvir nekje med 10 in 12, verjetno odvisno od razdalje.

uredilo bitje ngebe
Povezava do prispevka

se pravi na uro 3 dostave? To je pa potem res za en kurc, tudi kot side hustle. Da bi šel 3x na teden po šihtu za 4h mal wolt furat. To je 12h na teden x 4, 48h x 10h bruto. 480€ na mesec

480€ na študenca = 300€

480€ popoldanski s.p. = -4% -90€ = 370€

Ajde 370€ dodatnega keša na mesec spet ni tolk mal, sam tud 3x na teden dodatnega dela ni tolk mal, ob predpostavki, da res povprečno zaslužiš vsaj 10€ bruto.

Povezava do prispevka

jaz tippam glede na izgled kelnarja ali kelnarice

višina tipa narašča premosorazmerno z neonazi izgledom

zabrit na lešnik, 88 na vratu, Niemals kapituleren čez celo podlaht - 5 EUR zate slattki sinko

sumljivo rjava polt, slabo skrit afro - ya ya rabim teh 5 centov ya, prav boste morali pa zmenjati v trafiko

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...