Skoči na vsebino

[SD] STEAM DECK


Priporočeni prispevki

Nevem kaj pomeni modificirat base image. 😀 verjetno. Ne ni problematicen, ubistvu mi je vseeno. Zvok mi dela v igrah, tako da je res malenkost.

 

Vecji problem je to z baterijo. Danes mi je zacel stekat pri 10%. Sem ga resetiral, in evo ne pridem dlje od logota. Probal spet to foro z baterijo. Ne pomaga, ne morem ga prizgat. Pa kaj bi bil lahko problem? Je mozno da so dolocene igre enostavno prezahtevne za Deck, kljub temu da jih lahko igras? 

Povezava do prispevka

Zgleda res. Zdaj sem ugotovil, da imam vklopljeno varcevanje pri 5%, sem izklopil. Kar je se vedno malo cudno, ampak ok. In tudi v desktop modeu je bila neka podobna nastavitev, ki se zgleda ni izklopila, kljub spremembi v gaming modeu. 

 

Ja saj naceloma imam priklopljenega. A ni kao to tudi slabo za baterijo, ce ga imas med uporabo ves cas na kablu?

Povezava do prispevka


Tu eni uporabniki pisejo da so na primer vecina casa uporabe na kablu pa naj bi imel se vedno dober battery health tko da recimo da naj nebi prevec kvarilo zdravja baterije. Jaz ga sicer vecina casa med polnjenjem ne uporabljam. Je pa na splosno za baterijo tudi pri drugih napravah idealno ce bi baterijo drzal med 20 in 80% ter da ne dosega visokih temperatur. Sam v realnosti bi tako za kako leto lahko podaljsal zivljensko dobi baterije ampak se vedno ne bo vecno drzala tko da se realno ne rabis prevec sekurat in uporabljas kakor ti pase. Ko pa baterija postane preslaba pa jo lahko zamenjas, ni decka tako tesko odpret kot kak zliman telefon. 

Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...

Pa sej ravno steam deck ima tok enostavno menjavo baterije da je to res tazadnja stvar ki bi me skrbela. Ce bi vse naprave mele moznost da sam baterijo menjam brez nekih hetagunov in pulltabov in vijakov ki jih ne mores normalno odvit bi bil celoten “battery health” concern mnogo manjsi imo. 
Baterije se iztrosijo, tko pac je, dajte nam moznost da jih menjamo. 

uredilo bitje Arey
Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...

Jaz sem se pa za vikend spravil

nameščat Winse na externi SSD, ki sem ga sestavil po zamenjavi SSD v SD. Tega sem se lotil izključno zaradi igranja FC 24. In potem šok, igra se je skoz sesuvala in sistem obešal. Po celi nedelji tuhtanja in preizkušanja, sem ugotovil, da zaradi varčevanja z baterijo, Winsi avtomatsko vržejo USB naprave v standby mode, ne glede na dejstvo, da laufa cel sistem iz zunanjega SSDja.

 

Rešitev problema:

 


Pa še eno vprašanje za 🏴‍☠️: a komunajzerske verzije FC 24 se da zagnat iz gaming moda, al zaradi anticheata sploh ni 🏴‍☠️verzije? Jaz sem špil namreč kupil izključno zaradi offline manager moda, me ne bi prav nič motilo, če ne bi bilo online igranja.

uredilo bitje MaTiCeK
Povezava do prispevka

Po enem tednu lahko rečem, da se ne splača poganjat winsov iz externega SSD. Redno se sesuvajo, ne glede na energy settingse. Včeraj sem jih potem namestil na SSD in se cel dan niso niti enkrat sesuli. Bomo videli, kaj se bo dogajalo ob updejtih. Bootloaderja zanalašč nisem nameščal.

Povezava do prispevka
  • 3 tedne kasneje...

Špila kdo Mario Kart 8 Deluxe preko Yuzu  na Decku? Rabim pomoč. Nikakor mi ne zažene špila. Ob prvi namestitvi sem imel tisti Mii problem; ko pa sem po navodilih copy/pejstal firmware fileje v direktorij, mi pa ob startu špila fukne black screen. :(

Odyssey laufa brez problema, Kart 8 pa ubij me, ne vem kaj me matra

Povezava do prispevka
B-Magic reče pred 5 urami:

U jebenti, to da ni bil OLED je bil edini show stopper zame. Sem domneval da bo 1x v prihodnosti, nism pa vedel da tako kmalu.

 

ja če ga še nimaš je to res top nakup. plus polno še enih bonbončkov, od konkretno boljše baterije, hlajenja, večjega diska za  isto ceno,  celo nekaj FPSjev menda pridobiš in nekaj manj teže. pa take malenkosti kot je daljši kabel

Povezava do prispevka
[]D [] []V[] []D reče pred 10 urami:

Drgac pa v kaksnih pozicijah navec nabijate Dečka? Jst sm ugotovil, da zlo redko igram v pogojih kjer bi mi svetloba povzrocala odsev na zaslonu, tko da ne vem a cem glossy al mat OLED varianto.

 

Enako. Špilam doma, v mojem gaming brlogu kjer sončna svetloba ne igra vloge, tako da glede odseva ni pene. 

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...