Tadey Objavljeno 14. september 2020 Share Objavljeno 14. september 2020 Berem tole: Na začetku sem se kr mogu silit da sem sploh bral, proti koncu pa kr vleče... Sicer nek "generik" akcija ni pa slabo. Nekako: Jurassic Park with dragons Navedek Povezava do prispevka
Merithyn Objavljeno 15. september 2020 Share Objavljeno 15. september 2020 Da vidmo tole čudo... en youtuber je neki hypal tole pa me res zanima kako je. Pa po dolgem času se Paolini vrača od mrtvih s tem. Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 15. september 2020 Share Objavljeno 15. september 2020 Trenutno berem Stephen Graham Jones: The Only Good Indian, nekakšen horror v povezavi z indijansko folkloro, ni slabo. Navedek Povezava do prispevka
Zorz Objavljeno 15. september 2020 Share Objavljeno 15. september 2020 zunaj je drugi del abercrobmiejeve nove trilogije Navedek Povezava do prispevka
Krinđa Objavljeno 18. september 2020 Share Objavljeno 18. september 2020 1 Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 24. september 2020 Share Objavljeno 24. september 2020 Avion reče Dne, 15. 9. 2020 at 18:11: Trenutno berem Stephen Graham Jones: The Only Good Indian, nekakšen horror v povezavi z indijansko folkloro, ni slabo. Pičku mater, da je druga polovica knjige blazno nezanimiva. Zapretiraval je z nekimi postranskimi opisi, s katerimi bi bralcu približal like, za katere mu je praktično vseeno. Horror element je zelo stranskega tira, dialogi in p.o.w. je preveč brezglavo vsepovsod ... Zadnjih 50 strani sem brez sramu samo preletel, and nothing of value was lost. Trenutno nadaljujem z novo Palahniukovo knjigo, The Invention of Sound: Navedek Povezava do prispevka
Zorz Objavljeno 24. september 2020 Share Objavljeno 24. september 2020 Avion reče pred 1 minuto: Pičku mater, da je druga polovica knjige blazno nezanimiva. Zapretiraval je z nekimi postranskimi opisi, s katerimi bi bralcu približal like, za katere mu je praktično vseeno. Horror element je zelo stranskega tira, dialogi in p.o.w. je preveč brezglavo vsepovsod ... Zadnjih 50 strani sem brez sramu samo preletel, and nothing of value was lost. Trenutno nadaljujem z novo Palahniukovo knjigo, The Invention of Sound: prebral sem tole in mi je bila zakon (vibe, mešanica bede in brutalnosti, ki jo liki doživljajno). poznaš kakšno bukvo v podobnem stilu? Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 24. september 2020 Share Objavljeno 24. september 2020 Si prebral? Najs, me veseli, da ti je bila všečna! Tukaj je seznam avtorjev / del, ki so podobne Pollocku. Zdaj, nekatere sem prebral, nekatere imam na seznamu za branje, ampak mogoče ti bo karkoli do tega dovolj zanimivega, da boš prebral Matthew Stokoe - Empty Mile Drama, ki se bere kot krimič. Liki so totalno damaged goods, čeprav se trudijo popraviti pretekle napake. Zelo gritty, zelo depresivno, zelo za. Matthew Stokoe - Colony of Whores Isti avtor, vendar je tu šel v še večji ekstrem. Incest, pedofilija, prostitucija, zlorabe, skratka beda in beda Hollywooda. Krimič, lepo te potegne notri, vendar se mi zdi, da je tudi avtor na momente sam težko sledil dogajanju. Vseeno priporočilo. Jeff Jackson - Mira Corpora Krajši roman Jeffa Jacksona, nekakšen coming-of-age roman ujet v nekoliko zasanjan, nekoliko izprijen setting. Cca 150 strani, prebereš v enem kosu, ok branje. William Gay - Little Sister Death Horror, vendar ima podoben southern gothic vibe kot The Devil All The Time. Čeprav mi tole ni bila najboljša knjiga ever, jo vseeno lahko priporočim, Gaya imam pa tudi še na seznamu za branje. Andrew Seaward - Some Are Sicker Than Others Mislim, da mi je to ena izmed ljubših knjig lanskega leta. Zgodba o alkoholizmu, za katero lahko garantiram, da jo boš prebral v šusu in da boš na koncu kar malo v šoku. Andrew Cull - Remains Najboljši horror lanskega leta, gladko. Par se sooča z izgubo svojega otroka. Ryu Murakami - In The Miso Soup Slovenskim bralcem manj znan Murakami, je pa skoraj ravno toliko produktiven in toliko bolj fucked up. Dogajanje je postavljeno v Tokio, kjer sledimo lokalnemu vodniku, kako vodi ameriškega turista skozi njihov red light district. Lepo fucked up s pridihom Japonske. Hubert Selby Jr - Last Exit to Brooklyn Hubert Selby Jr je napisal Requiem for a Dream. A rabim še kaj dopisat? In, valjda, za te Southern Americana slow burn zadeve je itak Cormac McCarthy kralj. Knjige, ki jih nisem prebral, delujejo pa zanimivo: Larry Brown - Father and Son Harry Crews - A Feast for Snakes Frank Bill - Crimes in Southern Indiana William Gay - Twilight David Joy - Where All Light Tends to Go Donald Ray Pollock - Knockemstiff Donald Ray Pollock - The Heavenly Table Matthew Mcbride - A Swollen Red Sun Michael Farris Smith - The Fighter Frank Bill - Donnybrook Daniel Woodrell - The Outlaw Album Skratka, sam bi ti najbolj priporočil Seawarda, Culla in Stokoea (Empty Mile) 3 2 Navedek Povezava do prispevka
Zorz Objavljeno 24. september 2020 Share Objavljeno 24. september 2020 zakon, hvala za tole, bom čekiral Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 24. september 2020 Share Objavljeno 24. september 2020 Malenkost Navedek Povezava do prispevka
The Mothership Objavljeno 25. september 2020 Share Objavljeno 25. september 2020 Avion reče pred 20 urami: Trenutno nadaljujem z novo Palahniukovo knjigo, The Invention of Sound: Kakšn je kej Palahniuk? Men so ble kšne njegove stvari kr top shit (stranger than fiction, diary, invisible monsters, rant, choke, snuff), kšne pa samo shit (pygmy, damned, recimo). Od njegovih kasnejših stvari so me odvrnil reviewi, v katerih so potrdil moje skrbi, da se mu shit streak nadaljuje. Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 25. september 2020 Share Objavljeno 25. september 2020 Ja, definitivno so novejse knjige obcutno slabse. Zbirka njegovih kratkih zgodb Make Something Up je zelo ok od novejsih zadev. Stripovsko nadaljevanje Fight Cluba je res nepotrebno, Adjustment Day je popolnoma OK roman, tako kot tudi njegova avtobiografska knjiga, ki je izsla lani. The Invention of Sound sem zaenkrat prebral 20 strani in obeta, vsaj zastavil je knjigo tako, da bi jo komot postavil ob bok kakemu Snuffu. Navedek Povezava do prispevka
fric Objavljeno 25. september 2020 Share Objavljeno 25. september 2020 Avion reče Dne, 24. 9. 2020 at 18:42: Zapretiraval je z nekimi postranskimi opisi, s katerimi bi bralcu približal like, za katere mu je praktično vseeno. Horror element je zelo stranskega tira, dialogi in p.o.w. je preveč brezglavo vsepovsod ... Zadnjih 50 strani sem brez sramu samo preletel, and nothing of value was lost. Tole je moj največji strah, da bo avtor konec ali pa drugo polovico čist zavozil. Navedek Povezava do prispevka
Zorz Objavljeno 26. september 2020 Share Objavljeno 26. september 2020 Jaz sem tudi prebral tiste indijance - nisem bil navdušen. Sploh. Niti enega zanimivega lika ni v knjigi, hkrati mi pa njegov čuden in raztresen slog ne sede niti približno. Pogosto so mi misli odtavale drugam, tako da sploh nisem vedel, kaj točno se dogaja. To se ti pri audiobukvah še toliko prej zgodi, ker si zgolj pasivni poslušalec za razliko od aktivnega bralca v primeru fizičnih knjig. 1 Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 26. september 2020 Share Objavljeno 26. september 2020 Okej, nisem edini, ki je imel isti problem. Videl sem dalec vec pozitivnih kot negativnih komentarjev, ampak se je knjiga res lepo razvila v en let down. Mi je Jones sicer ok pisatelj, Mongrels mi je kar dogajala, ampak tale je bila res meh. Navedek Povezava do prispevka
The Mothership Objavljeno 29. september 2020 Share Objavljeno 29. september 2020 Veliborju so Čoliću pred kratkim izdali slovenski prevod priročnika za izgnanstvo, tako ga je bilo povsod zadosti. Ervin Hladnik Milharčič je naredil intervju z njim, bil je na televiziji v Naglasu, itd itd, uglavnem, vsakič je prodajal zgodbo, kako se je v begunstvu naučil francoščine ob pisanju te knjige. Če se je on lahko naučil ob pisanju, se bom pa jaz ob branju, sem si rekel. Po prvih poglavjih lahko rečem, da je jezik dovolj preprost, zgodba pa pritegne, nas verjetno toliko bolj kot svetovno občinstvo, podobno kot ostali jugoviči, ki so zaglavili v tujini in v novem domačem jeziku popisali svoja izkustva (npr Aleksandar Hemon, Saša Stanišić). Navedek Povezava do prispevka
MartinPocrezze Objavljeno 30. september 2020 Share Objavljeno 30. september 2020 Ali se že kaj ve kdaj naj bi izšel slovenski prevod 3. Abercrobmiejeve knjige by Sneti? Navedek Povezava do prispevka
dreknapalci Objavljeno 30. september 2020 Share Objavljeno 30. september 2020 (urejano) Se je kdo uspel prebit skozi The Room Where it Happened (John Bolton)? In mogoče našel še kaj lušta v branju? Moram kar priznat, prva knjiga v letih, kjer sem odnehal z branjem, sprijaznjen/odločen da bo očitno ostala neprebrana. 10 % je še šlo, dlje pa očitno ne. 30. september 2020 uredilo bitje dreknapalci Navedek Povezava do prispevka
_Tona_ Objavljeno 2. oktober 2020 Share Objavljeno 2. oktober 2020 dreknapalci reče Dne, 30. 9. 2020 at 20:51: Se je kdo uspel prebit skozi The Room Where it Happened (John Bolton)? In mogoče našel še kaj lušta v branju? Moram kar priznat, prva knjiga v letih, kjer sem odnehal z branjem, sprijaznjen/odločen da bo očitno ostala neprebrana. 10 % je še šlo, dlje pa očitno ne. sem na hitro šel skozi, je par hecnih prigod opisanih, all in all pa precej dolgočasna; edino kar vidiš - kar ti dajo pa vse tovrstne knjige - je to, da bi bili v boljših rokah, če bi nam vladali dejanski 10 letni otroci, ne pa samo odrasli psihiči, ki se obnašajo kot 10-letni otroci Navedek Povezava do prispevka
dreknapalci Objavljeno 2. oktober 2020 Share Objavljeno 2. oktober 2020 Janša reče pred 5 urami: bi bili v boljših rokah, če bi nam vladali dejanski 10 letni otroci, ne pa samo odrasli psihiči, ki se obnašajo kot 10-letni otroci Tu sm pa dojel iz prebranega ja 😂 Res sem pričakoval, da bom malo izvedel kako špila administracija v Beli hiši ipd. V bistvu je pa pomembno samo kdo je komu bolj všeč in s čigavim mnenjem se bolj strinja. Odloča se pa tudi brez kakršnega koli premisleka, ampak bolj po lastnem "občutku" in osebnih koristih teh psihičev. Navedek Povezava do prispevka
woho Objavljeno 20. oktober 2020 Share Objavljeno 20. oktober 2020 Končal tole. Nadaljujem s tem: 1 Navedek Povezava do prispevka
MartinPocrezze Objavljeno 21. oktober 2020 Share Objavljeno 21. oktober 2020 (urejano) 21. oktober 2020 uredilo bitje MartinPocrezze Navedek Povezava do prispevka
fric Objavljeno 23. oktober 2020 Share Objavljeno 23. oktober 2020 (urejano) Tole me je nenormalno not potegnilo. 23. oktober 2020 uredilo bitje fric Navedek Povezava do prispevka
Smilion Objavljeno 25. oktober 2020 Share Objavljeno 25. oktober 2020 (urejano) MartinPocrezze reče Dne, 30. 9. 2020 at 19:16: Ali se že kaj ve kdaj naj bi izšel slovenski prevod 3. Abercrobmiejeve knjige by Sneti? @MartinPocrezze Zadnjič sem bil še pred zaprtjem v konzorciju, in mi je je prodajalec na oddelku povedal, da je bil izid zaradi covida prestavljen na drugo leto, na začetek pomladi. Da potem pa odvisno od situacije. Pa btw drugo leto izide prevod Witcherja v slovenščino končno. Ne spomnim se, ali je bila tista stara tema, ko se je razpravljalo o prevodu že na novem mn3njalu ali še na starem. Bo pa prevod izšel pri Mladinski, pa baje izvorno iz poljščine. Kdo prevaja, ne vem. Mogoče lahko @Sneti pove kaj več o enem ali drugem, če ima kakšno insajdersko informacijo. Drugače imam pa trenutno tole na lagerju: 25. oktober 2020 uredilo bitje Smilion 1 Navedek Povezava do prispevka
dreknapalci Objavljeno 25. oktober 2020 Share Objavljeno 25. oktober 2020 Človek bi kar rabil zraven playlisto z vsemi omenjenimi komadi in dokumentarci 1 Navedek Povezava do prispevka
Robot Objavljeno 26. oktober 2020 Share Objavljeno 26. oktober 2020 Pod psevdonimom se skriva J.K. Rowling. Začel sem brat, pa da vidimo kako bo. Začne se kar okej. Po prvem opisu glavnega karakterja so se mi možgani odločili, da je to on: Navedek Povezava do prispevka
ReJzOr_na_plin Objavljeno 26. oktober 2020 Share Objavljeno 26. oktober 2020 dreknapalci reče Dne, 25. 10. 2020 at 13:41: Človek bi kar rabil zraven playlisto z vsemi omenjenimi komadi in dokumentarci To sem kolegici kupila za rojstni dan, da si jo bom lahko sposodila 1 Navedek Povezava do prispevka
dreknapalci Objavljeno 26. oktober 2020 Share Objavljeno 26. oktober 2020 ReJzOr_na_plin reče pred 35 minutami: To sem kolegici kupila za rojstni dan, da si jo bom lahko sposodila I see what you did there Drgač pa kr titubo zravn odprto zmer pa sam počasi odkrivat bisere pa uživat Navedek Povezava do prispevka
Merithyn Objavljeno 28. oktober 2020 Share Objavljeno 28. oktober 2020 Dvojno dozo Dresden Files berem. Pri koncu prve... sej ni slabo ampak predolgo je bilo vmes čakanje na te nove dele tako da sem pozabil že vse. Navedek Povezava do prispevka
Majek Objavljeno 30. oktober 2020 Share Objavljeno 30. oktober 2020 Zadnji del v tem ciklu zgodb iz Maradaine. Fun stuff. Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.