woho Objavljeno 4. avgust 2020 Share Objavljeno 4. avgust 2020 Zanimiva. Meni še najboljša med temi tremi. Navedek Povezava do prispevka
ChAiN Objavljeno 5. avgust 2020 Share Objavljeno 5. avgust 2020 septembra pride drugi del nove trilogije Navedek Povezava do prispevka
Dante Objavljeno 7. avgust 2020 Share Objavljeno 7. avgust 2020 ChAiN reče Dne, 5. 8. 2020 at 21:44: septembra pride drugi del nove trilogije A se še kdo drug težko čez to knjigo prebija? Mene Abercrombijeve knjige, razen prvotne trilogije, enostavno ne pritegnejo.. Trenutno sem nekje na polovici in ne vem če bom še nadaljeval. Navedek Povezava do prispevka
Kole Objavljeno 7. avgust 2020 Share Objavljeno 7. avgust 2020 Adam Nevill - The Reddening Navedek Povezava do prispevka
Zorz Objavljeno 7. avgust 2020 Share Objavljeno 7. avgust 2020 zagrizel sem v tole klasiko Navedek Povezava do prispevka
MartinPocrezze Objavljeno 8. avgust 2020 Share Objavljeno 8. avgust 2020 ChAiN reče Dne, 5.8.2020 at 21:44: septembra pride drugi del nove trilogije A se že kaj ve kdaj naj bi izšel Snetijev prevod 3 knjige Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 8. avgust 2020 Share Objavljeno 8. avgust 2020 Kole reče Dne, 7. 8. 2020 at 8:19: Adam Nevill - The Reddening Javi, kakšna je. Meni je žal, da sem enkrat šel gladko mimo ful njegovih knjig, ki so jih prodajali v antikvariatu na Cankarjevem nabrežju. Navedek Povezava do prispevka
_Tona_ Objavljeno 9. avgust 2020 Share Objavljeno 9. avgust 2020 (urejano) Kar zanimiva zgodba o tem, kako zajebano je objaviti zgodbo, kakršna je bila o Weinsteinu in njegovem posiljevanju. Kako tipo najame bivše Mossadove operativce, da grozijo novinarjem, pričam, predsednikom TV mrež itd včasih so fajtali hladno vojno, danes z istim zanosom fajtajo v svetu holivuda. Kako so že 30 let novinarjii pisali o tem, a noben medij ni želel objaviti zgodbe... 9. avgust 2020 uredilo bitje MihaKihot 1 Navedek Povezava do prispevka
tiesto Objavljeno 11. avgust 2020 Share Objavljeno 11. avgust 2020 Dante reče Dne, 7. 8. 2020 at 6:31: A se še kdo drug težko čez to knjigo prebija? Mene Abercrombijeve knjige, razen prvotne trilogije, enostavno ne pritegnejo.. Trenutno sem nekje na polovici in ne vem če bom še nadaljeval. Heroes si prebral? Men je nova trilogija kar berljiva ampak se ne more kosati s prvo. Sem tudi nekje na polovici prvega dela in jo sparam za dopust. Upam, da se zacne kaj dogajat, ker do zdj je bolj meh vse skup. Navedek Povezava do prispevka
Vse_je_najslabse Objavljeno 13. avgust 2020 Share Objavljeno 13. avgust 2020 Bekim Sejranović - Lepši Konec Navedek Povezava do prispevka
Lunco Objavljeno 15. avgust 2020 Share Objavljeno 15. avgust 2020 Jaz tud berem Goloba pa začel sem sem nov Dresden Files Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 17. avgust 2020 Share Objavljeno 17. avgust 2020 Ravnokar sem prebral The Neon Owl Chada Lutzkeja, kaj pa vem, kar simpatično branje: Zdaj bom nadaljeval z I'm Thinking of Ending Things Iaina Reida, baje je v pripravi (ali pa kar že) tudi ekranizacija: Navedek Povezava do prispevka
Robot Objavljeno 17. avgust 2020 Share Objavljeno 17. avgust 2020 Tole sem našel doma med knjigami. Zaenkrat mi je še kar zanimivo. Navedek Povezava do prispevka
Krinđa Objavljeno 20. avgust 2020 Share Objavljeno 20. avgust 2020 Končal tole Začel tole 1 Navedek Povezava do prispevka
fric Objavljeno 21. avgust 2020 Share Objavljeno 21. avgust 2020 Prešnji teden prebral tole. Dost kul zadeva. Navedek Povezava do prispevka
kr'en Objavljeno 24. avgust 2020 Share Objavljeno 24. avgust 2020 Death's End, Cixin Liu Vleče se kot kurja čreva, ne vem zakaj je tako razvlekel knjigo, ker ve večino časa bolj malo zgodi, še tisto kar je pa nek filler (vsaj jaz imam tak filing). Če bi me kdo vprašal, če mu priporočim kak dober sci-fi, bi mu težko priporočil to knjigo. Navedek Povezava do prispevka
Hosta Objavljeno 25. avgust 2020 Share Objavljeno 25. avgust 2020 Stanka Hrastelj, Prva dama. Sem se odločil, da se malo bolj posvetim sodobnemu slovenskemu leposlovju. Tale mi je všeč, kralj David in Batšeba v današnjem času. 1 Navedek Povezava do prispevka
ReJzOr_na_plin Objavljeno 26. avgust 2020 Share Objavljeno 26. avgust 2020 Julian Barnes; England, England Ni kaj, mam soft spot na Juliana, na njegove teme (spomini, preteklost) in na stil. Navedek Povezava do prispevka
magični kralj Objavljeno 26. avgust 2020 Share Objavljeno 26. avgust 2020 ni lih knjiga, ampak preposlusal sem BBC radio 4 verzijo stoparski vodnik po galaksiji faking noro te britbongi niso normalni https://www.bbc.co.uk/programmes/b03v379k Navedek Povezava do prispevka
The Mothership Objavljeno 4. september 2020 Share Objavljeno 4. september 2020 Avion reče Dne, 19. 5. 2020 at 22:03: Ravnokar sem v drugo prebral Dan Simmonsov Hyperion. Še vedno odlična knjiga, edino ne vem, a moja pozornost pri branju malce peša ali zato, ker sem jo že bral in sem bil malo manj fokusiran na branje. Jaz sem zdaj pri drugi knjigi. Glede pozornosti - res je mestoma napisana tako, da bralec hitro prezre kakšne pomenljive dogodke, ker avtor rad downplaya njihovo pomembnost z nekimi humblebragi. Prvi vtis glede prve knjige je, da je avtor sestavil zanimiv in dodelan svet, v samo fabulo pa ni vložil enake stopnje mojstrstva. Prva knjiga je nabor zgodb v zgodbi, kjer glavni liki pripovedujejo, zaradi česa so se sploh znašli v knjigi, pri čemer se skuša avtor malo igrati s slogi glede na pripovedovalca (npr. zgodbo zasebne detektivke pove v slogu Chandlerjevih romanov), kar je včasih bolj včasih manj uspešno. Glavna stvar v knjigi so neke igre z gibanjem skozi čas naprej in nazaj, ki roko na srce ni najbolj prepričljivo izvedeno. V drugem delu pa preklaplja med dvema vzporednima pripovedma, kjer ne izgubi nobene priložnosti za w.gibson-style cenene cliffhangerje. No, vse to ne pokvari bralske izkušnje, tako da zaenkrat ne vidim razloga, da ne bi prebral lepo cele serije (sploh, ker so knjige po cca 6 evrov). Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 4. september 2020 Share Objavljeno 4. september 2020 Ja, meni je še vedno to vrh sci-fi knjig, ima svoje minuse, ampak je celotno gledano vseeno zelo dobro sestavljena zgodba. Od teh 6 knjig (Ilium in Olympos nista striktni nadaljevanji) nisem prebral samo zadnje, ker sem knjigo pozabil na letališču v Ameriki Navedek Povezava do prispevka
The Mothership Objavljeno 4. september 2020 Share Objavljeno 4. september 2020 Ameriki, a? well la di da 1 Navedek Povezava do prispevka
The Mothership Objavljeno 4. september 2020 Share Objavljeno 4. september 2020 btw, ne rečem, da ni carska knjiga, ampak če smo pri vrhu sci-fija, a si bral Dune? Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 5. september 2020 Share Objavljeno 5. september 2020 Sem, pa mi je Simmons bolj potegnil. Oboje z veseljem priporočim ljudem, ampak jima povem, da sta knjigi / seriji kar precej različni Navedek Povezava do prispevka
Lepi Šime Objavljeno 6. september 2020 Share Objavljeno 6. september 2020 Tudi jaz sem bral Hyperiona in mi je poleg pomankljivosti bil ena izmed lepših knjig, ki sem jih bral letošnje leto. Ker mi je bil rahlo težji za prebiranje sem se po njemu odločil za serijo Artificial Condition od Marthe Wells, katera je lahkotnejša za prebiranje in ima zelo dobro razvit osrednji karakter. The Mothership reče Dne, 4. 9. 2020 at 22:45: btw, ne rečem, da ni carska knjiga, ampak če smo pri vrhu sci-fija, a si bral Dune? Ravno Dune sem začel prebirati ta teden. Prvih nekaj strani sem rahlo mukoma prebral, ker so že takoj polne nekega lora, ki ga še ne poznam. Sem se pa še vseeno odločil, da bom celotno serijo prebral (no upam, da bom) začenjši z originalom. Navedek Povezava do prispevka
Majek Objavljeno 13. september 2020 Share Objavljeno 13. september 2020 (urejano) Začenjam 13. september 2020 uredilo bitje Majek Navedek Povezava do prispevka
dreknapalci Objavljeno 14. september 2020 Share Objavljeno 14. september 2020 Ravno včeraj sem se lotil. Zaenkrat zgleda zelo realno... Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.