Robot Objavljeno 1. julij 2020 Share Objavljeno 1. julij 2020 Zadnje čase berem kar vse, kar dobim o Jungu. Začel sem z Rdečo knjigo, kar je bila velika napaka. Če koga zanima Jung, bi priporočal da začne s knjigo Človek in njegovi simboli. Navedek Povezava do prispevka
Kruz Objavljeno 2. julij 2020 Share Objavljeno 2. julij 2020 (urejano) ( iz nekega razloga ima emka cum-stained fotko platnice na svoji strani lmao) Mal za predah od Carrjeve History of Soviet Russia. Knjigo so direkt iz kitajščine prevedli slovenski sinologi, tako da kar props že za to. Fino branje na kitajskem delujočega profesorja (in da niso vse knjige samo knjige zahodnjkov o kitajski) 2. julij 2020 uredilo bitje MihaKihot Navedek Povezava do prispevka
MIHA_IS_GOD Objavljeno 3. julij 2020 Share Objavljeno 3. julij 2020 Dante reče Dne, 2. 6. 2020 at 16:21: ter Pierce Brown - Red Rising Nadaljujem z Pierce Brown - Golden Son To serijo tud jest trenutno berem. Končujem tretji del. Navedek Povezava do prispevka
Denny Crane Objavljeno 4. julij 2020 Share Objavljeno 4. julij 2020 Ravno zacel. 1 Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ osis Objavljeno 5. julij 2020 Share Objavljeno 5. julij 2020 Denny Crane reče pred 20 urami: Ravno zacel. IMHO ena najboljših stvari, s področja stripov. Navedek Povezava do prispevka
fric Objavljeno 6. julij 2020 Share Objavljeno 6. julij 2020 Prebral Promise of Blood (Powder mage #1). Meni osebno nič posebnega. Na trenutke se mi je celo vlekla. Nevem če bi prebral še 2 in 3. Sedaj tole. Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 6. julij 2020 Share Objavljeno 6. julij 2020 Meni je Promise of Blood bila super po dogajanju, motil me je edino ta "purizem" z nekimi izmišljenimi kletvicami. Če bi se avtor tega lotil za odtenek bolj z jajci, bi to knjigo z lahkoto postavil ob bok kakemu Abercrombieju. Jaz sem prebral novega Dickerja, The DIsappearance of Stephanie Mailer. Ja, na momente se mi je knjiga vlekla in na momente sem zavil z očmi zaradi skorajda naivnega pripovedovanja zgodbe. Istočasno pa mi je bila všečna ta rahla Twin Peaks atmosfera, ki jo je Dicker odlično uporabil že v The Truth About the Harry Quebert Affair. Kljub vsemu sem kar precej zadovoljen s celotno knjigo in upam, da bomo na naslednji prevod (njegova nova knjiga je izšla letos) dobili malo prej kot s triletnim zamikom. Danes bom najverjetneje začel z The Devil All the Time Donalda Raya Pollocka. Po opisu sodeč pričakujem nekakšen krimič v stilu Cormaca McCarthya (No Country for Old Men), po hitrem Googlanju pa sem videl, da je v pripravi tudi film s Hollandom in Pattinsonom v glavnih vlogah. Navedek Povezava do prispevka
Fuksija Objavljeno 6. julij 2020 Share Objavljeno 6. julij 2020 MIHA_IS_GOD reče Dne, 3. 7. 2020 at 12:44: To serijo tud jest trenutno berem. Končujem tretji del. A se kej popravi? Začela sem prvi del in mi je še kr bučka. Predvidljiva do amena in mal moralizirajoča za povrhu, ne vem če mi je vredna časa. Navedek Povezava do prispevka
MIHA_IS_GOD Objavljeno 7. julij 2020 Share Objavljeno 7. julij 2020 Fuksija reče pred 17 urami: A se kej popravi? Začela sem prvi del in mi je še kr bučka. Predvidljiva do amena in mal moralizirajoča za povrhu, ne vem če mi je vredna časa. Sm koncal s tretjo ki zakljuci zgodbo. Je sicer se ena trilogija, ki se je pa verjetno ne bom lotu. Jest sm mal cincal a bi bral ker nism hotu neke komunisticne propagande, sam se je izkazal da ni. Predvidljivo je ene tolk kt ostala znanstvena fantastika. Zdej ne vem kje pr prvem delu si koncala, tko da tezko recem a bo kej boljs al ne. Meni ni zal da sm koncal. Navedek Povezava do prispevka
Fuksija Objavljeno 7. julij 2020 Share Objavljeno 7. julij 2020 (urejano) MIHA_IS_GOD reče pred 4 minutami: Sm koncal s tretjo ki zakljuci zgodbo. Je sicer se ena trilogija, ki se je pa verjetno ne bom lotu. Jest sm mal cincal a bi bral ker nism hotu neke komunisticne propagande, sam se je izkazal da ni. Predvidljivo je ene tolk kt ostala znanstvena fantastika. Zdej ne vem kje pr prvem delu si koncala, tko da tezko recem a bo kej boljs al ne. Meni ni zal da sm koncal. Spoiler Glih so ga pretvoril. 7. julij 2020 uredilo bitje Fuksija Navedek Povezava do prispevka
Zorz Objavljeno 7. julij 2020 Share Objavljeno 7. julij 2020 meni je prvotna trilogija dogajala na polno. mogoče je k izkušnji pridodalo tudi to, da sem poslušal audioknjige, kjer narrator (tim gerard reynolds) res raztura. naslednje trilogije se pa še nisem lotil. Navedek Povezava do prispevka
MIHA_IS_GOD Objavljeno 8. julij 2020 Share Objavljeno 8. julij 2020 Fuksija reče pred 18 urami: Razkrij skrite vsebine Glih so ga pretvoril. Definitivno sledi bolj zanimiv del knjige. Navedek Povezava do prispevka
Robot Objavljeno 15. julij 2020 Share Objavljeno 15. julij 2020 Končno sem tudi jaz prebral Dune, tako da lahko zdaj nestrpno pričakujem film. Zdaj pa berem Steinbeckovi Tortilla Flat in Cannery Row. Navedek Povezava do prispevka
Dante Objavljeno 17. julij 2020 Share Objavljeno 17. julij 2020 Fuksija reče Dne, 6. 7. 2020 at 20:46: A se kej popravi? Začela sem prvi del in mi je še kr bučka. Predvidljiva do amena in mal moralizirajoča za povrhu, ne vem če mi je vredna časa. Niti ne najbolj. Prvi del mi bil zelo meh. Ajde sem rekel probam se drugega ker bi naj kao fuuul boljsi bi. Bolj zf. No ja. Malekost. Tretjega se ne bom lotil... Navedek Povezava do prispevka
Sadako Objavljeno 17. julij 2020 Share Objavljeno 17. julij 2020 (urejano) 22. julij 2020 uredilo bitje Sadako Navedek Povezava do prispevka
Merithyn Objavljeno 17. julij 2020 Share Objavljeno 17. julij 2020 Končno sem se spet lotil Lightbringer serije po verjetno desetletnem premoru... trenutno pri koncu 3 knjige... unikaten sistem magije ipd... zlo v redu knjige. Vmes pa malo sci-fi akcije... Navedek Povezava do prispevka
fric Objavljeno 24. julij 2020 Share Objavljeno 24. julij 2020 V zadnjem tednu sem tole prebiral: Ful bi bil vesel kakšnega mnenja, ker mi knjigi puščata mešane občutke. Obe sta tko 3/4 dost kul konec pa je tko odrezan nekako čudno napleten. Nadaljujem z Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 27. julij 2020 Share Objavljeno 27. julij 2020 Berem zdaj prvi del Sandersonove trilogije. Kaj pa vem, saj po eni strani je fajno poletno branje, po drugi pa se mi dozdeva, kot da berem en zelo enostaven YA roman in malo ne razumem, čemu vse te hvalnice Sandersonu. Je pa super sistem te "magije". Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 31. julij 2020 Share Objavljeno 31. julij 2020 (urejano) Evo, obupal. Prišel sem do 400 strani od 640, ne gre več, beating a dead horse je tole. Medtem ko zelo cenim določene aspekte knjige, je vse preveč razvlečeno, poenostavljeno in predvsem preveč najstniško, še najbolj točno pa moje dojemanje knjige povzame tale Goodreads komentar. The basic plot is about as stock as it gets. If you're familiar with the Star Wars films, the Harry Potter or Percy Jackson books, Eragon, the Dragonriders of Pern trilogy, Dune, Ender's Game, or any one of about a million other works, please play Mad Libs with me:Dear [kid with weird name], I know you are only a [farmer / orphan / urchin / child of a minor noble], and this will be hard for you to accept, but you [have Great Powers / are the Chosen One / insert name of funky power here]. You are the only one who can [save the world / save the universe / defeat the Empire / restore order to the Force / kill the Big Boss]. Luckily, even though you just learned your destiny fifteen minutes ago, you will make up for lost time by quickly becoming better than anyone in the history of ever at [Quidditch / dragon riding / sandworm riding / Allomancy]. Any questions? Exposition. This is a fantasy book for the video game generation. By that, I mean that the book follows the general path of a first person RPG:1) Introduction to the world and the main characters2) A few early levels whose only apparent purpose is to teach the player how to use the buttons3) Quests of increasing difficulty, with progressive reveals of the Big Plot4) Fight with the Main Boss, including the inevitable twist5) Denouement and teaser for the next installment. Bom raje poskusil z Lunar Park Breta Eastona Ellisa. 31. julij 2020 uredilo bitje Avion 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 31. julij 2020 Share Objavljeno 31. julij 2020 (urejano) Pravkar prebrano: Dan Brown - Izvor. Bolj ali manj slabo, oz. pričakoval sem vsaj malce več. Menim tudi, da se je avtor več kot očitno "izpel". Je pa tudi res, da mu bom vseeno dal priložnost, ko bo spisal kakšno novo knjigo. Trenutno pa (končno!) berem Dune v SLO prevodu. Zaenkrat vse kul. 1. avgust 2020 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.