Skoči na vsebino

FlixBus


Flaming_C

Priporočeni prispevki

Meje se odpirajo, tldr ....

 

Na telefonu mi kaže reklame za FlixBus, vse oh in sploh fajn. Grem počekirat na stran in al se me samo zdi al majo nek čuden sistem busov,postaj,relacij,...

 

V Sloveniji imajo 7 postaj; Lj, Mb ,Ptuj, Portorož, Bled, Koper in Novo mesto 

 

Najbližja postaja mi je tista v Novem mestu in iz te postaje grem lahko samo v Bosno in to je to. Iz ostalih tud na sever,zahod evrope,...

 

Vsakodnevno potujejo ti busi po avtocestah čez Slovenijo in mi ne gre v glavo ta njihova nefleksibilnost (no pun intended) 

 

 

 

Je kdo že potoval z njimi? GoOpti je leta pred njimi kar se tega tiče 

 

 

Povezava do prispevka

Uporabil sem, enkrat do Beograda in enkrat do enega Italijanskega letališča. Imam raje zelo počasen vlak, če le ni veliko prestopov. Včasih se zgodi da avtobus sploh ne pride in potem moraš čakati na naslednjega. Kar je velik problem, če imaš naprej let. Na cesti se lahko zgodi marsikaj, zato večurne zamude niso nič čudnega. Menjave pa ne boš dobil,, ker gre bus iz Berlina ali iz kod pač recimo v Milano. Vmes se pač ustavi v Ljubljani. Edina opcija je da čakaš. 

Povezava do prispevka

Tudi jaz imam slabo izkušnjo - let v Munichu, Flixbus iz Ljubljane, planirano je bilo da bomo v Munichu vsaj ene 4 ure prej, na koncu smo ravno ujeli let, ampak res 15 min kasneje in vprašanje če bi se lahko boardal na letalo. Prva zamuda je bila sploh v Ljubljano par ur, pol pa še vsaka nadaljna meja še pol ure zamude. Oglaševan wifi je bil neobstoječ, nekega razkošja na busu v primerjavi z našimi regionalci ni (mogoče je celo delal wc?)

 

Poceni pa je, tako da samo če se ti ne mudi nikamor je mogoče ok opcija.

Povezava do prispevka

Se strinjam z vsem zgoraj, luksuz je praktično ne obstoječ. Wifi je ali pa ga ni. Isto velja za polnjenje naprav. Wc tudi če bi delal, smrdi. Aja pa še to, enkrat je prišel čisto drug avtobus, imajo tudi druge ki vozijo za njih. Je pa bil precej nad njihovim nivojem. :D

uredilo bitje Aang
Povezava do prispevka

V predkorkonskih časih so imeli ene 32x več relacij kot danes in te so bile "5x cenejše". Sem jih večkrat koristil. Nomago je vozil za njih.  Mislim da je bila pot do Benetk 3,99€ pa take, vozili pa so ene 6x na dan. "good ol' times", danes je 20,99€+ pa vozijo 3x dnevno.
Enkrat se nam je zdel drago it v Zagreb z njimi za 7,99€ ... lol, danes je 14,99€+

Enkrat smo bili popolnoma sami na poti v Benetke in na poti nazaj ... takrat so sbus razdelili bus na dva razreda kjer je bil en del z mizicami in 2x cena. Itak da smo z "economy" kartami sedeli v prvem razredu.
 

  

Aang reče pred 13 urami:

Se strinjam z vsem zgoraj, luksuz je praktično ne obstoječ. Wifi je ali pa ga ni. Isto velja za polnjenje naprav. Wc tudi če bi delal, smrdi. Aja pa še to, enkrat je prišel čisto drug avtobus, imajo tudi druge ki vozijo za njih. Je pa bil precej nad njihovim nivojem. :D

Ko se enkrat voziš z Greyhoundom po ZDA se ti bo zdel FlixBus super luksuzen. Pa tam sploh se nisem vozil po kakšnih bednih res trasah ampak NY-DC. Mah, meni je glavno da prideš, da stena če sediš pri oknu ne vibrira preveč pa da sosed če ga ne poznaš ne smrdi preveč.

uredilo bitje BuDi
Povezava do prispevka
Kosinus reče Dne, 14. 4. 2022 at 10:03:

2018 je bila cena Benetke - Ljubljana od 14,99 do 19,99 EUR. Za 4,99 si lahko prišel iz Benetk do Trsta.

Odvisno od dneva in koliko prej si kupil + vedno so bile neke akcije tipa "do petka kar 999 relacij po 4,99€" in podobno.

uredilo bitje BuDi
Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...

Že ene pet, šest let nazaj sem šel s Flixbusom v Berlin iz Ljubljane. Nč posebnga, bus ko bus, dost pocen, vožnja se pa pač vleče ko pasja jajca (ca 22 ur se mi zdi, s triurnim postankom in prestop nekje v avstriji). Če ti ni problem potovat tkole z busom in če iščeš pocen varianto, pa si časovno flexibilen, je kul.

Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...

S Flixbusom imam izkušnje samo do 2020, ampak takrat kar dobre - oziroma res dobre, če računam da gre za cenen avtobusni prevoz. Pač potniki so primerni temu, da se raje peljejo 12h čez pol Evrope, kot pa da bi plačali za letalo in bili v 2h tam - študenti, ex-ju delavci, mladi pari, itd... Pa šoferji so bili takrat večinoma zelo ustrežljivi.

 

Dobre izkušnje:

- Lj-Milano; po stanju v koloni zaradi prometne v SLO je ena ženska rekla, da zamuja letalo, šoferja res nista dala dihat ne nam ne avtobusu, da smo bili točni :D Malo skrajšala pavze pa tiščala po AC kot se je le dalo.

- Munchen; ene ženske ni blo na bus (ne vem če je prestopala ali direkt) in sta šoferja in še ena njihova uslužbenka tud precej truda vložili v iskanje. Sem pričakoval, da pač odpeljejo če te ni, kle pa mislim da so spraševali okrog, klicali, saj ne vem...

- Berlin: dobri avtobusi, tam sem prvič videl WIFI na avtobusu, pa 220 vtičnice, par sedežev je bilo obrnjenih drug proti drugemu... Pa en ultra prijazen šofer, ki je larpal, da je nekaj med pilotom/stevardeso.  :D

 

Slabe:

- Dunaj; čakali na bus ene 3h več. Doklicat njihov help desk skoraj nemogoče in drago, informacij o prihodu pa tudi ni bilo zelo dolgo.

- Ljubljana: mogoče celo isti bus z Dunaja; šofer izgubljen, mislim da je šel do avtobusne nekje čez industrijsko cono Šiška, se malo izgubljal, prevozil rdečo in nas končno dostavil.

uredilo bitje Hosta
Povezava do prispevka

Po mojih izkušnjah so ful šli dol, odkar so monopoliziral se povsod. Punca je šla lan domov z morja z njimi, je mela celo štalo, iz Splita do Ljubljane so se pomoje skor 20 ur vozil, skret ni delov, net ni delov. En klinac na busu ni mel PCT potrdila in so pol še njega na meji čakali (ok to ni blo na Flixbusu), itd. Je rekla, da ne gre nikol več.

Povezava do prispevka

Sem šel v soboto 7.5 iz Benetk Tronchetto do Ljubljane, bus nekih 40% poln, nov, wifi delal (razen po spominu je instagram nekaj jebal), skret delal, placa dost, vtičnica pod zicom, na local wifi imajo tudi nekaj filmov, (cca 40 po spominu), karta 21eur, štartali smo do minute točno, prišli smo 00:46 namesto 00:45. Pogodbenik je bil italjan, saj je mel bus italjanske tablice (flix kokr vem nima svojih busov)

 

 

 

Povezava do prispevka
  • 4 tedne kasneje...

Flixbus je tak Ryanair avtobusnih prevoznikov. Zivim na Ceskem, v Pragi, in se redno vracam z njim domov. Glede na to da je Ljubljana nima direktnega letala v Prago in je vlak lahko precej drag je flix najcenejsa in najbolj direktna opcija. Po vecini so izkusnje dobre. V kolikor nisi razvajena rit in pricakujes luksuz in ves da v se ni pametno vsesti v blizino WCja se da prezivet tudi 10 in vec urna potovanja. Za potovanja na cesko je nek hrvaski pogodbenik, ki na vsake par ur naredi pavzo na nekem pocivaliscu, da gres lahko normalno na WC, cik in mogoce kupis kaksen prigrizek. Vozniki in sprevodniki so poglavje zase in naceloma se izogibam direktnemu stiku. Bil sem tudi ze prica, da je prislo do zamenjave prtljage med potniki in da so koga pustili na postaji, ker ni imel kakega papirja. Prav tako imam slabe izkusnje z iskanjem in lokacijo postajalisc. Avtobus me je ze pustil cakajocega na napacnem peronu v Pragi in s 6 urnim prestopov 8km izven Salzburga. Lahko tudi potrdim da je bilo pred korono precej vec postajalisc razposejanih po EU in na mojem primeru precej vec cenejsih direktnih linij Lj-Praga. Moja sklepna misel bi bila, da pri flixbusu za ceno vozovnice placas tudi celotno izkusnjo (kot Ryanair)

Povezava do prispevka

Ryanair je točen, samo kadar ni odpovedi letov. Teh je pa bilo precej. Poleg tega, da je skoraj povsod več prostora na letalu.  Pač, zame ga ni čez Lufhaso ali Swiss :) Rad imam 100% zanesljive opcije, pa če tudi plačam več. Podobno je pri teh avtobusih. To mi je res zadnja opcija. 

Povezava do prispevka

Jaz imam s Flixbusom same slabe izkušnje. Eno leto sem se zelo pogosto vozil relacijo Maribor-Praga-Maribor z Eurolines (sicer vozijo zgolj enkrat ali dvakrat tedensko, ampak cenejša karta + prišli smo v 6h fiks). 3x pa mi ni bilo dano it z njimi in sem moral s Flixbusom. 8h 30 minut, 20 minutne postanke smo imeli na 30-40km, na Dunaju smo šli najprej odložit in pobrat ljudi, nato nas je peljal skozi avto oziroma buspralnico (pa avtobus ni bil nič vidno usran), za piko na i pa še tankat. Wi-fi je delal zgolj na Češkem, ampak koga briga to v dobi praktično neomejene količine podatkov.

Brez tankanja in carwasha pa smo rabili cca 8h. Absurd.

uredilo bitje Slasher
Povezava do prispevka
  • 1 mesec kasneje...
  • 2 mesca kasneje...

Frišna izkušnja je bolj slaba: v dvopodnem avtobusu so vtiči za elektriko samo spodaj, na vrhu so pa samo usb v sedežih, v parih na vsak drug sedež. En je bil uničen, trije od ostalih sprobanih pa niso polnili. Pa nič označenih sedežev, mogoče, ker nas je bilo malo. Postanka dva za skupaj ene 15 minut, kar je bilo ravno prav.

Povezava do prispevka

To je bilo iz Minhna do Ljubljane, ker raje nisem tvegal nadaljnjega vlaka in po celodnevni vožnji upati na uspešen prestop v Beljaku.

Aja, samo od Frankfurta do Minhna je pridelal 45 minut zamude, najbrž od delavske gužve. Naprej je šlo večinoma tekoče, tako da se zamik ni povečal.

Povezava do prispevka

Kar precej sem se vozil s Flixbusom in moje izkušnje so bile res mixed bag. Od skretov napolnjenih do roba, do totalno proper izkušenj z vsemi obljubljenimi bombončki v obliki wifija, delujočih USB in 220V vtičev. Če ma firma zunanje izvajalce, verjetno kontrola precej trpi. Na konc dneva je zlo loterija.

Povezava do prispevka
  • 3 mesece kasneje...
Rac00n reče Dne, 8. 6. 2022 at 12:37:

Flixbus je tak Ryanair avtobusnih prevoznikov. Zivim na Ceskem, v Pragi, in se redno vracam z njim domov. Glede na to da je Ljubljana nima direktnega letala v Prago in je vlak lahko precej drag je flix najcenejsa in najbolj direktna opcija. Po vecini so izkusnje dobre. V kolikor nisi razvajena rit in pricakujes luksuz in ves da v se ni pametno vsesti v blizino WCja se da prezivet tudi 10 in vec urna potovanja. Za potovanja na cesko je nek hrvaski pogodbenik, ki na vsake par ur naredi pavzo na nekem pocivaliscu, da gres lahko normalno na WC, cik in mogoce kupis kaksen prigrizek. Vozniki in sprevodniki so poglavje zase in naceloma se izogibam direktnemu stiku. Bil sem tudi ze prica, da je prislo do zamenjave prtljage med potniki in da so koga pustili na postaji, ker ni imel kakega papirja. Prav tako imam slabe izkusnje z iskanjem in lokacijo postajalisc. Avtobus me je ze pustil cakajocega na napacnem peronu v Pragi in s 6 urnim prestopov 8km izven Salzburga. Lahko tudi potrdim da je bilo pred korono precej vec postajalisc razposejanih po EU in na mojem primeru precej vec cenejsih direktnih linij Lj-Praga. Moja sklepna misel bi bila, da pri flixbusu za ceno vozovnice placas tudi celotno izkusnjo (kot Ryanair)

Pristavljam svoj piskrček vprašanj.

Ravno Praga me mika, da b šel z busom, ker leti so katastrofa in načeloma nimam nobene časovnice. Ne bi rad pa trpel tja gor. Se je tole kaj izboljšalo?

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...