Skoči na vsebino

[multi] Metal Gear Solid Δ Snake Eater & Master Collection


Priporočeni prispevki

  • 2 tedna kasneje...
  • 1 mesec kasneje...
Hernir reče Dne, 26. 6. 2023 at 15:17:

Jaz drugače nič ne obsojam, mi je pa cool debatirat o tem, tako da še bom malo gnjavil. Z moje strani prosim ne bit užaljen, ker res nimam tega namena, it's cool, samo malo ga razvaljivamo. 

 

Ker jaz bi zase rekel, da sem glede določenih iger, ki jih imam zdaj na TOP seznamu, popolnoma a-nostalgičen, ampak sem jih pač igral, ker mi je medij kot medij cool in potem sem v bistvu ugotovil, da so prestale "test časa". Generalno probam na leto vsaj en star hit obrnit, zaenkrat so padli tile:

 

2021: Planescape Torment

2020: Deus Ex

2019: Morrowind

2018: Thief 1

2017: Ultima Underworld 2

2016: System Shock 2

 

Dobesedno nobenega od naštetih nisem igral ob izidu, tako da res 0 nostalgije. Sploh na kak Planescape Torment, ker sem prvi CRPG pomoje igral pri petindvajsetih, ko sem sprobal Baldur's Gate :D. Ampak vseeno se mi zdijo te igre dovolj tehtne, da si zaslužijo igranje dandanes. Da ne bo pomote, ne mislim, da bi jih morali zdaj vsi množično igrat, itak je dandanes toliko stvari na voljo, da si komot čisto ufuran samo z igricami iz 2022 al neki, ampak za nekoga, ki mu je medij kul, pa ko hoče sprobat najboljše in najzanimivejše, pa so lahko res super igre. 

 

Pa tudi retro gamer ne bi rekel, da sem, ker me pač te igre ne zanimajo, ker so stare, ampak me zanimajo kljub temu da so stare - if that makes sense? :D Tako da nisem ne nostalgik ne retro gamer, ampak določene igre pač presežejo test časa, podobno kot filmi etc. Včasih sem menil, da so tu igre nek unikum, da v bistvu ne morejo preseč testa časa. Ampak ravno zaradi teh naslovov, ki so našteti zgoraj, sem bil postavljen na laž. Sublimno, ki je recimo Dark Souls 1, ne bo po mojem mnenju nikoli postalo običajno, zato to nikoli ne bo neka navadna igrica, je pomoje irelevantno a je leto 2023 ali 2043. Pomoje je največja kvaliteta Dark Souls 1 (če vzamemo pač to igrico za primer), da se ne pusti asimilirat, ampak v bistvu asimilira igralca do te mere, da Dark Souls 1 nehaš dojemat kot neko nenavadno igrico. Jaz vem, da sem bil že v moodu, da je to dosti navadna igrica, Dark Souls 3 nivo, potem pa sem replayal in me je igra osupnila s strašljivo skrivnostnostjo, ki je DkS 3 niti približno ne premore (sem tudi slednjo ogromno igral). In pol sem razumel, da je DkS 1 pač neki posebnega jebiga. 

 

Še TL;DR provokator warianta: Dark Souls 1 bo leta 2073 vreden igranja, Dark Souls 3 pa ne :P


 A si igral ze:

 

- Sacrifice

- Black & White

 

ce te bo kdaj zamikal pa bos preigral me pls taggaj. To so mi ble top igrice k jih nism mogu obrnt k sm bil pred 20 leti preslab 🤣

Povezava do prispevka

mene bolj zanima MGS 3 R, ker iskreno tako starih in grdih igric kot so v tem collectionu ne bom nikdar več igral :D Tisto me precej skrbi, niti ena novička okrog Remaka mi ni delovala spodbudno. Ampak kaže pa Konami nepričakovano veliko ljubezni do svojih starih projektov - tale collection je živ dokaz - tako da mogoče bo Remake celo proper izdelek :) 

Povezava do prispevka
Galko reče Pravkar:

Ampak kaže pa Konami nepričakovano veliko ljubezni do svojih starih projektov - tale collection je živ dokaz

Meni pa že samo cover art takoj pove, da gre za cash grab, da ni večjega. Tipi se niso želeli stegniti niti za par jurjev, da bi jim Shinkawa narisal proper zadevo, namesto tega multi cover sranja.

Povezava do prispevka
ke_kit reče pred 6 minutami:

Meni pa že samo cover art takoj pove, da gre za cash grab, da ni večjega. Tipi se niso želeli stegniti niti za par jurjev, da bi jim Shinkawa narisal proper zadevo, namesto tega multi cover sranja.

 

poglej si mal preview videote o tej zadevi. Ni cashgrab :) Oz vsaj v primerjavi z remek remaster deli od Take Two / Nintenda :D:D 

Povezava do prispevka

@Bessie

 

Legacy Collection je samo HD collection z dodano digitalno kodo za MGS1 in fizično izdajo MGS4. 

Drgač pa itak.  Upam da dobimo potem še vol.2 z MGS4 in PW in mogoče Rising :w00t:

 

Dodatna vsebina v tej novi kolekciji je naravnost odfuk :ododava: Vsaka igra ima dodane originalne vodiče, skripto z zapiski developerjev, lore booke....:limona:

Potem so dodane še vse grafične novele, MG1 in MG2 sta ločeni in samostojni igri. 

Zelo zelo podroben predogled vsebine:

 

uredilo bitje gojc
Povezava do prispevka
  • 2 mesca kasneje...

77 na Metacriticu, pa še to pomoje prizanesljivo

 

Leta 2013 so izdali Metal Gear Solid: The Legacy Collection na PS3, ki je imel vse igre v tem collectionu + MGS Peace Walker HD + Metal Gear Solid 4 za release day ceno 49,99 $

 

Deset let kasneje izdajo Master Collection z dvema igrama manj za 10 $ več, ampak to je šele VOL. 1 aayyy, tako da ni panike, ko pride še VOL. 2 bo isto contenta za dvojno ceno :D 

  • Račka +1 1
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...