Skoči na vsebino

Trenutno igram [02/2024]


Priporočeni prispevki

Galko reče pred 1 uro:

kako pa izpadejo ti špili kot celota proti sodobnim top tier špilom iz enakih žanrov? Recimo kaka Super Castlevania in SMW proti današnjim heavyweightom. Če bi jih moral rest tko 1:1 primerjat, torej brez nostalgije in brez vedenja, kako so te igrice pomikale meje in oblikovale žanre.

 

recimo zdele gledam tole Super Castlevanio 4 na YT in mi deluje carska old school 2D pustolovščina, se komot vidim da bi še vedno ful padel notri na kakem Switchu :D 

Super Mario World mi je bil cute, ampak ne vem, meni je bil težji od Wonderja, tako da če bi sam igral bi verjetno popizdeval, je pa res, da bi najbrž tudi bolj zbrano igral in ne bi tako hitro umiral. Se mi pa zdi, da z Wonderjem v bistvu dobiš dober Mario fix in ni potrebe oziroma posebnega priporočila, da bi nek 2024 igričar šel igrat World.

 

Pomoje bi naključnemu 2024 igralcu Super Castlevania IV dosti bolj priporočal, tako da to si kar prav prepoznal, da je carska. Kot prvo je dandanes malo podobnih iger, torej res ta klasičen linearni arkadni pristop – brez metroidvania prvin. Plus res je zelo razgiban. Kot dandanes v najboljših podobnih igrah, ko vsake par screenov dobiš nek nov koncept ali novega sovražnika ali nek gimmick mehaniko, tudi tukaj igra venomer dostavlja nove reči, tako da se res nikoli ne dolgočasiš, ker tudi če si ravno na nekem delu, kjer ti je malo beden gimmick, boš čez 3 minute že na naslednjem odseku z novo mehaniko/vizualnostjo/sovražniki. Res zelo dobro narejena igra, če bi Super Castlevania IV vrgel zdaj ven kot »2024 indie igro« in bi bila dobesedno ista, brez sprememb, bi pomoje dobivala proper 85 metaocene :D.

  • Račka +1 1
Povezava do prispevka
Scar reče Dne, 10. 2. 2024 at 11:43:

Sem zacel brat tako poeticno knjigo o enem skotskem hribovju (https://www.goodreads.com/book/show/25773742-the-living-mountain) in me je prec zamikal Jusant, sem ga kar kupil. Zaenkrat fino (oboje) :)

 

Pod vtisom knjige in preigranega Jusanta grem nazaj na Zeldo Tears of the Kingdom po kaksni polletni pavzi. V mesecih po izidu sem naredu 100 ur, poj mi je pa malo dojadilo in sem dal na pavzo. Moram rect da sede :)

 

Sicer pa ful priporocam omenjeno knjigo, ce komu sede nature writing.

uredilo bitje Scar
Povezava do prispevka

Ravnokar platiniral The Last of Us 2! Ob izidu leta 2020 kupu igro, 3.5 leta za tem, platina. Končal sem jo sicer takoj, vsak let po neki pavze pa spet neki zagnal in igral. Zdaj jo lahk prodam! Igra za moje pojme 9.5/10. Zbijam pol pike sam zato, ker so se tako hitro losali Joela, ki je car.

 

 

The Last of Us™ Part II_20240218184326.jpg

uredilo bitje Dejch
  • Račka +1 6
Povezava do prispevka
Dejch reče pred 1 minuto:

To igro sem pa jz skipal na PS3, na 4ki pa sploh ne vem, če je. Mal mi mori, ker PSN nima wishliste.

Jo ima, wishlisto namreč, je pa manj urejena kot na Steamu

 

Imam par DLC-jev od iger, ki so mi všeč, gor, da mi javi, če bi bilo proper znižanje

Povezava do prispevka
Weraziel reče pred 17 minutami:

sem skor zih da izgleda povsod PSN isto

 

ko si v PSN, greš pod igro kjer so '...' in tam je add to wishlist

stari glih to gledam in ko izbereš igro v psn, mam možnost add to cart, psn plus, like in to je to. nikjer ne najdm, add to wishlist.

Povezava do prispevka
Gogy reče pred 37 minutami:

Pomoje je isto kot na PS5. Zraven cene špila je srček, ki ga klikneš in ti špil vrže na Wishlist. Wishlist pa pogledaš v PSN desno zgoraj, med lupo (iskalnik) in vozičkom...

Ni stari ni srčeka. Edin kar sm zdej odkril da če grem brek browserja sm najdu srčeka oz. wishlit. PS4 so prav zapostil japanezerji.

Povezava do prispevka

1428 - Shadows over Silesia

1428: Shadows over Silesia on Steam (steampowered.com)

 

Zelo dobra zadeva s super všečno grafiko, dobrim VA in zanimivo zgodbo. Mešanica arkade in avanture. Malce zamori bojevanje (kontrole so nekoliko butaste), drugače pa fina stvar, sploh glede na to, da je igro naredili en človek. Všečno je tudi, da je zadeva dokaj realna, z zgodovinskim ozadjem itd. Tematika: mračni srednji vek, inkvizija itd.
 

Navedek

"Medieval Europe is in the middle of religious upheaval and many a preacher predict the imminent end of the world. Immerse yourself in a dark fantasy story with true historical events in the background. You'll be facing intricate puzzles, challenging battles and cunning stealth."

 

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka

u izi cistim backlog

ori and the blind forest, tole sem zacel pred leti in kmalu nehal zaradi prizadetih kontrol. ugotovil sele nedavno, da se jih da spremenit, sam moras rocno vpisat kaj bi rad v datoteko, potem je ratal spil sele igrabilen. v metroidvanio preoblecena linearna platformscina, dobivas sposobnosti za naprej (ne za nazaj) in ceprav je mapa odprta, ni neke potrebe po backtrackingu. zgleda lepo, zgodba meh, escape sekvence so bleh, drugac ok za par ur, ker ni ravno dolg spil. kot zgoraj omenjeno, priporocam, da se nastavi kontrole po meri

 

filament, top down poor mans witness. vleces kable okrog nodov z razlicnimi mehanikami in resujes puzle. kot witness ima tudi ta skrite okoljske puzzle, sam vse kar dobis je skrite zapise. ker je zgodba bleh se mi niti tistega ni dalo vnasat notri. sama mehanika puzlov je dokaj glupa in okorna. vecinoma se mi je v zadnji tretjini zdelo da jih resujem na trial in error. tik predkoncem obupal in dvignil roke, ko enega puzzla enostavno nisem mogel resiti. pogledal resitev na spletu, sledil navodilom in se vedno ni uspelo. guglefu razkrije, da ima dokaj veliko stevilo ljudi tezave z dolocenimi puzli ker se zaradi razlicnih resolucij spreminja dolzina kabla in so potem nekateri puzli neresljivi. tko da fakof, uninstall in v mislih koncana :D

Povezava do prispevka
Gost
Tema je zaprta za nadaljnje odgovore.
  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...