Skoči na vsebino

Dejcheva treznilnica


Priporočeni prispevki

DaCapo reče pred 7 minutami:


To ultimativno vprašanje in odgovor je itak splošno znano. Ampak v podtonih je skozi knjige odgovoril tudi na marsikatera druga vprašanja. Preberi samo tisti odstavek, ki govori o veri v boga ;) . 

ja, sam ne na stvari kot

Navedek

Kje je vsa masa ki skrbi da se galaksije vrtijo kot se in kje je vsa energija ki skebi da se premikajo kot se? Iz kje izvira vsa energija, ki zagotavlja, da lahko zivite?

Povezava do prispevka
BigBoss82 reče pred 1 minuto:

Aa nemoj zdaj ne izigibaj se.. kaj si spoznal glede tega kar se tle pogovarjamo, valda nisi priporocal tako preko kurca more se na nekaj navezovat?


Ok. Trije top Douglasovi citati:

"I may not have gone where I intended to go, but I think I have ended up where I intended to be."

“The story so far: In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.”

"“The argument goes something like this: ‘I refuse to prove that I exist,’ says God, ‘for proof denies faith, and without faith I am nothing.’ “ ‘But,’ says Man, ‘the Babel fish is a dead giveaway, isn’t it? It could not have evolved by chance. It proves you exist, and so therefore, by your own arguments, you don’t. QED.’“
‘Oh dear,’ says God, ‘I hadn’t thought of that,’ and promptly vanishes in a puff of logic.
“ ‘Oh, that was easy,’ says Man, and for an encore goes on to prove that black is white and gets himself killed on the next zebra crossing.”
 

Povezava do prispevka
Dejch reče pred 6 minutami:

tretja odločitev je bila, da bom zapostil službo, ker je prekrano delo in kjer skoooos zbijajo procente. da bom opustil službo, zvedu sm da majo 3 mesečni odpovedni rok. delam zdaj še zmer profesionalno. ko se mi ta rok konča, bom šel na zdravljenje, to sem tej tudi povedal mesece nazaj. kar pomeni, da nekje julija, bom šel na zdravljenje bo lastni odločitvi, noben me ni silu v to, ampak ker hočm.

 

To je to, good luck. Ne bo lahko... upam samo, da trdno stojiš za tem. Kasneje pa bo življenje boljše in boš našel smisel, ki ga zdaj nimaš.

Povezava do prispevka
Flamingo reče pred 4 minutami:

@Dejch 

Kolikor vem je max odpovedni rok 60 dni. 

 

Pridruži se AA, da dobiš koga za pogovor. 

šel sem na AA, sam tam sem vse slišal, da so šli na zdravljenje. zato sem se odločil, da grem na zdravljenje. po zdravljenju bom pomoje šel na AA. sicer mi je bad, ker bom 1 mesec brez še tistih stikov z ljudmi k jih mam v lajfu. ampak odločil sem se, da grem tja. nič me ne bo prepričal da ne grem. pa prvič v življenju, imam v glavi neki kar mogoče je zame. sam sej pravm, bojim se tega, kaj pa če ni to zame. nism star 20 let, ne morm si privoščit faila. predvsem pa bi rad tem dvem bejbam dokazal, da sm worth of something. k to kar sm bil 6 let, to je katastrofa. sam enostavno nism mogu handlat tega kar sm doživu. dobesedno me je ubil. 

uredilo bitje Dejch
  • Račka +1 1
Povezava do prispevka
Dejch reče pred 43 minutami:

zdej vam bom povedal kaj sem v zadnjem letu naredil čisto sam. noben mi ni povedu nič, noben me ni prisilil, še manj pa je blo da bi mi kdo dajal ultimat (kot sodišče, ker sm pijan vozil avto in delal sranje).

 

leto nazaj sem sam šel ko sem pil kot res fuknjen alkoholik, to pomen, da sm pil abnormalne količine alkohola. 2 six packa, vino in žganje vse skupaj. kako dafak jz nism umru al pa zgubu psa al karkoli meni je neznanka, 90% se ne spomnem. v tem času sem izgubil vse kar se da izgubit, da tud na mn3 sm bil banan. mislim, da opravičeno. ne bom razlagal, kar sem doživljal.

 

toda, leto nazaj sem šel sam ko sem se zbudil iz neke vrste pijane kome. ustrašil sem se za moj lajf, noben niti to ni vedel. in sem šel do psihologa. ta človek mi je zelo pomagal. hodu sm tja in izlil svojo dušo.

 

drugo kar je blo za tem sem prebral pot samouresničevanja. res zelo hitro sem prebral knjigo. sej rugelj je zadel marsikaj, sam ni pa pisal ničesar oz. je celo zavračal take kot sem jaz. sepravi ljudi, ki so ostali sami. totalno sami. morte razumet, da jz nism mel nobene družbe vsaj 6 let, nobene ženske k bi mi stala ob strani (sej zakaj pa bi mi če sm bil totaln pijan idiot). pa edinec sem. nimam sester ali bratov. vsi stari starši so mi umrl. nimam tudi nič bratrancev niti sestričen. mam eno k živi v katarju to je pa to. seprav sem celotno sam, vse kar mam 6 let, je moj ps. imam pa starša sam nista mi vrstnika, me pa mata rada in jaz njiju.

 

povedal sem vsem, sepravi staršem, dvem bejbam k sta celo komunicirali z mano in vam na mn3ju, da imam konkretne probleme z alkohol in kaj me je pripeljalo do tega, da pijem. nism izbral prave poti, toda to je blo edino, kar je moj depresivn in aneksiozn pa bogve še kaj brain reku, da se nej primem. seveda, je blo narobe, sam nobene druge odločitve v tem stanju, in ta stanje ti zbije pomoje ene 60 IQ točk. dejansko sm bil na stopnji majmuna.

 

no 4 mesca (mislm da je blo tok) nazaj, sem sam šel k sm bil frej v polikliniko, noben mi ni niti namignu naj grem tam, sam sem našel na netu in sem šel tam. dal so mi datum, da se naj oglasim na poljanskem nasipu, želel sem it tam, zato sem šel na prvi sestanek. tam mi je rekla psihiatrinja, da nej grem na zdravljenje, rekel sem, da ne morm, ker ne morm vzet bolniške, mi je dala drug datum, ta pride konc maja.

 

tretja odločitev je bila, da bom zapustil službo, ker je prekrarno delo in kjer skoooos zbijajo procente. da bom opustil službo, zvedu sm da majo 3 mesečni odpovedni rok. delam zdaj še zmer profesionalno. ko se mi ta rok konča, bom šel na zdravljenje, to sem tej tudi povedal mesece nazaj. kar pomeni, da nekje julija, bom šel na zdravljenje po lastni odločitvi, noben me ni silu v to, ampak ker hočm.

 

pol sm se odločil da bi rad delal nekje k se bom spet počutil koristnega, sej ne rečm delam k pro, višam promet, sam trafika ni več zame.

 

zdej pa vam čist iskreno povem. imam pri sebi problem, star sem 41 let, nisem našel svojega mesta pod soncem, skrbi me, ker kaj pa je moja pozicija v community? to je scary as fuck. k lutaš po tem svetu, pa ne veš kaj je tvoj point na tem svetu.

 

sicer sem en mesec dobil nazaj neko idejo, sam to vam pa še nam povedal, ker se še nism v to spravil.

 

to je moja izpoved. 

Dobro vidim da ti je sekar jasno.. po moji skromni oceni in izkusnjah imas veliko sanso da ti vspe, predvsem zato ker si sam tako zelis

 

Svetoval bi ti da ko koncas zdravljenje gres h psihjatru po antidepresive, al ne vem, lahko tudi ne ampak, ce to bo s5 kaj zabediralo preden posezes po alkotu pejdi h psihjatru in zdrzi tisti mesec dva da primejo zdravila.. proti depri in anksjoznosti delujejo super, tezje te bo vrglo iz tira in bos precej bolj stabilen.. naceloma po zdravljsnju bos poln elana..sam pol s casom bos s5 zapadel v ta faking sistem in zelo vrjetno te bo s5 zabediralo.. malo se opazuj ce si dovolj mocen al ne.. ce cutis da nisi pejdi po pomoc.. ni nek big deal

 

Glede tega da ne najdes svplojega mesta pa ne sekiraj se.. najbolj zanimivi ljudje so tisti ki ga ne najdejo.. jaz sem 99.999 % da ga bos nasel oz bo ono tebe.. samo ne mores ga najdet, dokler nisi q, ker bos s5 zajebal in tvoje mesto ti je usojeno in ne mores ga zajebat matematicno :)))), zato ga nisi se najdu...

 

Jaz sem ga najdu oz je ono mene ene 3 4 leta po tem ko sem bil ql.. na zalost mi je mogla mama umret ampak jebiga tako to gre taka je usoda.. na koncu je ql in boljse kot prej.. tko ene 10x boljse najmanj.. 

 

Ni panike vse je prav tako kot je iz tetzkih trenutkov se najvec naucimo im zrastemo, samo to se opazi komaj pol ko si ql...

uredilo bitje BigBoss82
Povezava do prispevka
Dejch reče pred 19 minutami:

šel sem na AA, sam tam sem vse slišal, da so šli na zdravljenje. zato sem se odločil, da grem na zdravljenje. po zdravljenju bom pomoje šel na AA. sicer mi je bad, ker bom 1 mesec brez še tistih stikov z ljudmi k jih mam v lajfu. ampak odločil sem se, da grem tja. nič me ne bo prepričal da ne grem. pa prvič v življenju, imam v glavi neki kar mogoče je zame. sam sej pravm, bojim se tega, kaj pa če ni to zame. nism star 20 let, ne morm si privoščit faila. predvsem pa bi rad tem dvem bejbam dokazal, da sm worth of something. k to kar sm bil 6 let, to je katastrofa. sam enostavno nism mogu handlat tega kar sm doživu. dobesedno me je ubil. 

 

Nima veze zdravljenje. AA skupine so za pogovor, pomoč itd

 

Kakšnega faila si ne moreš privoščit, failal si že konkretno dolgo nazaj. Primi se v roke in popravi napake

Povezava do prispevka
Flamingo reče pred 3 minutami:

 

Nima veze zdravljenje. AA skupine so za pogovor, pomoč itd

 

Kakšnega faila si ne moreš privoščit, failal si že konkretno dolgo nazaj. Primi se v roke in popravi napake

Faila za mesto pod soncem. nism star 20 let, če bom zdej failal bom v pizdi. koga neb blo tega strah človek? mene do zdej ni blo ničesar strah, tega pa me je. kaj bom pol? 

uredilo bitje Dejch
Povezava do prispevka
Dejch reče pred 1 minuto:

@BigBoss82 mene ni strah se tepst na ulci al pa ne vem kaj. sam tega pa me je strah kokr 5 letnega otroka. ne vem kaj je moje mesto. zdej mam neko idejo, sam človek kaj če ni to zame, kaj bom pol? res ne morm si privoščit faila. 

Ma ja glej ne sekiraj se.. ne mislit o temu.. te razumem been there done that.. te bo naslo samo, hoces noces.. 

 

Ne vem glede faila in to.. ponavadi zacutia ce je toto.. takoj bos zacutil cim bos zacel.. tudi ce ti dosti stvari ne bo ql bos cutil ce ti pomaga al ne.. samo mores malo potrpet na zacetku, da se prilagodis prvo.. kakanih par tednov in ai zapomnit da pomebne odlocitve se ne sprejemajo mikoli z vroco glavo

 

In pol bos vidu sproti bos cutil ce ti koristi al ne.. ce ti ne bo, bos najdu kaj drugega.. ma vsak teden vsak mesec je dobrodosel

 

To da ne mores failat ni res, je pa prav da to mislis, ker bos bolj dovzeten za spremebo in napotke ipd in si boa lazje naredil nek svoj smisel iz vsega skupaj in nenazadnje to sprejel

Povezava do prispevka
Dejch reče pred 14 minutami:

Faila za mesto pod soncem. nism star 20 let, če bom zdej failal bom v pizdi. koga neb blo tega strah človek? mene do zdej ni blo ničesar strah, tega pa me je. kaj bom pol? 

 

Zapil se boš, vsi se te bojo losali razen res par bližnjih in sčasoma se boš stegnil v mukah od celega kupa zdravstvenih težav. 

 

Super, da se zavedaš svojih težav. Vključi se nazaj v AA, pojdi na zdravljenje in najdi si še kakšen športen hobi, da ne boš imeš časa razmišljat bedarij. 

Povezava do prispevka
Dejch reče pred 25 minutami:

@BigBoss82 mene ni strah se tepst na ulci al pa ne vem kaj. sam tega pa me je strah kokr 5 letnega otroka. ne vem kaj je moje mesto. zdej mam neko idejo, sam človek kaj če ni to zame, kaj bom pol? res ne morm si privoščit faila. 

Ne obstaja tip, ki ga ne bi blo tega strah na existencialnem nivoju. Najbolje da pogledaš okrog če ma kdo podobno idejo kot ti, da vidiš kakšne so šanse (that's the beauty of internet)

  • Račka +1 1
Povezava do prispevka

nihče ne pozna bolje tega strahu na tem forumu od mene. 

 

ampak nimam ne odgovora, ne nasveta, pravzaprav. 

 

moral bi imeti nek nasvet, nek komentar. pa ga v resnici nimam. razmišljam že 20 minut kaj napisat. 

 

pohvalno, da si se potrudil. 

  • Nekul -1 1
Povezava do prispevka
Vse_je_najslabse reče pred 4 urami:

To je bil odgovor na kekitovo prepričanje, da je zavest iz možganov, zato ker so vse kognitivne funkcije v možganih. Recimo pri ljudeh igrajo mikrobi v črevesju pomembno vlogo pri kognitivnih funkcijah:

"The gut-brain axis (GBA) consists of bidirectional communication between the central and the enteric nervous system, linking emotional and cognitive centers of the brain with peripheral intestinal functions"

 

pri drugih vrstah je še bolj ekstremno:

 

“All intelligence is really collective intelligence, because every cognitive system is made of some kind of parts,”

https://www.scientificamerican.com/article/brains-are-not-required-when-it-comes-to-thinking-and-solving-problems-simple-cells-can-do-it/

 

Michael Pollan piše o inteligencah pri rastlinah:

 

"They have analagous structures," Pollan explains. "They have ways of taking all the sensory data they gather in their everyday lives … integrate it and then behave in an appropriate way in response. And they do this without brains, which, in a way, is what's incredible about it, because we automatically assume you need a brain to process information."

 

Šele pred kratkim se nam je začel nov svet odpirat na tem področju, pa smo komaj začeli in kaj z neko vehemetno gotovostjo kr trdimo o nečem še toliko bolj daljnosežnem in kompleksnem pojavu, kot je zavest, da je gotovo iz možganov, ker v možganih so vse kognitivne funkcije, pa še to ni res. 

 

Mislim smešna mi je ta aroganca in ta šibkost človeka, da se kot pijanec plota oprijema tega, kar trda znanost z gotovostjo dokaže.

 

Kul zadeve. Za oboje sem že slišal, samo se mi je zdelo vse skupaj bolj špekuliranje, kot kaj več. Predvsem tisto o gut brain.

 

Če še nisi gledal, ti svetujem dokumentarec o razdvojenih osebnostih po operaciji možgan, kjer kirurško ločijo polobli in pol folk funkcionira, kakor da bi dve osebi dojemali informacije, ki jih dobiva telo. Pod črto bi to naj zavrglo idejo, da ima vsak človek svojo dušo.

Ni šans, da se spomnim naslova. Gledal sem na RTV pred par mesci. Bom probal najti.

uredilo bitje ke_kit
Povezava do prispevka
  • DaCapo locked this tema
Gost
Tema je zaprta za nadaljnje odgovore.
  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...