Skoči na vsebino

neuradna tema o kolesarjenju

Priporočeni prispevki

se peljem mimo stacune kjer sem kupil bicikl. si mislim, evo zdaj mam sanso nabavit novo gumo. grem noter in 100 evrov izpuhti kot nic. od kdaj so gume tko drage? vzel sem itak najcenejso ardent race za 45. neka xc guma. mogoce sem zajebal ker sem prisel domov in primerjal pa ma znucan rekon nekje isti profil kot tale ardent hehe.

Povezava do prispevka
dilar reče pred 49 minutami:

@Boris in ostala road bike kompanija. Kva to pomen 20-25 km/h vetra za na bajK? A bom preklinjov celo pot, če to fašem v prsa? Razmišlam, da bi šov mal v Istro ta vikend, ampak neki kaže veter pa dokaj hladno vreme.

jst sm tam do zmerne burje sel vedno ampak izbral tako traso da sem fural v smer kontra vetru vedno v klancke. Problem burje je da ma mocne sunke k ti bodo popili vso voljo do zivljenja. Raje pojdi pes na slavnik al pa nekam v hosto z mtb

Racunaj da z burjo bo 10stop manj kot ti kaze termometer 

Povezava do prispevka
dilar reče pred 4 urami:

@Boris in ostala road bike kompanija. Kva to pomen 20-25 km/h vetra za na bajK? A bom preklinjov celo pot, če to fašem v prsa? Razmišlam, da bi šov mal v Istro ta vikend, ampak neki kaže veter pa dokaj hladno vreme.

Če misli tolko pihat, pejdi mtb in nekam med borovce.

uredilo bitje bozicekman
Povezava do prispevka

Kompresor. Sicer lahko malo pomagas gumi nasest gor na feltno, ampak je lazje vse skupaj odnest na bencinsko.
Velika pumpa malo pomaga, ampak vseeno moras pumpat ko bedast, ene kombinacije lazje sedejo druge tezje. Rabil bi pumpo, ki lahko sprosti pritisk hkrati.

Meni je pa vceraj baterije zmanjkalo na karcherju in danes ze druga runda pranja, se kr gre blato ven...

uredilo bitje b4d
Povezava do prispevka
drevored reče pred 2 urama:

dal sem plasc na feltno, nalil mleko skozi luknjo ventila, dal ventil noter, zacel pumpat. valda plasc noce sest na felgo. what do? pa mam tavelko pumpo. fuck me zdej sem za brezveze tavelko pumpo kupil.

Tole poglej:

Čeprav bi bilo verjetno res najlažje vzet kolo dol, pičit na najbližjo bencinsko in tam probat s kompresorjem.

Povezava do prispevka
b4d reče pred 8 urami:

@erted45 Kje si ti priblizno lociran? Glede na to da so ti Borovci blizu :) Moja originalna obcina, pa Matej je bil sosolec na faksu, dobro sestavi tole:

Iz okolice Tolmina, torej mi niti niso blizu :) 

Tudi poznam jih (žal) ne, do njih sem prišel po naključju, ko je mtb.si objavil test teh bootleg multiorodij. Se mi je njihov najbolj dopadel, čeprav sem ga šel včeraj malček sprobat in je res težek ko svinja. Bo pa namesto fitnesa :) 

Huda mrcina, Boris! :) Sploh mi je všeč barva. 

• Račka +1 1
  • Na jagodo +1 1
Povezava do prispevka

tudi na bencinski ni slo gladko. najprej sem napolnil tolk da se je vsedel plasc gor. sem mislil, da bo pol pac ostal gor. sem spustil ven zrak, da bi dal mlek noter ampak se je plasc snel dol iz felge. 

zdaj sem pustil napolnjenega na 3 bare in bom pustil neki cajta tko, da se uleze, pol pa spustim nazaj dol na 2,2. mislim da je to zadnjic k se zajebavam s tubeless.

Povezava do prispevka

Ce je bil plasc slabo shranjen ga bos tezko uredil za tubles. Jaz v takem primeru dam notr zracnico in pustim par dni. Pol odprem samo iz ene strani plasc vzamem zracnico vn in upam da se bo ta stran prijela na obroc. Tekocino dam vedno na koncu skozi ventil. Ker drgac znas nardit pizdarijo. Sicer pa neses na servis ce imas probleme. 

Povezava do prispevka

Ja to bo vsak svojega konja hvalil. Jaz sem dolga leta imel Selle italia, en osnoven model. Na novem biciklu dobil Syncross Belacarro (super sedez, a mene je v stegna zulil). Potem sem pa na blef sel riskirat izmeril kosti in vzel SQlab 612, zelo zadovoljen. V ozjem izboru sem sicer imel se nekaj Selle, Spec, Ergon,... pac pogledal milijon yt videov, ki niso nic pomagali :D

V vsakem primeru probaj dobit kaj na izposojo.

uredilo bitje b4d
Povezava do prispevka

Za začetek lahko sprobaš spustit nos za kakšno stopinjo ali dve (pretiravat ne, ker boš začel drseti iz sedeža).

Drugače pa bi moral vsak sedež s sredinskim izrezom pomagat. Meni osebno zgledajo Selle SMP zelo zanimivi (recimo tale), praktičnih izkušenj pa nimam. Na koncu moraš le probat, kot je rekel b4d ali pa it na fit.

Povezava do prispevka

Sem že eksperimentiral z nakloni pa mi gre ful na živce, ko drsim dol. 

Bom dal res samo za kakšno stopinjo dol.

Gledam za cutoute. Matr, samo takoj spet 150 do 200 EUR :confused:. Pa še Garmina in čelado si moram nabavit. 

Povezava do prispevka
tuerk reče pred 2 urama:

Eno občutljivo temo imam. Skoraj dobesedno.

Kateri "ergonomski" sedež za cestaka bi mi priporočali?

Opažam, da zadnje čase, ta malega skoraj ne čutim več. Kar je začelo predstavljat že velik problem.

sedez je tko k cevlji. Enim je top druge bo ozulilo. 

Jaz sem fural Fizik 10 let na dirkah pa sm mislu da je to to. Pol sem probal Power od speca in je to to. Po 400 500km z primernimi hlacami brez ranic oz poskodb. 

Trenutno cakam Mirror S-works. Imas pa danes kopije Power sedezev od drugih znamk

Poklici par trgovin pa vprasaj ce imajo test sedeze. Pred tem naj ti pomerijo kosti da bos izbral pravilno sirino sedeza 

https://www.bikeradar.com/news/specialized-s-works-power-with-mirror-saddle/

specialized_mirror_saddle_woz_1-c326eb1.

Povezava do prispevka

Ma jest sem šel 2x zmerit v Vitala, pa me še vedno žuli po stegnih. Bi rekel da imam preširok sedež. Zdej bom vzel 146 na probo, pa bomo videli. Prej sem imel na gorcu 145, enega k je bil gor, pa me je presredek bolel, nikoli pa žuljev. Ni imel pa cutouta. Zdej mam 155, presredek super, sem pa ožuljen tm k se guzič pa stegna stikajo, tolk da pol en teden ne morem na kolo. 

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...