Skoči na vsebino

Dogajanje v EU in njenih članicah


Kruz

Priporočeni prispevki

Za naslednje leto se predvideva da bo povprecen letni strosek za elektriko/plin vsaj £5000 na gospodinjstvo. Kar pomeni, da ogromen del drzave pade pod prag energetske revscine (>=10% letnih prihodkov za energente) in bo heat or eat postala realnost za mnoge, ker infrastruktura je kar se tice izolacije porazna.

 

Za oktober pa se pripravlja splosen bojkot placevanja poloznic, ce vlada ne bo mocno zregulirala cene v neke normalne meje. Tezko prodati, da so tezki casi in je treba potrpeti, ce Shell, British Gas in bratovscina hkrati kujejo rekordne dobicke.

 

uredilo bitje BumbleBee
typo
Povezava do prispevka
Sovica reče pred 6 urami:

Take that putin

To je bolj Brexit. Že od 2016 praktično ni rasti, Covid je pa zastrl ucinke brexita, sedaj se pa kažejo. To, da imajo klovna za predsednika vlade tudi ne pomaga. Putin jim je prišel prav. Nič ni boljšega za britansko nacionalnost zavest kot vojna.

 

Ne trdim, da vojna v Ukrajini nima vpliva, ampak Britanci imajo večje probleme kot omejevanje ogrevanja na 19 stopinj. 

uredilo bitje ana
Povezava do prispevka

Tole.

Post Brexit strategija je kje?

Če je EU za kurac al ne, niti ni važno. Važno bi blo odgovorit na vprašanje kaj zdaj.

Izstop iz neke, še toliko butaste zveze, ti pomeni bore malo, če nimaš plana za naprej. In ta plan? Hja, ne spremeni se geopolitična slika sveta, ker VB nekaj nardi. Že dolgo ne.

Tko da, četudi bo "have our cake and eat it too" nemara clo res....ne pomaga dost, če je torta v bistvu slabega okusa al clo malo skisana.

Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...
maksi reče pred 3 urami:

Thatcherjeva je v neskončni modrosti uničila rudarstvo v Angliji.

 

Techerjeva je samo spravila milosten strel že tako umirajočega rudarstva premoga. Velika večina rudnikov premoga je bilo totalno nerentabilnih. Zdaj neki bit pameten je brezveze. Sej, lahko pa bi obdržala vse te rudnike in na polno subvencionirala vsa ta desetletja, da bi pol danes prav prišli, če jih seveda ne bi prej ta zeleni zaprli.

Povezava do prispevka
BumbleBee reče pred 22 urami:

Med drugim se tudi omenja ideja heat banksov. Da naj se poleg raznih rdecih krizev in karitasov prostovoljno organizirajo se prostori, kamor se bi sli ljudje greti.:wacko:

 

You will eat the rich and you will be happy.

kje to, v nemčiji ali UK? v prvi je to že realnost, jih že planirajo, ni samo ideja.

heat or eat je pa že realnost za revne v UK https://www.theguardian.com/commentisfree/2022/aug/27/live-on-cereal-and-soup-tax-cuts-for-rich-liz-truss

Povezava do prispevka
Navedek

EU seeks sweeping powers over business for use in crises

Brussels wants bloc to be able to force companies to stockpile supplies and break delivery contracts
Navedek
“It could oblige member states to override contract law, force companies to disclose commercially sensitive information, and share their stockpiled products or dictate their production under any type of crisis the commission decides upon,” Barysas said.
Of most concern to businesses is a system of “priority rated orders” under which Brussels could direct what companies produce and who they sell it to, potentially breaching contracts with customers.

https://www.ft.com/content/984aa02b-31e2-4622-91d0-dd0776482ca8

Povezava do prispevka

Trololo EU bo v roku 1 leta propadla pomojem.

🇵🇱There is no question of eurosolidarity.

Zakharova, on the air of Sputnik radio, commented on Poland's refusal to supply oil to the refinery in German Schwedt to replace the import of Russian energy resources through the Druzhba pipeline:

This is another argument in the piggy bank that Warsaw does not intend to conduct any game even according to its own rules, which were declared

▪️Poland has interests that have nothing to do with mutual respect, mutually beneficial partnership relations with Ukraine

Warsaw is driven by the desire to play the geopolitical card now with complete oblivion of all Euro promises and vows of eurosolidarity

Subscribe to @Sputnik (https://t.me/sputnik)

Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...

Fak, ta Rusija/Kitajska/Venecuela gre res predaleč v svojem zatiranju ljudstva

 

 slika.thumb.png.45713079b2540e159f15f9b994bb3274.png

 

Navedek

"He confirmed that if I wrote, 'Not My King' on it, he would arrest me under the Public Order Act because someone might be offended," he wrote alongside video showing him talking to an officer. In another incident, a 45-year-old man was arrested in Oxford in southern England on Sunday after he shouted "Who elected him?" during a public proclamation of Charles III's accession.

https://www.france24.com/en/live-news/20220913-not-my-king-anti-monarchist-arrests-spark-criticism-in-britain

uredilo bitje Combat_Liberalism
Povezava do prispevka

bi rekel da ima to malo mičkeno najmičkeneje kaj veze s tem, da je ravno umrla v domovini ultra popularna kraljica pa da je tko no, ravno njen pogreb? In da mogoče ni najboljši čas za drkanje okrog kraljeve družine? Če bo čez 1 leto hodil naokrog s tem transparentom dvomim, da ga bo kdo pogledal.

 

Ja sej u bistvu imaš prav, se opravičujem, zahodne demokracije = bad, totalitarni avtokratski sistemi = goodness and joy

Povezava do prispevka

Uno, ko si končno omenjen v kakšnem prispevku :avadodo:

 

Navedek
"On present trends, the average Slovenian household will be better off than its British counterpart by 2024, and the average Polish family will move ahead before the end of the decade. A country in desperate need of migrant labour may soon have to ask new arrivals to take a pay cut."
 
Across the Atlantic it’s the same story, only more so. The rich in the US are exceptionally rich — the top 10 per cent have the highest top-decile disposable incomes in the world, 50 per cent above their British counterparts. But the bottom decile struggle by with a standard of living that is worse than the poorest in 14 European countries.

https://www.ft.com/content/ef265420-45e8-497b-b308-c951baa68945

Povezava do prispevka
Galko reče pred 1 uro:

bi rekel da ima to malo mičkeno najmičkeneje kaj veze s tem, da je ravno umrla v domovini ultra popularna kraljica pa da je tko no, ravno njen pogreb? In da mogoče ni najboljši čas za drkanje okrog kraljeve družine? Če bo čez 1 leto hodil naokrog s tem transparentom dvomim, da ga bo kdo pogledal.

 

Ja sej u bistvu imaš prav, se opravičujem, zahodne demokracije = bad, totalitarni avtokratski sistemi = goodness and joy

 

a lahko to apliciramo se na podpornike splava, pedre, itd.

 

sam mickeno odlozite svoje deviantno obnasanje, now is not the right time, but soon

 


LP

Povezava do prispevka

Ma ja če bi recimo umrl papež pa bi zraven uletel neki podporniki splava ali pedri s transparentom Pope loves cock too ipd bi jih verjetno tudi hitro popokali

 

ne vem kaj se sploh rabimo preseravat, pač so situacije ko v nobenem primeru ni pametno izzivat, demokracija gor ali dol. Za razliko od totalitarnih režimov, kjer se ne sme izzivat absolutno nikoli in nikdar.

 

pa da se razumemo - meni je razsvetljeni absolutizem najjača oblika vladavine, tudi kitajski model bolj ali manj strokovno vodene partije mi je blizu. Demokracija mi gre u bistvu na kurac, ker sem zaradi dela ful v stiku z masami in približno vem, kok je folk grozljivo zabit in žleht. Da ne omenjamo nore manipulacije in populizme, na katere folk naseda ko muhe na drek. Mi je pa ravno omejevanje svobode izražanja tisto, kar mi vseeno pretehta na stran demokracije. Na kurac mi gre, da mi bo nekdo postavljal tako enostranska in nefer pravila izražanja mnenja, kot so v totalitarizmih.

uredilo bitje Galko
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...