Mutombo Objavljeno 20. julij 2022 Share Objavljeno 20. julij 2022 Martina martina Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 20. julij 2022 Share Objavljeno 20. julij 2022 Jaz bi krkno brez problema. Testo, sir, čevapi in ajvar. Kaj temu fali? Testo od pice nadomesti lepinjo... Saj je podobno v drugi obliki. 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 20. julij 2022 Share Objavljeno 20. julij 2022 (urejano) @tomazek: Jap. Lahko pa tudi calzone varianto nardiš in se še bolj približalš lepinji. Danes sem ravno s tem težil fotru, ki je na žaru pekel neke čevape in par kotletov. Da bi pač ruknili v pizza varianto, namesto standardno servirali na krožničkih. Ni bil preveč navdušen. Rekel mi je celo, da govorim bedarije! Zato sem se užaljen spokal nazaj v sobico in si iz inata postregel z random zamrznjeno Milko. (mini hladilnik mi v tej vročini preveč hladi in vse dobesedno zmrzuje; npr. piva sploh ne morem odpreti, dokler ga prej pol ure ne odtajam) 20. julij 2022 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Kastor Objavljeno 20. julij 2022 Share Objavljeno 20. julij 2022 Dacapo tvoje krčevine so me navdahnile, doma sem imel moko in po tvojem postu sem se odločil, da naredim firstaid pizzo. Uporabil sem samo kar sem imel doma in evo, nadev iz ajvarja+hrenovega namaza+paradižnikove mezge, po vrhu pa piščančja dimljena salama z origanom. Zdajle sem dal vse skupaj v pečico, če ne bom več postal vedi da si ti kriv za moj bridki konec. 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 20. julij 2022 Share Objavljeno 20. julij 2022 (urejano) >Upam, da si najprej zapekel do 90-95% in šele tik pred koncem dodal ajvar in hren. edit: aja, pa fotka bi bila tudi dobrodošla. Vsi radi pogledamo kakšno dobro (domačo) papico. 20. julij 2022 uredilo bitje DaCapo 1 Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 20. julij 2022 Share Objavljeno 20. julij 2022 (urejano) Hernier reče pred 2 urama: Bruh. Dobesedno tole En folk očitno ne premore občutka za subtilnost različnih okusov in vonjav in jim je čisto ravno, če mešajo stvari, ki ne grejo skupaj. Baje kajenje povsem sfuka okus folku. 20. julij 2022 uredilo bitje ke_kit 1 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 20. julij 2022 Share Objavljeno 20. julij 2022 (urejano) @ke_kit: To glede kajenja imaš verjetno prav. Jaz namreč kar dosti kadim. Škatla na dan pade, včasih celo škatla in pol . 20. julij 2022 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 20. julij 2022 Share Objavljeno 20. julij 2022 (urejano) ke_kit reče pred 7 minutami: Dobesedno tole če mešajo stvari, ki ne grejo skupaj. Baje kajenje povsem sfuka okus folku. Kaj od teh okusov ne gre skupaj in se tepe med sabo: testo, ajvar, meso iz žara in sir? Vse gre odlično skupaj in je sestavni del ogromno menijev vsepovsod. Samo pač naloženo je na ne tipičen način Ko si lepinjo prerežem na pol in dam gor ajvar, čevape in še kako prilogo... Je skoraj identično, razen sir ni zapečen. Zapečen in vroč pa je itak še samo dodaten plus. Tudi kotlet, ki ima gor gratiniran sir ste verjetno že vsi jedli. 20. julij 2022 uredilo bitje tomazek 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 20. julij 2022 Share Objavljeno 20. julij 2022 (urejano) V bistvu jaz zelo rad mešam razne okuse, ki marsikomu ne bi sedli. Nerad se pač držim nekih kao "zakoličenih smernic". Eksperimentiram in velikokrat mi je super. 20. julij 2022 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 20. julij 2022 Share Objavljeno 20. julij 2022 (urejano) tomazek reče pred 4 minutami: Kaj od teh okusov ne gre skupaj in se tepe med sabo: testo, ajvar, meso iz žara in sir? Ajvar in čevapi nikakor ne grejo z omako za pizzo in topljenim sirom. tomazek reče pred 4 minutami: Tudi kotlet, ki ima gor gratiniran sir ste verjetno že vsi jedli. Še ena ogabnost imo. 20. julij 2022 uredilo bitje ke_kit 1 Navedek Povezava do prispevka
shure Objavljeno 20. julij 2022 Share Objavljeno 20. julij 2022 Saj topljeni sir je isto kot kajmak, omaka za pizzo pa kot paradižnik. Spoiler ni no, wtf je narobe z nekaterimi Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 20. julij 2022 Share Objavljeno 20. julij 2022 (urejano) ke_kit reče pred 4 minutami: Ajvar in čevapi nikakor ne grejo z omako za pizzo in topljenim sirom. Zakaj točno pa ne? Mislim, saj je stvar vsakega posameznika in njegovega okusa. Ampak v tem primeru res ni neka zgrešena kombinacija. Ali? Meni recimo na polno sede vanili sladoled z obilico čilija, dočim kolegica pa tega ne mara. Ali pa da si na zapečen začinjen kotlet izdatno namažem svež med. itd. 20. julij 2022 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 20. julij 2022 Share Objavljeno 20. julij 2022 (urejano) ke_kit reče pred 5 minutami: Ajvar in čevapi nikakor ne grejo z omako za pizzo in topljenim sirom. Še ena ogabnost imo. Ne vem zakaj ne bi šla paradajz omaka ali karkoli iz paradajza z mletim mesom Še čufti pašejo v omako iz paradajza. Meni edino origano nebi šel... To pa itak zato, ker ga na sploh ne maram nekaj extra. Verjetno ga tukaj itak ni. OK ti ne maraš mesa. Meni je sir zakon. Na vse mi gre. Odlično mi je meso gratinirano s sirom. Ali pa polnjeno z njim in zarolano... Vešalica recimo. Še bolje, če je ob siru gratinirana še šunka ali slanina. 20. julij 2022 uredilo bitje tomazek 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 20. julij 2022 Share Objavljeno 20. julij 2022 (urejano) /ma lačen! (samo to še lahko dodam, @tomazek) Ali pa sir, malce zapečen na toast kruhu (ravno toliko, da se malenkost začne topiti) in sveža ali vložena hruška ter ščepec popra. Božansko, čeprav res enostavno. 20. julij 2022 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 20. julij 2022 Share Objavljeno 20. julij 2022 Enim je dobra tudi pizza z ananasom. Sam realno gledano pa mamo takole 1 Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 20. julij 2022 Share Objavljeno 20. julij 2022 tomazek reče pred 2 minutama: OK ti ne maraš mesa. Obožujem meso. Ne jem ga zaradi drugih razlogov. 1 Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 20. julij 2022 Share Objavljeno 20. julij 2022 DaCapo reče Pravkar: /ma lačen! (samo to še lahko dodam, @tomazek) Jaz sem pojedel malo pice s hrenom, mesom iz tünke in ostalimi dodatki. Nečak si je butec naročil in šele kasneje ugotovil, da mu jakost hrena ne odgovarja 1 Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 20. julij 2022 Share Objavljeno 20. julij 2022 ke_kit reče Pravkar: Obožujem meso. Ne jem ga zaradi drugih razlogov. Aja... Potem sem enkrat narobe razumel. Sem mislil, da se ti je okus zoperstavil. Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 20. julij 2022 Share Objavljeno 20. julij 2022 (urejano) tomazek reče pred 7 minutami: Še bolje, če je ob siru gratinirana še šunka ali slanina. Wow, neki dejansko dobrega. Čestitke. 20. julij 2022 uredilo bitje ke_kit Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 20. julij 2022 Share Objavljeno 20. julij 2022 (urejano) Tudi pizza z ananasom je meni res top. Zakaj pa mi ne bi bila? Nisem jaz Ramsay, da bi apriori pljuval po tem in onem.. Sladkost in okus ananasa je kontrast začinjenemu mesu in odlično sovpada s sirom. 20. julij 2022 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 20. julij 2022 Share Objavljeno 20. julij 2022 tomazek reče Pravkar: Aja... Potem sem enkrat narobe razumel. Sem mislil, da se ti je okus zoperstavil. Okus se mi je spremenil kasneje, ko sem se odvadil. Rdeče meso mi nima več tako dobrega okusa kot nekoč, ko sem ga še jedel. Do takrat pa mi je bilo fenomenalno. 1 Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 20. julij 2022 Share Objavljeno 20. julij 2022 DaCapo reče pred 1 minuto: Nisem jaz Ramsay, da bi apriori pljuval po tem in onem.. Ja lol, točno to je point profesionalnih kuharjev. 2 Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 20. julij 2022 Share Objavljeno 20. julij 2022 (urejano) Ananas pa je tudi meni no go seveda... Nič tega sadja in sladkih pizdarij k mesu. Pa saj smo o tem že dosti debatirali. Zadnjič v enem 6 hodnem meniju je bil en hod svinjska ribica gratinirana z domačim vijakom... Vse odlično... Potem pa zraven neke suhe slive. Fak kak bi blo dobro brez tega. Sem prav postrgal stran vso omako, da je blo dobro. Zaradi tega raje jem kar naročim sam in se izogibam teh pred pripravljenih zadev. Ampak tu je blo še super. Ponavadi mi pol al pa tricetrt stvari ni dobro Fukni mi krvav stejk, zelenjavo na žaru in malo krompirja pa roka. 20. julij 2022 uredilo bitje tomazek Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 20. julij 2022 Share Objavljeno 20. julij 2022 Našel celo fotko... 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 20. julij 2022 Share Objavljeno 20. julij 2022 (urejano) Jaz Ramsaya načeloma že dolgo več ne jemljem kot referenco za t.i. dobrega profesionalnega kuharja. Tudi Oliverja v bistvu ne, čeprav ima občasno še vedno kak dober preblisk. Izumetničeno, zaigrano, dokaj posiljeno in brez nekih pravih novih svežih idej. @tomazek: z vijakom? Vinjakom si mislil, verjetno. Drugače bi pa jaz za to tvojo jed s slivami verjetno ubijal. Vidiš, kako smo si ljudje različni. (resda je porcija na sliki na videz malce smešna in tisti dodatek, čičerika morda?, mi tudi ni najbolj všeč..) 20. julij 2022 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 20. julij 2022 Share Objavljeno 20. julij 2022 Jaz mam tak pravi kmečki okus, da mi to skoraj nič ne bi bilo dobro kar ti mojstri kuhajo. Kake morske zadeve mogoče. Ko vidim Oliverja kako fukne gor na meso cel grm metinih listov... Mi kar gor dviguje, ko si predstavljam kak okus mora potem imeti to meso. Obvladajo pa sigurno zadevo... To ni sporno. Ampak najbolj za svojo specifično publiko. 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 20. julij 2022 Share Objavljeno 20. julij 2022 (urejano) @tomazek: Bolj kot za specifično publiko se mi zdi, da so vedno bolj samemu sebi namen (money grab). Oz. tisto, ko neki laiki gledajo in že na pamet rečejo: "Uuuu, če pa Jamie to kuha, potem pa mora bit res dobro." Nekaj časa nazaj sta mi bila recimo zeloj OK tista mož in žena (nek mlad par) na Kitchen kanalu. Samo zdaj že dolgo nisem gledal in spet ne morem ravno sodit. Dočim Rudolfa (in njegove pekarne) pa nikoli nisem preveč maral, ker se mi je zdel nekako preveč pederski al pač nekaj v tem smislu.. Ampak to so itak vsi samo t.i. samozvani TV zvezdniki. Če ne bi bili na TV jih majkemi sploh ne bi poznali. 20. julij 2022 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 20. julij 2022 Share Objavljeno 20. julij 2022 @DaCapo kot po navadi streljaš mimo. Navedek Known for his volatile kitchen demeanour and exceptional British cuisine, Gordon Ramsay is arguably the most famous chef in the world. Although he's been awarded 16 Michelin stars throughout his career, he currently holds seven. Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 20. julij 2022 Share Objavljeno 20. julij 2022 (urejano) @ke_kit: Ja, ker je zaradi marketinga in TV-ja pridobil te Mišelinove zvezdice. Osebno mi čisto nič ne pomenijo. Komot lahko v neki majhni in neznani lokalni restavraciji naletim na precej boljšo jed (in tudi finančno precej ugodnejšo). 20. julij 2022 uredilo bitje DaCapo 2 Navedek Povezava do prispevka
Mutombo Objavljeno 20. julij 2022 Share Objavljeno 20. julij 2022 DaCapo reče pred 19 minutami: Jaz Ramsaya načeloma že dolgo več ne jemljem kot referenco za t.i. dobrega profesionalnega kuharja. Tudi Oliverja v bistvu ne, čeprav ima občasno še vedno kak dober preblisk. Izumetničeno, zaigrano, dokaj posiljeno in brez nekih pravih novih svežih idej. @tomazek: z vijakom? Vinjakom si mislil, verjetno. Drugače bi pa jaz za to tvojo jed s slivami verjetno ubijal. Vidiš, kako smo si ljudje različni. (resda je porcija na sliki na videz malce smešna in tisti dodatek, čičerika morda?, mi tudi ni najbolj všeč..) Model ma 7 michelin zvezdic ampak nope... Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.