Aktivist Vanč Objavljeno 21. julij 2022 Share Objavljeno 21. julij 2022 Evo, danes bojo za kosilo pljeskavice iz mešanice mletega jelenovega mesa, svinjskega mesa (ker je jelen enostavno presuh). Notri gre samo malo čebule, česna, popra in soli. Simpl as that 1 Navedek Povezava do prispevka
kemik Objavljeno 21. julij 2022 Share Objavljeno 21. julij 2022 tomazek reče Pravkar: . Notri gre samo malo čebule, česna, popra in soli. Simpl as that Pa ja, sej to je recept za pleskavico. 3 Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 21. julij 2022 Share Objavljeno 21. julij 2022 (urejano) Česen, čebulo, sol, poper, rdečo papriko, tudi lovorov list v določene jedi, mogoče pikico majarona (da ne prevzame okusa, hitro je preveč), kajenski poper (odvisno od hrane)... to dokaj redno uporabljam. Nekako se nikoli nisem mogel navaditi okusa rožmarina, timijana, origano lahko samo v zelo zelo malih količinah, kumino tudi v zelo malih količinah in še to najraje mleto... Česen in čebula sicer itak nista začimbi, sta pa pač v ogromno jedeh. 21. julij 2022 uredilo bitje tomazek Navedek Povezava do prispevka
kemik Objavljeno 21. julij 2022 Share Objavljeno 21. julij 2022 Vsak ima svoj okus ane. Bistvo je, da boš s to paleto okusov težko sodil kakršenkoli fine dininge, ramsaye in oliverje, čez katere tako rad dissaš da so za en kurac. Bolj je fora, da preprosto nimaš kapacitet sploh okušat česarkoli, če ti je večina (sedaj že) osnovnih začimb v kuhinji zanič. Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 21. julij 2022 Share Objavljeno 21. julij 2022 kemik reče pred 2 minutama: Vsak ima svoj okus ane. Bistvo je, da boš s to paleto okusov težko sodil kakršenkoli fine dininge, ramsaye in oliverje, čez katere tako rad dissaš da so za en kurac. Bolj je fora, da preprosto nimaš kapacitet sploh okušat česarkoli, če ti je večina (sedaj že) osnovnih začimb v kuhinji zanič. To si me verjetno zamenjal z DaCapom. Jaz nisem kurcal in sem napisal, da itak obvladajo zadeve. Rekel pa sem, da meni ne bi bilo všeč. Ne razumem kako misliš, da ne morem oceniti? Saj ne ocenjujem na splošno na populacijo. Ocenjujem za svoj okus in tako lahko rečem, da mi ni dobro. Nisem pa rekel, da ne more biti dobro drugim. Oceniti je najlažje... Daš v usta in par krat prežvečeš ter v trenutku lahko oceniš ali je kul ali je sranje Navedek Povezava do prispevka
kemik Objavljeno 21. julij 2022 Share Objavljeno 21. julij 2022 tomazek reče pred 2 minutama: To si me verjetno zamenjal z DaCapom. Jaz nisem kurcal in sem napisal, da itak obvladajo zadeve. Rekel pa sem, da meni ne bi bilo všeč. Ne razumem kako misliš, da ne morem oceniti? Saj ne ocenjujem na splošno na populacijo. Ocenjujem za svoj okus in tako lahko rečem, da mi ni dobro. Nisem pa rekel, da ne more biti dobro drugim. Oceniti je najlažje... Daš v usta in par krat prežvečeš ter v trenutku lahko oceniš ali je kul ali je sranje Mogoče sem te res... jaz bi se zamislil na tvojem mestu Drugače pa js včasih ful kompliciram glede teh ocenjevanj / kaj je dobro kaj ni dobro pri hrani... jaz recimo ne maram paradajza, skoraj edina hrana ki je ne morem jest, na kozlanje mi gre če ga dam v usta. Ampak potem ne bom probaval jedi iz paradajza in jim pravil, da so zanič, to je pač nekaj kar jaz ne maram, ni pa zanič. Zanič je pa recimo piščančji zrezek, ki ga je nekdo prepekel v tri pičke materine, zanič je pečenka, ki jo je nekdo premalo solil, zanič je na hitro pripravljena bolonjez omaka ki ima okus kot da ješ kečap itd... 1 2 Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 21. julij 2022 Share Objavljeno 21. julij 2022 kemik reče pred 3 minutami: Mogoče sem te res... jaz bi se zamislil na tvojem mestu Drugače pa js včasih ful kompliciram glede teh ocenjevanj / kaj je dobro kaj ni dobro pri hrani... jaz recimo ne maram paradajza, skoraj edina hrana ki je ne morem jest, na kozlanje mi gre če ga dam v usta. Ampak potem ne bom probaval jedi iz paradajza in jim pravil, da so zanič, to je pač nekaj kar jaz ne maram, ni pa zanič. Zanič je pa recimo piščančji zrezek, ki ga je nekdo prepekel v tri pičke materine, zanič je pečenka, ki jo je nekdo premalo solil, zanič je na hitro pripravljena bolonjez omaka ki ima okus kot da ješ kečap itd... Paradajza tudi jaz nisem jedel večino svojega življenja. Sedaj pa ga imam full rad Ma jaz vedno, ko rečem zanič, mislim to za mene. Primernejši izraz bi bil, da meni ne ustreza. Ne mislim, da je po nekih strokovnih kriterijih zanič. Enako rečem tudi piscancjemu zrezki (ki ga omenjaš), če je prepecen in suh kot podplat. Izrazoslovje pač. Saj praviloma ne naročujem hrane, ki mi ne ustreza. Tu in tam pač dam šanso, da sprobam nekaj novega. Ne morem vnaprej oceniti zadeve, ki je še nisem sprobal. Vem pa čemu se izogibam in ne naročim, če vidim na meniju. Problem je, da ponavadi ob glavnih sestavinah ne pišejo začimbe in potem mi neka malenkost lahko pokvari ostalo dobro. 2 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 21. julij 2022 Share Objavljeno 21. julij 2022 (urejano) Jaz dobim rahel živčni zlom, ko moja mati vsakih 14 dni pripravlja kao "njeno specialiteto": v bistvu gre samo za popečeno piščančje meso, ki ga nato še pokuha z malo curry omake in mandarinami. Kot dodatek seveda pust riž. Saj ne rečem, ni slabo. Ampak ne mi to vsakih faking 14 dni servirat. Ali pa ko to čisto vedno pripravi za kakšno "večjo" pogostitev (npr. RD ali letno srečanje sosedov ali obisk lokalnih župnikov...). P**** ne vem kolikokrat sem ji že svetoval, naj se ne ponavlja in naj naredi kaj čisto drugačnega/novega in da ji tudi pomagam itd.. Ampak ne... To trmasto še kar naprej goni ta t.i. piščančji curry z mandarinami (ki v bistvu sploh ni curry, ker ga doda zgolj ščepec). Ali pa recimo f*** njena tradicija: ker VSAKO nedeljo mora biti na mizi pohana kura, zelena solata in goveja juha z domačimi palačinkami! Bejž s takimi, res! Dočim navaden ocvrt sir pa je na sporedu mogoče 1x na leto, pa še to je zraven zgolj tatarska iz random trgovine. Jaz recimo (če se že odločim za ocvrt sir) obvezno vzamem kak camembert, zraven serviram kolut ananasa in doma pripravljeno tatarsko. Mislim, moj dedek je bil priznan kuhar in je pripravljal gostije za 200+ ljudi, pred tem (in kasneje) kuhal v prvi svetovni vojni za generalmajorje in elito... a očitno moja familija od tega ni čisto nič odnesla/podedovala. 21. julij 2022 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 21. julij 2022 Share Objavljeno 21. julij 2022 Ananas k pohanemu siru Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 21. julij 2022 Share Objavljeno 21. julij 2022 (urejano) Točno to, @tomazek. Meni to tako sede, da ni boljšega. V bistvu sem prvič jedel enkrat pred sto leti na Dunaju in sem bil najprej tudi skeptičen, ampak od takrat sem "pečen". 21. julij 2022 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 21. julij 2022 Share Objavljeno 21. julij 2022 In ti bi raje smeti od pohanega sira, ki so čist random nezdrava hrana... Kot pa domačo piško in govejo juho? Jaz tudi pohabi sir jem 1x al 2x na leto... Ker je to izhod v sili, ko se mi ne ljubi nič delat in ga na hitro fuknem v ponev. Rang ribjih palčk in podobnega trasha. 1 1 Navedek Povezava do prispevka
shure Objavljeno 21. julij 2022 Share Objavljeno 21. julij 2022 DaCapo reče pred 30 minutami: a očitno moja familija od tega ni čisto nič odnesla/podedovala. Se popolnoma strinjam s tvojim zaključkom. 2 Navedek Povezava do prispevka
[]D [] []V[] []D Objavljeno 21. julij 2022 Share Objavljeno 21. julij 2022 1 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 21. julij 2022 Share Objavljeno 21. julij 2022 (urejano) @tomazek Nisem rekel, da mora biti pohan sir vsak dan na mizi. Pa tudi priprava ni čisto tako, da samo fukneš v ponev (razen če ti misliš instant zamrznjen izdelek iz lokalnega marketa, ki je tako beden da sem ga mogoče poskusil zgolj enkrat). 21. julij 2022 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 21. julij 2022 Share Objavljeno 21. julij 2022 DaCapo reče pred 1 minuto: @tomazek Nisem rekel, da mora biti pohan sir vsak dan na mizi. Pa tudi priprava ni čisto tako, da samo fukneš v ponev (razen če ti misliš instant zamrznjen izdelek iz lokalnega marketa). Če ti je tako všeč pa ne vem zakaj si ga sam večkrat ne pripraviš? To pa je res simpl zadeva. Očitno ga starši ne marajo dovolj in jih ni potrebno siliti. Sam si pripraviš točno po receptu, ki ti odgovarja in pa kakega viška, ki ga pripraviš, komot zamrzneš še za naslednjič. Vzameš konzervo kolutov ananasa in imaš obrok, ki ga imaš rad. 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 21. julij 2022 Share Objavljeno 21. julij 2022 (urejano) To imaš pa prav. V bistvu sem len. Evo današnji primer: namesto da bi že od jutra visel v kuhinji, jaz raje pametujem tukaj na forumu. Ajde, če ne drugega medtem vsaj razmišljam, kaj bi danes sedlo za kosilo. Ocvrt sir je trenutno na prvem mestu, čeprav bi moral nabaviti še vse manjkajoče sestavine.. Kar pa se mi spet ne da. Posipam se, ampak očitno sem res len! 21. julij 2022 uredilo bitje DaCapo 1 Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 21. julij 2022 Share Objavljeno 21. julij 2022 tomazek reče pred 1 uro: Ananas k pohanemu siru Pecen ananas je v resnici god tier hrana. Mislim, ne s sirom ampak ok. 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 21. julij 2022 Share Objavljeno 21. julij 2022 (urejano) Ko smo že ravno pri hrani: včeraj je moj foter po dolgem času pekel kotlete na roštilju. Moram priznati, da še vedno obvlada zadevo. Povsem prav zapečeno meso, zato sem mu glede na moj izboren okus in konstruktivno kritiko dal oceno 8/10. Bi bila res dobra devetka, ampak so bili premalo časa marinirani (namesto polnih 24 ur so bili v paci samo 12 ur ali še manj) in v sami marinadi ni bilo niti žličke gorčice. Ajde, mogoče to slednje ni njegova krivda, ker je možno, da je meso začinil že nekdo drug. Na srečo ni bilo skoraj nobenih prilog (samo random paradižnikova solata, svež kruh in domač ajvar), tako da je takšno preprosto kosilo kar sedlo. 1 kotlet sem si celo prihranil za današnjo malico. Btw. kako kaj marinirate meso? Jaz že od nekdaj uporabim vrečko v katero f*** meso in vse ustrezne dodatke, nato dobro pregnetem in pustim 24 ur v hladilniku. Mislim, da je to itak logično, ampak vseeno vprašam. 21. julij 2022 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
BumbleBee Objavljeno 21. julij 2022 Share Objavljeno 21. julij 2022 V glavnem, nauk zgodbe DaCapo, ko ze dvestotic prezveci isto zgodbo: Kul. DaCapo ko dobi enkrat v dveh tednih serviran enak obrok: Dej pejt v pizdo materno plosca pokvarjena, a ne znas druzga skuhat? 2 Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 21. julij 2022 Share Objavljeno 21. julij 2022 Arey reče pred 8 minutami: Pecen ananas je v resnici god tier hrana. Mislim, ne s sirom ampak ok. K čemu pa to ješ? Kot priloga čemu al samo tak? Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 21. julij 2022 Share Objavljeno 21. julij 2022 (urejano) No ja, @BumbleBee: to glede kotletov je bilo direkt od včeraj. Sicer pa ne iščemo nauka zgodbe, ampak pač debatiramo o receptih, pripravi, idejah, izkušnjah ... Drugače pa (ja, zdaj se bom spet ponavljal): ananas bojda zelo vpliva na okus sperme. Vprašajte svoje ženske, kaj menijo o tem. 21. julij 2022 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 21. julij 2022 Share Objavljeno 21. julij 2022 tomazek reče pred 43 minutami: K čemu pa to ješ? Kot priloga čemu al samo tak? Dolgo časa nazaj sem delal eno oddajo kjer je kuhal en francoski chef. Pol po oddaji smo se valda prišli nabasat s hrano k jo je skuhal in enkrat je delal ta pečen ananas z maslom (valda, francozi) in če se ne motim cimetom pa ne vem še s čim. Bla je priloga ampak se ne spomnim h keri jedi. Ampak zelo dobro. 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 21. julij 2022 Share Objavljeno 21. julij 2022 (urejano) Hvala, @Arey. Zdaj vem, kaj bom danes za večerjo. Obvezno bom dodal še malo dobrega medu. Za kontrast pa bom verjetno kar kakšno simple na hitro popečeno slanino ali pač nekaj podobnega mesnega z mičkeno čilija in kajenskega popra. 21. julij 2022 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 21. julij 2022 Share Objavljeno 21. julij 2022 Zna bit da je blo s kaksno slanino v igri ja, vem da je blo nek sweet/savory combo ki je bil zakon. 1 Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 21. julij 2022 Share Objavljeno 21. julij 2022 (urejano) Ok, ne hvala. Dober tek Zadnjič me je skoraj kap, ko sem v spring rolls zažmahal cimet, potem pa še čebulo in pikant. To je izključno za jabolčni štrudl hehe... 21. julij 2022 uredilo bitje tomazek 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 21. julij 2022 Share Objavljeno 21. julij 2022 (urejano) @tomazek: cimet naj bo v majhni količini, tako da niti slučajno ne prevlada. Je pa res, da enim ustreza, drugim ne... P***, zdaj sem se spomnil na "moj" enostavni vanilijev sladoled na katerega sem posipal ekstra prekoč čili. To so vedno vsi oboževali. Pa je tako simple zadeva (in poceni), da bolj ne more bit. Če pa še "oplemeniš" z random napolitanko in keksom ter nekim svežim listkom začimbnice (npr. meta al kaj vem kaj) je pa že skoraj za v Ramsey **** Restaurant! : 21. julij 2022 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Fuksija Objavljeno 21. julij 2022 Share Objavljeno 21. julij 2022 DaCapo reče pred 1 uro: No ja, @BumbleBee: to glede kotletov je bilo direkt od včeraj. Sicer pa ne iščemo nauka zgodbe, ampak pač debatiramo o receptih, pripravi, idejah, izkušnjah ... Drugače pa (ja, zdaj se bom spet ponavljal): ananas bojda zelo vpliva na okus sperme. Vprašajte svoje ženske, kaj menijo o tem. meh 1 Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 21. julij 2022 Share Objavljeno 21. julij 2022 (urejano) DaCapo reče pred 3 urami: Ampak ne mi to vsakih faking 14 dni servirat. Kdo si in kaj si naredil z gospodom jem arašidovo maslo vsak dan? Ne no, resno. Kaj je zdaj tu nakladanje? Tvoje bajke o nezdravi vedno isti prehrani, ali te bajke, da te moti specialiteta od mtke na 14 dni? Kjer faking konstrukt si ti, res ne morem verjet fak. 21. julij 2022 uredilo bitje ke_kit 1 Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 21. julij 2022 Share Objavljeno 21. julij 2022 Halo Ke Kit! Peanut butter je ipak peanut butter! 1 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 21. julij 2022 Share Objavljeno 21. julij 2022 (urejano) Arašidovo maslo je bilo dobesedno zanalašč na sporedu. Sem pač dolgoročno testiral jed in odziv telesa. Tega ne moremo zdaj mešat v debato o random hrani za kosilo, gurmanskih specialitetah in rožmarinu. 21. julij 2022 uredilo bitje DaCapo 1 1 Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.