Bessie Objavljeno 23. januar 2024 Avtor Share Objavljeno 23. januar 2024 fijuuu 1 Navedek Povezava do prispevka
Hernire Objavljeno 23. januar 2024 Share Objavljeno 23. januar 2024 Ej popoldanski SP-jerji, dajte mi nekaj pomagat. Žena ima popoldanca. Jaz ga že nekaj časa sproti odpiram in zapiram, glede na večji projekt, ali pa čizam z izdajanjem računov na njeno firmo. A se da to kako urediti legalno, pač kakšno delo v družini (a ni tak mehanizem nekoč obstajal)? Največji problem so stvari, ki jih izrecno jaz opravim. Sva že delala, da sem jaz napisal članek in bil podpisan, pa smo račun izstavili na njen SP, ampak sem vedno malo nervozen, da bo šel to nekdo raziskovat in bodo me po prstih. A se da kako urediti, da imava dva zakonca, 40h zaposlena, en popoldanski SP in grejo lahko vsi najini računi nanj? Kaj je sploh ta mehanizem "pomoči družinskega člana" kao neka brezplačna pomoč družine, ki jo lahko pri delu izkoristiš? Probam zgooglat, pa ne najdem 100 % informacije. Delava pa enake stvari, tako da ne bi rabil nobene dejavnosti dajat zraven na SP, pač dejansko bi od zunaj lahko legitimno zgledalo kot pomoč družinskega člana. Pač ta popoldanski SP je postal tok drag, da če obstaja opcija enega, bi se kar tega držal Navedek Povezava do prispevka
Bessie Objavljeno 23. januar 2024 Avtor Share Objavljeno 23. januar 2024 (urejano) po moje bi edino ti lahko njo po prstih, da je zaračunala neki kar si ti naredil, če je izstavila račun in plačala davke je to to Če ti pa ona plača, ti pa nisi izdal računa, je pa to delo na črno 23. januar 2024 uredilo bitje Bessie Navedek Povezava do prispevka
Slinch Objavljeno 23. januar 2024 Share Objavljeno 23. januar 2024 Hernire reče pred 19 minutami: Ej popoldanski SP-jerji, dajte mi nekaj pomagat. Žena ima popoldanca. Jaz ga že nekaj časa sproti odpiram in zapiram, glede na večji projekt, ali pa čizam z izdajanjem računov na njeno firmo. A se da to kako urediti legalno, pač kakšno delo v družini (a ni tak mehanizem nekoč obstajal)? Največji problem so stvari, ki jih izrecno jaz opravim. Sva že delala, da sem jaz napisal članek in bil podpisan, pa smo račun izstavili na njen SP, ampak sem vedno malo nervozen, da bo šel to nekdo raziskovat in bodo me po prstih. A se da kako urediti, da imava dva zakonca, 40h zaposlena, en popoldanski SP in grejo lahko vsi najini računi nanj? Kaj je sploh ta mehanizem "pomoči družinskega člana" kao neka brezplačna pomoč družine, ki jo lahko pri delu izkoristiš? Probam zgooglat, pa ne najdem 100 % informacije. Delava pa enake stvari, tako da ne bi rabil nobene dejavnosti dajat zraven na SP, pač dejansko bi od zunaj lahko legitimno zgledalo kot pomoč družinskega člana. Pač ta popoldanski SP je postal tok drag, da če obstaja opcija enega, bi se kar tega držal itak da je, čisto legit Navedek Uredbo kratkotrajnih del uzakonja Zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno. Zakon ne razlikuje med različnimi oblikami zavarovanja samostojnih podjetnikov, kar pomeni, da se kratkotrajno delo družinskega člana lahko opravlja tudi pri popoldanskem s. p. Navedek Pomoč družinskih članov v podjetju je omogočena preko instituta kratkotrajnega dela. Gre za brezplačno opravljanje dela v mikrodružbi ali zavodu z najmanj enim in največ 10 zaposlenimi ali pri samozaposleni osebi z največ 10 zaposlenimi, kadar ga opravljajo: zakonec, zunajzakonski partner, partner v registrirani istospolni skupnostni lastnika ali solastnika podjetja, zavoda ali samozaposlene osebe, Navedek Pri kratkotrajnem delu je bistveno, da delodajalec osebam za pomoč in delo, ki ga opravijo, ne sme nuditi plačila. Delodajalec pa delavcu sicer lahko povrne stroške prevoza na in z dela in prehrane med delom. Pomoč družinskih članov je tudi časovno omejena. Delavec lahko mesečno s kratkotrajnim delom namreč opravi največ 40 delovnih ur. also, pazi Navedek Prijava v zavarovanje Oseba, ki bo opravljala kratkotrajno delo, mora biti zavarovana za primer poškodbe pri delu in poklicne bolezni. Delodajalec mora na ZZZS ali preko SPOT točke oddati izpolnjen obrazec M12 in plačati prispevek za primer poškodbe pri delu in poklicne bolezni. Pavšalni prispevek za leto 2018 znaša 4,86 evrov in se plačuje mesečno. torej pod črto - rabiš se zavarovat, kar je drobiž, tojto 2 Navedek Povezava do prispevka
Hernire Objavljeno 23. januar 2024 Share Objavljeno 23. januar 2024 Topčič. Tnx Navedek Povezava do prispevka
Bessie Objavljeno 23. januar 2024 Avtor Share Objavljeno 23. januar 2024 Pa ne sme ti plačat Navedek Povezava do prispevka
Slinch Objavljeno 23. januar 2024 Share Objavljeno 23. januar 2024 jop jop, denar ostane ženi da ne bo potem sprenevedanj 1 Navedek Povezava do prispevka
Vse_je_najslabse Objavljeno 23. januar 2024 Share Objavljeno 23. januar 2024 (urejano) Ja isto jaz delam bp za mtko, ki ima svoj sp, brez nobenih papirjev. Samo kao moraš pisat ure, mogoče za foro to naredi, če se odloči ti kdo skakat po jajcih da si pokrit. 23. januar 2024 uredilo bitje Vse_je_najslabse Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 23. januar 2024 Share Objavljeno 23. januar 2024 Tudi komot pokličeš na FURS in vprašaš. Meni so šli kar na roko glede ene zadeve in pomagali izpolniti vse po zakonu (glede delnic po par letih, ko sploh nisem prijavljal in je šlo za samo prijavo, da sem se izognil kazni za prikrivanje). Kar bi me komot zajebali, ampak so korektno svetovali. Navedek Povezava do prispevka
BigBoss82 Objavljeno 23. januar 2024 Share Objavljeno 23. januar 2024 (urejano) Lahko odpres tudi drustvo. Do dolocenega prometa nis davcni zavezanec in ne bo problemov.. ampak rabis 3 druzbenike Lahko pa odpres doo, samo rabis zacetni kapital 7500 cca... ce je en lastnik in drugi direktor, ne rabi bit zaposlenih in nimas stroskov, razen racunovodstvo, podobno kot pri drustvu.. Pol za si izplacevat ven denar imas vec nacinov.. to ti najbolje svetujejo na kaksnem racunovodskem servisu.. naceloma je najboljse s stroski, potni, dnevnice.. sam ce prevec nabijas, te znajo preverjat https://accbox.net/kako-pridemo-do-denarja-iz-d-o-o-v-kolikor-ni-nobenega-zaposlenega/ Ne vem glej.. itak za karkoli rabis eacunovodstvo, oni to obvladajo in ti lahko najbolj strokovno svetujejo kaj je najboljse Ma pomoje najboljse ti je drustvo..ti zena in dobis se enega tam na racunvodstvu ti naredijo statu, odpres.. izstavljas racune na drusrvo.. pol za pobrat ven denar si nabijas potne stroske, da si moral v Berlin na neko izobrazevanje whateve pac... 1x mi je racunovodkinja rekla da sem sel cez normo in da je brezveze, da placam davek in naj si nabijem potne stroske, pa sem napisal dnevnice in potne, da sem vsak teden moral iz kopra v palermo po neke zaloge.. in sem pobral ven par jurijev pa ni blo panike... dokler nisi velika riba ali te kdo prijavi ne kontrolirajo racunov, ce mas res racune za vse ali ne Pac stroski niso obdavceni.. pa tud posojila niso, lahko si das posojilo, sam pol ga mores vrnit z obrestmi, ko zapres in poberes vn denar al pa ne ce te nihce ne terja.. pa ce rabis racunalnik tv kao za drustvo, se tudi amortiziral po par letih Sam pri drustvu se par let po zaprrju si isebno odgovoren, podbno kot sp, tako da si se malo na trnih pol, pri dooju pa ne..ko ti enkrat sodisce zapre doo je to to oz pri doo, ce se das sam za stecajnega upravitelja po hitrem postopki, je pol stecajni upravitelj se odgovoren za nek delez nekk casa 23. januar 2024 uredilo bitje bigboss82 Navedek Povezava do prispevka
Galko Objavljeno 23. januar 2024 Share Objavljeno 23. januar 2024 računovodje znajo biti precej konzervativni, nenazadnje mislim da so celo zakonsko soodgovorni za vse čize, ki jih ti spuščaš Ti dejansko zna zabiti računovodja, da ti ne sme odgovoriti na vprašanje oziroma da ga takih stvari v bodoče ne sprašuješ, kadar oceni, da sprašuješ preveč mejna vprašanja. Kakšen nasvet o potnih stroških ti še upajo dati, mogoče še celo kakšen predlog za nakup električnega avtomobila na podjetje tudi še zna pasti, to je pa počasi to. Mam znanca milijonarja in mega čizerja, ki absolutno prisega na davčne svetovalce. Kao dober odvetnik in doberdavčni svetovalec sta a must u lajfu Jaz tok keša nimam, da bi ga rabil, ampak baje so oni pravi naslov, kadar želiš orenk spumpati keš. To so pa potem verjetno razni čizi s fiktivnimi podjetji, sedeži na Bahamih, Odprite podjetje v Bosni!!! in podobne carske zadeve Navedek Povezava do prispevka
Galko Objavljeno 23. januar 2024 Share Objavljeno 23. januar 2024 pizda ne vem zakaj imam filing, da bi tip MEGA pasal na tale forum 1 1 Navedek Povezava do prispevka
BigBoss82 Objavljeno 23. januar 2024 Share Objavljeno 23. januar 2024 Ja davcna optimizacija, nic tazga Navedek Povezava do prispevka
Hernire Objavljeno 23. januar 2024 Share Objavljeno 23. januar 2024 Galko reče pred 4 minutami: pizda ne vem zakaj imam filing, da bi tip MEGA pasal na tale forum Mega bi pasal, sploh v thread a la Zarafov zapor, 10/10 1 Navedek Povezava do prispevka
Feget Objavljeno 23. januar 2024 Share Objavljeno 23. januar 2024 Kaj pa ta mega chesse gospe Zidar Klemenčič. Vzameš kredit in posodiš milijon evrov nekemu random podjetju v Luxemburgu za katerega lastništvo ni znano, še celo lastno bajto zastaviš za to posojilo Potem dobiš pri nekem res dobrem nepremičninskem poslu z državo milijon evrov provizije za uspešno spisano pogodbo na štirih straneh, in o la la, letos moja odvetniška družba pa letos nima dobička, ker smo tale milijonček tako porabili za vrnitev kreditov banki Prišparaš 200k davka na dobiček ko keks Navedek Povezava do prispevka
Berbasecks Objavljeno 23. januar 2024 Share Objavljeno 23. januar 2024 @Hernire evo edinstvena priložnost za DRUŠTVO PRI KOJNZOLCU Navedek Povezava do prispevka
Feget Objavljeno 23. januar 2024 Share Objavljeno 23. januar 2024 (urejano) Jaz se po drugi strani letos eno stvar naredil za državo po uradni poti preko avtorske pogodbe za 10k. Sem si mel roke o mastnih zaslužkih, potem pa prvo je padel v teh 10k DDV za 22%, potem pa še davek na avtorsko pogodbo in na koncu še moja dohodnina. Na koncu sem dobil za vse skupaj 2500 evrov neto, od tega delal pri eni zadevi, kjer se je momcem, ki sem jim pomagal šlo za par milijonov evrov Prašič je dejansko pri 10k pobral 7.5k davščin V Sloveniji je poštenjak = siromak 23. januar 2024 uredilo bitje Feget 1 Navedek Povezava do prispevka
Kruz Objavljeno 23. januar 2024 Share Objavljeno 23. januar 2024 Jp, društvo je top. Prijaviš nebroj dejavnosti in sam izdajaš račune skos. Ali se pa celo za kaksnih par urc na mesec zaposliš Navedek Povezava do prispevka
BigBoss82 Objavljeno 23. januar 2024 Share Objavljeno 23. januar 2024 Ja moja racunovodkinja je bla best frendica od moje mame, tako da jepovedala kaj kar nebi smela, sicer so odgovorni ja... mores dobit enega druzinskega racunovodjo :))) @Feget Eee to sem cakal ja... si vidu kako se sluzi milijone altroke pisat zakone za 500 eur :))) Navedek Povezava do prispevka
Kruz Objavljeno 23. januar 2024 Share Objavljeno 23. januar 2024 Feget reče Pravkar: Jaz se po drugi strani letos eno stvar naredil za državo po uradni poti preko avtorske pogodbe za 10k. Sem si mel roke o mastnih zaslužkih, potem pa prvo je padel v teh 10k DDV za 22%, potem pa še davek na avtorsko pogodbo in na koncu še moja dohodnina. Na koncu sem dobil za vse skupaj 2500 evrov neto, od tega delal pri eni zadevi, kjer se je momcem, ki sem jim pomagal šlo za par milijonov evrov V Sloveniji je poštenjak = siromak Avtorske pogodbe = smert Navedek Povezava do prispevka
Kruz Objavljeno 23. januar 2024 Share Objavljeno 23. januar 2024 Also, a Zodd je Un tip z dolgo brado k se je včasih z nekimi sekirami slikal pa to Navedek Povezava do prispevka
Hernire Objavljeno 23. januar 2024 Share Objavljeno 23. januar 2024 bigboss82 reče pred 30 minutami: Lahko odpres tudi drustvo. Do dolocenega prometa nis davcni zavezanec in ne bo problemov.. ampak rabis 3 druzbenike Lahko pa odpres doo, samo rabis zacetni kapital 7500 cca... ce je en lastnik in drugi direktor, ne rabi bit zaposlenih in nimas stroskov, razen racunovodstvo, podobno kot pri drustvu.. Pol za si izplacevat ven denar imas vec nacinov.. to ti najbolje svetujejo na kaksnem racunovodskem servisu.. naceloma je najboljse s stroski, potni, dnevnice.. sam ce prevec nabijas, te znajo preverjat https://accbox.net/kako-pridemo-do-denarja-iz-d-o-o-v-kolikor-ni-nobenega-zaposlenega/ Ne vem glej.. itak za karkoli rabis eacunovodstvo, oni to obvladajo in ti lahko najbolj strokovno svetujejo kaj je najboljse Ma pomoje najboljse ti je drustvo..ti zena in dobis se enega tam na racunvodstvu ti naredijo statu, odpres.. izstavljas racune na drusrvo.. pol za pobrat ven denar si nabijas potne stroske, da si moral v Berlin na neko izobrazevanje whateve pac... 1x mi je racunovodkinja rekla da sem sel cez normo in da je brezveze, da placam davek in naj si nabijem potne stroske, pa sem napisal dnevnice in potne, da sem vsak teden moral iz kopra v palermo po neke zaloge.. in sem pobral ven par jurijev pa ni blo panike... dokler nisi velika riba ali te kdo prijavi ne kontrolirajo racunov, ce mas res racune za vse ali ne Pac stroski niso obdavceni.. pa tud posojila niso, lahko si das posojilo, sam pol ga mores vrnit z obrestmi, ko zapres in poberes vn denar.. pa ce rabis racunalnik tv kao za drustvo, se tudi amortiziral po par letih Fora je, da midva sva oba full time zaposlena, ampak delava še stvari zraven. Gre za podobno naravo stvari (pisanje, urejanje knjig, festivali in dogodki, članstvo v komisijah itd.) On in off sva bila na popoldancih, ko je pač prišel večji projekt. Zdaj bi imela en full time popoldanski SP, torej brez zapiranja in odpiranja, ampak ne bi imela dveh, ker pač, dvojni stroški itd., not a fan skratka Drugače me BK, ljudje ti izstavijo račun in ne komplicirajo, problem je nastal, če je šlo npr. za članstvo v neki komisiji, kjer sem pač zastopal komisijo kot ĆAMIR, račun pa je lahko izdala samo žena SP in ene parkrat so mi negodovali Rad bi pač imel neki, da jim rečem "delam kot pomoč družinskemu članu" al neki, da ne rabim gledat nekih obsojajočih lookov "ja tokrat še naredimo tako, samo vedno pa ne bo šlo" Navedek Povezava do prispevka
BigBoss82 Objavljeno 23. januar 2024 Share Objavljeno 23. januar 2024 (urejano) Hernire reče pred 12 minutami: Fora je, da midva sva oba full time zaposlena, ampak delava še stvari zraven. Gre za podobno naravo stvari (pisanje, urejanje knjig, festivali in dogodki, članstvo v komisijah itd.) On in off sva bila na popoldancih, ko je pač prišel večji projekt. Zdaj bi imela en full time popoldanski SP, torej brez zapiranja in odpiranja, ampak ne bi imela dveh, ker pač, dvojni stroški itd., not a fan skratka Drugače me BK, ljudje ti izstavijo račun in ne komplicirajo, problem je nastal, če je šlo npr. za članstvo v neki komisiji, kjer sem pač zastopal komisijo kot ĆAMIR, račun pa je lahko izdala samo žena SP in ene parkrat so mi negodovali Rad bi pač imel neki, da jim rečem "delam kot pomoč družinskemu članu" al neki, da ne rabim gledat nekih obsojajočih lookov "ja tokrat še naredimo tako, samo vedno pa ne bo šlo" Ja sej moja mama je tudi delala pa je imela drustvo in prodajala neks dodatke.. sej gre samo dejavnost mores imet pravo... ful folka ima tako drustva Sam kupujes na drustvo kar je v sklopu dejavnosti in potne stroske sproti, da se ti ne nabere pol na koncu komeni..to folk dela pac Pa se racunalnke glej graficne kartice lahko dobis bolj poceni brez davka... itak racunalnike rabis pri vsaki dejavnosti.. kurc ce mas gor dovolj kesa si kupis se avto na drustvo Al pa ne vem, hoces kupit nov PC, das posojilo drustvu, ce ni gor dovolj kesa, kupis na drustvo.. pc se itak amortizira z leti in drustvoima do tebe dolg, ki si ga pol vrnes kot vracilo posojila z obrestmj, ki ni obdavceno..dobro obresti mogoce so malo Peljes zeno na poslovno kosilo potovanje, ki je kao v sklopu dejavnosti... v glavnem dokler gre za majhne zneske ni panike, problem je ko mas tolko dnarja, da ne ves kako bi ga porabil oz prikril stroske 23. januar 2024 uredilo bitje bigboss82 1 Navedek Povezava do prispevka
Vse_je_najslabse Objavljeno 23. januar 2024 Share Objavljeno 23. januar 2024 Feget reče pred 14 minutami: Jaz se po drugi strani letos eno stvar naredil za državo po uradni poti preko avtorske pogodbe za 10k. Sem si mel roke o mastnih zaslužkih, potem pa prvo je padel v teh 10k DDV za 22%, potem pa še davek na avtorsko pogodbo in na koncu še moja dohodnina. Na koncu sem dobil za vse skupaj 2500 evrov neto, od tega delal pri eni zadevi, kjer se je momcem, ki sem jim pomagal šlo za par milijonov evrov Prašič je dejansko pri 10k pobral 7.5k davščin V Sloveniji je poštenjak = siromak Ma ja sej to je kurac, ker pol ti pade vse v vodo in se ne čutiš več dolžnega bit pošten, ker vidiš da se raztopi sam koncept "kraje" v takem izrazito nemoralnem politično-ekonomskem okolju. Jaz bi rad, da gre to do konca in se naredi en hard reset oz. ne vem kaj drugega bi nas lahko rešlo. Dokler bo šlo tko naprej ne bo noben pri koritu reku "ok zdej pa dovolj, res smo pretiravali". Navedek Povezava do prispevka
BigBoss82 Objavljeno 23. januar 2024 Share Objavljeno 23. januar 2024 Vse_je_najslabse reče pred 5 minutami: Ma ja sej to je kurac, ker pol ti pade vse v vodo in se ne čutiš več dolžnega bit pošten, ker vidiš da se raztopi sam koncept "kraje" v takem izrazito nemoralnem politično-ekonomskem okolju. Jaz bi rad, da gre to do konca in se naredi en hard reset oz. ne vem kaj drugega bi nas lahko rešlo. Dokler bo šlo tko naprej ne bo noben pri koritu reku "ok zdej pa dovolj, res smo pretiravali". In kaj mislis ti, da ko bo reset bodo vsi placevali isto dosti davkov al vsi isto malo davkov? to samo na zacetku seveda, dokler se ne ponovno izjalovi vse skupaj Navedek Povezava do prispevka
Vse_je_najslabse Objavljeno 23. januar 2024 Share Objavljeno 23. januar 2024 bigboss82 reče pred 1 minuto: In kaj mislis ti, da ko bo reset bodo vsi placevali isto dosti davkov al vsi isto malo davkov? to samo na zacetku seveda, dokler se ne ponovno izjalovi vse skupaj Reset vrednot rabimo 1 Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 23. januar 2024 Share Objavljeno 23. januar 2024 bigboss82 reče pred 20 minutami: Ja sej moja mama je tudi delala pa je imela drustvo in prodajala neks dodatke.. sej gre samo dejavnost mores imet pravo... ful folka ima tako drustva Sam kupujes na drustvo kar je v sklopu dejavnosti in potne stroske sproti, da se ti ne nabere pol na koncu komeni..to folk dela pac Pa se racunalnke glej graficne kartice lahko dobis bolj poceni brez davka... itak racunalnike rabis pri vsaki dejavnosti.. kurc ce mas gor dovolj kesa si kupis se avto na drustvo Al pa ne vem, hoces kupit nov PC, das posojilo drustvu, ce ni gor dovolj kesa, kupis na drustvo.. pc se itak amortizira z leti in drustvoima do tebe dolg, ki si ga pol vrnes kot vracilo posojila z obrestmj, ki ni obdavceno..dobro obresti mogoce so malo Peljes zeno na poslovno kosilo potovanje, ki je kao v sklopu dejavnosti... v glavnem dokler gre za majhne zneske ni panike, problem je ko mas tolko dnarja, da ne ves kako bi ga porabil oz prikril stroske Društvo kupuje brez davka opremo (računalnike, printerje...)? Navedek Povezava do prispevka
BigBoss82 Objavljeno 23. januar 2024 Share Objavljeno 23. januar 2024 (urejano) Aktivist Vanč reče pred 19 minutami: Društvo kupuje brez davka opremo (računalnike, printerje...)? Ja ce si davcni zavezanec, da imas prometa nad 40k (ne vem tocno) postanes avtomaticno.. lahko pa tudi sam zaprosis, da hoces bit, dobis dobis davcno st VAT SI12345678, prej imas davcno brez SI in to je to.. sam pol je malo strozji rezim logicno, nad doloceno vsoto placujes davek na dohodek ipd, ampak ni neke panike ce ne pretiravas.. pac to ni pridobitna dejavnost, tako da dokler pokricas dobicke s stroski je ql.. za te majhne vsoze je ql, ker so stroski... ma pol ko 1x zacnes sluzit dobro ni vec tolko ql 23. januar 2024 uredilo bitje bigboss82 Navedek Povezava do prispevka
Tijuana Objavljeno 23. januar 2024 Share Objavljeno 23. januar 2024 bigboss82 reče pred 4 minutami: Ja ce si davcni zavezanec, da imas prometa nad 40k (ne vem tocno) postanes avtomaticno.. lahko pa tudi sam zaprosis, da hoces bit, dobis dobis davcno st VAT SI12345678 in to je to.. sam pol je malo strozji rezim logicno, ampak ni neke panike ce ne pretiravas 50k je točna cifra 1 Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 23. januar 2024 Share Objavljeno 23. januar 2024 (urejano) bigboss82 reče pred 9 minutami: Ja ce si davcni zavezanec, da imas prometa nad 40k (ne vem tocno) postanes avtomaticno.. lahko pa tudi sam zaprosis, da hoces bit, dobis dobis davcno st VAT SI12345678, prej imas davcno brez SI in to je to.. Ja, to itak. Ampak to mora biti orenk zadeva, ne pa jaz s kolegi nekaj odprem za štos. Da bi bili davčni zavezanci... To niso pol več mali zneski, ki jih omenjaš v nadaljevanju. 23. januar 2024 uredilo bitje Aktivist Vanč Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.