Skoči na vsebino

Thor: Love and Thunder


cin der

Priporočeni prispevki

JediEagle reče pred 4 minutami:

Yeah, načeloma sem se zabaval ob filmu, ampak mu manjka 20-30 minut, da bi bil kul film. Prva verzija filma je bila menda dolga 4 ure, Marvel je pa dal komando, da mora biti film pod 2 uri. Pomoje so samo smešne stvari notr pustil, kaj več pa je ostalo zunaj. Škoda. Bi bilo fajn videti več bondanja z Jane, pa več pobijanja bogov s strani Gorra, verjetno je tudi kakšna scena s Sif izpadla.

 

To se pa popolnoma strinjam. Če je to o 4ih urah res, potem lažje razumem zakaj so nekatere scene izpadle na horuk narejene - in me malce jezi. Če bi to prišlo ven v celoti bi znal bit to super žur.

Bale-u full folka poje hvalnice kako dobro je odigral in da nosi film in za moje pojme je res. Če pa dobro pomislim pa v bistvu lik kot tak v filmu sploh nič konkretnega ne naredi (on screen!!).

 

So pa zamudli potencialen dober after-credits short scene, ko

Spoiler

pokaže Valhallo, Jane in Heimdala, bi lahko nekje v kotu ležala še roka od Sif :D 

 

Povezava do prispevka
  • 1 mesec kasneje...

meni je bil ok, sam mu absolutno manjkajo minute

gorr the god butcher ne butchera skoraj nikogar in skos joba proti asgardovcem

jane/thor se ne zgodi nic in pol jane umre???

mjolnir dobi 30s backstorya kako je bondal z jane in jo protecta tako da pospesuje njeno smrt

korg je bil naporen

 

prevec komedije, premalo dogajanja

 

cute mi je bil ljubosumen stormbreaker in thorov nov getup

screaming goati so mi bli mega smesni pa ne vem zakaj :D 

 

live reakcije ko sem gledal:

o a to je gorr?

wat, a to je bale?

russel crowe?????

ROY KENT??

Povezava do prispevka

Verjetno sem eden redkih, ki ga je Ragnarok pustil hladnega. No ja, razen Cate Blanchett v Hela opravi :wub:. Enostavno me je komedija precej odbila, ker je spodkopala vsak resnejši moment. Tukaj so bili podobni problemi, s tem da so bili še bolj brezvezni štosi. Enostavno mi ta stil humorja ne sede. In preveč je izgubljenega potenciala. Namesto da bi imeli dobro zgodbo, development, izkoriščene negativce in vse, humor pa kot začimba na vrhu na pravih krajih,  je glavna poanta očitno bil spisek otročjih for in nek loose thread od plota, ki vse to za silo drži skupaj.

 

Nasploh se mi ta phase 4 zdi major fail. No Way Home je bil super in vsaj prva polovica Shang Chija mi je bila fajn, vsi ostali produkti so pa od slabega do povprečnega.

Povezava do prispevka

ja, tale zadnji Thor je fail. Ne vem, kako si je režiser lahko dovolil toliko poskusov brezveznega humorja tudi v trenutkih, ki naj bi bili resni. Nikakor se ni dalo vživeti v ta film. Zeus nek brezvezen komedijant, vreščeče koze totalno moteče, Korg s svojo gejevsko agendo odveč, odnos med Jane in Thorom debilen kot pri najstnikih, zaključek, ko tamala ne poje Thorovih palačink za zajtrk, nato pa gresta takoj skupaj v bitko - just give me a break.

Film podcenjuje inteligentnost 5-letnikov, katerim je film namenjen.

Povezava do prispevka

Love and Thunder mi je bil delno všeč. Pripovedi/recapi tipa iz kamna so mi bile zabavne na puno. Film tudi nekako deluje, čeprav je delno absurdna komedija, delno strašljiv film za otroke, delno faking cancer drama in delno marvel superhero film. Hudo problematična pa je seveda reakcionarna narava filma. God killer ima prav tako moralno kot politično (kot je mel tudi "bad" guy v black pantherju) a naši junaki rečejo "let's kill this guy" brez pravega razloga. Ker upravičeno pobija "nedolžne" bogove, lol. Še hujši pa je sam zaključek, ker si lahko zaželi zanj 2 bistveni stvari - politično pravilno stvar, da ubije vse bogove, ali pa moralno "boljšo" stvar - da se njegovo izumrlo ljudstvo/civilizacija vrne v življenje. Ampak ne, zaželi si samo svojo hčerko, ko jebe ostale :ododava:

Povezava do prispevka

Vsi filmi o superjunakih so retardirana zabava za 5-letne otroke. Razen redkih izjem - in zlasti Marvelove umotvore je vse po vrsti reševal dober scenarij, dobri liki in predvsem duhovit humor (Blade, Iron Man, Guariands of the Galaxy, Deadpool), po možnosti v kontrastu s tragedijo, s katero se lahko poistovetiš. Resnobnost je v teh zadevah absurdna in groteskna, zlasti pa ima smešen proti-učinek. Zajebancija je še zadnja rešilna bilka. Zato pa Love and Thunder > Ragnarok. Samo IMHO, seveda.

uredilo bitje filmoljub
Povezava do prispevka
Jurus reče Dne, 10. 9. 2022 at 2:46:

 

 

Nasploh se mi ta phase 4 zdi major fail. No Way Home je bil super in vsaj prva polovica Shang Chija mi je bila fajn, vsi ostali produkti so pa od slabega do povprečnega.

 ne morm verjet, da je folku No Way Home res tok všeč. Into the Spiderverse >>>

 

sej MCU je že od skos schlock, nekaj filmov se je prebilo naprej, da niso waste of time, ampak vsaj 70% filmov iz MCU ne bi nikoli spet pogledal. Tud Thor: Love and Thunder k mi je bil v redu ne mislim spet gledat

Povezava do prispevka
Weraziel reče pred 6 urami:

 ne morm verjet, da je folku No Way Home res tok všeč. Into the Spiderverse >>>

 

sej MCU je že od skos schlock, nekaj filmov se je prebilo naprej, da niso waste of time, ampak vsaj 70% filmov iz MCU ne bi nikoli spet pogledal. Tud Thor: Love and Thunder k mi je bil v redu ne mislim spet gledat

 

No saj jaz tudi tiste, ki so mi fajn ne gledam večkrat. Razen, če je glih na tvju, potem pustim v ozadju :D

 

Edini MCU film, ki ga načrtno gledam večkrat je Winter Soldier. Še vedno number 1 zame :)

Povezava do prispevka
  • 1 mesec kasneje...
  • 3 tedne kasneje...

Če koga čudi, zakaj je novejši material čedalje slabši:

 

https://boundingintocomics.com/2022/11/21/marvel-studios-producer-considers-it-a-red-flag-if-prospective-writers-are-fans-of-original-comics-prefers-to-hire-someone-whos-out-of-the-culture/

 

Navedek

Noting that some Marvel writers grew up reading and collecting comics, such as Avengers: Endgame co-director Joe Russo and Black Panther director Ryan Coogler, Moore told Belloni, “one thing I think is interesting, and specifically for writers I would say, is that a lot of times we’re pitched writers who love Marvel, and to me that’s always a red flag.”

 

“I think that’s important to be able to go ‘Look, the source material is great, and I love it and comics work great in the medium they were built in, but that’s not a direct, one-to-one translation to the best version of the movie,” he asserted. “And sometimes it takes someone who’s out of the culture to go ‘Hey, I know you think it should be this, but maybe it should be this other thing!'”

 

Turning to provide further support for his argument, Moore then put forth Thor: Ragnarok and Thor: Love and Thunder director as “a great example of that too, [because he was like] ‘Hey I know Thor traditionally is a bit stiff, a bit Shakespearean but what if you tweaked it? What if you tweaked the tone completely?'”

 

uredilo bitje Tom7i
Povezava do prispevka
  • 5 tednov kasneje...

Otrok v tebi pomeni, da se veselis zivljenja brez posebnega razloga, se rad igras/zamotis z navidez nepomembnimi stvarmi in nisi zagrenjen z vsakodnevnimi bremeni, ter se rad naucis kaksno novo stvar...

 

In to dejansko nima veze s slabo narejenimi filmi, ki jih producirajo v danasnjih casih. Te filmi so bolj za novodobne "brain dead" consumer zombije.

uredilo bitje Sektor 13
Povezava do prispevka

vsako desetletje po 60s ima ogromno brain dead filmov, samo scope brain dead filmov se je spremeni zaradi budgeta in tehnologije

 

plus to da še to kar so dons considered kao hudi filmi so kopije drugih (npr. Joker).

 

70ta >>>>

 

90ta so mi zelo všeč kar se najboljših filmov tiče, samo jesus christ kok je enih uspešnih zanič filmov tam, npr. Independance Day  

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...