Skoči na vsebino

[udarna] avto tema

bainit

Priporočeni prispevki

bendeho reče pred 20 urami:

tako je, nobene vinjete ne rabiš na AT strani med zadnjim avstrijskim St Jakob Rosental (sprobano letos vsaj 3x) in prvim našim izvozom Jesenice zahod, Hrušica, KG na SLO strani ( (sprobano 2016 in 2017)

tako ja, dlje pa neb tvegal. Ce falis, boljse da se zapeljes na bencinsko par sto metrov naprej po vignetto

Povezava do prispevka
Rubuz reče pred 22 urami:

A slučajno kdo ve če rabiš vinjeto če prihajaš iz Karavank v SLO in greš na prvem izhodu Jesenice-zahod ven?

ne rabiš, bi ti pa znala kontrola vseeno težiti, ker so včasih takoj na izvozu iz tunela. sam jim pač rečeš, da greš na jesenicah dol.

uredilo bitje bainit
Povezava do prispevka
Dejch reče Dne, 22. 7. 2024 at 16:47:

Zadnje čase spet neki gledam avte in sem šokiran kakšne neke "inovacije" delajo, starter motorji v ohišju menjalnika, starter motor pod intake manifoldom, kr ukinjajo deepstick za čekiranje olja, jebeni senzor za to. da zamenjaš timing chain belt, to je zgleda pri bmwjih morš cel motor dat vn ipd

mislm a so fuknjeni. zdej niti pod razno ne morš met avta da bi kot hobi mal šraufal.

To je že dolgo :D

Povezava do prispevka
bainit reče Dne, 22. 7. 2024 at 9:31:

kup enega passata alpa škodilaka. tak e39 tut ne bo traumwagen za vozit, sploh pa s 190 km pa 2x previtimi km ne.

Mnja sej imaš prav po eni strani. Sam tkole ko gledam so mi vsi tako brezvezni.
Kero generacijo passatov pa bi priporočil?

Dejch reče pred 11 urami:

ne ga lomt. jz sm pravm, da take fuke starterja (sej niso vsi avti tko) vn dobit ni blo prej a ne. sej sm sam menjal starter recimo, pa je blo neki kar si lahko sam naredil brez nekega posebnega orodja.

Jst sem tudi dosti vijačil po 20+ let stari preludi brez posebnih naporov. Danes si ne upam vijačit mojega mitsuta niti malo.
Edino kar si upam delat na njemu je redni servis :D

Povezava do prispevka

Davi sem vprašal AI kaj mi svetuje kot ekonomičen, varen in prostoren družinski avto in mi je svetoval Passata, Superb, Mazda 6 in nekega Forda.

Ko sem ga vprašal ker je najbolj dzabe za servis mi je rekel Škodilak seveda. 

Ko sem šel potem na avto.net gledat za telimk Superb karavani sem si kr bruhnila v usta od grde notranjosti. Ne le, da je polno piano black bleščeče črne plastike. Še v mnogih izvedenkah so beli stichi na črni material, ki so stichani v kockice. Gtfo

Mislim, da bi šel raje Mazdo 6 kupit. Izgleda neizmerno lepša in v zunanjosti in v notranjosti. 

Ja sem japanac based haha

Povezava do prispevka
Lepi Šime reče pred 45 minutami:

Davi sem vprašal AI kaj mi svetuje kot ekonomičen, varen in prostoren družinski avto in mi je svetoval Passata, Superb, Mazda 6 in nekega Forda.

Ko sem šel potem na avto.net gledat za telimk Superb karavani sem si kr bruhnila v usta od grde notranjosti. Ne le, da je polno piano black bleščeče črne plastike. Še v mnogih izvedenkah so beli stichi na črni material, ki so stichani v kockice. Gtfo

Mislim, da bi šel raje Mazdo 6 kupit. Izgleda neizmerno lepša in v zunanjosti in v notranjosti. 

mazda je mal manjša od Superba drugač jo lahko pa sam priporočam

edino če bi rad da je lepa jo pelji na keramično prevleko, lak je neverjetno občutljiv

najina po dobre 3 letih izgleda k bi jo zdrgnil z drotpiršno pa prisežem da se ji ni zgodil kaj takega

Povezava do prispevka
Fuksija reče pred 9 minutami:

edino če bi rad da je lepa jo pelji na keramično prevleko, lak je neverjetno občutljiv

najina po dobre 3 letih izgleda k bi jo zdrgnil z drotpiršno pa prisežem da se ji ni zgodil kaj takega

Sej glede prostora ni tok bed. Imam strešni prtljažnik z volumnom 350l 

Če praviš, da je lsk občutljiv bom raje bele barve iskal. Lak od mojega mitsuta izgleda presenetljivo dobro po 14 letih

Povezava do prispevka
Lepi Šime reče pred 41 minutami:

Sej glede prostora ni tok bed. Imam strešni prtljažnik z volumnom 350l 

Če praviš, da je lsk občutljiv bom raje bele barve iskal. Lak od mojega mitsuta izgleda presenetljivo dobro po 14 letih

jah najina je rdeča, slišala sem da je glede tega najslabša, sam pač je huda barva :D

bela bi bla ziher manj občutljiva ja

Povezava do prispevka

Imam Toyoto, oblečeno v klasično 040 "Super White" belo barvo in je katastrofa od laka. Grdo pogledaš in je luknja vse do temeljne. Cel avto je poln pikic, najbrž od kamenja.

Sem potožil na Toyoti, da je barva šrot. "Jebiga sad, novodobna barva na vodni osnovi. Mogoče bi bilo bolje, če bi vzel metalik, ker je najbrž debelejši nanos".

Ampak ja, definitivno predlagam nekakšno zaščito. Bom vedel za drugič :) 

Povezava do prispevka
bainit reče pred 7 minutami:

a jo pereta na črpalkah na avtomackih pralnicah? pa reče se dratpiršna :D

ene 2x je bla pa res v avtomatski pralnici v teh letih

sam podrsana je tolk in na tolk raznolike načine, da tud če je to razlog, ne more bit edini

glavni razlog je tko da jo dva zmerna nespota vozita pa nalagata stvari not

uredilo bitje Fuksija
Povezava do prispevka
Lepi Šime reče Dne, 26. 7. 2024 at 10:41:

LOL. "Vprašal AI" V tem primeru dobiš pač na repeat to kar folk razklada. Torej podobno kot da bi dal "vprašaj publiko".

Fuksija reče pred 23 urami:

Ne vem kak je lak na škodi, samo vem pa da je na bratrancu VW tudi crap lak. Pa na bratrancu Seatu tudi.

erted45 reče pred 22 urami:

Imam Toyoto, oblečeno v klasično 040 "Super White" belo barvo in je katastrofa od laka. Grdo pogledaš in je luknja vse do temeljne. Cel avto je poln pikic, najbrž od kamenja.

Sem potožil na Toyoti, da je barva šrot. "Jebiga sad, novodobna barva na vodni osnovi. Mogoče bi bilo bolje, če bi vzel metalik, ker je najbrž debelejši nanos".

Evo kot gor, očitno ima večina avtov šhit lak.

Na passatu sem imel spredaj same luknje v laku, na alhambri enako. Avto star par let. Spraskano povsod. Očitno je mehek ko puter.

Povezava do prispevka
erted45 reče pred 22 urami:

Na mojem belem Aurisu isto, polna havba lukenj, na odbijaču pa je situacija boljša, zgleda, da se barva boljše drži plastike.

Moja ima perla belega Yarisa in je praktično brez lukenj. Lahko, da bi bila metalik res bolj obstojna kot ta nikakva osnovna barva ja. Skratka, Toyota ima daleč najslabšo barvo od vsega, kar sem kdaj imel.

Povezava do prispevka
mr.killer reče pred 18 urami:

Mah jst mam tudi rdečo mazdo in za 10 let star avto se barva lepo drzi.

Sam dns sm jo drgnu 3 ure, bla sva v kampu 14 dni pod borovci je bla cela od smole.

Najbolj je pomagalo navadno jedilno olje/wd40

Zdej sm jo sou slikat, bemu sunac mi je se vedno sexy avto :wub:

mislim da je razlika glih v tem, da je tvoja stara 10, najina pa 5 let ... pač na novih je lak slabši

pa ja definitivno je pure secks, čeprav je med avti kjer je men karavan lepši :wub:

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...