Skoči na vsebino

[overrated & overhyped] Čislane igrice, ki vam ne sedejo


amnesia

Priporočeni prispevki

Fuksija reče pred 51 minutami:

Cyberpunk 2077. Res je izgledal kot moj tip špila k me bo potegnil, pa me nikakor ni


Še ena igrica, ki jo imam že dolgo na lagerju in kjer je "setting" nekaj kar res obožujem (alo, omiljeni cyberpunk že v naslovu!!!). Ampak tudi po petih urah igranja enostavno ne padem not. 
 

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka
Aktivist Vanč reče pred 6 minutami:

Ti se čist preveč trudiš z nekimi igrami za katere še jaz vem, da ti ne bodo sedle. Ne glede na seting in vse. Uživaš v avanturicah in ti svetujem, da se pac držiš tega. Saj jih je vedno dovolj na izbiro. 


Ma ja, saj tega se zavedam. Poskušam pač.  Ker Witcher 3 sem recimo oboževal in ga še zdaj postavim na prestol mojih treh NAJ iger VSEH časov. In poleg tega mi je cyberpunk omiljena tematika npr. v knjigah (filmov itak ni dosti). 
Na srečo je na voljo dovolj cyberpunk avanturc, ampak kaj ko sem jih vse že preigral. 

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka

Ha, kul tema. Od špilov, ki sem jih dejansko igral (je cel kup iger, ki so precej popularne, ampak me sploh nima – bodisi zaradi zvrsti bodisi multiplayer komponente – da bi sporabal), mi je res tko, iber drek Terraria. In gre za enega najbolj »overwhelmingly positive« naslovov na steamu, like ever. In mi res ni jasno, zakaj vsem tako dogaja. :)

 

Od zelo igranih iger mi totalno ne potegne tudi noben Farming Simulator. Sprobal samo zato, ker sem obseden z American Truck Simulatorjem/Euro Truck Simulatorjem 2, res carski zadevici za chill out in po spletu sodeč je velika verjetnost, da če ti bo všeč eno, ti bo tudi drugo. Ampak ne. Na par let me vseeno prime igrati in sem nabavil zadnje tri Farming Simulatorje, toda vsakič znova pri vsakem hitro odnehal, ker, pač, dolgčas. In to tako velik, da mi to sploh ni chill out. :)

Povezava do prispevka
Armando reče pred 20 minutami:

Čeprav sem Witcherja 1ko preigral mislim, da ene 3x in sem se lotil igrati tudi dvojko, jo nekako ne morem skončati.

Jaz sem se dolgočasil med Skyrimom in sem ga zelo počasi dokončal, Witcher 2 mi je bil pa bomba (vsaj za tisti čas, zdej so nekatere stvari v špilu, ki me kar motijo). Če ne drugega priporočam da gledaš kak story video, ker dost stvari v dvojki je nastavek za trojko =)

Povezava do prispevka

Skyrim sem kakšnih 10 let nazaj preigral podolgem in počez, v bistvu če bi imela špila malce boljšo zgodbo in bolj likeable like in nadgrajen grafični pogon bi jo zdaj še enkrat preigral, ampak ko zdaj pomislim, bi igro v takem stanju kaj hitro zbrisal z diska.

 

Overrated imo, Witcher 2 pa ne vem, nekako ne potegne priti čez 2 poglavje.

Povezava do prispevka

- survival nabiralnice tipa No Mans Sky in Aquanautica. Gameplay loop nabiranja surovin mi preprosto ne potegne, dolgočasno mi je. Ko da bi side missione iz Spidermana zbasal v samostojen špil, ffs :D

 

- večina puzzlerjev. Talos principle 1, Portal, Untitled goose game, Humanity... ne potegnejo mi, mogoče zato, ker sem dostikrat preveč sfukan od joba in me potem še extra hardcore razmišljanje čiat ubije. Sem pa mega fan od Witnessa in Tetris effecta, zanimivo.

 

- dosti odlično ocenjenih metroidvanij mi rata zelo hitro ful dolgočasnih in se jih naveličam. Steamworld Dig 1 in 2, Ender Lillies, Bloodstained, Yokus Island Express, Salt and Sanctuary... same 85+ ocenjene meteoidvanie, jaz sem pa sam zehal zraven

 

- Frostpunk. Špil mi je preprosto preveč zamorjen. Kar mi je ful škoda, ker sem ziher, da bi mi bil TOP, če bi padel notri.

uredilo bitje Galko
Povezava do prispevka
planetarium reče pred 3 minutami:

U ja, vsebinsko cisto vse kar vsebuje zombije, razen Dying Light. Se pa zdi, da so zombiji eden glavnih prodajnih gonil v industriji.

Zdaj vsekakor več ne, zombie craze je minil. Ampak je pa bil moment v popkulturi, ko so bili res čisto overused in jadni

Povezava do prispevka

Overrated bi rekel, da tiste igre, ki sem jih preigral in so imele absurdno visoko oceno. Tist žanr, ki ga niti ne igram, niti ne probam, zame to ni overrated, pač ni zame. Ooziroma mogoče je, samo probal nisem in to so razni potezni RPGji, Yakuze, Persone, Final Fantasyji, Horrorji in igre ki imajo ima 40h+ samo main questa da obrneš.

 

Zato bom naštel igre, ki sem jih dejansko obrnil, ne samo malo probal in na koncu mislim, da imajo previsoko oceno.

 

Journey - preveč busanc, da bi dojel to globino, ki se skriva za to mojstrovino.

God of War 4 in 5 - sicer dobre igre ni kej, sam 94+ ocene, nigga please

Demon Souls - zato ker nima v imenu remake ali remastered. Pač 92 špila za 2 generaciji star remake enostavno ne moremo postavit ob bok modernim igram ala Elden Ring. In igra ima precej višjo oceno od originala lol...

The Last of us 2 - pr tolko denarja pri tako bolani produkciji so se odločili za tolko lukenj v zgodobni, da sem krinđal zraven. Tudi po nepotrebnem zelo razvlečeno.

GTA V - špil je huge, miljone se prodaja, folk ga igra po 10ih letih. Vse ima boljše od GTA 4, razen najbolj pomembne stvari in to je zgdoba in liki ki nastopajo. Res bledo in za teenagerje, ki jim je Trevor smešen.

 

 

 

uredilo bitje atomic
Povezava do prispevka

Ne morem imenovat specifičnega špila, ki bil bil univerzalno hvaljen, pa da bi ga probal in res hejtal... Soulsborne špilov sem se do zdaj iz neke vrste strahospoštovanja in količine vloženih ur ter jeklene volje ob umiranju, ki ga verjetno zahtevajo od totalnega Fromsoft začetnika, izogibal, ne morem pa reči, da me čisto odbijajo... Kmalu po izidu kupil in probal Elden Ring, slabo (precej pod 60 fps) laufa na mojem potato PCju, pa parkrat zapored me je ownal oni konjenik na začetku in sem si hitro rekel, da ga začasno odložim in se ga lotim kdaj kasneje na novi mašini. Interesiran bi bil tudi za remastered Bloodborne na PCju, za Dark/Demons Soulse pa malo manj, Sekiro mi ne izgleda zanimiv že tematsko in vizualno.

 

So mi pa določeni ful pribljubljeni žanri vnaprej odbijajoči:

 

- open world nabiralniško-survival zadeve (enako kot Galko), ki jih je v zadnjih X letih nepregledna množica, še posebej intenzivno pa tiste, ki so postavljene v postapokaliptično-zombijevski setting; odurne rjavo-sive barvne palete, turobna, pusta, zamorjena in prazna okolica, in povsod samo nemrtvi, ki sem jih po vseh teh letih (10+) množice serij, filmov in iger na isto vižo že do grla sit... plus to, da moraš še stopat v interakcije z debilnimi/trolovskimi človeškimi igralci na isti mapi, ki te fentajo v sekundi in spizdijo ves trudoma nabran gear + surovine

 

- razne graditeljsko-upravljalske igre, kjer moraš (po možnosti v realnem času in ne potezno) mikromenedžirat in stalno mislit na nevemkoliko različnih igrinih podsistemov in mehanik hkrati, pa predtem predelat ogromno tutorialov (oziroma osvojit steep learning curve) - verjamem, da je ful kompleksno in zelo zadovoljujoče, ko tak špil zaobvladaš, ampak mi je iskreno ubadanje s takim špilom preveč stresno in dosadno, da bi se ob tem zares zabaval... Se spomnim, kako sem se kot otrok malo zabavl s Ceasarji in Theme Park/Hospital, ampak sem želel le malo v miru zidat hiške in ceste in uživat v zgrajenem, pol pa kar stalno neki jebeni požari in kuge in nevemkaj vse, na kar bi moral očitno tudi ves čas mislit med igranjem :D

 

 

Očitno imam red igre, kjer je treba razmišljat le o tukaj in zdaj (pa naj bo to bojevalna situacija, uganka, zgodba ali vzdušje), ne glede na kompleksnost kontrol in igralnih mehanik, odbijajo pa me zadeve, kjer je treba vzporedno in vnaprej upoštevat in mikromenedžirat še tisoč faktorjev, ki te lahko zajebejo in stresirajo pol ure ali pet ur igranja kasneje.

uredilo bitje Raz
Povezava do prispevka

Kr cel žanr, pretepačine. Nikoli zaobvladal, nikoli razumel. Ajd na kakih avtomatih kot frocu je še pasal. Oziroma, če se na kakem potovanju znajdem v beznici z avtomati zapaše kakšna runda. Da pa bi to igral na konzoli, drkalici ali pcju … po 10 min ugasnem vse skupi.

 

Pa še en bonus špil, ki mi je jadan do amena: Windjammers.

Povezava do prispevka
keba reče pred 2 urama:

Večina iger ki ima futuristični in fantazijski seting. Še posebej open world igri, ko neskončno nekja grindaš in moraš pobrat vsako malenkost s katero samo umetno podaljšujejo čas igranje. Kje so časi iger tipa Max Payne. Kratko in jedrnato.

Obstajajo. Veš kok je boomer shooterjev pa skill based shooterjev prišlo v zadnjih 5 letih, res je pa da ima večina futuristični setting, kar ti mogoče ne bo tok fajn.

 

Resda manjka Max Payne type noir shooter špilov, ki so grounded in "reality", ampak shooterjev brez grindanja je pa ful. Naj bo to HROT, Ghostrunner, Rollerdrome, Doom + Doom Eternal, Turbo Overkill, Deep Rock Galactic, Teardown,...

 

Pomoje je prvič po 90s-2005 eri, da je izšlo ful carskih shooterjev, ki ne pretiravajo z grindanjem in samo igraš. :) Upam, da najdeš kaj iz tega seznama, ki ti bo dogajalo, meni je Teardown vrhunski

Povezava do prispevka

Ajde, Ghostrunner (2) je nekakšen mix puzzlerja in skillful špila, to ni pixel gnusač. Do neke mere mi je tud SP kampanja COD: Cold War bila zabavna, ker so dejansko neke uganke vmes, ki, če jih rešiš, spremenijo potek dogodkov. Pa to, da ni predolg špil, tako da ni muka itak 2x preigrat.

 

Nisem še igral Deathloop. Drugega pa ni bilo

 

Vse ostalo kar je tak je pa either MP špil ali pa bolj mix drugih žanrov (System Shock remake pa te scene). Ne morm nehat hvalit The Finals :D čakam da še kdo iz mn3njalnika končno proba to čudo, vsaj zaradi same destrukcije map, komi čakam, da dobimo kak SP špil z moderno grafiko kjer lahko to počneš

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...