Skoči na vsebino

Poceni roaming

LordFebo

Priporočeni prispevki

Tudi sam bi pristavil lonček in priporočal sledečo aplikacijo

MobiMatter

Gre za nekakšen Skyscanner za e-sime.

Stesirano v ZDA, na Tajskem in prihodnji mesec v Jordaniji. Nobenih problemov.

Če bi kdo želel referral naj me potegne za rokav (50% do 5$ na prvo uporabo)

Drugače pa ne vem kaj stane naše ponudnike, da računajo tako drago kot žafran podatke v tujih državah.

Da ne omenjam vklopa 1 GB pri A1 čeprav imaš sklopljene podatke (zgleda sim pošlje 1kb za sicer ne vem kaj, ampak to takoj vklopi opcijo in ode 10€ za nič)

• Račka +1 2
  • Na jagodo +1 1
Povezava do prispevka

Sam imam dobre zkusnje tudi s ponudnikom Airalo. Tudi sam sem se odlocil poskusit esim zaradi res katastrofalne ponudbe slovenskih operaterjev. Airalo ima skoraj vedno nek sale in za ~15e dobis 10 ali vec GB za cel mesec. Vse nastavim doma, ob prihodu na koncno letalisce samo aktiviram ta sim za prenos podatkov in je to to. Sploh vec ne razmisljam o drugih opcijah ko grem kam.

E: Ta ciganija z 1kB pri A1se je zgodila tudi meni. Sem se sicer pritozil in so mi bp dali dobropis.

• Račka +1 2
  • Na jagodo +1 1
Povezava do prispevka

Jaz sem do sedaj 3x uporabljal Airalo. 2x v bosni in 1x na filipinih kjer sva potovala iz otoka na otok in v večini ni bilo problemov z signalom. Vedno je delovalo super.

Priporočam

Se mi je isto zgodilo pri A1 z temi malimi podatki in sem se pritožil in so pri nasledji poloćnici dali dobropis, zato pa vedno ko grem v države 3 sveta kar v nastavitvah izklopim SIM in od takrat ni več problemov

Povezava do prispevka
  • 4 mesece kasneje...

Jaz pa dodajam pohvalo nomad. Za 30 dni so imeli najboljšo ponudbo za 20giga, v USA deluje na T-Mobile alike AT&T, Tako da vrči ona vleče (ker so usa huge in pogosto tudi te tjo svet, je vseeno kar nekaj koncev brez signala, ampak ni kaj hudega). Aplikacija lepo beleži sprotno porabo in tudi enostavno lahko prek nje naročiš več GB, če bi se pojavila potreba. 

A1 se lahko s svojim 1gb za 10 € lepo jebe :D (ostali ponudniki pa predvidevam niso kaj boljš). Zaradi pretiranega šparanja, ker se navadno tresem s tem 1gb, sem proti koncu poti a sem porabil šele 7 giga od 20 <_<

Povezava do prispevka

Ne vem no, za Japonsko sta imela Arialo in Nomad neke bizarne cene, ceneje bi bilo če bi bil če bi kupil overprajsan lokalni sim na letališču - z vsemi akcijami in kodami za popuste vred.
Potem sem prek agregatov https://esims.io , https://esimdb.com , https://esimscompare.com podobno kot nekdo zgoraj našel MobiMatter, je ki je preprodal esim največje japonske lokalne mrežo za ceno arašidov. Podobno je bilo za Egipt, kjer sem rabil samo 1GB za en dan, takega paketa pa "veliki" sploh niso ponujali. Sem vzel YO esim (ki ima res blesavo aplikacijo), ampak sem dobil povsem lepo delujočih 1GB za cca 75 evro centov.

uredilo bitje BuDi
Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...
  • 1 mesec kasneje...

Eno malo manj povezano vprašanje, ampak se tiče tudi IKTja. Ker imamo na polnilcih za laptope možnost da odstranimo tisti glavni power cord ... je možno, da jaz v ZDA kupim nek random kabel in ga priključim in tako ne bi rabil sabo nositi vsepovsod pretvornika? Al imajo oni kake fore, pa da jaz ne vem.

tule v tisti 3 pin:

image.png.c6c1a8adc1de7e28df6b8db67e4a2e36.png

Povezava do prispevka

Ne bi smelo biti težav, če to storiš. Za vsak slučaj preveri, če gre na polnilniku naveden razpon napetosti dovolj nizko (vsaj 110 V za ZDA). Na mojem je recimo 100-240 V.

Tak razpon je danes kar standarden, se pa najde kaka naprava, ki ga ne podpira ali pa ima recimo stikalo za izbiro napetosti.

Povezava do prispevka
osis reče pred 17 urami:

Eno malo manj povezano vprašanje, ampak se tiče tudi IKTja. Ker imamo na polnilcih za laptope možnost da odstranimo tisti glavni power cord ... je možno, da jaz v ZDA kupim nek random kabel in ga priključim in tako ne bi rabil sabo nositi vsepovsod pretvornika? Al imajo oni kake fore, pa da jaz ne vem.

tule v tisti 3 pin:

image.png.c6c1a8adc1de7e28df6b8db67e4a2e36.png

Tehnične specifikacije
Vhod: 100 V ~ 240 V; 50/60 Hz
Izhod: 65 W; dovajanje energije 20 V/3,25 A; 15 V/3 A; 9 V/2 A; 5 V/2 A
Dimenzije: 51,0 mm x 88 mm x 22 mm
Teža: 200 g

bo delalo :sorcerer:

Povezava do prispevka
  • 2 mesca kasneje...
  • 4 tedne kasneje...

A kateri v praksi ne deluje ok, razen zaradi uporabnikovih akrobacij in čungalunga telefonov - pa je potem mogoče problem v tehnični podpori, ki je večina ne rabi?

Po tem ko sem najprej bil na raznih "resnih firmah" sem poskusil tudi res najcenejše možne kot so YO in esim4travel - nikoli nobenih težav.
Samo cene so bile bizarno nižje.... pa imeli so bolj fleksibilne ponudbe glede št. dni in megabajtov pa vedno so kakšne resne akcije. (nazadnje esim4travel 5gb UK + 32 držav , en teden za 0,59€, med tem ko so imeli resni ponudniki v svojih ponudbah vsaj zamaknjene decimalno vejico)

Eni "grozijo" da gre pri poceni ponudnikih "skor zihr" za kitajske posrednike s slabo pokritostjo, nikakvo hitrostjo, velikim lagom in špijoniranjem... no, ni bilo ne. :santa:
Je pa res da nisem nikoli rabil tehnične podpore. Ampak lej, če dam za e-sim res drobiž (manj kot evro) nekako tehnične podpore niti ne pričakujem, kot da bi pri naročilih drobnarij z aliexpressa pričakoval servis in garancijo.

disclaimer: dva najcenejša: Yo aplikacija je videti nekaj med slabo telefonska igrico v beta varianti in Mercator eSosesko, esim4travel sploh nima aplikacije ampak čisto ok web vmesnik.

uredilo bitje BuDi
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...