To je priljubljen prispevek. LordFebo Objavljeno 15. januar 2024 To je priljubljen prispevek. Share Objavljeno 15. januar 2024 Dasi smo svojčas samozavestno rokovali z gromozanskimi avtokartami, spraševali mimoidoče, pošiljale razglednice in čitali turistične vodiče, so se vremena premenila in dandanašnji se brez podatkov počutiš kot jamski človek. Onkraj EUja Evropejci še vedno lovijo wifije, kupujejo lokalne sim kartice oziroma -- najhuje -- plačujejo svojim operaterjem za res kržljave in precenjene tujezemske pakete. Zatorej delim izredno dobro izkušnjo, ki jo imam z globalnim podatkovnim e-sim ponudnikom Nomad. Večina gmajne sploh ne ve, da telefoni že vsaj pet let ne potrebujejo več fizične sim kartice, marveč je zadosti e-sim. Sam sem Nomad denimo uporabljal že z iphonom XS. To pomeni, da doma v miru kupiš paket, ki se prek QR kode samonastavi kot ena od linij, downloadaš aplikacijo (ki niti ni nujna) in to je to. Svojo primarno številko lahko izklopiš ali ji ukineš podatke oziroma nastaviš katera linija je za mobile data. Nekaj primerov cen za 10 GB: ZDA - 18,5 €, JV Azija - 21 €, bližnji vzhod - 30 € (Moj Telemach recimo računa 10 € za beden en GB. Pri tem je pogoj, da si v omrežju njihovega partnerja, zato imaš vedno slab občutek, da se bo telefon povezal na drugega operaterja, kar bo drago stalo.) Čeprav se tole bere kot PR-pisanje, je iskreno. Storitev sem preizkusil na različnih koncih sveta, brez težave. Imajo odličen support, gigabajte lahko dokupiš in za nameček nimaš v ta čudnih državah nikakršne lokalne cenzure. Referral koda, ki da vsakemu 3 dolarje popusta: LORD67ED 12 3 Navedek Povezava do prispevka
pocast Objavljeno 15. januar 2024 Share Objavljeno 15. januar 2024 Nisem še testiral, bom pa definitvno v bodoče... Ker ko sredi čudne ulice, sredi noči, nekje v Atlanti ostaneš brez dogovorjene nastanitve in rabiš iskati novo....wifija ni, na hitro vklopiš podatke....30 sekund za zemljevid....BAM: 60€ 1 Navedek Povezava do prispevka
Kruz Objavljeno 15. januar 2024 Share Objavljeno 15. januar 2024 (urejano) Kul, morm pogledat. A1 ma opcijo svet, ker dobiš 1gb za 10 € v 40 državah sveta (v zda za t-mobile in verizon). V mesecu sem porabil 2. Ampak 10 giga za 18 € je kar precej boljš 15. januar 2024 uredilo bitje Kruz Navedek Povezava do prispevka
mr.killer Objavljeno 16. januar 2024 Share Objavljeno 16. januar 2024 Tudi sam bi pristavil lonček in priporočal sledečo aplikacijo MobiMatter Gre za nekakšen Skyscanner za e-sime. Stesirano v ZDA, na Tajskem in prihodnji mesec v Jordaniji. Nobenih problemov. Če bi kdo želel referral naj me potegne za rokav (50% do 5$ na prvo uporabo) Drugače pa ne vem kaj stane naše ponudnike, da računajo tako drago kot žafran podatke v tujih državah. Da ne omenjam vklopa 1 GB pri A1 čeprav imaš sklopljene podatke (zgleda sim pošlje 1kb za sicer ne vem kaj, ampak to takoj vklopi opcijo in ode 10€ za nič) 2 1 Navedek Povezava do prispevka
ana Objavljeno 16. januar 2024 Share Objavljeno 16. januar 2024 Predvidevam, da moras imeti odklenjen telefon? Navedek Povezava do prispevka
mr.killer Objavljeno 16. januar 2024 Share Objavljeno 16. januar 2024 Ne, imeti moraš samo telefon ki podpira e-sim Sam imam original Iphone 13 od A1 in mi ni nič težilo tle maš seznam vseh telefonov, ki podpirajo e-sim https://esim.holafly.com/how-to/esim-phones/ 2 Navedek Povezava do prispevka
Kruz Objavljeno 16. januar 2024 Share Objavljeno 16. januar 2024 A to je potem vseeno, katerega operatoerja nastaviš za podatke, če vzameš npr. ta Nomad. Navedek Povezava do prispevka
mr.killer Objavljeno 16. januar 2024 Share Objavljeno 16. januar 2024 Na iphonu te povpraša katero "linijo bi rad" e-sim si shraniš kot "travel" in potem podatke nastaviš na "travel" in klice pustiš na "personal" Navedek Povezava do prispevka
kola Objavljeno 17. januar 2024 Share Objavljeno 17. januar 2024 Sam imam dobre zkusnje tudi s ponudnikom Airalo. Tudi sam sem se odlocil poskusit esim zaradi res katastrofalne ponudbe slovenskih operaterjev. Airalo ima skoraj vedno nek sale in za ~15e dobis 10 ali vec GB za cel mesec. Vse nastavim doma, ob prihodu na koncno letalisce samo aktiviram ta sim za prenos podatkov in je to to. Sploh vec ne razmisljam o drugih opcijah ko grem kam. E: Ta ciganija z 1kB pri A1se je zgodila tudi meni. Sem se sicer pritozil in so mi bp dali dobropis. 2 1 Navedek Povezava do prispevka
kalasnikov Objavljeno 17. januar 2024 Share Objavljeno 17. januar 2024 Jaz sem do sedaj 3x uporabljal Airalo. 2x v bosni in 1x na filipinih kjer sva potovala iz otoka na otok in v večini ni bilo problemov z signalom. Vedno je delovalo super. Priporočam Se mi je isto zgodilo pri A1 z temi malimi podatki in sem se pritožil in so pri nasledji poloćnici dali dobropis, zato pa vedno ko grem v države 3 sveta kar v nastavitvah izklopim SIM in od takrat ni več problemov 1 Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 15. junij 2024 Share Objavljeno 15. junij 2024 +1 za airalo, zelo priporocam Navedek Povezava do prispevka
Kruz Objavljeno 15. junij 2024 Share Objavljeno 15. junij 2024 Jaz pa dodajam pohvalo nomad. Za 30 dni so imeli najboljšo ponudbo za 20giga, v USA deluje na T-Mobile alike AT&T, Tako da vrči ona vleče (ker so usa huge in pogosto tudi te tjo svet, je vseeno kar nekaj koncev brez signala, ampak ni kaj hudega). Aplikacija lepo beleži sprotno porabo in tudi enostavno lahko prek nje naročiš več GB, če bi se pojavila potreba. A1 se lahko s svojim 1gb za 10 € lepo jebe (ostali ponudniki pa predvidevam niso kaj boljš). Zaradi pretiranega šparanja, ker se navadno tresem s tem 1gb, sem proti koncu poti a sem porabil šele 7 giga od 20 Navedek Povezava do prispevka
BuDi Objavljeno 16. junij 2024 Share Objavljeno 16. junij 2024 (urejano) Ne vem no, za Japonsko sta imela Arialo in Nomad neke bizarne cene, ceneje bi bilo če bi bil če bi kupil overprajsan lokalni sim na letališču - z vsemi akcijami in kodami za popuste vred. Potem sem prek agregatov https://esims.io , https://esimdb.com , https://esimscompare.com podobno kot nekdo zgoraj našel MobiMatter, je ki je preprodal esim največje japonske lokalne mrežo za ceno arašidov. Podobno je bilo za Egipt, kjer sem rabil samo 1GB za en dan, takega paketa pa "veliki" sploh niso ponujali. Sem vzel YO esim (ki ima res blesavo aplikacijo), ampak sem dobil povsem lepo delujočih 1GB za cca 75 evro centov. 16. junij 2024 uredilo bitje BuDi Navedek Povezava do prispevka
MorskaGlista Objavljeno 27. junij 2024 Share Objavljeno 27. junij 2024 Jaz sem za Švico vzel Holafly, 16€ za 4 dni neomejeno podatkov. Super enostavno, pa še denar ti vrnejo, če pride kaj vmes in ne aktiviraš. Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ osis Objavljeno 13. avgust 2024 Share Objavljeno 13. avgust 2024 Eno malo manj povezano vprašanje, ampak se tiče tudi IKTja. Ker imamo na polnilcih za laptope možnost da odstranimo tisti glavni power cord ... je možno, da jaz v ZDA kupim nek random kabel in ga priključim in tako ne bi rabil sabo nositi vsepovsod pretvornika? Al imajo oni kake fore, pa da jaz ne vem. tule v tisti 3 pin: Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ S<3NEC Objavljeno 13. avgust 2024 Share Objavljeno 13. avgust 2024 Ne bi smelo biti težav, če to storiš. Za vsak slučaj preveri, če gre na polnilniku naveden razpon napetosti dovolj nizko (vsaj 110 V za ZDA). Na mojem je recimo 100-240 V. Tak razpon je danes kar standarden, se pa najde kaka naprava, ki ga ne podpira ali pa ima recimo stikalo za izbiro napetosti. 1 Navedek Povezava do prispevka
Bessie Objavljeno 14. avgust 2024 Share Objavljeno 14. avgust 2024 osis reče pred 17 urami: Eno malo manj povezano vprašanje, ampak se tiče tudi IKTja. Ker imamo na polnilcih za laptope možnost da odstranimo tisti glavni power cord ... je možno, da jaz v ZDA kupim nek random kabel in ga priključim in tako ne bi rabil sabo nositi vsepovsod pretvornika? Al imajo oni kake fore, pa da jaz ne vem. tule v tisti 3 pin: Tehnične specifikacije Vhod: 100 V ~ 240 V; 50/60 Hz Izhod: 65 W; dovajanje energije 20 V/3,25 A; 15 V/3 A; 9 V/2 A; 5 V/2 A Dimenzije: 51,0 mm x 88 mm x 22 mm Teža: 200 g bo delalo 1 Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ osis Objavljeno 14. avgust 2024 Share Objavljeno 14. avgust 2024 Kul. Sem preveril in ja je 100 V in gor. Hvala! Navedek Povezava do prispevka
catal Objavljeno 21. oktober 2024 Share Objavljeno 21. oktober 2024 Švedski Instabridge esim je tudi kul. Navedek Povezava do prispevka
LordFebo Objavljeno 17. november 2024 Avtor Share Objavljeno 17. november 2024 Revolut esim, ki ga prodajo znotraj aplikacije, tudi preizkušen in deluje brezšivno. 2 Navedek Povezava do prispevka
BuDi Objavljeno 21. november 2024 Share Objavljeno 21. november 2024 (urejano) A kateri v praksi ne deluje ok, razen zaradi uporabnikovih akrobacij in čungalunga telefonov - pa je potem mogoče problem v tehnični podpori, ki je večina ne rabi? Po tem ko sem najprej bil na raznih "resnih firmah" sem poskusil tudi res najcenejše možne kot so YO in esim4travel - nikoli nobenih težav. Samo cene so bile bizarno nižje.... pa imeli so bolj fleksibilne ponudbe glede št. dni in megabajtov pa vedno so kakšne resne akcije. (nazadnje esim4travel 5gb UK + 32 držav , en teden za 0,59€, med tem ko so imeli resni ponudniki v svojih ponudbah vsaj zamaknjene decimalno vejico) Eni "grozijo" da gre pri poceni ponudnikih "skor zihr" za kitajske posrednike s slabo pokritostjo, nikakvo hitrostjo, velikim lagom in špijoniranjem... no, ni bilo ne. Je pa res da nisem nikoli rabil tehnične podpore. Ampak lej, če dam za e-sim res drobiž (manj kot evro) nekako tehnične podpore niti ne pričakujem, kot da bi pri naročilih drobnarij z aliexpressa pričakoval servis in garancijo. disclaimer: dva najcenejša: Yo aplikacija je videti nekaj med slabo telefonska igrico v beta varianti in Mercator eSosesko, esim4travel sploh nima aplikacije ampak čisto ok web vmesnik. 21. november 2024 uredilo bitje BuDi Navedek Povezava do prispevka
Vodokotlič Objavljeno 22. november 2024 Share Objavljeno 22. november 2024 Jaz grem kar na telekom portal in stistem tistih 10GB za v tujino. Mi je najhitreje Je ap res, da nisem šel že nekaj čsa izven EU več kot za teden. Navedek Povezava do prispevka
LordFebo Objavljeno 23. november 2024 Avtor Share Objavljeno 23. november 2024 Na Telekomu dobiš za 15 € celih 2 GB podatkov za en teden oziroma za 12 € dobiš 10 GB enotedenskih podatkov na Balkanu. Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.