Skoči na vsebino

[Troubleshooting tema] Matična se tali, grafa žvižga arije, komp mi gori!

keba

Priporočeni prispevki

Točno. Le kako nisem pomislil na napajalnik (ki je dejansko nek noname in je bil že v štartu slaboten; ravno dovolj da je poganjalo vse skupaj). Pač sestavljen PC in so dali neko poceni zadevo. Beri: varčevali ravno pri najbolj pomembnem elementu. :)  

Povezava do prispevka
DaCapo reče pred 1 uro:

@Arey: jap, to je še edino kar lahko poskusim. Z drugo grafično namreč. Ampak, če bi bila kriva kartica, zakaj potem ne deluje output na matični? Poročam tekom vikenda.  Ampak najbolj se pač bojjim, da je šla matična. 

Če poskušaš dobit sliko iz integrirane grafike (torej direkt izhod iz plate, seveda če ma cpu sploh igpu vgrajen), glej da prej dedicated GPU odklopiš iz mašine.  

• Račka +1 1
Povezava do prispevka

Če se ti PC prižge moj prvi osumljenec ne bi bil napajalnik. Tu bi jaz pričakoval, da se PC sploh ne prižge ali pa zažene in takoj ugasne. Če imaš opcijo seveda probaj še drug napajalnik, da izključiš to komponento. 

Glede GPU pa kot so ti svetovali, diskretni GPU vn in HDMi direkt na plato, če ima tvoj CPU integrirano grafiko. Če je nima probaj z drugo diskretno grafiko. 

Lahko "prevetriš" še RAM, vzame iz socketa in daj nazaj, glej da ga dobro pritisneš nazaj v slot. 

Je pa vedno tako, simptomi so lahko klasični ali pa totalno kontra, probaj vse kar lahko, to je najbolj safe varjanta. 

• Račka +1 1
Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...

Prisim za pomoč.

Imam Asus G14 laptop kupljen pri Markoshop 28.12.2022 

Danes je sredi igre računalnik zmrznil. 

Ko sem naredil restart je šel v BIOS in od tam ne gre več. Vsakič ko se zažene gre spet v BIOS. Boota se ne da naredit ker ne zazna diska. 

Verjetno sam tega ne morem popravit ker nimam pojma o računalnikih. 

Če je šel disk... ali to krije garancija?

Našel sem uradni Asus servis ITS Intertrade v Ljubljani. So uredu? Ker če mi garancija tega ne krije grem lahko tudi kam drugam.

Povezava do prispevka
  • 3 tedne kasneje...

Vpiši se za komentiranje

You will be able to leave a comment after signing in

Vpiši se
  • Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...