Skoči na vsebino

[uradno] Gostilna pri Konjzolcu


Priporočeni prispevki

@tomazek: Jap. Lahko pa tudi calzone varianto nardiš in se še bolj približalš lepinji.

Danes sem ravno s tem težil fotru, ki je na žaru pekel neke čevape in par kotletov. Da bi pač ruknili v pizza varianto, namesto standardno servirali na krožničkih. Ni bil preveč navdušen. Rekel mi je celo, da govorim bedarije! Zato sem se užaljen spokal nazaj v sobico in si iz inata postregel z random zamrznjeno Milko.      (mini hladilnik mi v tej vročini preveč hladi in vse dobesedno zmrzuje; npr. piva sploh ne morem odpreti, dokler ga prej pol ure ne odtajam)

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka

Dacapo tvoje krčevine so me navdahnile, doma sem imel moko in po tvojem postu sem se odločil, da naredim firstaid pizzo. Uporabil sem samo kar sem imel doma in evo, nadev iz ajvarja+hrenovega namaza+paradižnikove mezge, po vrhu pa piščančja dimljena salama z origanom. Zdajle sem dal vse skupaj v pečico, če ne bom več postal vedi da si ti kriv za moj bridki konec.

Povezava do prispevka
Hernier reče pred 2 urama:

Bruh. 

Dobesedno tole

En folk očitno ne premore občutka za subtilnost različnih okusov in vonjav in jim je čisto ravno, če mešajo stvari, ki ne grejo skupaj.

Baje kajenje povsem sfuka okus folku.

uredilo bitje ke_kit
  • Račka +1 1
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka
ke_kit reče pred 7 minutami:

Dobesedno tole

če mešajo stvari, ki ne grejo skupaj.

Baje kajenje povsem sfuka okus folku.

 

Kaj od teh okusov ne gre skupaj in se tepe med sabo: testo, ajvar, meso iz žara in sir? Vse gre odlično skupaj in je sestavni del ogromno menijev vsepovsod. Samo pač naloženo je na ne tipičen način :D

 

Ko si lepinjo prerežem na pol in dam gor ajvar, čevape in še kako prilogo... Je skoraj identično, razen sir ni zapečen. Zapečen in vroč pa je itak še samo dodaten plus. Tudi kotlet, ki ima gor gratiniran sir ste verjetno že vsi jedli.

uredilo bitje tomazek
Povezava do prispevka
tomazek reče pred 4 minutami:

Kaj od teh okusov ne gre skupaj in se tepe med sabo: testo, ajvar, meso iz žara in sir?

Ajvar in čevapi nikakor ne grejo z omako za pizzo in topljenim sirom.

  

tomazek reče pred 4 minutami:

Tudi kotlet, ki ima gor gratiniran sir ste verjetno že vsi jedli.

Še ena ogabnost imo.

uredilo bitje ke_kit
Povezava do prispevka
ke_kit reče pred 4 minutami:

Ajvar in čevapi nikakor ne grejo z omako za pizzo in topljenim sirom.


Zakaj točno pa ne? Mislim, saj je stvar vsakega posameznika in njegovega okusa. Ampak v tem primeru res ni neka zgrešena kombinacija. Ali?
Meni recimo na polno sede vanili sladoled z obilico čilija, dočim kolegica pa tega ne mara. Ali pa da si na zapečen začinjen kotlet izdatno namažem svež med. itd.

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka
ke_kit reče pred 5 minutami:

Ajvar in čevapi nikakor ne grejo z omako za pizzo in topljenim sirom.

  

Še ena ogabnost imo.

 

Ne vem zakaj ne bi šla paradajz omaka ali karkoli iz paradajza z mletim mesom :) Še čufti pašejo v omako iz paradajza. Meni edino origano nebi šel... To pa itak zato, ker ga na sploh ne maram nekaj extra. Verjetno ga tukaj itak ni. 

 

OK ti ne maraš mesa. Meni je sir zakon. Na vse mi gre. Odlično mi je meso gratinirano s sirom. Ali pa polnjeno z njim in zarolano... Vešalica recimo. Še bolje, če je ob siru gratinirana še šunka ali slanina. 

uredilo bitje tomazek
Povezava do prispevka

Ananas pa je tudi meni no go seveda... Nič tega sadja in sladkih pizdarij k mesu. Pa saj smo o tem že dosti debatirali. 

 

Zadnjič v enem 6 hodnem meniju je bil en hod svinjska ribica gratinirana z domačim vijakom... Vse odlično... Potem pa zraven neke suhe slive. Fak kak bi blo dobro brez tega. Sem prav postrgal stran vso omako, da je blo dobro. Zaradi tega raje jem kar naročim sam in se izogibam teh pred pripravljenih zadev. Ampak tu je blo še super. Ponavadi mi pol al pa tricetrt stvari ni dobro :D Fukni mi krvav stejk, zelenjavo na žaru in malo krompirja pa roka. 

uredilo bitje tomazek
Povezava do prispevka

Jaz Ramsaya načeloma že dolgo več ne jemljem kot referenco za t.i. dobrega profesionalnega kuharja. Tudi Oliverja v bistvu ne, čeprav ima občasno še vedno kak dober preblisk. Izumetničeno, zaigrano, dokaj posiljeno in brez nekih pravih novih svežih idej. 

@tomazek: z vijakom? Vinjakom si mislil, verjetno. Drugače bi pa jaz za to tvojo jed s slivami verjetno ubijal. Vidiš, kako smo si ljudje različni. (resda je porcija na sliki na videz malce smešna in tisti dodatek, čičerika morda?, mi tudi ni najbolj všeč..)

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka

Jaz mam tak pravi kmečki okus, da mi to skoraj nič ne bi bilo dobro kar ti mojstri kuhajo. Kake morske zadeve mogoče. Ko vidim Oliverja kako fukne gor na meso cel grm metinih listov... Mi kar gor dviguje, ko si predstavljam kak okus mora potem imeti to meso. Obvladajo pa sigurno zadevo... To ni sporno. Ampak najbolj za svojo specifično publiko. 

Povezava do prispevka

@tomazek: Bolj kot za specifično publiko se mi zdi, da so vedno bolj samemu sebi namen (money grab). Oz. tisto, ko neki laiki gledajo in že na pamet rečejo: "Uuuu, če pa Jamie to kuha, potem pa mora bit res dobro."

Nekaj časa nazaj sta mi bila recimo zeloj OK tista mož in žena (nek mlad par) na Kitchen kanalu. Samo zdaj že dolgo nisem gledal in spet ne morem ravno sodit. 
Dočim Rudolfa (in njegove pekarne) pa nikoli nisem preveč maral, ker se mi je zdel nekako preveč pederski al pač nekaj v tem smislu.. :) 

Ampak to so itak vsi samo t.i. samozvani TV zvezdniki. Če ne bi bili na TV jih majkemi sploh ne bi poznali.

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka

@ke_kit: Ja, ker je zaradi marketinga in TV-ja pridobil te Mišelinove zvezdice. Osebno mi čisto nič ne pomenijo. Komot lahko v neki majhni in neznani lokalni restavraciji naletim na precej boljšo jed (in tudi finančno precej ugodnejšo). 

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka
DaCapo reče pred 19 minutami:

Jaz Ramsaya načeloma že dolgo več ne jemljem kot referenco za t.i. dobrega profesionalnega kuharja. Tudi Oliverja v bistvu ne, čeprav ima občasno še vedno kak dober preblisk. Izumetničeno, zaigrano, dokaj posiljeno in brez nekih pravih novih svežih idej. 

@tomazek: z vijakom? Vinjakom si mislil, verjetno. Drugače bi pa jaz za to tvojo jed s slivami verjetno ubijal. Vidiš, kako smo si ljudje različni. (resda je porcija na sliki na videz malce smešna in tisti dodatek, čičerika morda?, mi tudi ni najbolj všeč..)

 

Model ma 7 michelin zvezdic ampak nope... 

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...