Skoči na vsebino

[uradno] Gostilna pri Konjzolcu


Priporočeni prispevki

Kot mulc sem bil najbolj ponosn na tale ulov :) :
image.png.23e26aac0989f7844bb93865960b5283.png
(gre za mladička morskega psa, zame najboljšo ribo, ker nima nadležnih kosti)

Moj foter, ki je pa bil "stari" ribič je vlekel takšne trofeje, da znoriš. Po velikosti rekorden ulov je bila recimo ena viža, s katero je nahranil še vse sosede. Čudno, da se mu ni silk pretrgal ali pa celo palca zlomla, ker tista riba je pa imela res kilažo + še upor v vodi zaradi specifične oblike. Dočim mati je bila pa najbolj ponosna na kovača. Ti so bili precej redki že takrat.  In tudi najbolj strupeno ribo Jadrana (pauka) smo imeli velikokrat na jedilniku (večinoma v brodetu, ker je bila idealna za to jed; iz kože pa smo delali vabo za druge vrste rib in tudi lignjev).

Kakorkoli že, včasih je bilo morje res polno ribic! Potem pa se je začel naval turistov in ulov se je dobesedno izničil. Ne zato, ker bi dejansko lovili ribe, ampak ker so se preganjali z gliserji in vodnimi skuterji.

uredilo bitje DaCapo
  • Račka +1 3
  • Solzice 1
Povezava do prispevka
tomazek reče pred 1 uro:

Jaz pa sem zadnjič prvič vzel za probo lovke orjaškega lignja. Jutri bom probal narediti nekako podobno kot hobotnico izpod peke. Ampak pač v pečici v stekleni posodi. 


Nisi to že večkrat delal? Ali sem kaj zamešal? Kakorkoli že, slike res še nisi dal, zato jutri pričakujem, da bo to tvoja prva objava. Plus kratek recept, seveda.
Lahko tudi na ZS, če ti bo nerodno zaradi morebitnega neuspeha :) 

Povezava do prispevka
Hernier reče pred 22 minutami:

A lahko še končni rezultat Zaraf pice? Jaz nimam več dostopa do Gnoja, ker zahteva plačilo, pa v bistvu mi je OK tako :D

 

Žal zgleda ni slik, ker je prekinil stream, ko je videl kaj ima... Je pa baje kar tak dal v pečico in kasneje je napisal, da je jedel to testo. 

 

Meni tudi čudno glede gnoja... Ni al 400 postov drugje po forumu ali 10€? Pa tudi, če je 400 postov letno, jih full presegaš. 

Povezava do prispevka
Bessie reče Dne, 15. 6. 2022 at 17:51:

Ne vem kako je z zasvojenostjo s kokainom, vem pa da sem danes v avto spravil:

1xpralni stroj

1xpomivalni stroj

1xkomodo

1xobešalnik!? 170cm dolžine! 

1xmizo za na teraso

4xvreče s hrano, krožniki ipd. cca velikost merkator vreč oz. še malo večje

1x kovček z oblekami

Še cel kup enih manjših malenkosti...  ipd. 

Neki placa je še za nahrbtnik z igračami. 

 

Tetris hvala, tudi, če si me zasvojil! :fun:

 

po kupu nesposobnih ljudi, ki ne znajo prakticno pospravljat stvari, se tole slisi kot pornic.

Povezava do prispevka
tomazek reče pred 36 minutami:

Sem. Če glih ne vem zakaj glede na to, da jih potem jutri itak moram v vrelo vodo fuknit najprej :)


Tudi jaz ne vem. :) Hobotnico vedno obvezno pripravljam absolutno zamrznjeno, dočim lignje pa vedno odmrznem in res res konkretno odcedim. V bistvu jih celo več ur pustim, da izpustijo čisto vso vodo. Ampak pri tvojih orjaških je to verjetno drugače. + to, da gre izključno samo za lovke, ali? Možno celo, da si zajebal in bi moral v hladno vodo fuknit docela zamrznjene (in nato pustit, da zavre in se zgolj mičkeno pokuha - tako kot pri hobotnici)..  Potem pa samo "zapečeš" pod peko z nekaj mladega krompirrčka.
V glavnem: poročaj kako je uspelo!

/lignjev "pod peko" še nikoli nisem delal in sem res radoveden

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka
Hernier reče pred 2 urama:

Tudi meni ni jasno, kako lahko tako zafuka. Ajde, če hoče s prve naredit neko top 80 % hidracija pico, ampak za neko basic your first pizza testo iz kulinarika.net pa je res nerazumljivo dobit tak rezultat

Jaz sem prvič šel delat 70% hidracije testo, prej sem si pakrakt pogledal YT video in sledil navodilom do potankosti. Po sledenju navodilom sem dobil popolnoma lepe hlebčke in mehko hrustljavo testo. Če si debil in ne slediš navodilom pa dobiš kozlanje na zgornji sliki.

uredilo bitje shure
Povezava do prispevka
Hernier reče pred 3 urami:

Tudi meni ni jasno, kako lahko tako zafuka. Ajde, če hoče s prve naredit neko top 80 % hidracija pico, ampak za neko basic your first pizza testo iz kulinarika.net pa je res nerazumljivo dobit tak rezultat

 

Po moje samo glumi - ki tako slabo lahko narediš samo nalašč...

Povezava do prispevka
tomazek reče pred 31 minutami:

Pa saj so ti lignji dosti bolj podobni hobotnici kot lignjem. Lovka je enako velika in debela kot od hobotnice.


Aha, zdaj razumem. Poročaj kako bo uspelo! Te orjaške lignje (lovke) sem delal samo 1x ali 2x - na solato. :) 

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka
DaCapo reče pred 39 minutami:


Aha, zdaj razumem. Poročaj kako bo uspelo! Te orjaške lignje (lovke) sem delal samo 1x ali 2x - na solato. :) 

 

Evo... Malo sem zajebal, ker sem mel namen dodati še eno papriko in en paradajz, ampak sem prehitro porinil notri. Zdaj se mi ne ljubi več dajati zraven :) Pa tudi v receptu ni bilo tega zraven. Samo krompir, lovke, malo lovora, čebula, česen in sol. Pa mleti rožmarin, ki ga jaz seveda nisem uporabil :D

 

viber_image_2022-06-20_12-11-39-642.thumb.jpg.f3883d53b0c702870ad1bf67287508d5.jpg

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...