Levitan Objavljeno 4. januar 2024 Share Objavljeno 4. januar 2024 Zaplotnikovo Pot sem prebral vsaj štirikrat, pa še jo bom. Večino Vonnegutovih knjig sem tudi prebral že po dvakrat in sigurno bom katero še kdaj, ker mi je možak pač top. Ostalih knjig pa nisem. Vem pa, da bom nekoč še enkrat prebral In Cold Blood (Capote), ker je pa to poleg Vonnegutovih tisto čtivo, ki sem ga požrl v šusu. 1 Navedek Povezava do prispevka
Armando Objavljeno 4. januar 2024 Share Objavljeno 4. januar 2024 Definitivno Tolkien, plus Vsesvet pisateljice KA Applegate. Me je prijela nostalgija in sedaj ni pomoči :/. Navedek Povezava do prispevka
fric Objavljeno 4. januar 2024 Share Objavljeno 4. januar 2024 Scar reče pred 4 urami: Ko mamo ravno splosne preglede branja: kako pa ste kej z rereadanjem? Sam kar rad ponovno prebiram kaksne osebne favorite, vsako leto jih vsaj par preberem znova. V 2023 so bile od 30 knjig recimo 4 reread (HP, on the road, norwegian wood, night watch), v 2022 isto 4. Torej, berete veckrat knjige? Vem da so eni kar proti, ces zakaj bi veckrat bral iste knjige, ce je se tolk drugih (Avijon?) Tole. Mogoče na stara leta bom kakšno ponovno prijel v roke, ko se bo tudi pogled na svet spremenil. 1 Navedek Povezava do prispevka
Dante Objavljeno 4. januar 2024 Share Objavljeno 4. januar 2024 (urejano) Jaz imam običajno 2-3 rereade na leto. Malazan iz laskega leta je recimo reread. Letos je plan da še ostale ponovno preberem ali pa vsaj vsako četrtletje eno. Zakaj bi večkrat eno knjigo prebrali? Ker je čist drug občutek. Iz knjige običajno tudi druge stvari ven pobereš, opaziš, itd. 4. januar 2024 uredilo bitje Dante 1 Navedek Povezava do prispevka
Levitan Objavljeno 4. januar 2024 Share Objavljeno 4. januar 2024 Dante reče pred 1 uro: Jaz imam običajno 2-3 rereade na leto. Malazan iz laskega leta je recimo reread. Letos je plan da še ostale ponovno preberem ali pa vsaj vsako četrtletje eno. Zakaj bi večkrat eno knjigo prebrali? Ker je čist drug občutek. Iz knjige običajno tudi druge stvari ven pobereš, opaziš, itd. Res je. Jaz si izpisujem iz knjig citate, misli, utrinke... In ko sem primerjal izpisano iz Zaplotnikove Poti, sem si pri prvem izpisal povsem druge stvari kot pri drugem branju. 3 Navedek Povezava do prispevka
Armando Objavljeno 5. januar 2024 Share Objavljeno 5. januar 2024 Sam sem v lanskem letu ponovno prebral Zafonovo Senca Vetra in wow je bilo razlike napram prvikrat. Sem pa zadnja leta nekaku v padu z branjem ne glede na to, da knjige še vedno kupujem :D. Navedek Povezava do prispevka
Sadako Objavljeno 7. januar 2024 Share Objavljeno 7. januar 2024 Leto 2023 1 Navedek Povezava do prispevka
The One Objavljeno 7. januar 2024 Share Objavljeno 7. januar 2024 (urejano) Sadako reče Dne, 7. 1. 2024 at 12:46: Leto 2023 / 21. januar 2024 uredilo bitje The One Navedek Povezava do prispevka
Armando Objavljeno 7. januar 2024 Share Objavljeno 7. januar 2024 Goodreads i guess? Navedek Povezava do prispevka
Sadako Objavljeno 7. januar 2024 Share Objavljeno 7. januar 2024 Nope, storygraph 2 Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 7. januar 2024 Share Objavljeno 7. januar 2024 Sadako reče pred 5 urami: Nope, storygraph A samo meni nekaj šteka ali je Storygraph ogromno nekih funkcionalnosti zapakiral v ta plačljiv plus account? Navedek Povezava do prispevka
Sadako Objavljeno 7. januar 2024 Share Objavljeno 7. januar 2024 Pojma nimam. Uporabljam neplačljivo edicijo. Je pa res, da je kar smotan vmesnik, s sam sem ga probal pred goodreads in tudi ostal na njem. Vnašam samo kaj sem prebral in kdaj. 1 Navedek Povezava do prispevka
Benx Objavljeno 10. januar 2024 Share Objavljeno 10. januar 2024 Dave grohl - pripovedovalec. Ok branje če ti je kul on in njegova glasba, drugače ne bi priporočal. Navedek Povezava do prispevka
fric Objavljeno 13. januar 2024 Share Objavljeno 13. januar 2024 Dokočal tole, se mi zdi, da kvaliteta tekom trilogije pada. Prvi dve sem res požrl tu te knjiga sicer posrka, ni pa to to kar je bilo pri prvih dveh. 1 Navedek Povezava do prispevka
cebelar123 Objavljeno 19. januar 2024 Share Objavljeno 19. januar 2024 Alexander the Great book 1 Fire from Heaven by Mary Renault Navedek Povezava do prispevka
fric Objavljeno 22. januar 2024 Share Objavljeno 22. januar 2024 Za vikend pohrustal tole. Sicer res dobro ujame vibe majhnega kraja ter razmišljanja folka v teh krajih. Knjiga bi bila lahko ene 100 strani krajša, sam se je avtor odločil, da stlači v zgodbo še homoseksualnost. Navedek Povezava do prispevka
_50centy_ Objavljeno 22. januar 2024 Share Objavljeno 22. januar 2024 preberi še nadaljevanji... Navedek Povezava do prispevka
Dejch Objavljeno 27. januar 2024 Share Objavljeno 27. januar 2024 (urejano) Prebral obe, sicer ena je kratka proza sam vseen v 1 tednu. In sicer obe od HP Lovecrafta Cthulujev klic in Primer Charlesa Warda (prevod se mi je zdel zelo dober). Sem užival, res bral k zmešan. Danes pa sposodil Herman Melville Typee, tokrat v angleškem jeziku. Zaenkrat do 40 strani tole deluje, da bo kar zanimivo. Mal ma nekih izrazov not k jih že dolg nisem slišal, pa imam zraven kar slovar pa obnavljam besednjak. Moram rečt, da mi je res postalo carsko, da grem v knjižnico se malo sprehodim med policami in na random brez plana izberem neko knjigo, pa enkrat od meni znanih piscev in od totalnih neznank. Od vseh knjig k sm si jih zadnjih nekaj let sposodil, sam ene nisem prebral tj. JRR Tolkien Hurinova otroka. Pa tko sem orto fan LOTR in Hobita, sam tole mi je bla pa totalna muka brat, ne sam da se nikakor nism mogu imen zapomnit (k so mi bla čist nezapomnljiva) in kdo je kdo, mi je tud zgodba in stil pisanja najedala. To je prav tisto, ko bereš knjigo ratuješ živcen in se sploh ne morš prisilit, da bi jo prebral do konca, pa sem jo sam vzel v roke, na bajk pa po stopnicah po podhodu dol pa v knjižnico pa vrnu pa vzel neki drugega in sm bil tko kokr uno, ko te po želodcu zvija in zvija, pol pa končno ti rata prdnt in si uno spet whole again. Mogu sm zrantat tole vn se mi mesce nabiral v men. 27. januar 2024 uredilo bitje Menethil 1 Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 28. januar 2024 Share Objavljeno 28. januar 2024 Zaenkrat super, neki mix Hunger Games z šolanjem, zmaji in horny glavnim likom. Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 28. januar 2024 Share Objavljeno 28. januar 2024 Sizzling sexual tension, haha, a ni to nek YA roman? Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 28. januar 2024 Share Objavljeno 28. januar 2024 (urejano) Tako je, I guess. The book tiktok is obsessed with. Samo da za razliko od večine ostalih YA mi tole kar dogaja že od prve strani. Page turner scena. Sej drugače sploh ne vem, če bi temu rekel YA samo zato ker je dost 16-18 letnikov v tej knjigi, ker od Robin Hobb knjige imajo tudi mlade protagoniste pa ne bi rekel, da je YA. Nazadnje sem od YA bral nekaj od Abercrombija, katere The First Law trilogy knjige + ostale mi ful dogajajo, tisto pa meh. 28. januar 2024 uredilo bitje Weraziel 1 Navedek Povezava do prispevka
Ezoterik Objavljeno 28. januar 2024 Share Objavljeno 28. januar 2024 (urejano) Večjih smeti ubistvu še nism poskusu brat, pa sm velik YAja skonzumiru Baje je to nek nov marketing gimmick BookTok al karkoli, to knjigo pa uvrščajo v nek baje super popularn žanr "adult" romantične fantazije (hahah kle imo že mal pushajo). Uglavnem jst sm vidu na redditu temo zato sm prebral do ene polovice, sam res ni zame lol Pa osebno nimam problemov s kakšnim hudih bodice ripperjem, sam to ni pa ne tič ne miš Navedek You're not the target audience. As a Serious Fantasy Reader^tm I didn't really understand this until my girlfriend explained it to me, but there is an entire genre of "adult young adult books" that is basically marketed exclusive through viral marketing amongst twenty and thirty-something straight women on tiktok and reddit. The genre largely consists of novels aimed at this demographic, and are usually required to be at least somewhat "spicy" (i.e. erotic, graphic sex scenes, lust, more than a little bit of metaphorical bodice-ripping). Imagine your standard young adult book at magical/secret/assassin high school, but instead it's magical college, so people can curse, drink, and have sex without it being weird. Fourth Wing is one of those books. I'd even be willing to describe it as a competent member of that genre (I couldn't stand ACOTAR), but it is at it's core your standard trope filled young adult novel that's been slightly aged up for the target audience - which they all know and don't care. Personally, I read light novels all the time, so i don't really mind tropes, but if you're looking for something original, nobody they're selling it to cares about that. 28. januar 2024 uredilo bitje Ezoterik Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 28. januar 2024 Share Objavljeno 28. januar 2024 No sej jaz sem prebral šele 5 chapterjev pa mi je zaenkrat kar fun branje (ene 50 strani) Ni lih Rothfuss, ampak po branju kitajske literature mi še tok bolj sede nekaj takega Navedek Povezava do prispevka
Denny Crane Objavljeno 28. januar 2024 Share Objavljeno 28. januar 2024 Pred kratkim sem prebral A Dance With Dragons in se sedaj še malo vrnil v Westeros s to knjigo. 2 Navedek Povezava do prispevka
fric Objavljeno 28. januar 2024 Share Objavljeno 28. januar 2024 Sem se predkratkim lotil branja tega čuda. Internet zadevo opisuje kot "cozy fantasy". Za enkrat je zadeva res točno to. Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 29. januar 2024 Share Objavljeno 29. januar 2024 Ezoterik reče pred 19 urami: Ironično mi je lezbijka priporočila knjigo, ker ve, da občasno berem fantasy Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 29. januar 2024 Share Objavljeno 29. januar 2024 Jaz sem drugače v nekem precepu, po eni strani se mi ta "Booktok" trend sploh ne zdi slab, če ne drugega, se vsaj promovira knjige in branje, po drugi strani pa potem vidim knjige, ki se priporočajo, in si tudi malce mislim svoje Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 29. januar 2024 Share Objavljeno 29. januar 2024 Jaz se ne morm delat preveč snoba, ker sem v mladosti dosti prebiral razne Spidermane in Punisherje, ki niso ravno vrh literature. Se trudim prebirat čimveč različnih žanrov in tud kej naravoslovnega, samo včasih prou paše trash. Tko k pri hrani 1 Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.