Skoči na vsebino

Priporočeni prispevki

Če dobro spremljaš Mimovrste se da dobit dober deal, samo moraš res naletet na njega, ker so bolj redko, enkrat na pol leta ali 1x na leto.. Jest sem tud pred pol leta dobil G920 za 215€, ampak je bil nek Logitech popust 50%off glih ene 3-4 dni se mi zdi in sem takoj kupil.

 

g920.jpg.4924e55da47bdb46c6298ad7b61d5eea.jpg

 

Za ta denar je vreden, pa pomoje za 300€ je tud. Samo ko kupiš volan je pol fajn da imaš en šoferski kotiček, ker stalno šraufat zadevo gor pa dol s kakšne mize in postavljat ni glih priročno. Jest mam tale wheel stand

uvi.jpg.8e2edac33746f5b902bb5b2eef72d248.jpg

 

in en zelo dober pisarniški stol in moram rečt da sem zelo  zadovoljen kako se ga da nastavit in volaniziranje je zelo udobno. V Bigbangu sem tudi sprobal UVI racing seat pro, pa se mi je zdel bucket seat premajhen zame, pa sploh nisem nekaj masiven, tko da tistega nisem kupil. Pred dvajsetimi leti, ko sem še vozil Mitsubishi Eclipsa po cesti sem imel notri dva Sparco sedeža in sta bila veliko bolj udobna, tako da če bi si delal svoj rig bi definitvno uporabil kaj takega.

 

631631-IMG_0916.jpg.9042328e9bce6d5eb1f522b55a9c807e.jpg

 

 

 Pa menjalnik si še dobi. Jest mam pol še tale mod

 

 

, da imam sekvenčni menjalnik ali ročno in sem zelo zadovoljen. Dons sm dubu pa še Oculus quest 2 in komi čakam da sprobam Dirt rally 2.0 v VR.

uredilo bitje Mitsu
Povezava do prispevka
Vodokotlič reče pred 53 minutami:

Na mimovrste je G29 s popustom za 300eur. Yes/no? Da malo s tamalim igrava na PS4PRO

Jaz sem dal tolk, s poštnino in mn3njalnikom... 297€ Amazon IT.

Dostava 3dni.

image.png.036ce25ef0e640fe2ba0ae9ef95264a4.png

 

https://www.amazon.it/gp/product/B00YUIM2J0/ref=ppx_od_dt_b_asin_title_s01?ie=UTF8&psc=1

 

uredilo bitje Bessie
Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...

Mogoče je kriza srednjih let, kaj vem, ampak tudi sam sem si nabavil TM T-Gt, naročena imam njihova tlmc pedala, kokpit pa sem naredil iz lesa, kamor sem namontiral BMW avto sedež.  Če bi imel možnost, bi sestavil nekaj podobnega kot avtor teme, tako, pa bo(MOGOČE) edina nadgradnja v prihodnje nova baza TM t-gt2. Vozim Gt sport, AC, dirt 2. Samo na ps4pro. Za kratek čas sem imel g29 in takoj zamenjal za TM tgt, ker imam občutek, da je volan nekako enak, kot tisti rdeč logijev volan izpred dvajsetih let. Že takrat mi je šel blazno na živce zvok, ki ga proizvaja zdaj že res, zastarela tehnologija. TM TG-T+ GT sport je pa zakon kombinacija, ki res dela. 

 Najmanj kar se splača kupiti je torej g29, ali še bolje t150. Za ps4 je najboljša izbira fanatec dd pro in pa TM T-Gt 2. Za naj set pod 500€, pa TM t300 baza in obroč skupaj s tlmc pedali. Res se pa ne splača kupovati volanov za 100-200€, ker če mislite, da ne potrebujete tistega za 400-500€, verjemite, da ne potrebujete volana, hehe.

Druga stvar je pa nek kokpit. Volan, ki lomi roke ne sodi na kuhinjske mize. Pa na likalne deske, haha. Ja, največkrat je potem problem namestitev opreme, saj pisalna miza in stol na koleščkih ubijeta izkušnjo. Tudi s tistimi poceni volani in pedali. Pravilna ergonomska namestitev je pomembna bolj, kot pa vsa ostala oprema.

 

 

 

Povezava do prispevka
Logihack reče pred 11 urami:

Druga stvar je pa nek kokpit. Volan, ki lomi roke ne sodi na kuhinjske mize. Pa na likalne deske, haha. Ja, največkrat je potem problem namestitev opreme, saj pisalna miza in stol na koleščkih ubijeta izkušnjo. Tudi s tistimi poceni volani in pedali. Pravilna ergonomska namestitev je pomembna bolj, kot pa vsa ostala oprema.

 

 

 

 

Res je. Jaz sem si namontiral na pisarniški stol  Obsession od Ergolesa https://www.ergoles.si/products/pisarniski-stol-obsession, namesto koleščkov čepke, ki sem jih potem še podložil z nezdrsno podlogo. Ta stol  je za moje pojme super, ker je zelo nastavljiv. Potem sem si kupil pa še Uvi-jev wheel stand. Za G920 to zadostuje, da si vse lepo ergonomsko nastaviš in je vožnja udobna. Če maš pa kakšno močnejšo volansko bazo pa pomoje rabiš bolj fiksen kokpit, kjer sta sedež in pritditev za volan povezana skupaj.

 

A kdo špila Dirt rally 2 na VR? Mam Oculus quest 2 in zaboga ne morem špilat tega na VR-ju, ker takoj fašem motion sickness. Mal sem se sicer že navadu, samo daleč od tega da bi lahko rekel da sploh igram, ker lahko špilam glih ene par minut, pa še to slabo. Pa veliko nastavitev, ki sem jih našel na netu sem že sprobal. Zanimivo je da večino špilov na VR-ju lahko igram, letalske simulacije mi ne delajo težav. Moram probat še kakšno drugo avtomobilsko. Ne vem, meni se zdi kot da vozim čoln in ne avto in to me čisto spravi iz ravnotežja in se ne morem navaditi na tako gibanje.

Povezava do prispevka

Jaz sem o VR za 1x samo razmišljal. Sicer sem omejen na Sonyja, ampak 200€, je pa vseeno vredno in dela. Nisem pa še nikoli sprobal te vr tehnologije. Bom o tem zares takrat, ko bom kupoval nov monitor.

 Tak kokpit sem skupaj vrgel v soboto. Še pobarvam in par nalepk, pa bo še izgledalo top. Vsaj zame, k sem delal tole, hehe.

IMG_20220227_131702.jpg

Povezava do prispevka

Lepo si to naredu. Zgleda zlo robustno in če si si še ergonomsko zase nastavu, potem je to to. A si tole naredu tko, da lahko kej nastavljaš, al maš bolj fiksno? 

 

Namest VR-ja bom pa jest začel razmišljat o treh monitorjih, ker VR mi dela probleme. Kot sem gledal ljudi na netu ki imajo 3x monitor setupe, zgleda zlo v redu. 

 

 

 

Povezava do prispevka

Naredil sem iz 10x5 smreke. Ni ne vem kaj, je pa najboljše do zdaj.

Nastavljivo no nič, ker so vsi deli leseni. Sedež sem nastavil pod kotom. Sicer ne vem koliko, je pa bolje, kot raven sedež in verjetno precej manj, kot v dirkalniku, hehe.

Prav tako so pod kotom pedala. Edino kar je nastavljivo, je torej sedež. Naprej, nazaj, gor, dol, in pa naklon. Zadosti, da lahko igra še 12 letnik.

Pomembno mi je, da je ergonomsko in da se nič ne maje. Oboje je doseženo, torej sem zadovoljen. Ne bi pa še 1x. Bi kar setup kupil. Se ne splača, če nimaš že vsega doma. Za sedež sem dal 20, za globinsko 10, les na žagi 15, vijaki, lepilo, barva, nekaj obiskov pri sosedu mizarju(200m stran), ki mi je pač obdelal surovino in to. Povsod torej po 10, 20€, kar na koncu znese kar nekaj. Ampak ja, zadovoljstvo pa to....eh, bi kupil novo in bi bil ravno tako zadovoljen, hehe.Ker pa nimam, pa po žagah skačem, haha.

 

Povezava do prispevka

Mah pomoje ce nisi neki ful zverziran, se ti take stvari bolj splaca kupit, ker na koncu das isto al pa se vec.

Jst sm vzel namensko stojalo, nastavljivo in robustno, pa ni blo niti blizu 100€.

pa lepo zic iz nismota na homemade stojalu.

v petek pa mal prav obrisat dol in gt igrat.

Povezava do prispevka

Ja sej pravim. Pa orodje moraš imeti. Kdo od blokarjev pa ima doma cvingo, recimo?

Jaz sem imel tisto stojalo za volan, ampak bi moral zvariti skupaj še zadnji del, za stol. Švasat pa sploh ne znam in je bilo to lažje.

Ma glavno, da bo služilo namenu. 

Aja. Da ne govorim o problemih, ki so nastali zaradi zamaknjenih sani na sedežu, jaz pa sem delal najprej okvir, kjer naj bi bil stol na sredini. Bile so sani, stol pa ne, hehe. 

Mogoče se v prihodnje spravim povezovati in sestavljati alu profile. Sem gledal, pa se mi zdi enostavno, ampak vedno je tako, dokler samo gledaš ;)

 Zdaj čakam na nova pedala. Naročil sem pa v media worldu, torej Italija. Za 40€ ceneje, kot vsa konkurenca. Me res zanima, kakšna bo razlika. Ps4 pro bo šele začel garati, ko ga bo ata zajahal, haha. 

Do zdaj sem igral dirt rally in gt sport na joypad, zdaj sem nabavil še AC in dirt rally 2 Goty. Manjka torej samo še PC in pa GT7. Mogoče si omislim še ACC, drugega pa ps4 itak ne ponuja. V resnici mi pa povsem zadostuje GT in en rally. Priznam, da sem pričakoval več od AC, pa me preveč stvari moti, da bi ji posvetil več časa. GT sport je zares užitek voziti. Mogoče tej super izkušnji doprinese volan, ki je ekstra za to igro. Kakorkoli Gt serija je odlična, pa čeprav v mnogocem zaostaja za AC. Je pač pure fun, pa čeprav pogrešam težavnost iz trojke, recimo. Nedvomno bi pa zeeeeloooo rad Forzo horizon. Nekaj kjer se pač samo voziš......

 

Povezava do prispevka

Res sem pričakoval več od AC. Vozni model naj bi bil kar enak, ampak je bugasta in oči prav počijeno, ko preklopom na GT. Sem gledal primerjavo med PC in ps verzijo, pa razen menijev in tega, naj bi bila igra enaka.

Res je, da ps4 pro kaže svoja leta, ampak je pa povsem tih, saj je pravkar očiščen ;)

Včeraj sem se malo hecal z Dirt rally 2, in našel svoj pogled. Vse se je spremenilo, ko sem pogled premaknil iz avta(notranjost) na havbo in potem je letelo. Sem pa prej seveda znižal vse ffb parametre, saj ne mislim telovaditi. Res mi pa zadostuje en GT in pa rally 2. Vzamem torej še gt7 in res ne potrebujem več materiala. Kot rečeno, bi bil edino Gt open world še tista pika na I.

Pa ravno sem AC vozil in res ni ok. Avto, ki je vozil pred mano, se je na ciljni črti nekako zataknil. Sem bil 50-100m za njim, pa sem se potem peljal kar skozi njega in prevzel vodstvo. Je nekako kar izginil, haha. 

Pa kaj je to fora, da ne morem sam na dol menjat. Sem omejen na pravilno shiftanje, ampak samo na dol. Ne gre, če je preveč obratov. Kje se to izklopi?

 

uredilo bitje Logihack
Povezava do prispevka

Danes sem po mesecu in pol dobil še ročno, tko da je tukaj fotka še mojega setupa. Ni glih neki fensi šmensi, deluje pa. Zamenju bom še volan z večjim, pol mam pa za neki cajta dost. Oziroma še trije monitorji me zanimajo v prihodnosti, samo potem bi moral še kokpit kupit.

 

1263490772_IMG_20220303_2331001.thumb.jpg.7602944c47000da86e1b3bde07c7a9a1.jpg

 kok1.thumb.jpg.a9e04f546b809a09f6ca5da28c880e42.jpg

uredilo bitje Mitsu
Povezava do prispevka
Logihack reče Dne, 1. 3. 2022 at 9:50:

Pa kaj je to fora, da ne morem sam na dol menjat. Sem omejen na pravilno shiftanje, ampak samo na dol. Ne gre, če je preveč obratov. Kje se to izklopi?

 

Če voziš avte s sekvenčnim menjalnikom je to stvar avta, ne nastavitve. Noben relativno modern avto ti ne bo pustil menjat v previsoke obrate na dol, ne vem kako je na ps4, na PCju ti med loadenjem piše če ima avto downshift protection (pa ker tyre model itd.)

Povezava do prispevka

Tale humble paket d(i)rkačin je na voljo za drobiž... 

 

Navedek

Get in the driver’s seat
Ride the slipstream around the globe in this bundle of the most authentic, comprehensive, and acclaimed racing sims around! Experience the realistic thrill and atmosphere of the GT3 championship in the VR-supported Assetto Corsa Competizione. Buckle up for the comprehensive Brazilian motorsports sim Automobilista 2 (VR supported). Score a 3-month iRacing membership—your ticket to competitive online motorsports featuring NASCAR, IndyCar, Aussie Supercars, and more (VR supported). Tune your dream drift car and take on Japan's legendary EBISU circuits in DRIFT21. Immerse yourself in the racing realism of rFactor 2 (VR supported). You can also get an exclusive 20% discount on Thrustmaster T248P and T150 racing wheels to take your driving experience to the next level. Plus, your purchase helps support JDRF and DirectRelief!

 

 

https://www.humblebundle.com/games/ultimate-racing-sim-bundle

uredilo bitje Bessie
Povezava do prispevka
Mitsu reče Dne, 3. 3. 2022 at 23:19:

Danes sem po mesecu in pol dobil še ročno, tko da je tukaj fotka še mojega setupa. Ni glih neki fensi šmensi, deluje pa. Zamenju bom še volan z večjim, pol mam pa za neki cajta dost. Oziroma še trije monitorji me zanimajo v prihodnosti, samo potem bi moral še kokpit kupit.

 

 

 kok1.thumb.jpg.a9e04f546b809a09f6ca5da28c880e42.jpg

 

Koliko so ti zaračunali za poštnino + carino za shifter kit (glede na to, da je z AUS)?

 

Razmišljam da bi naročil spodnje. A kdo pozna kakšno cenejšo opcijo za Logitech shifter -> USB adapter?

https://www.customsimshop.com/product-page/sequential-shifter-and-or-handbrake-mod

https://www.customsimshop.com/product-page/driving-hub-co-pilot-pedal-and-shifter-adapter

uredilo bitje g25007
Povezava do prispevka
g25007 reče pred 17 urami:

 

Koliko so ti zaračunali za poštnino + carino za shifter kit (glede na to, da je z AUS)?

 

 

 

121 AUD - 77€ je bilo vse skupaj. Shifter mod  + poštnina. Poslali so pa nekje iz Evropske unije tako da ni bilo carine. Mislm da je blo iz ene skandinavske države, samo se ne spomnim iz katere. Drgač sam shifter mod je fajn, dobiš 3d sprintano opremo za sekvenčni menjalnik s štirimi nastavitvami trdote (glede na obročke ki jih namontiraš). Samo jaz uporabljam na minimumu brez obročkov. V glavnem zadeva ni tako click smooth kot kakšen namenski sekvenčni menjalnik, ampak je pa zadovoljivo. Pa še hitro preklopiš nazaj na ročni menjalnik če rabiš. Je pa vse skupaj kar drago glede na to kar dobiš. Aja, pa ne kupovat še tistega nastavka, ki ga prodajajo posebej za ročno zavoro ker je brez veze in predrag https://www.customsimshop.com/product-page/dummy-product-3. Če hočeš uporabljat ročno, samo naštimaš ročno na poteg nazaj in  ti takoj zablokira kolesa, ker ni potenciometra.

Povezava do prispevka
  • 3 tedne kasneje...

Na Steamu je trenutno v akciji več al manj vse, in sem probal Automobilisto 2 (50% skonto). Za špilo stoji brazilski studio, ki je dobil game engine od Slightly mad studios (Project Cars) in gradil na tem. Komentarji in odziv iz skupnosti je precej pozitiven, v igri je tona contenta, cel kup nekih nikad čuo brazilskih prog in cel nabor znanih, tudi legende kot Monaco. Jih pa večina nima licence, tako da se namesto po Suzuki voziš po Kansai progi, Monaco je Azure itd. Avti so nametani iz vseh vetrov, od spet nekih brazilskih prvenstev, britanske, švabske, GT , gokart in kaj vem kaj ene serije. Je pa v vsaki samo po par avtov, tako da se lahko cele dneve preganjaš z bmwjem proti mečk ali drkaš tiste tri GT3 avte. Lepa in hitra je tudi grafika, v primerjavi z ACC, ki ne zgleda kaj bolano boljš, zahteva pa precej jači hardware.

 

Potem ti pa v faco užge cela žalost in beda Madness engina. Začne se že v nastavitvah kontrol, kjer to čudo registira input šele ko vrneš os/knof/whatever v nevtralno pozicijo. Kar je super, ko moreš volan obrnit za obrat in pol in ti v napoto hodi FFB, s sklopljenim pa ne veš kje so meje in nula na volanu. Ko sem štartal prvo dirko mi je paddle shifter za nanometer zgrešil prst ko se je scentriral v trenu oka ... Zvok v avtih je bedn, vozil sem namerno iste avte in proge, ki jih poznam iz AC in ACC in vse je sterilno in piskajoče. Fizika pa Madness ko Madness, če so res naredil kaj sila razlike napram PC2 je na hitro nisem čutil. Nisem se nekaj velik ukvarjal s FFB nastavitvam, tako kot sem imel neke povezanosti z avtom ni, pa ta znan občutek "faz" iz Madness engina, kjer grip zgubiš v bolj kot ne diskretnih preskokih brez jasnega semaforja kdaj je meja.

 

Pol ure sem tko drkal nastavitve, eno uro sem se preseraval z različnimi avti in progam in potem dal uninstall in ask for refund. Ne predstavljam si, da bi igral AMS2 če imam na disku AC, še manj da bi plačeval za razne nordschlife itd.

 

Sem pa v AC dobro nakrivil Civica skoz schwedenkreuz, kva je carska špila mooo

 

svedencivic.thumb.png.1e3e263015cbb7bbcec1489b3a01b795.png

 

pa ena alfa / vžigalnik v silverstone ...

 

Screenshot_ks_alfa_romeo_155_v6_ks_silverstone_30-2-122-21-5-5.thumb.jpg.65a0882eca0b8a33a9fe83f2cb9e235c.jpg

Povezava do prispevka

Upam, da ne bo narobe ce si izposodim tole temo…

 

Moj setup, sestavljen danes, kupljeno novo cca 14 dni nazaj.

 

Kot zanimivost na skatli od T300 so oznake za kompatibilnost ps5/ps4/PC ter switch na volanu je tudi PS5/4 in PC.

 

Volan deluje lepo (res hud obcutek, ko prvic probas) ampak glede na realni svet (voznjo) cisto drugace ;)

 

Torej kupil sem playseat challenge + t300 rs gt, 580€ komplet novo v mtehniki zadnjic ko je bila akcija.

 

Sedez je presenetljivo udoben in stabilen (sam imam 85kg), aja pa to mi je zelo velika prednost da je zelo lepo zlozljiv skupaj z volanom in pedali.

 

Skratka z nakupom sem zadovoljen in moram se natuhtati volan :)

F175C42D-6C61-4BB7-84E6-BECBA3F1A7DE.jpeg

5DD56077-3BA4-4BB2-A7EA-C4816078FD63.jpeg

AFDC9D7B-0362-4500-8735-00DCB406A17C.jpeg

7402036B-AD59-40B7-8A18-2DB34AFCE737.jpeg

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...