Hernier 6 585 Objavljeno 16. april 2022 Share Objavljeno 16. april 2022 Tudi zaradi serije je bil butthurt, no worries Navedek Povezava do prispevka
Sovica 4 164 Objavljeno 16. april 2022 Share Objavljeno 16. april 2022 DaCapo reče Dne, 8. 4. 2022 at 16:41: Edino, kar jaz res ne bi storil je, da bi na naslovnico lepil tisti krogec z napisom "Netflix serija". je rahlo odbijajoče ja, ker b inajraj povedal prodajalki da ne plačujen netflixa ampak piratiziram, tako kot vse e-knjige Navedek Povezava do prispevka
Wallux 206 Objavljeno 16. april 2022 Share Objavljeno 16. april 2022 Ja, samo igre so za razliko od serije ful dobre. Sem tist teaser knjige mal prečekiru pa sem si reku bom kako stran prebral da dobim filing, samo po sem kr do konca prebral. Kupim definitivno, ko pride. Navedek Povezava do prispevka
Jake the Mess 418 Objavljeno 16. april 2022 Share Objavljeno 16. april 2022 Mislim da jo lahko že prednaročiš, za nekih 24 €. Navedek Povezava do prispevka
LordFebo 1 240 Objavljeno 17. april 2022 Share Objavljeno 17. april 2022 Fuksija reče Dne, 11. 4. 2022 at 13:42: v Jokerju so včasih pisali čarovnikar, kar je tud v tej zgodbi meni je veščec bolj všeč V Jokerju je bil tudi veščec (opis trojke), kar je prevajalec bržda povzel. 4 Navedek Povezava do prispevka
Žvrkljotron 74 Objavljeno 17. april 2022 Share Objavljeno 17. april 2022 Se kaj ve če bo e-book? 1 Navedek Povezava do prispevka
Žvrkljotron 74 Objavljeno 17. april 2022 Share Objavljeno 17. april 2022 V glavnem, Zadnja Želja je zbirka kratkih povesti katere je Sapkowski pisal za revijo Fantasztyka. Ko je odločil, da bo napisal sago, oziroma serijo romanov, je samostojne kratke pripovedi povezal v celoto z vmesnimi poglavji "Glas razuma" ki so bila seveda napisana kasneje. Tako, da s knjigo dobimo uvod v veščecev svet. Sledi druga zbirka kratkih povesti Meč usode, potem pa pet, oziroma šest, če štejemo Sezono neviht, "proper" romanov 1 Navedek Povezava do prispevka
Žvrkljotron 74 Objavljeno 17. april 2022 Share Objavljeno 17. april 2022 (urejano) EDIT Zgodba, ki jo najdemo v teaserju - Veščec - je prva katero je Sapkowski napisal v življenju. Bil je star preko 40 let in je pred tem za državno firmo po svetu prodajal usnje in kožuhe. Na potovanjih je kupoval fantasy literaturo za kratkočasenje, Tolkiena je spoznal preko prve žene, intelektualke. Vešca je napisal za nagradno tekmovanje, ki ga je priredila revija Fantasztyka na željo svojega sina, ki je očitno očeta poznal kod dobrega pripovedovalca. Zmagal je drugo mesto, prvega se nihče več ne spominja. In bil je edini, ki je pisal v fantasy žanru, vsi ostali so prispevali znanstveno fantastiko, Stanisalw Lem pa to... 17. april 2022 uredilo bitje Žvrkljotron 1 Navedek Povezava do prispevka
Wallux 206 Objavljeno 17. april 2022 Share Objavljeno 17. april 2022 Samo nič pa ne povejo, da si je Sapkowski kar veliko sposodil od Moorcock-ovega Elrica. Navedek Povezava do prispevka
Flegma 164 Objavljeno 17. april 2022 Share Objavljeno 17. april 2022 Ah, tako Moorcock kot Sapkowski sta stara zagrenjena prdca. Oba sta prav definicija za grumpy old men. Prvi zato, ker je butthurt, ker je danes praktično pozabljen, pa je attention whoral s tistimi traparijami, kako je The Witcher plagiat, drugi pa je itak butthurt, ker je bila igra tako uspešna, še posebej, ker ima tako zaničljiv in odklonilen odnos do videoiger in tistih, ki jim je The Witcher dogajal tudi v tej obliki. Navedek Povezava do prispevka
Žvrkljotron 74 Objavljeno 17. april 2022 Share Objavljeno 17. april 2022 Wallux reče pred 9 minutami: Samo nič pa ne povejo, da si je Sapkowski kar veliko sposodil od Moorcock-ovega Elrica. kaj češ, Moorocock je bil eden od pionirjev sodobnega fantasya v sedemdesetih, ki je navdahnjen z Tolkienom ta literarni stil preoblikoval v komercialni žanr. Drugače pa ne bi rekel, da si je Sapkowski veliko sposodil. Sem tudi bral, da so svoj čas Moorcocka opozorili na morebitno kršenje copyrighta s strani Sapkowskega pa si je šel pregledat zadevo. Našel je le majhen poklon Elricu in sicer njegove bele lase. Si pa je Sapkowski zagotovo od Moorcocka sposodil koncept Konjukcije sfer. Čeprav je ima pri Vešcu drugačen pomen je jasno, da je navdih dobil od Moorcockove Konjukcije milijona sfer. 1 Navedek Povezava do prispevka
Sovica 4 164 Objavljeno 13. maj 2022 Share Objavljeno 13. maj 2022 (urejano) gerozaver reče Dne, 15. 4. 2022 at 20:28: A ne gre dol ta netflix nalepka? dobil danes, sploh ni nalepka, direkt zažgan v platnico : ( kdo ve kdaj pade drug prevod? 13. maj 2022 uredilo bitje Sovica Navedek Povezava do prispevka
gerozaver 79 Objavljeno 13. maj 2022 Share Objavljeno 13. maj 2022 Jup, danes je prišla knjiga po pošti. Škoda res za platnico, upam da bo pripomogla k kakšnem prodanem izvodu več Navedek Povezava do prispevka
DaCapo 1 272 Objavljeno 13. maj 2022 Avtor Share Objavljeno 13. maj 2022 Eh, jebala vas platnica... To lahko kakšno nalepko prek vržeš, če je res preveč moteče. Mene bolj zanima vsebina! Mnenja glede prevoda? Navedek Povezava do prispevka
JediEagle 254 Objavljeno 14. maj 2022 Share Objavljeno 14. maj 2022 Mene pa kar malo odvraca od nakupa, ce je zapecena gor 2 Navedek Povezava do prispevka
LakomLačen 45 Objavljeno 14. maj 2022 Share Objavljeno 14. maj 2022 Jaz sem jim pisal že takoj ob objavi novice, ali bo nalepka, ali natisnjeno na platnici in da bo mnoge to odvrnilo od nakupa. Odgovorili so samo, da bo natisnjeno. Tako, da osebno tega seveda ne bom kupil za zbirko. Za prebrat si jo pa lahko vsaj sposodi v knjižnici. 1 Navedek Povezava do prispevka
gerozaver 79 Objavljeno 14. maj 2022 Share Objavljeno 14. maj 2022 Uganite, kdo je Zlatič? Navedek Povezava do prispevka
Jake the Mess 418 Objavljeno 14. maj 2022 Share Objavljeno 14. maj 2022 1 Navedek Povezava do prispevka
Žvrkljotron 74 Objavljeno 3. junij 2022 Share Objavljeno 3. junij 2022 (urejano) Kdo, ki je bral, kako se imenuje Roach v slo prevodu? V poljščini Plotka, v hrvaščini Zlatoperka, v srbščini Ukljeva, kako pa po naše? Aja, v italijanščini Rutilia, ker je to ime ribe, ki se po latinsko imenuje Rutilus rutilus. Je po naše Rdečeoka ali Črnovka? 3. junij 2022 uredilo bitje Žvrkljotron Navedek Povezava do prispevka
Flegma 164 Objavljeno 4. junij 2022 Share Objavljeno 4. junij 2022 @Žvrkljotron Roach je Rdečeoka. 1 Navedek Povezava do prispevka
KrVoLoK 6 Objavljeno 23. junij 2022 Share Objavljeno 23. junij 2022 Meni je hčera pred časom podarila Witcher nalepke. Sila uporabna zadeva za limanje čez Netflixov "žig". 😁 Navedek Povezava do prispevka
Sovica 4 164 Objavljeno včeraj ob 20:12 Share Objavljeno včeraj ob 20:12 (urejano) Dlje beres bl razumes zakaj kakem folku serija ni osec včeraj ob 20:12 uredilo bitje Sovica Navedek Povezava do prispevka
DaCapo 1 272 Objavljeno včeraj ob 21:22 Avtor Share Objavljeno včeraj ob 21:22 Jaz še vedno zgolj čakam, da bo na voljo kot e-knjiga za izposojo na Biblosu. Ne bom je kupil, dokler ne bom najprej prebral. Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.