Skoči na vsebino

Random pogovori o starih igrah


ĆAMIR

Priporočeni prispevki

Meni so zelo fascinantni communityji, ki še kar vztrajajo pri starih igrah in delajo nov content zanje

 

Tole sem zadnjič bral:

 

STUNTS aka 4d driving community

https://www.rockpapershotgun.com/2017/04/10/the-remarkable-community-around-a-27-year-old-ms-dos-racing-game/

 

Isto te momci, ki cele dneve drkajo text adventureje in pišejo 4 stranske reviewe teh igric haha

 

A poznate še kaj te oldy communityjev? Mi je ful fascinanten pojav

Povezava do prispevka

Jaz sicer nič kaj ne spremljam po internetih, ampak na FB mi je že pred časom padla v oči ena skupina "nostalgikov" Commodore & Amiga Group UK.

Super community, raznorazne debate, pa kašne FB igrice (ugani igro, naštej to in ono...), kar precej je tudi prodaje, nasvetov za obnavljanje starih mašin, pa vso to novodobno "modanje", celo razni meetingi se organizirajo (ajde, večinoma v UK), yatube streami, literatura .. Nasploh zelo prijazna skupina, cel kup nekih nasvetov in prijateljskih besed. Načeloma ni vezana samo na UK, člani so od vsepovsod. Jih je pa res največ (in tudi glavni admini) so od tam. Fascinantno mi je že to, da sodeluje tudi folk, ki v življenju ni imel, npr. Amige, zdaj na "stara leta" pa si jo je nabavil in sprašuje to in ono. Zadnjič je recimo nek 60+ letnik spraševal katere top igre priporočamo, da bi jih igrala z ženo (sicer je navedel neko okvirno zvrst, ki mu je najbolj všeč) …
No, v glavnem hočem reči, da je to edino kar občasno spremljam glede retro communityev.  

 

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka
Übermensch reče pred 2 urama:

Kateri novodobni roguelike je vredno poskusiti?

Na telefonu imam ogromno preigranih ur v Shattered Pixel Dungeon. :lol:

 

Jst že veliko let igram ToME, čeprav ma dost traparij, ampak skoz čas se navadš. ADOM je tud safe izbira.

 

Od modernih Caves of Qud pa Cogmind.

Povezava do prispevka

Ne vem koliko se šteje, jaz že precej dolgo spremljam nekega finca ki sestavlja svojo preživetvenico/roguelike kvazi RPG z imenom Unreal World. Tipo ima celo raznamek v Guinnessovi knjigi rekordov kot igra z najdaljšo aktivno podporo avtorja, kar je sicer point v dizajnu, kao neskončna razvijalska mentaliteta. 27 let se mi zdi da trenutno. Je pa igra tudi na Steamu.

 

Povezava do prispevka

kot najstnik sem igral MUDe. predvsem enega ki je bil neke vrste diablo hardcore verzija ( ko umreš zgubiš vse, lvl0) in še enega.

oba hostana na srvrju finske fakultete

tam imaš svašta od najstnikov do dedkov do preminulih. kovače, vojake, švedske royal člane, ni da ni.

 

v igri(textu) greš lahko na pokopališče, tam so grobovi preminulih playerjev, nagrobniki z napisi.

v grobovih vsi playerjevi belongingsi.

 

content sem 100% da še zmeraj dodajajo.

 

vsako leto pride v čitadelo npr Santa, če greš do njega in se mu usedeš v lap, dobiš random darilo

no razn eno leto..

 

Navedek

You hear jinglebells and faint 'ho ho ho' from far away as Santa is speeding
on his sleigh towards Batcity.
But what is this... as Santa is passing over Zonni Swamps disaster strikes ...
Those wreched slaads are attacking Santa. You see a bright red photon torpedo
speeding toward Santa's sleigh.
Santa tries to jump to warp speed but is unable to create a stable
warp-field...
Gamedriver shouts 'RED SLEIGH DOWN! I repeat RED SLEIGH DOWN! Santa has
crashlanded on Zonni Swamps'

Went into Zonni swamps, managed to get in, find Santa, get my present, and
leave, all without dieing, which is more than I can say for what seems like
half the mud.

 

nikol tudi ne bom pozabu k sm leadal partyje v eni redkih lokaci,j ki sem res dodobra poznal

pa mi po ene parih runnih party member prav "dj pejmo kam drugam farmat exp..."

OK :D.. gremo v nearby village, kjer me je v boju čarovnica polymorphala v žabo.

to je pomenilo, da sem bil žaba (kdo bi si mislil).

in karkol, karkol sm napisal v chat, je vn prišlo "RRR-RBBIT"

zdej, skoraj vsak ki ni nov bi vedel kaj se je zgodilo in bi name castal nevem_kaj_že in me rešil uroka

ampak ti novinci niso :D

nekaj časa so se še neki probal pogovarjat, potem pa mislil da jih zajebavam al neki z rribbitanjem in so samo quitnl :D

 

ribbit..

uredilo bitje Sovica
Povezava do prispevka

Po težkem pričakovanju sem začel potovanje po stezi spominov(thx to ćamir) in prva igra na meniju Beach Volley, grafika ni bog ve kaj, a že na prvi tekmi je bilo opaziti telesca, ki jih lahko postavimo ob bog grškemu bogu Adonisu(ali Mefistu). Vem da sem ratal razvajen gamer in to mi je ta špil tudi potrdil, saj sem izgubil na mehki londonski travi (3x 7:0 in 1x 7:1). Mislim da že nekaj časa nisem bil vesel jebene ene točke v kateremkoli športnem špilu kot tukaj. screenshot included

 

Untitled.png

 

Povezava do prispevka

 

Kdo je igral to ob izidu? Jaz se samo spomnem, da je bila lesena, nerodna in zajebana, aja in stekala je za popizdit, amapk sem jo obrnil. 

 

Peesda meni je bila zakon. Immersion mi je bil nenormalno hud, kot klincu, fanu JP. Raziskovanje, grafika, mehanike.. ko je uletel t-rex al izogibanje raptorjem,.. 

 

Ne vem to je prav ena od unih pozabljenih iger, ko se jo spomnem, kot da bi se spomnil kaksnih hudih sanj. Zdaj izgleda krneki ampak takrat mi je dogajala na polno. Sicer proti koncu je kar je, ampak uni zacetni filingi na otoku, surrvival, dinozavri, jaz sem padel not na full.

Povezava do prispevka

Katere so vam najboljše arkade za amigo? Zahvaljujoč Ćamirju zdaj vsak dan malo ženem emulator in sem ugotovil, da je ogromen preskok med kakim superfrogom in ostalimi. Brian the lion, Zool in Whizz so bili na meniju, samo me res niso navdušili, zool ima občutek igranja povprečne arkade znotraj reklame za chupa chups, whizz je nek naspidiran zajec v katerem je vse podrejenu hitenju in se konstantno ženeš zaradi ure, ki utruja, brian je pa control wise dost nenatančen, sploh če ga primerjam s kakim superfrogom. Pri zoolu so tudi katastrofalni nalagalni časi, upam da se bo na ps5 s ssdjem to kaj popravilo....

 

Pa vidi se tudi da je unreal engine slab:

 

Untitled.png

uredilo bitje Kastor
Povezava do prispevka

Uh, ogromno je bilo teh arkad / platformščin. Je pa tudi tako kot praviš, med vsem tem številom na koncu ugotoviš, da so tisti pravi biseri dejansko redki. Tudi jaz bi moral malo pognati določene igre, ker če bom začel naštevati samo iz glave, bo vsekakor vmes veliko balasta. Se pa spomnim, da je bil James Pond zelo OK (hiter, gladek, natančen).  Poleg Superfroga seveda, ki pa je itak nad vsemi. Pa Chuck Rock sem rad igral (ni nekaj naspidirana zadeva) in itak klasika Rick Dangerous. Za počekirat so (med vsemi drugimi) tudi Fire & Ice, Traps & Treasures, Buba and Sticks, v glavi imam še Simpsone itd.  

Vezano na Amiga paket, ki ga je navedel Ćamir: končno sem poslal sporočilo avtorju in upam, da dobim link oz. pač nadaljnja navodila. Želim pač igrati po "pravilih" in to njegovo najbolj aktualno verzijo. Hkrati pa tudi upam, da ne bom kaj razočaran (ker eno so nostalgični spomini, drugo pa je danes spet dejansko to igrati). No, nekatere igre so seveda brezčasne, ampak vseeno … :)

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka

p*****, ta DamienD paket je pa kar konkretna zadeva. Avtor mi je seveda že poslal navodila in linke. Človek totalno prijazen in takoj že dal vedeti, da lahko kadarkoli karkoli vprašam njega direktno (in pa seveda, da napišem kakšno svoje mnenje tudi na njihovem forumu). Trenutno nalagam osnovni paket, ki že vključuje vseh 30 prvih updejtov (itak preko jDownladerja, ker tam ni omejitve 5 GB na dan, kot jo imajo drugače njegovi direktni linki na neki spletni shrambi). Potem pa je še cel kup linkov do nadaljnjih updejtov (ajde, nekatere zadeve niso nujne, bolj ali manj popravljene določene igre in dodane nove...).
Bom pa kar direktno povedal, da povezav ne bom delil javno. Vsak mu lahko osebno piše na ZS na forumu English Amiga Board (DamienD). Pa ne da bi zdaj delal neko reklamo, ampak to so nekako tudi njegove želje (nenazadnje, 15+ let je to delal in še kar nadaljuje).

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka

Saj drgač za praktično vse sisteme obstajajo taki "damien-like" paketi. Celo za novejše zadeve ala PS3. Arhivirajo vsako igro, vsak DLC, vsak update vsake igre, ni da ni. Imam linke do bolj ali manj vseh sistemov do aktualne generacije, za ene 20 sistemov pa sem si jih tudi snel, da sem jih še zase shranil posebej. Sem mal hrčkar :D. Mogoče se mi bo v prihodnosti dalo mal povzet podatke in linke za tukaj bolj popularne sisteme, ne obljubim pa nič, ker sem len zadnje cajte.

Povezava do prispevka
amnesia reče pred 1 uro:

@bigboss82 

 

trespasser je res legenda, prav rad bi, da bi ga gog zacel prodajat, takoj nabavim

 

drugace je okrog te igre se vedno kar precej ziv community: https://www.trescom.org/

 

cel kup modov, novih misij in podobne fore

Carsko, obožujem te communityje. Sploh ker pol najdeš kšnega slovenca gor, recimo tale fan maker old school tomb raider levelov :D

 

http://www.trle.net/authorinterviews/simen.html

 

 

Elvis: "It may be just an assumption of mine, but Slovenia probably sounds exotic enough even in Europe, let alone the rest of the world - how would you describe it to give, in your opinion, an accurate description to the folks out there?"

Skocian Cave

Simen: "We are small, but have it all. Mountains, sea, hills and fields. It is really separated in 4 differently looking countrysides. I live near the mountains part and that is also my favourite one. Also the majority of our country is covered with woods, so lots of greenery and the air here where I live is great. Still the pollution in our major city is big, but who cares if you may enjoy fresh air just a few steps away. Everywhere you go you might find something nice, cute and small. There are a few must see things like the already mentioned Skocjan and Postojna caves, then the mountain parts which are really awesome and it's easy to get there. We have a few old cities that have preserved their middle-ages look till now and are somehow magical. Our country is a place where you can enjoy the nature in one of the 4 different environment styles and you can still hide from the fast-paced style of living that is slowly getting everywhere."

Povezava do prispevka
ĆAMIR reče pred 1 uro:

Arhivirajo vsako igro, vsak DLC, vsak update vsake igre, ni da ni. Imam linke do bolj ali manj vseh sistemov do aktualne generacije, za ene 20 sistemov pa sem si jih tudi snel, da sem jih še zase shranil posebej.

 

Meh. Nekateri smo tudi taki, ki si pravijo, da “original lahko igraš samo na originalu”, torej nič emuliranga. Zato tudi tiste stare igre, ki jih rad kdaj zaženem, jih posedujem na originalnem sistemu, torej od NES do WiiU-ja, Mega Driver-ke in PS 1-ke.

To smo hudi puristi! 😎

uredilo bitje XEcutIor
Povezava do prispevka
ĆAMIR reče pred 1 uro:

A nisi pisal, da si shackal ps classic, ps2, mega drive classic itd.? Čemu, če furaš "torej nič emuliranega" pristop :D 

 

 


Stari, jaz imam oboje, tako HDMI kot SCART pristop! :)


Eno je furati HDMI-pristop za bodočo generacijo in manjko pravega "nepametnega" televizorja s SCART priključki.
Drugo pa je furati SCART-pristop za našo generacijo, ki smo preživeli to obdobje vrhunsko nerealistične grafike. Ob tem moram omeniti, da uporabljam pred kratkim pridobljeni pravi CRT televizor, od sedaj že pokojne italijanske znamke Seleco.  Mogoče bom kdaj naredil kako sliko moje starinske igričarske sobe ;)

Mimogrede: trenutno se ukvarjam z Uniracersom za SNES in se trudim priti dokonca v tej hudo zakon monociklistični igri, ki jo je naredil kasnejši izdajatelj franšize GTA (skupina DMA Design, zdajšnji Rockstar North).

uredilo bitje XEcutIor
Povezava do prispevka

Včeraj zvečer igral bubble bobble, zanimivo kako je okorna zadeva. V spominu sem imel, da sta tele dva zmaja veliko bolj okretna, predvsem pri premikanju levo desno, ko sta v zraku... malo se bo treba navadit :D

Srce pa ni dalo, da ne bi pognal superfroga, če se pritožujem gor glede okornosti je tole res poezija, ki jo lahko postavim ob bok hollow knightu kar se tekočih kontrol tiče.... Žaba skače sem tja brez problemov, ni se enkrat zgodilo, da bi kiksnil in se nabil na kake špice, plus sweet casino ob koncu stopenj..... <3 <3 <3

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...