Skoči na vsebino

Trenutno igram [01/2024]


Priporočeni prispevki

bitsurugi reče Dne, 3. 1. 2024 at 14:44:

Star Wars: Jedi Survivor

 

Špil me je pozitivno presenetil (že enka mi je bila všeč, dvojka je samo še boljša).

Štorja in liki dejansko boljši kot v novejši trilogiji. Scena z Darth Vaderjem spet top. Moram res pohvalit exploring del, sploh od ta glavnega planeta, tam zabiješ komot nebroj ur in res sem užival. Performance na PS5 sedaj deluje kot mora, ni nekih frame droppov in na performance mode mi je delala kot po maslu. Ni pa to igra, ki bi jo priporočal zaradi combata. Ampak ok, celokupno toplo priporočam, sploh fanom franšize.

Wow, sam imam čist drugačno izkušnjo. Sicer špila še nisem obrnil.

Enko imam res v dobrem spominu, da je šlo za dost povprečen špil, ki lepo odpira pot sequelom. Dvojka pa je nek generični, čist podpovprečni špil. Praktično 3/4 je v nekih generičnih hodnikih različnih star wars plovil. Kje so misije tipa furanje AT-AT iz enice?

Kolikor se folk dela norca iz AC serije, tam je gibanje urejeno in deluje. Tu pa jedi skače in se oprijema raznih robov na način, da igralec večkrat na skok doživi mini heartattacke ali bo skok uspešen ali ne bo. Razni timing eventi so čisto preveč za tak čuden ne natančen movement.

Likov je čisto preveč, kopičiš jih v tisti kantini kot, da jih novačiš za v vojsko. Sajenje nekih rožic na strehi WTF.

Tole je en tak last jedi nivo star warsa. Vsaj do uboja

Spoiler

Rayvisa.

 

uredilo bitje fric
Povezava do prispevka

Anno 1800: kak nor špil, zdaj mi je res žal, da nisem prej poskusil. Sem mislil, da je preveč mikromanagementa, da bi bilo uživantsko, ampak je ravno prava mešanica raziskovanja in grajenja. Sem sicer porabil totalno preveč časa na Artisan levelu preden sem pogruntal, da bi se izplačalo iti že prej v New World za dodatne materiale. Seveda sem skoraj bankrotiral, ker sem šel postavljat težko industrijo brez dovolj delavcev.:rofl: Moram še enkat začet z vsemi DLC-ji, ampak izgleda, da bo tole kar dobra drogica za nekaj časa.

 

Kateri je najboljši od ostalih?

  • Račka +1 1
Povezava do prispevka

 Jaz sem si tole pregledal na začetku in mi je predvsem prvi tip za custom difficulty naredil izkušnjo uživantsko (+Bente). Drugače bi pomoje odnehal preden je postalo zanimivo. Odstranil sem tudi pirate za kar mi je zdaj sicer malo žal. Mikromanagement je toliko, da moraš pač skrbeti, da so delavci zadovoljni in da ne presežeš prihodkov s stroški vzdrževanja mesta. Verjetno bom odigral toliko, da zgradim kar je glavnih stavb, potem pa restartam in razmislim še od DLC-jih + piratih.

 

p.s. pišem samo zato, ker boš noob kot jaz, kdor je špilal ostale dele ne bi imel enake začetne točke.

uredilo bitje shure
  • Račka +1 2
Povezava do prispevka

Se usedem vceri pred ps, pa mal prebrskam psstore, da ne bom sam hll spilal in naletim na nobody saves the world.

fast forward 4 ure kasneje je ura 3 zjutraj, jaz pa moram dopoldne na siht.

hudo carski spil.

se spomnem na kekita in si mislim “njemu bo ziher dogajala”

pogledam v to temo in ugotovim, da se nisem motil 😀

  • Račka +1 1
Povezava do prispevka

Evo, dal prvo seanso skozi. Saj realno že po 60 sekundah vidiš, da bo carska igrica, ker pač prezentacija tok poka od neke ljubezni do igrice, da je prav nemogoče, da bi bila zaresslaba igrica :D. Gameplay loop pol to samo potrdi 

  • Račka +1 1
Povezava do prispevka

Evo, jaz pa lahko naredim manjšo recenzijo za Evil West, ki je tudi prišla na PS+ poleg Nobody Saves the World.

 

Praktično PS3 špil z lepšo grafiko, cel špil so ozki koridorji po katerih se streljaš in tepeš, tudi animacija ni ravno na AAA nivoju, mi je pa vseeno všeč B film atmosfera in witty dialogi. Če te ne moti, da ni ravno Returnal ali pa Doom Eternal, potem je čist v redu Gojc type izkušnja

  • Račka +1 2
Povezava do prispevka
Weraziel reče pred 6 urami:

Evo, jaz pa lahko naredim manjšo recenzijo za Evil West, ki je tudi prišla na PS+ poleg Nobody Saves the World.

 

Praktično PS3 špil z lepšo grafiko, cel špil so ozki koridorji po katerih se streljaš in tepeš, tudi animacija ni ravno na AAA nivoju, mi je pa vseeno všeč B film atmosfera in witty dialogi. Če te ne moti, da ni ravno Returnal ali pa Doom Eternal, potem je čist v redu Gojc type izkušnja

Jep, točno take vibes mi je dajala igra, ko sem jo prvič videl. Gears of West. Odličen zastonj game v subscription modelu imo.

Povezava do prispevka

Monster Hunter Rise (PS5)

 

Včeraj padla celo platina !!! :sorcerer: :limona:

Dosti, dosti težja je kot v World, pa že tam je bla platina ful zajebana (in redka). Tukaj je težje, ker je monsterjev dosti več in seveda za vsakega rabiš oba crowna.

 

Monster Hunter World Iceborne

 

Sem tudi sam se lotil eventa return to World in šel z novim likom čisto od začetka. 

  • Račka +1 3
  • Na jagodo +1 1
Povezava do prispevka

Brutal, vsaka čast!. Crowni so kar zajebana trofeja ja in če ne famrat specifične živali s težka prideš do vseh medalj. Meni v base igri to manjka že od 2018 :). Mogoče nekega dne celo končam, ker je res lepa platina za MH igre in zelo redka.

Povezava do prispevka

Portal — Steam mi je poslal obvestilo, da je Portal, ki ga imam na Wishlistu, na razprodaji za 1 dolar. Sem bil začuden, saj sem bil 100 % prepričan, da igro že imam (imam fizično na konzoli). Ker nisem imel, sem jo kupil, in ponovno štartal. Še vedno izjemna igra. Sem pa pozabil, kako je kratka. Po eni uri sem praktično na koncu igre.

 

Nobody Saves The World — mi je še vedno zelo všeč, izjemno hookable, še vedno pa se mi zdi eden izmed glavnih plusov, da ima grafika res ogromno karakterja, svet je hecen, liki me vedno znova nasmejijo, pune dobra igrica.

Povezava do prispevka
Galko reče pred 22 minutami:

Baje postane Nobody Saves The World precej grindy in razvlečen po kakih 10ih urah, nekaj kar recimo Rogue Legacy 2 nikdar ni :) A ima Team Smetana podoben filing al je kul?

Jaz nisem opazil grinda (po moje sem po 20ish urah nekje na 2/3 igre). Imaš sicer dokaj brezvezne mini queste (ubij/zadani/okuži toliko in toliko sovražnikov z določenim skillom, ki si ga odklenil), ampak se vse da opraviti enostavno tako da progressamo campaign.

Je pa precej zajeban bullet hell shooter, ki si ga seveda olajšaš z velel-upanjem. V tem primeru bi lahko stvar izpadla grindy, če se lotiš ponavljanja enega in istega dungeona samo zato, da se overlevelaš zgodaj.

uredilo bitje ke_kit
Povezava do prispevka

Meni je pa res zanimivo, da danes, ko je res toliko mega norih iger, plus preteklih iger, ki so ostale nepreigrane, smetana na forumu zagovarja in igra res mega top smeti v stilu Nobody saves the world:rofl:

 

Probal že nekaj mesecev nazaj, igral 15 minut in zbrisal pasja jajca z diska. Blagor tistim, ki imajo toliko časa, da lahko preigrajo vsako sranje, ki pride zastonj na ps store.

  • Račka +1 1
Povezava do prispevka

Drugače je pa decembra izšel še en mega-hitter (Lunco ga je edini reklamiral), PC full release Against The Storm, ki je praktično povsod dobil top ocene. Ima 92 na Metacriticu in Open Criticu in večina ljudi piše, da gre za eno boljših iger 2023. Je pa pač izšel 8. decembra, tako da ni dobil pozornosti. Zgleda res carsko, pa še to v žanru strategij, ki ima zadnja leta res žalostno malo pozornosti

 

https://store.steampowered.com/app/1336490/Against_the_Storm/

 

image.png.d2697526380d4dc468692d902f756c9a.png

 

Res bi sedlo spet igrat kakšno big budget SP strategijo. Moram sprobat še Age of Empires IV ob priliki.

uredilo bitje Hernire
  • Račka +1 3
Povezava do prispevka

@Hernire: da naredijo dober sodobni remake Utopie sem jaz takoj prodan.
Ne vem sicer zakaj asociacija na Utopio ob tvoji fotki Against The Storm. :) Ampak slednjega bom igral še danes! Tnx za info.

Edit: že po par minutah sem čisto padel v Against The Storm. Pa še nek tak The Settlers vibe se mi zdi, da ima.

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka

Disco Elysium

9/10

Disco_Village.jpg

Igro sem končal teden nazaj tako, da se dosti malenkosti, ki so me motile ali bile zelo všeč ne bom spomnil. A kljub temu morem omenit tale biser kar se tiče point and click avantur. Gre za zelo text heavy igro, ki je praktično fully voiced z večinoma zelo dobrimi igralci. Vsega skupaj mi je vzela nekje 50 urc a sem si na koncu krvavo želel še. Naslednji dan sem imel šiht ura pa je bila 4 zjutraj, ko sem iskal zelo redke živali :wacko:.

 

Vsebuje super zapeljano zgodbo, ki kljub poplavi stranskih aktivnosti nekako pašejo v osnovo (prišel si kot detektiv reševati umor). Osnova zgodbe je, da se zaradi noči polne pitja in drog ne spomneš nič, niti kaj pomeni ljubezen ipd. Torej si sproti določaš osebnost kakor želiš. Igra kot redkokatera druga odstrani politično korektne olepševalnice in ti pusti biti surov, drugačen... textovna vsebina je vrhunska, inteligentna in deluje resnična. Vse skupaj se dogaja v nekem podobnem vesolju, le da je nekoliko off.... Vse pekulirnosti so zelo kompetentno razložene, pa naj si to bo razlaga politike ali fizike.

 

Med igranjem se konstantno oglašajo tvoje interne zavestne in podzavestne misli iz nekje 30 različnih kategorij (kemija, volja, reptilian brain, avtoriteta, ipd.). Višje kot jih zlevelaš bolj pogosto ti sugerirajo ali tudi zavajajo (recimo če si močen v electrochemistry kot sem bil jaz, te hočejo konstantno navajat k jemanju drog ipd.). Razni eventi v igri se odločajo z kocko, v odvisnosti od tega koliko olajševalnih side-objectivov si naredil in levelu določenih atributov. Kot posebnost pa štartaš igro z minusom keša in če ne zbereš 20 dnarja nimaš kje spat (game over) tako, da še to daje občutek resnosti.

 

Vmes se oblačiš v obleke, ki jih nabiraš sproti in spreminjajo tvoje atribute, kar mi je bil en slabših delov igre, saj si se moral konstantno preoblačit in čekirat kaj ti bo pomagalo pri določeni nalogi. Pač ne vem kje bi se ustavil z opisom, ampak motilo me je še, da so meniji nekoliko leseni in da scenarij (premikanje sogovornika med govorom) ni voiced, niti ločeno z drugo barvo, tako da to največkrat sfališ in se dosti pomembnih detajlov izgubi, če res ne bereš tekst ki je bil voiced za nazaj.

 

Tole skropucalo od opisa zgoraj o tej igri res ne da pravega vtisa. Predlagam, da če vam je vsaj malo OK point and click žanr tole res nujno morate sprobat. In pa delajte vse side objective. Res so vredni in skupaj igro zelo dobro zaokrožijo v koherentno povezano celoto.

 

 

 

  • Račka +1 9
Povezava do prispevka
DaCapo reče pred 20 urami:

@MaDrung: Disco je ena izmed tistih iger, ki si zaslužijo Goat nagrado. Najmanj 2x sem že preigral, pa mi še vedno sede. 

Sem bral, da so med delanjem dvojke zašli v neke težave, ampak nisem uspel brati članka naprej (kao, da so firmo ukradli in da sedaj dvojke ne bo).

 

fml.

  • Solzice 1
Povezava do prispevka
MaDrung reče pred 41 minutami:

Sem bral, da so med delanjem dvojke zašli v neke težave, ampak nisem uspel brati članka naprej (kao, da so firmo ukradli in da sedaj dvojke ne bo).

 

fml.

Nekaj takega je bilo. Studio je imel takeover. Novi CEO je nagnal glavnega človeka (Kurvitz) ter par njegovih sodelavcev, ki so bili glavni pri delanju špila.

 

Kurvitz pravi, da so ga po krivičnem nagnali ter da je studio bil prevzet na nek sumljiv ter kriminalen način.

 

Novi CEO pravi, da so Kurvitza nagnali, ker je bil drekson in težek do vseh. Po intervjujih sodelavcev, ki so ostali je menda to res.

 

Sedaj pa traja bitka na sodišču za IP.

 

Tudi vprašanje ali bi dvojka bila dobra če glavni mojster čeprav je drekson nebo zraven in izgubi bitko za IP.

uredilo bitje Tijuana
  • Račka +1 2
Povezava do prispevka
Gost
Tema je zaprta za nadaljnje odgovore.
  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...