Skoči na vsebino

Vojna tretjega sveta


johnbi

Priporočeni prispevki

BlueSan reče pred 12 urami:

 

Vrjetno. Vrjetno v vsem tem streljanju, sestreljenih letalih, tankih itd ni kej dost žrtev.

Sej se zavedate, da če je zadet konvoj k ma naložene ruske vojake, je lahk po več 100 mrtvih naenkrat ane?

 

meanwhile rusi nimajo 1 mrtev na 1 cruise missile po bombardiranju vsakega vecjega vojaskega objekta v drzavi.

 

hmmmmmmm

 



LP

Povezava do prispevka

@kmjr Jaz pa tudi s časovnim strojem nimam ideje kako bi to zrihtal. 

 

@BlueSanZelo naivno razmišljaš po mojem. To da dajejo orožje zastonj, da celo podpirajo, da se lahko državljani držav EU pridružijo bojem je izjemno nevaren precedens in resnično huda hinavščina. Pove še širšo zgodbo, ki je zaskrbljujoča. EU ve, da bi morala pomagati Ukrajini, a so prešibki, da bi v to šli zares. Ukrajini je nujno treba pomagati in da se celoten EU, ki je mnogoglava institucija tako odloči je znak, da je to še edino kar jim preostane. Kar govori @TitanG morda res drži, a očitno ekonomske dosežke močen vojni stroj popolnoma nevtralizira. 

 

 

To je sedaj že skorajda partizanstvo in gverilsko bojevanje oziroma prvi koraki k temu. Da se pa NATO ne vpleta, da amerigose boli kurac in z lahkoto ne naredijo nič pa je povsem predvidljivo. Zelenski in Ukrajina pa znajo biti resnično tragične figure zgodovine. 

Povezava do prispevka
TitanG reče pred 12 urami:

Pa dobro a noben nima nič osnov ekonomije al kaj? Ena stvar je podpisat namero, druga stvar je dejansko kaj naredit v tej smeri. Dejte si predstavljat kaj bi samo harmonizacija standardov naredila EU ali RF ekonomiji (ali ukrajinski), noben noče instant recesije ko čez noč dobesedno celi sektorji niso več konkurenčni.

Ena stvar je vklapljat države k že 30 let sledijo DIN pa delajo za švabe, druga je vklapljat nekoga k niti polizdelkov ne izvaža in vse dela za notranji trg.

Ja, ampak poglej kaj vse smo mi, hrvati na eni ali pa romuni in bolgari, na drugi morali narediti, da smo sploh lahko šli kaj takega podpisovat. Ukrajina pa dobiva kar prednost tule, torej ta fast-track the process, mi je sumljiv in res,. čeprav članki npr. 

https://www.euronews.com/my-europe/2022/03/01/ukraine-is-pushing-for-eu-membership-but-what-are-the-real-chances

https://kyivindependent.com/hot-topic/explainer-when-can-ukraine-get-eu-membership/

pišejo, da je zadeva simbolična in malo verjetna, da bi jo hitreje sprejel je vseeno za vse ostale države v vrsti malce ne-fer. Pa še ironično državo imaš razsuto in prej nisi šel proti EU, zdaj pa gre? Na tak način EU rata rdeč križ.

 

BlueSan reče pred 11 urami:

 

Vrjetno. Vrjetno v vsem tem streljanju, sestreljenih letalih, tankih itd ni kej dost žrtev.

Sej se zavedate, da če je zadet konvoj k ma naložene ruske vojake, je lahk po več 100 mrtvih naenkrat ane?

Jaz ne vem, ampak ko greš v konflikt načeloma nimaš ravno nezavarovanega konvoja vojakov, ki v tovornem prostoru čičajo in čakajo. Če jih imaš, pa si napaden z droni, pa ti ne morejo uničit celega konvoja. Ter seveda, ali bi ciljal raketne sisteme, tanke, oklepnike, al tovornjak na katerem ne veš kaj je. Ne vem koliko vojakov gre na en tovornjak, ampak da jih 100 ubiješ jih moraš res poradirat. Če pa imaš hellfire, tomahowk ipd sisteme, pol pa lahko zradiraš cel konvoj. Sam potem bi tudi Rusija šla drugače v konflikt

roamer reče pred 10 urami:

Čisto realno gledano je to povsem možno. Fatality rate je pri urbanem naskoku kar 75%. 

Ne, če imaš takole strategijo: https://www.vecer.com/svet/poglejte-prizore-drugega-dne-ruske-ofenzive-v-ukrajini-10272259

Vojaki na odprtem, merijo v hrbet svojega.

Pa na netu je še kup drugih neumnosti. 

BlueSan reče pred 51 minutami:

 

 

Zahod je grdo izigral in zaj**** Ukrajino skupaj z Rusijo že od Budimpešte dalje, ko so se dogovorili, da vrnejo Jedrske konice Rusom v zameno za neodvisnost in obljubami Zahoda, da bomo stali za njimi če bo karkoli.

Me zanima kdo tuki misli, da bi Putin priletel na ozemlje če se to ne bi zgodilo.

Sej je žalostno, da si rožljaš z jedrskim orožjem in da je to način, samo to je pravilo življenja, samo tvoja moč bo preprečila, da nisi prepuščen nemilosti ostalim, ki jo imajo. 

 

Ne vem če se Slovenci zavedamo, da če se ne bi končalo pri 10 dnevni vojni bi bile naše opcije enake kot Ukrajincev. Ali poprijeti za orožje ali pa ostati pod okriljem Srbov.

In ne pravim, da ljudje morajo v tem primeru braniti suverenost z orožjem. Pravim samo, da če so se tako odločili, to pomeni, da so pripravljeni tvegati ogromno, če ne vse, da to dosežejo. In  v tistem trenutku, lahko recimo zahod Sloveniji reče, da jih briga za to kar si mi želimo, ali pa nam ponudi neke vzvode s katerimi imamo sploh šanso to dosečt. Vse od orožja, splošne pomoči in političnih pritiskov.

Seveda pa ima zahod razloge zakaj bi nam pomagal in kdor misli, da se voditelji držav odločajo po moralni precepciji je oprosti naiven. Voditelji se odločajo tako kot je najbolje za posamezne narode oziroma za njihove osebne interese. In v tem primeru ne rabiš se prerekat in govorit kako imajo eni ljudje plašnice eni pa ne, ampak si samo nalit čistega vina in reči, da gre za neke vrsto simbiozo pa čeravno nekaterih parazitskih organizmov/organizacij. 

 

Torej večina Ukrajincev se je odločila da raje izgubijo življenja, kot da pustijo Rusom da diktirajo njihov način življenja in njihovo politiko. Vsak dan ko mine, je ta odločnost večja, ker je vedno več posameznikov, ki so ekstremno emocionalno vodeni v teh odločitvah, po tem, ko izgubljajo bližnje. Časa pa se ne da zavreteti nazaj. To vedo tudi Rusi oz. Putin in bo svoje zgural do konca, ker je alternativno milo rečeno še večja katastrofa. Zato pa pravim, da sploh ni druge rešitve kot:

1) Rusi skinejo Putina

2) Putina zadane kap al pa ga skine nekdo drug

3) Ukraijnci po več letnem upiranju naredijo že tok sranja Rusom, da te dejansko pristanejo na nek kvazi kompromis kjer bo pa še vedno Rusija dobila minimalno Donbas in Krimejo.

 

Drugih alternativ razn 3. svetovne pa praktično ne vidim več. 

 

Aja pa še neki. To da se Beloruska vojska lahko vmeša direktno, druge pa ne je malce mimo

Tele primerjave z jugoslavijo in 10 dnevno vojno so popolnoma zgrešene, ker:

- Slovenija je bila v tistem času enotna, ni bila razdvojena kot je Ukrajina. Pro-jugo folka je bilo manj kot je pro rus, folka v Ukrajini.

- Motivacija za branjenje je bila boljša, ker vseeno nismo bili šithole država in smo vedeli kaj izgubimo. Ukrajinci so v šitu ne glede kdo jih vodi.

- Taktika delovanja je bila boljša. Prvo kar so teritorjalci naredil so zablokiral vse ključne ceste. Kamjone na cesto. Obkolili so vojašnice. + grem stavit, da so obveščevalno pokrili zadevo bolje kot ukrajinci (ker pač tule se oni zanašajo na ZDA info, kar je itak glupo). Večina moških je šla skozi proces vojaškega treninga, ki je bil podoben napadalčevim. = znali so uporabljat orožje. Sistem državne obrambe je bil postavljen in bil je postavljen kot da smo sami. Vedeli smo, da pač rabimo pomoč AU in ITA in ostalih, ampak da je ne bomo dobili. Tule ima kmjr prav ko pravi, da je Zelenski neumen ker poziva folk na ulice. Partizani so se znal branit, ker pač način odraščanja nas ni naredil motorične debile in snežinke. Isto Slovenija 1990, zdaj se misice slikajo z airsoft replikami. + taktika delovanja vojske takrat in zdaj popolnoma drugačna. Zdaj profi vojaki dribljajo cel dan vpad v objekt, premike in kritje. Tisto kar se je včasih delalo je znal vsak. Danes da se znaš premikat kot enota rabiš mesece treninga. Strelat s trombonom ali bazuko dost lažje kot s temi 10k vrednimi sistemi.

- in pa slovenija je uporabila hrvaško za isti namen, kot sedaj je dejanski vojaški cilj rusije z ukrajino, mi smo imeli hvraško za buffer cono. s tem, da srbi bi mal po genocidal Hrvate, dvomim, pa da ima to putin v namenu.

Povezava do prispevka
osis reče pred 2 urama:

.... Zdaj profi vojaki dribljajo cel dan vpad v objekt, premike in kritje. Tisto kar se je včasih delalo je znal vsak. Danes da se znaš premikat kot enota rabiš mesece treninga. Strelat s trombonom ali bazuko dost lažje kot s temi 10k vrednimi sistemi.

- in pa slovenija je uporabila hrvaško za isti namen, kot sedaj je dejanski vojaški cilj rusije z ukrajino, mi smo imeli hvraško za buffer cono. s tem, da srbi bi mal po genocidal Hrvate, dvomim, pa da ima to putin v namenu.

 

Fora teh modernih sistemov kot so NLAW, Javelin in v določeni meri stinger da so v bistvu easy to use. Moja babica bi se lahko naučila uporabljati NLAW.

Povezava do prispevka
Kalvarnik reče Pravkar:

Ok,tome je presenetilo. Spopadi so trajali 4 dni,  natopo enem dnevu okupacije zapustijo mesto. Tu nekaj ne štima:blink:

Rusi enostavno nimajo števila da bi zasedali večja mesta kaj šele držali... Razen nekaterih cest ne obvladujejo praktično nič ozemlja.

Povezava do prispevka

Saj niso zapustili, od kod ti informacija.

 

roamer reče pred 1 minuto:

Rusi enostavno nimajo števila da bi zasedali večja mesta kaj šele držali... Razen nekaterih cest ne obvladujejo praktično nič ozemlja.

ali pa jim ni mar, če tam ni ukrajinske vojske

uredilo bitje maksi
Povezava do prispevka
Bunnee reče pred 14 minutami:

bW5xSpW.mp4

🇷🇺🇺🇦🇺🇸🇬🇧In the bunker where the nationalists were driven out and where the National Guard of Chechen origin entered, foreign currency was found in the boxes of the ICRC

 

Dobro da si me spomnil. Moram pogledat EuroJack, če sem kaj zadel.

 

edit: niti ene številke  :cry:

uredilo bitje UFO
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...