Aktivist Vanč Objavljeno 15. april 2022 Share Objavljeno 15. april 2022 (urejano) Šunko glih ne, ker mi je to čist presuho za žvečit. Sem pa včeraj dobil domače prekajene klobase, prekajena rebrca, prekajen "ritntok" in prekajeno vratovino... Jajca in hren pa tudi že čakajo. I'm ready 15. april 2022 uredilo bitje tomazek Navedek Povezava do prispevka
Kruz Objavljeno 15. april 2022 Share Objavljeno 15. april 2022 it's that time of year again 2 2 Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 15. april 2022 Share Objavljeno 15. april 2022 Hernier reče pred 20 minutami: A boste kaj jedli šunko, jajca in hren ta vikend? Jaz si bom nabavil sushi. Wasabi-hren, irak-iran. 1 Navedek Povezava do prispevka
NixoN Objavljeno 15. april 2022 Share Objavljeno 15. april 2022 (urejano) tomazek reče pred 1 uro: prekajen "ritntok" Ka je to? Gugl mi sam tiktok najde... 15. april 2022 uredilo bitje NixoN Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 15. april 2022 Share Objavljeno 15. april 2022 Ritn' tok... Zveni kot driska. 2 Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 15. april 2022 Share Objavljeno 15. april 2022 (urejano) NixoN reče pred 4 minutami: Ka je to? Gugl mi sam tiktok najde... Hehe nimam pojma kako se reče To je v bistvu fila za klobase v zadnjem delu debelega črevesa (ritnem delu) in je bolj debelo seveda od navadnih klobas. Notri se lahko med filo doda še jezik (bonus). In prekajeno seveda. 15. april 2022 uredilo bitje tomazek Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 15. april 2022 Share Objavljeno 15. april 2022 tomazek reče pred 2 minutama: Hehe nimam pojma kako se reče To je v bistvu fila za klobase v zadnjem delu debelega črevesa (ritnem delu) in je bolj debelo seveda od navadnih klobas. Notri se lahko med filo doda še jezik (bonus). tl;dr Rim job. 2 Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 15. april 2022 Share Objavljeno 15. april 2022 ke_kit reče Pravkar: tl;dr Rim job. Lol... ja... saj eni dejansko rečejo "jezik v rit" 1 Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 15. april 2022 Share Objavljeno 15. april 2022 (urejano) Evo ga... malo je zmečkan, ker je bil s vsem skupaj nabasan v vrečko 15. april 2022 uredilo bitje tomazek Navedek Povezava do prispevka
Fuksija Objavljeno 15. april 2022 Share Objavljeno 15. april 2022 (urejano) tomazek reče pred 16 urami: Ej, je kdo jedel keri ta sir brez laktoze? Je full drugačen okus? Včasih sem mel rad sire od Zelenih dolin, zdaj pa že dolgo časa opažam, da imajo parktično samo še sire brez laktoze. V čem je fora? Al ma samo Mercator to in imajo drugače tudi navadne? Pri čisto vseh njihovih sirih je znak brez laktoze (Gauda, Edamec, Dolinar, Šmarski rok, Trapist...). Pa za ziher nisem kupil. Čisto pa dopuščam možnost, da mogoče sploh ne bi opazil razlike. večina teh poltrdih sirov ima že v osnovi zelo malo laktoze zato k je laktoza topna v vodi in gre ven s sirotko tko da v okusu praktično ni razlike, sam malekonst bolj previdno so bli pridelani 15. april 2022 uredilo bitje Fuksija 3 Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 15. april 2022 Share Objavljeno 15. april 2022 @Kočevc ne nosiš več brade? 1 Navedek Povezava do prispevka
Kočevc Objavljeno 15. april 2022 Share Objavljeno 15. april 2022 Sele ko so mi izpumpali Synthol iz rok sem si jo zacel puscat 😄 1 Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 15. april 2022 Share Objavljeno 15. april 2022 Kočevc reče pred 5 minutami: Synthol Zdaj sem šel zguglat to besedo... Navedek Povezava do prispevka
Jake the Mess Objavljeno 15. april 2022 Share Objavljeno 15. april 2022 tomazek reče pred 6 urami: Evo ga... malo je zmečkan, ker je bil s vsem skupaj nabasan v vrečko Galko reče pred 19 urami: No le spomni se na ta quote ko mi boš spet pošiljal ZS "Še vedno ne morem zaspati ko pomislim kaj si mi zadnjič pokazal na meetu" Sneak preview 5 Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 15. april 2022 Share Objavljeno 15. april 2022 Jake the Mess reče pred 1 minuto: Daj... fak. Upam, da mi ne bo zdaj to ostalo v glavi, ko se spravim k mizi 1 Navedek Povezava do prispevka
Feget Objavljeno 15. april 2022 Share Objavljeno 15. april 2022 (urejano) Ej smetanovski gurmani, kakšno je vaše sirarsko stališče med Grana Padana vs. Parmegiano Reggiano? Drugi je precej dražji, ampak opažam, da med italijanskimi kuharji precej bolj cenjen - češ Padana je za klošarje in plebse. Po drugi strani moram priznati, da je med res poceni Grana Padana (npr. lidl 2 evra klošar deal) in katerimkoli Reggianom kar precejšnja razlika (slednji sploh nimajo klošarske variante). Po drugi pa med bolj kvalitetno in dražjo Padano ni več toliko razlike v kvaliteti in okusu v primerjavi s malenkost dražjim Reggianom. Spašujem pa zato, ker zadnje čase res kuham veliko italijanske kuhinje 15. april 2022 uredilo bitje Feget Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 15. april 2022 Share Objavljeno 15. april 2022 (urejano) @Feget: moje mnenje je, da itak nabaviš tisto, kar ti bolj ustreza. In predvsem za kakšne namene... Npr. če uporabljaš zgolj kot kak dodatek v večjih količinah (gratiniranje, za zgostitev omake ...), potem vzameš pač cenejšo varianto. Recimo. Bolj kot pa želiš poudarjen okus in (spet odvisno od priprave), bolj se nagibaš k t.i. dražji varianti. Razlika v okusu seveda obstaja! Nenazadnje, če boš recimo postregel samo sir v koščkih (kot npr. predjed), potem itak vzemi dražjega. Seveda v primeru, da res opaziš razliko in ne zaradi "znamke" oz. cene.. Jaz načeloma nikoli ne gledam teh mnenj "za klošarje, za vrhunske gurmane...", ampak enostavno vzamem tisto, kar mi je (preverjeno) všeč. Velikokrat zadevo tudi preplačam, vem, ampak podrobnosti vseeno štejejo. Niti slučajno pa ni v igri "presereravanje", torej v smilu:"Poskusi, a ni dobro? Tanajboljši NAJDRAŽJI sir sem uporabil..". Nekako v smislu najdražjega burgerja (vsaj svočas) na svetu. Remember anyone? (čeprav bi rekel, da tukaj steklenica odigra sila veliko vlogo v ceni ) : Fleurburger 5000 Sestavine: Govedina wagyu, foie gras in nastrgani tartufi. Cena: sitnica! (5000 $) Lokacija: restavracija Fleur, Las Vegas Dodatki: flaša vina Chateau Petrus Bordeaux, l. 1995 15. april 2022 uredilo bitje DaCapo 1 Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 15. april 2022 Share Objavljeno 15. april 2022 DaCapo reče pred 1 minuto: @Feget: moje mnenje je, da itak nabaviš tisto, kar ti bolj ustreza. Jaz pa bi mu svetoval ravno obratno. Naj nabavi raje tisto kar mu manj ustreza. Se zdi bolj smiselno. lp 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 15. april 2022 Share Objavljeno 15. april 2022 (urejano) Ne se norčevat in obračat konteksta, @tomazek. Mislim sem pač, da naj poskusi obe varianti in se odloči. Če mu bo (in drugim) ustrezala cenejša varianta sira... go for it. Če pa ne, pa je odgovor itak na dlani. Hotel sem pač reči, da je tu v igri neke vrste "price & performance". In pa predvsem to, kako delikatne brbončice ima vsak posameznik. Jaz lahko nekomu v familiji recimo ponudim tudi navadni naribani parmezan (ja, kar tistega iz vrečke) na špagetih, pa ne bo opazil razlike in še manj, da bi kompliciral. Relativno je to 15. april 2022 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
uros678 Objavljeno 15. april 2022 Share Objavljeno 15. april 2022 Ne vem, uporabljam pecorino romano. Upam da sem pomagal. Lep lp 1 Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 15. april 2022 Share Objavljeno 15. april 2022 (urejano) Pa saj ti siri sploh niso za jest samostojno. Ali je to kdo samostojno? To je neke vrste začimba. Jaz nisem ljubitelj teh sirov, ker so mi premočni. Dodam tu in tam, ampak malo. Že ementaler mi ni ne vem kaj dober. Najraje imam te poltrde sire praktično vseh vrst in pa sveže sire: beli sir, feta, mozarela... Saj ob kaki priložnosti vsi pašejo (tudi trdi siri in plesnivi), ampak za redno konumacijo mi ne odgovarjajo. Glede teh dveh, ki sprašuje Feget, pa sem večkrat zasledil debato, da so dobi (in ugodni) v Eurospinu. Jaz ne poznam njihovega asortimana, ampak imajo te italijanske zadeve baje dobre (testenine, siri). Meni se ne ljubi po to ekstra v eno trgovvino, ki je nisem vajen. 15. april 2022 uredilo bitje tomazek Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 15. april 2022 Share Objavljeno 15. april 2022 Vsakič, ko Fegič napiše Padana namesto Padano, ena mucka stori milo smrt. Plz nehaj. 2 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 15. april 2022 Share Objavljeno 15. april 2022 (urejano) @tomazek: Samostojno si jaz res velikokrat narežem koščke (dobrega) parmezana. Zraven pa obvezno še kakšno jabolko in mi je to popolna malica/predjed/nekaj pač... Dočim hruško si pa privoščim spet k drugi vrsti sira. Preferiram kakšnega poltrdega, po možnosti s kakšnimi orehi... Ja... zajebano je to vse skupaj. 15. april 2022 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 15. april 2022 Share Objavljeno 15. april 2022 ke_kit reče pred 1 minuto: Vsakič, ko Fegič napiše Padana namesto Padano, ena mucka stori milo smrt. Plz nehaj. Evo primorca. Kaj je sploh razlika med parmezanom in padano? Samo regija pridelave al so kake bistvene razlike? Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 15. april 2022 Share Objavljeno 15. april 2022 tomazek reče Pravkar: Evo primorca. Kaj je sploh razlika med parmezanom in padano? Samo regija pridelave al so kake bistvene razlike? Poleg regije predelave je razlika v mleku. Reggiano je pridelan iz mešanice polnomastnega in polmastnega mleka, Padano pa samo iz polmastnega. Reggiano je zato bolj masten in bolj polnega okusa. 2 Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 15. april 2022 Share Objavljeno 15. april 2022 (urejano) ke_kit reče pred 4 minutami: Poleg regije predelave je razlika v mleku. Reggiano je pridelan iz mešanice polnomastnega in polmastnega mleka, Padano pa samo iz polmastnega. Reggiano je zato bolj masten in bolj polnega okusa. Aha, fino. Spet nekaj novega. Sem ravno preletel cene v Mercator spletni trgovini in so dejansko zelo podobne. Mogoče je malenkost dražji Reggiano (pol evra). Drugače pa so cene obeh za tisti 200g trikotnik cca. 5-7€. Je pa res, da ima mercator pod svojo blagovno znamko cenejšo verzijo Padano, Reggiano pa sploh nima svoje blagovne znamke in tako ni cenjše verzije. DaCapo reče pred 10 minutami: @tomazek: Samostojno si jaz res velikokrat narežem koščke (dobrega) parmezana. Zraven pa obvezno še kakšno jabolko in mi je to popolna malica/predjed/nekaj pač... Dočim hruško si pa privoščim spet k drugi vrsti sira. Preferiram kakšnega poltrdega, po možnosti s kakšnimi orehi... Ja... zajebano je to vse skupaj. To eni kar kombinirajo ja. Jaz sadja ne kombiniram z ostalo hrano Jem precej sadja, ampak vedno potem samo sadje. Evo ravno sem jagode, kivije, banane in pomaranče. To požrem čez vikend, ker ne morem iti pit s kolegi. 15. april 2022 uredilo bitje tomazek Navedek Povezava do prispevka
Šimšalamima Huhu Objavljeno 15. april 2022 Share Objavljeno 15. april 2022 Predvsem kok intenziven je okus, Padano je staran manj časa. Ne vem pa kje bi ga ful rabil v italjanski kuhinji, jaz ga uporabljam praktično samo v karbonari, ki jo delam iz Padanota. 1 Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 15. april 2022 Share Objavljeno 15. april 2022 Dosti ljudi ga riba (ali kupi ribanega, kar je precej slabše itak) in ga uporablja za posip po vsej možni hrani enako kot Parmigiano Reggiano. Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 15. april 2022 Share Objavljeno 15. april 2022 (urejano) Šimšalamima Huhu reče pred 8 minutami: Predvsem kok intenziven je okus, Padano je staran manj časa. Ne vem pa kje bi ga ful rabil v italjanski kuhinji, jaz ga uporabljam praktično samo v karbonari, ki jo delam iz Padanota. mmmmmm... zdaj bi sedla ena dobra carbonara. /ravno včeraj sem sicer jedel domačo-hitro varianto s svežimi šparglji (beluši), malce slanine in nekim random sirom. Čisto OK, ampak kak boljši sir ne bi škodil. 15. april 2022 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Šimšalamima Huhu Objavljeno 15. april 2022 Share Objavljeno 15. april 2022 Pa sladko smetano? To ko moj frend nardi makarone s faširanim -"dons sem delal bolognese". 1 Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.