Skoči na vsebino

Holob na strehi [15. vlada RS]


Priporočeni prispevki

Skunky Lee reče pred 2 urama:

Janša je dober politik. Način, na katerega je Šarcu spizdil vlado pod nosom je bil za v učbenike. In dejstvo je, da je bla recimo afera Patria res hudo politično preganjanje (neznan kraj, neznan čas, neznana komunikacija ipd) in da po sodni praksi ne bi smel it sedet.

V tem trenutku JJ dela točno to kar bi mogu - lepo je tiho in pusti, da bo Golobova garnitura implodirala sama vase. Tisto omejeno medijsko izpostavljanje, ki se ga gre, je samo držanje špegla temu kar se dogaja. Dobr je zahvatil moment.

 

Janeza jebe to, da ima prevelik ego in ne prenaša kritike in porazov, pa da se obkroža z največjimi govnači in smetmi v državi.

 

Just to make it clear - v lajfu nisem volu SDS, ga tud ne bom, po tem pandemičnem haranju mi je jasno da se jim nikol več ne sme dat vpliva. Zanikat da je JJ dober politik je pa metanje peska v oči.

čudno da so potem na Finskem in v Avstriji ljudje sedeli zaradi dajanja podkupnin...

Povezava do prispevka
Brenta reče pred 2 urama:

@Skunky Lee ampak k ni tiho in ne pusca casa casu. Samo njegove glupe twitter izjave imajo manj trakcije. Pa ne da ne tryharda. Recimo tisti poziv k oborozevanju. Pozivi k odstopom so pa tudi na tedenski bazi. Npr. Asta Vrecko zaradi podpore palestinski knjizevnici.

 

Janez brez spotlighta? Ne za prav veliko casa...

spotlight je v bistvu ključen za politiko. Ljudje imajo spomin bele ribice.
to, da neprestano opozarja nase je dobro zanj. Še posebno, ker to dela na načine, ki so povšeči njegovi volilni bazi (nacionaizem, itd.). Sicer se stalno bruka na twitterju ampak v Sloveniji imam občutek, da twitter nima toliko vpliva na politično dogajanje kot v tujini. V tujini je twitter že kot nekako podaljšek vladnih institucij, pri nas je pa še vedno bolj neki magični kraj, kjer je vse dovoljeno. Zato to pumpanje ega na twitterju nima pravih političnih posledic. (dosti pomaga tudi, da je njegova volilna baza praktično računalniško nepismena) 

Povezava do prispevka
BuDi reče pred 2 urama:

F9WxVsmXAAAlRIF?format=jpg&name=large

Glavni vzrok za študentski protest so bile predvsem socialne in gospodarske razmere doma. To je bilo jasno takoj, ko so študentje zasedli predavalnice. Pri tem so uživali podporo profesorjev, ki so komunistični vrh že prej kritizirali, da z gospodarsko in politično reformo opušča socializem. Vsi skupaj so se tako nedvoumno postavili na stran kritikov reformnih ukrepov, saj so državne in politične voditelje obtoževali, da so z opredelitvijo za tržna načela odprli vrata kapitalizmu in »rdeči buržoaziji« ter povzročili socialno razslojevanje in brezposelnost, ki je za »prave komuniste« povsem nesprejemljiva.

".. ki je v svoji osemletni vladavini te države sebi pripisal bistven delež odgovornosti za tako stanje"

 

A se tu kdo norca dela? V javnem pismu tak lapsuz? Kdaj pa je Janša sebi pripisal odgovornost? Besedna zveza "lahko sebi pripiše odgovornost" je nekaj popolnoma drugega kot to kar so napisali mladi. Izjava nepismenih. 

 

In glavni vzrok za študentski protest je bila nesprejemljiva bolonjska reforma. Če govorimo o študentskem protestu "mi smo univerza", ki izhaja iz Francije, in se je pravzaprav razvijal okoli vprašanja : kaj je univerza. V Sloveniji je bil ta protest, pod taktirko gospoda Kordiša in določenih predavateljev na FF, zelo hitro uzurpiran. S to uzurpacijo so si nekateri zagotovili politično prepoznavnost v Sloveniji, prinesla pa ni prav nič. Kar je pravzaprav škoda, ker je bil tam prostor in čas za resno debato glede tega, kako strukturirati reformo šolstva v Sloveniji. 

uredilo bitje fauzo
Povezava do prispevka
fauzo reče pred 6 urami:

Po mojem mnenju, in seveda dopuščam nestrinjanje, je eno biti dober politik, drugo biti kot politik dober človek. 

 

Ko govorimo o "dobrem politiku" govorimo predvsem o nekom, ki svoj poklic dobro opravlja. Tako imamo recimo tudi dobrega lopova. 
Kaj pomeni "politik, ki svoj poklic dobro opravlja"? Po mojem mnenju je to nekdo, ki na relativno enostaven način nadzoruje politično dogajanje. To pomeni, da se zakoni pišejo po njegovi volji, to pomeni, da brez težav dosega sprejemanje zakonov. Predvsem pa to pomeni, da ravna jasno in odločno v skladu s svojim načrtom, pri tem pa uživa podporo svojih podrejenih in je nasploh obdan s kompetentnimi ljudmi, ki so sami dobri ali vsaj prav dobri politiki (ne dobri ljudje, dobri politiki). "he gets things done". Tako je recimo tudi Orban odličen politik, čeprav je podmukla podlasica. 

 

Nikakor pa dober politik ni nekdo, ki svojih načrtov ne zna spraviti skozi, ki je neprestano v konfliktu s svojimi ljudmi. Predvsem pa to ni nekdo, ki nima vez in poznanstev, ki ni že del političnega kroga - takemu bodo namreč zaprta vsaka vrata in več se bo ukvarjal z odpiranjem teh vrat kot s politiko. Tudi dober politik ni nekdo, ki ne razume časa ,v katerem se nahaja. To je realna situacija. Zato v prvi vrsti v politiki potrebujemo dobre politike, ne dobre ljudi, ki niso dobri politiki. Ker, enostavno, bodo dobri ljudje, ki niso dobri politiki, odrezani od politike. In bržkone se je to zgodilo Šarcu. 

 

Druga varianta pa je, da se voli ljudi, ki očitno niso zreli, ki nimajo ne vez ne poznanstev, in se jih gleda kako se učijo politike, kako sklepajo poznanstva, tako kot otrok vožnje s kolesom. Medtem pa se težave države poglabljajo. To so, v osnovi, novi obrazi. 

A tole meni odgovarjaš ali komu drugemu?

uredilo bitje Flamingo
Povezava do prispevka

Janez je opozicijski voditelj torej ce ga niso preganjali komunisti ga biciklisti in lgbtqjevci. Dejansko ne zna vladati v drzavi ki ni tako ali drugace normalna. 

Golob pa bi rad bil Janez samo za to mu pac manjka pamet. Kobili se bo hitro hrbet zlomil ko bo naslednje leto zmanjkalo denarja

uredilo bitje VonGriffin
Povezava do prispevka
Brenta reče pred 3 minutami:

Ja, ce je voditelj dober, ampak se ob vsakem prevzemu oblasti na ven izkazuje ravno nasprotno, je resitev zagotovo v menjavi naroda.

 

saj to jaz ze trobim leta, narod ima oblast tocno taksno kot si jo zasluzi in je slovenska politika le zrcalo Slovencev

 

ce je najbolje kar premorete Janez alternativa temu pa je Golob je cajt za malo samorefleksije mar ne ?

  • Račka +1 2
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka
VonGriffin reče pred 13 minutami:

 

saj to jaz ze trobim leta, narod ima oblast tocno taksno kot si jo zasluzi in je slovenska politika le zrcalo Slovencev

 

ce je najbolje kar premorete Janez alternativa temu pa je Golob je cajt za malo samorefleksije mar ne ?

Se moram dejansko strinjati. Janševa vladavina je posledica popolnoma in neverjetno nesposobne levice, katere učinek lahko gledamo v vsej svojem sijaju v zadnjih letih. Kaviar komunisti, popolnoma odrezani od realnosti, ki jim ponoči prihaja na sanje o revoluciji. Levica v Sloveniji je pravzaprav sramota za državo. 

Povezava do prispevka
VonGriffin reče pred 4 urami:

Janez je opozicijski voditelj torej ce ga niso preganjali komunisti ga biciklisti in lgbtqjevci. Dejansko ne zna vladati v drzavi ki ni tako ali drugace normalna. 

Golob pa bi rad bil Janez Drnovšek samo za to mu pac manjka pamet političnih izkušenj. Kobili se bo hitro hrbet zlomil ko bo naslednje leto zmanjkalo denarja

 Here, I fixed this for you. 

To da doktorju elektrotehnike manjka pamet se verjetno ne bomo strinjali.  Tudi da si želi biti Janez Janša dvomim, ker takšne želje na tem planetu ne obstajajo. Je pa dejstvo, da mu manjka političnega skilla, kar so vsi relevantni analitiki opozarjali, ko je bil izvoljen s tipičnimi "voditi podjetje ni enako kot voditi državo" in to se zdej zelo dobro vidi. 

Kar se tiče pa menjave naroda je pa najbrž res, ne vem kaj je ljudem da volijo nove obraze, neizkušene, nepreverjene ljudi. Zato se mi gada ob vseh teh liberalcih, ki nastopijo in se potem samosesedejo. Jaz sem ob prihodu Goloba si reku samo, ok čupo ma to je hud asset, mogoče mu pa rata. Ampak pol se je ustrigu in vsi moji upi so v trenutku ispuhtel v zrak. 

Povezava do prispevka
ana reče Dne, 26. 10. 2023 at 11:12:

Janša je dober, ko mora spletkarit in statrategirat. Potem, ko pa mora vladat pa ne. Postane mu dolgcas, če ni krize in atagonizma in jih ustvarja sam. To nikoli ni dobro za državo. 

Ne vem no, pri zadnjem mandatu so začeli kolesariti še preden je nastopil kot predsednik vlade. Oziroma krizo in antagonizem (s protestiranji proti "tiraniji" ITD) ustvarja določena množica ljudi, še preden on pride na oblast. 

Povezava do prispevka
Aktivist Vanč reče pred 48 minutami:

Druge poti pač ni. Janšizem je potrebno obravnavati enako kot ostale oblike ekstremizma (fašisem, antisemitizem in vse ostale nestrpnosti). Po legalnih poteh počasi ampak temeljito iztrebiti.

škoda ker ni več tovariša Mačka...

Povezava do prispevka
Ejga reče pred 1 uro:

Ne vem no, pri zadnjem mandatu so začeli kolesariti še preden je nastopil kot predsednik vlade. Oziroma krizo in antagonizem (s protestiranji proti "tiraniji" ITD) ustvarja določena množica ljudi, še preden on pride na oblast. 

To je res, samo je tudi sam šel potem še bolj na nož. Ne, da je to kar je sedaj gor, kaj boljše. Tožbe zaradi plakatov?! To ni Svoboda ampak Vrtec!

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...