Skoči na vsebino

[random] Gaming talk in novice


Priporočeni prispevki

Dude, CEO d.d.ja, njegova prva briga so delničarji, ne stranke. V času PS3 in PS4 smo imeli samo to srečo, da kar je veselilo nas gamerje, je prinašalo tudi vedno več denarja delničarjem....sedaj pa, ko je PS na vrhu....pa lahko samo še cuza denar obstoječim strankam, da zadovolji delničarje. S tem dejstvom sem se že zdavnaj sprijaznil. Dobesedno dolžnost teh direktorjev je, da morajo izbrati možnost, ki bo prinesla več denarja delničarjem.

Povezava do prispevka
Gatsu reče pred 1 uro:

Šur če razmišljaš kot kravatar to popolnoma drži. Sej zato pa je tko ko je prišel na tron biznisman namesto prejšnjih šefov... Bimbo ni g od gamerja. Dvomim da sploh igra igre. Karizme ima pa še manj ko korejski predsednik.

Sam Sony je bussiness, tko kot ostala gaming industrija. Vem da je frustrirajoce ker sam sebe ne dojemas kot consumerja ampak kot ljubitelja iger, v resnici pa si za firmo samo potencialen revenue. Ful cinicen pogled ampak zal tudi resnicen. 
Ful neumno bi blo od CEOja da trosi denar tam kjer ga ne bo dobil dovolj nazaj, sploh ce ima na voljo cenejse (in morda bolj ucinkovite?) nacine marketinga. 
Firme ne delajo iger ker je to njihova strast. Posamezni ljudje ze, ampak vloga kravatarjev je maksimum profit, ne dobre igre. Ce se to dvoje poklapa super za nas, ce pa se ne pa dobis vsakoleto FIFO z Ultimate Team MT. 

uredilo bitje Arey
Povezava do prispevka

Ma ja, zdaj "glasujemo" z denarnicami bolj kot kaj druga, je pač tako na žalost.

Zadnje dni sem malo bolj spremljal odzive na Starfield pa bias ali ne kar se tiče igre, tu Quin pove tudi nekaj čez gaming journalism in problematiko le-tega, kar mislim da je precej relevantno zadnje čase.

 

Povezava do prispevka

Ozirat se na content creatorje je čist tako a ne. Zdaj če vam gre v nos, ker se derejo in preklinjajo ko izražajo svoje frustracije in nezadovoljstva pač to mogoče niso pravi kanali za vas.

Na eni strani je na internetu tako da če želiš nekako izstopat in najt neko publiko, moraš bit malo "over the top" pri nekaterih stvareh; vendar je tudi kot gledalec treba bit na to pozoren in pač vzameš v zakup da so ljudje na videih pač takšni.

Na drugi strani pa verjamem, da je njihova publika isto nezadovoljna in deli podobne oziroma enake frustracije, in so ti content creatorji pač nek medij skozi katerega to lahko izrazijo ali podprejo s followingom.

Tale s pronouni je res bosa, ampak verjamem, da so ljudje že siti posiljevanja zahodnjaške (bolj ameriške v tem primeru) kulture s politično korektnostjo spolov in raznoraznih skupin, ki so to agendo pripeljale že do te mere, da imamo te stvari v igrah

Povezava do prispevka

Nah, imaš dovolj v redu content creatorjev k tega ne rabijo delat. Te k se derejo me spominjajo na te razne Alex Jones/Steven Crowder varjante k furajo neko agendo in iščejo specifično publiko, da lahko gradijo svoj channel preko outrage publike.

 

Sej maš tud zelo kritične content creatorje, ki lahko isto stvar povejo na normalen način. Jeza te ne nardi bolj "real"

Povezava do prispevka
Vučko3 reče pred 8 urami:

Tole je absolutna zmaga.

 

Ne razumem kaj s temi pickami od ljudi, odrasel tip se in public joka zarad igrce. Pizde gejmerske, centa vredne niso.

 

Se strinjamo, da je to idiotizem....ampak kje za vraga sploh najdeš ta folk, ki ma manj publike kot naša vaška gostilna? Pol pa mu še jaz s klikom gor dam nek ogled 😒

Povezava do prispevka

Je blo že dokazano, da je tip kradel drugim, naj bo to cel koncept videja, jokes, ..

 

Sej zih si vsi do neke mere sposojajo od drug drugega, ampak ta je bil pa prou kača kačica in si je zgradil cel channel na ta način. Prej je imel tud drug ime channela, je spremenil, da se ga ne povezuje več s tem kar je prej počel. Zdej mislm da dela bolj streame

 

 

tu v commentih omenjajo, morm pa najdt video kjer ga en youtuber totalno skurcu, good content

uredilo bitje Weraziel
Povezava do prispevka
Raz reče pred 3 urami:

če se ne motim, jih uporabnik Amnesia hejta na polno, sploh Randya, po moje mu bo tale novica polepšala dan :D

 

par let nazaj bi bil mogoce vesel, da bo model kmalu koncal pod mostom, kjer bo za skatlo cikov vlekel umazane kurce

 

zal je cela (zahodna) gaming industrija postala tako jebeno gnila, da mi tudi za bitchforda prav dol visi

 

edino, kar bi me dejansko razveselilo, je to, da vsi tej woke trash studii propadejo in so modrolasi game "dizajnerji", prisiljeni v dosmrtno delo v predelovalnici azbesta brez zascitne opreme

 

 

Povezava do prispevka

Mene mika probat, ampak bi šel nek turistični gameplay mode. Pač dober design svetov rešuje AC, ampak gameplay je pa res beden. V bistvu sem res mega triggered zaradi teh AC-jev, ker recimo Valhalla v nekaterih delih mape zgleda božansko in bi bilo brutalno dobro igrat nek jak RPG v tistem svetu. Zakaaaj morajo bit tako slabe špile fak no 

Povezava do prispevka

Spremljate kej shitstorm (upravicen) okrog novih Unity engine pogojev?
Longstory short, hocejo fee za vsak install!! igre; mesecno!!! in to retroaktivno!!. Sicer po dolocenem tresholdu ampak nima veze.
Ker scum, prov tipicno za Riccitella (se spomnete ko je bil na EA, da so vpeljali nek limit kolkrat lahk instaliras igro. Mislm da je bil spore, mel si 5 installov, pol bi moral kao spet kupit game).

 

Se pravi delal si igro 10 let pod nekimi pogoji in placeval za uporabo Unitya. In bam, novi pogoji, zdej bos moral za nazaj!! placat vsak install. S tem da niti sami se ne znajo tocno povedat, kako bojo to trackal (recimo piratske kopije), zgleda bolj na principu "trust me bro".
Nekak zgleda hocejo kes od f2p mobile gamov z miljoni prenosov, ampak zjebejo en kup malih in srednji devov. eni so ze naracunal da bi mogli Unityu placat vec kot pa dejansko zasluzijo.

V glavnem, zgleda so financno tok slabi da rabijo nujno kes, ampak tole je nevideno. 
Problem je tud ker ni neke dobre hitre alternative. Godot ki je open source ni se tolk soliden, Unreal je pa slab za mobile. Ni kr tko easy in rect pejt na nov engine.
Cryengine tud ni lahek za preskocit (en dev enrkat je rekel, zakaj se imenuje Cryengine, "because you will cry using it" :D

Ampak doloceni devi ze bezijo drugam. Recimo zapis Rust devsov
https://garry.net/posts/unity-can-get-fucked

https://x.com/cultofthelamb/status/1701715971663425897?s=20

https://x.com/MegaCrit/status/1702077576209207611?s=20

Lahk vas skrbi recimo kaj bo zdej s hollow knightom, ker vem da je tukaj zlo priljubljen. In se z marsikaterim drugim gamom.

uredilo bitje seattle
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   1 član

×
×
  • Ustvari novo...