Vse_je_najslabse Objavljeno 21. februar 2024 Share Objavljeno 21. februar 2024 (urejano) Meni je bil problem druge sezone lotusa kriza identitete serije, ki ni vedla a naj se jemlje resno al naj se mal norčuje iz same sebe in je nastal nek čuden nekompatibilen mix. 21. februar 2024 uredilo bitje Vse_je_najslabse Povezava do prispevka
Fuksija Objavljeno 21. februar 2024 Share Objavljeno 21. februar 2024 Weraziel reče pred 4 urami: ah, škoda da sem Smash Bros prodal, mi tega nikol nismo igrali, ker je vsem Mario Kart ljubši lahko posodim Zelda:BOTW za kukrkol časa rabita, jaz sem itak na nadaljevanju trenutno my man mislim lahko vidim zakaj bi bil komu smash bros všeč sam res ni špil zame preveč bliskanja pa če bi se hotla naučit kako se igra bi morala najprej dat not kr neki ur v počasnem posnetku Povezava do prispevka
Berbasecks Objavljeno 21. februar 2024 Share Objavljeno 21. februar 2024 (urejano) Hernire reče pred 3 urami: Kaj si mislil, da je tisto, 10cm klitoris? takle kurčič 🤙 Fuksija reče pred 39 minutami: my man mislim lahko vidim zakaj bi bil komu smash bros všeč sam res ni špil zame preveč bliskanja pa če bi se hotla naučit kako se igra bi morala najprej dat not kr neki ur v počasnem posnetku sploh nimaš izbire za Smash Bros @Weraziel BOTW bi bla pa lepa ja. Pa k vidim, da glih o White Lotus, k mi je že par folka priporočilo. A to je anthology, al se sam ful zamenjajo liki s sezonami? 21. februar 2024 uredilo bitje Berbasecks Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 21. februar 2024 Share Objavljeno 21. februar 2024 en/dva lika se ponovita, je pa vsaka sezona zaključena zgodba priporočam White Lotus pune @Berbasecks lah magar jutr po šihtu pripeljem špil, k sta lih na poti 1 Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 22. februar 2024 Share Objavljeno 22. februar 2024 Nouro dobro: Povezava do prispevka
Vse_je_najslabse Objavljeno 22. februar 2024 Share Objavljeno 22. februar 2024 Berbasecks reče pred 23 urami: takle kurčič 🤙 sploh nimaš izbire za Smash Bros @Weraziel BOTW bi bla pa lepa ja. Pa k vidim, da glih o White Lotus, k mi je že par folka priporočilo. A to je anthology, al se sam ful zamenjajo liki s sezonami? Načeloma ni povezano, ma ena oseba se prenese iz prve v drugo sezono, ampak v vsakem primeru se ti splača pogledat obe. Povezava do prispevka
Berbasecks Objavljeno 22. februar 2024 Share Objavljeno 22. februar 2024 Absolutno gre na sezanm. Sem pa v zadnjem času itak kar znižal število pogledanih serij, sklepam pa da kmalu še precej bolj Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 22. februar 2024 Share Objavljeno 22. februar 2024 (urejano) Ima kdo kak RES dober recept / navodilo za pripravo pizza testa? Zadnjič sem sam delal po nekem receptu iz internetov; sicer dokaj OK, ampak še vedno ni bilo TOP. Pa ne dajat nekih linkov, če že potem napiši dober post s postopkom in vsemi triki in izkušnjami. Hvala. btw: Za vsak dober nasvet glede pizza testa dam jagodo. Najboljši recept oz. navodilo pa nagradim s 5 € na paypal. 22. februar 2024 uredilo bitje DaCapo Povezava do prispevka
Berbasecks Objavljeno 22. februar 2024 Share Objavljeno 22. februar 2024 (urejano) pomoje je recept forumskega pizza majstra @stom1c bil v tej temi nalepljen vsaj že 5x 22. februar 2024 uredilo bitje Berbasecks 1 Povezava do prispevka
stom1c Objavljeno 22. februar 2024 Share Objavljeno 22. februar 2024 Gaddemit no 1 Povezava do prispevka
stom1c Objavljeno 22. februar 2024 Share Objavljeno 22. februar 2024 Ok torej recept je za 4 pice, dobra kila testa je to. potrebujes: - 600g moke za pico (visoka vsebnost proteinov, “W” na embalazi okol 300 je super) - 1,3g svezega kvasa - 17g soli - 420g mrzle vode (jaz jo imam v hladilniku, mora pa bit mrzla, ker se testo precej dolgo in pocasi gnete, pa da ni previsoka temperatura med gnetenjem, da testo ne vzhaja) in to je to od sestavin. Postopek je pa tak: - moka in kvas v kitchenaid, malo premesas - mesis najprej na najnizji hitrosti - pocasi dodajas vodo, da moka pocasi vpije vodo. Like 15 min m, da dodas skoraj vso vodo. Ostanek bos porabil kasneje. - ko si dodal skoraj vso vodo in lepo pregnetel, vsipas notr vso sol in tistih par 10ml preostale vode - hitrost saltam pol na 2, vec pa ne, mora se pocasi gnest, da se nardi fajna glutenska mreza - mesim 10min, za 5min ugasnem, spet 10min mesim, za 5 ugasnem in na koncu se enkrat 10min, torej skupaj 30min ko si dodal sol - ugasnes mixer, pokrijes z vlazno krpo, pustis 15 min - das na pult in testo foldas, nardis lepo kroglico. Tu lahk roke mal naoljis z olivcem, ampak res mal. Te stvari ti ful dobr razlozi yt kanal “stadler made”, tip ma odlicne kratke in jedrnate videe, ne tak ko on italijanski klovn vito - spet 15 min vzhajas in po 15 spet foldas, to ponovis 4x, da vse skupaj po gnetenju vzhaja se 1h (15min x4, vmes stirikrat foldas) - po eni uri nepredusno zapres in das v hladilnik za 1-3 dni, odvisno od tega, kak “mocna” je moka - na dan ko hoces pice pect, das 4-8 ur prej (spet odvisno od moke) ven na sobno temperaturo vzhajat. Tu vcasih nardim hlebcke takoj, ko dam testo ven, al pa po kaki urci. - ko dovolj vzhaja, speces to je to bolj ko mas mocno moko, visja je lahko hidracija testa, to kar sm ti jst dal recept je 70% hidracija, lahko delas tut manj, ampak manj kot 60 jst ne bi delal. 4 Povezava do prispevka
Hernire Objavljeno 22. februar 2024 Share Objavljeno 22. februar 2024 To je testo za neko elitno pico margerito z dragimi sestavinami, ne pa dacapo pico, kamor bo dal gor štikle kranjske klobase pa ajvar. 2 Povezava do prispevka
Kočevc Objavljeno 22. februar 2024 Share Objavljeno 22. februar 2024 stom1c reče Pravkar: ⚠️POZOR‼️ ko enkrat probas to pizzo, so vse nadaljne pizze v picerijah za en kurac 1 2 Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 22. februar 2024 Share Objavljeno 22. februar 2024 Pa še bicepse natreniraš zraven, ko moraš gnesti ure in ure! Povezava do prispevka
Kočevc Objavljeno 22. februar 2024 Share Objavljeno 22. februar 2024 Kitchen Aid brt Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 22. februar 2024 Share Objavljeno 22. februar 2024 @stom1c: hvala! Jaz sem delal podobno, ampak sem očitno malce zajebal pri vodi (namesto mrzle vode sem vsipal mlačno). /recept in postopek zabeležena in shranjena. TNx. Povezava do prispevka
Hernire Objavljeno 22. februar 2024 Share Objavljeno 22. februar 2024 DaCapo reče pred 2 minutama: @stom1c: hvala! Jaz sem delal podobno, ampak sem očitno malce zajebal pri vodi (namesto mrzle vode sem vsipal mlačno). A maš kitchen aid? Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 22. februar 2024 Share Objavljeno 22. februar 2024 Hernire reče pred 1 minuto: A maš kitchen aid? Jap. To je pač en tak ultimativni pripomoček, ki je moral pristati v kuhinji. Evo, čez vikend bom spet poskusil in upam da bo v tem stilu ratalo: Zavedam se, da je pečica izrednega pomena, oz.: 1. je testo, 2. je pečica. Vse ostalo pa je prosto po Zarafu. Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 22. februar 2024 Share Objavljeno 22. februar 2024 DaCapo reče pred 2 minutama: Vse ostalo pa je prosto po Zarafu. Ya ya, itak. Pelati Ajvar Irak Iran 2 Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 22. februar 2024 Share Objavljeno 22. februar 2024 (urejano) Pa jajčka na oko ne sme manjkat in ščepec ocvirkov. 22. februar 2024 uredilo bitje DaCapo 1 Povezava do prispevka
stom1c Objavljeno 22. februar 2024 Share Objavljeno 22. februar 2024 DaCapo reče pred 21 minutami: @stom1c: hvala! Jaz sem delal podobno, ampak sem očitno malce zajebal pri vodi (namesto mrzle vode sem vsipal mlačno). /recept in postopek zabeležena in shranjena. TNx. obvezno mrzla, ohlajena (jst jo iz hladilnika vzamem) da ti testo ne začne vzhajat med gnetenjem. če si kje blizu edine prave prestolnice (Celje), ti šenkam kilo proper moke 1 Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 22. februar 2024 Share Objavljeno 22. februar 2024 (urejano) Btw, kaj je s to (popularno) rukolo na picah? Sem poskusil, ampak mi ni nekaj top. Všeč mi je zelenjava, da ne bo pomote. Ampak mislim, da so te pizze z rukolo vseeno precenjene. @stom1c: ouk, že samo ta hint za mrzlo vodo mi je več kot dobrodošel. Za moko pa večinoma uporabljam neko Caputo namensko za pizza testo. Če bo kdaj prilika se ti javim, tnx za ponudbo.! 22. februar 2024 uredilo bitje DaCapo Povezava do prispevka
Buzzkill Objavljeno 22. februar 2024 Share Objavljeno 22. februar 2024 Nafukajo gor rukole, da izgleda kot solata na lepinji. 1 Povezava do prispevka
stom1c Objavljeno 22. februar 2024 Share Objavljeno 22. februar 2024 imo je pica en tak nepopisan list papirja, pol pa vsak gor nafuka, kar mu paše. zadnjič sm delal kontroverzno sladko pico in je bla res dobra. 1 Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 22. februar 2024 Share Objavljeno 22. februar 2024 Ugibam na prvo žogo, @stom1c: Je to tartufata? 1 Povezava do prispevka
Berbasecks Objavljeno 22. februar 2024 Share Objavljeno 22. februar 2024 (urejano) DaCapo reče pred 23 minutami: Btw, kaj je s to (popularno) rukolo na picah? Sem poskusil, ampak mi ni nekaj top. Všeč mi je zelenjava, da ne bo pomote. Ampak mislim, da so te pizze z rukolo vseeno precenjene. pač stvar okusa, men je pa top (je pa ne smem), ne prenesem pa na pizzi paprike, ki na tvoji je (pa jo mam drugače rad, sam na pizzo zame ne sodi) drgač tist je nutella in čokolada mene bl triggera preslaba obloženost večine napolitanskih + preveč roba (glede na relative size) 22. februar 2024 uredilo bitje Berbasecks 1 Povezava do prispevka
Hernire Objavljeno 22. februar 2024 Share Objavljeno 22. februar 2024 Berbasecks reče pred 2 minutama: mene bl triggera preslaba obloženost večine napolitanskih + preveč roba (glede na relative size) +1 na oboje Povezava do prispevka
Jake the Mess Objavljeno 22. februar 2024 Share Objavljeno 22. februar 2024 Pomoje edino dacapo lahko na post, kjer nekdo napiše, da je delal sladko pico, vpraša, če je to tartufata. 6 Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Vpiši se za komentiranje
You will be able to leave a comment after signing in
Vpiši se