Skoči na vsebino

[PS5] Returnal


gojc

Priporočeni prispevki

bitsurugi reče pred 19 minutami:

A prav razumem, da je le 6 con, od tega ena dokaj majhna in 5 bossov? Huh, a ni nič secret bossov?

6 con. Vse isto velike. 5 bossov ja.

Prve tri cone so vedno linearne in imajo bossa in ni check pointov. Tle je jeba in mores v kosu vse. Pol pride Act 2, ki je tezji glede mehanik in mobov, malo tezji. Ampak lazji glede sistema. Imas vec svobode. Ce umres zacnes od act 2 naprej in lahko skippas cone in bosse, ko enkrat dobis kljuce in iteme.. pac odvisno kolko hoces bit levelan.. 

uredilo bitje bigboss82
Povezava do prispevka

Naredil perfekt run brez smrti. Prvi del, trije bossi in drugi del (te resetira in moraš od “začetka”) dva bossa. Skupaj 5 ur.
 

Odkril sem vse na mapi kar se je dalo. Iščem secret predmete za alternate ending + collectibles za platino. 
 

Špil je hud in fun. 

uredilo bitje dzaver
Povezava do prispevka

Samo eno nedolžno vprašanje, ali moraš dejansko za ta run igrati igrico 5 ur skupaj (pustimo rest mode)????

 

WTF??? A so te tipi debilni? Niti Last of us 2 ki mi je bil skoraj perfekten špil nisem igral po 5 ur skupaj, ne pa taka pasja jajca. Imam občutek da če tole ne bi bila ps5 ekskluziva bi bile ocene bližje 6/10. 

Povezava do prispevka
Feget reče pred 6 urami:

Samo eno nedolžno vprašanje, ali moraš dejansko za ta run igrati igrico 5 ur skupaj (pustimo rest mode)????

 

WTF??? A so te tipi debilni? Niti Last of us 2 ki mi je bil skoraj perfekten špil nisem igral po 5 ur skupaj, ne pa taka pasja jajca. Imam občutek da če tole ne bi bila ps5 ekskluziva bi bile ocene bližje 6/10. 

 

Ma ne, ampak pač gre za Housemarque arkadno igrico, ampak pač "oblečeno" v AAA skin in na polno zmarketingirano kot nek pravi AAA title, ker pač manjka big hitter naslovov. Sej jst že ves cajt tumbam, kok mi je smešno, da se napol indy game od tako hardcore studia kot je HM propagira kot nek AAA casual naslov za mase. V normalnih cajtih, kjer bi izšlo veliko ostalih špilov, te igrice niti pes ne bi povohal, tako kot večino HM špilov ne. 

 

Mislim poglej, kake igrice je HM delal do zdaj, ti bo vse jasno. Mal pokliki po videih. Sej njihovi špili so dejansko hudi ko prasica, sam res niso za vsakega.

 

 

 

 

 

 

Tebi Returnal ziher ne bo všeč. 99,99 % da ti ne bo. Meni bo pa ziher dogajal do jajc :D 

Povezava do prispevka

Sory ampak če Returnal ni AAA igra pol npr Nintendo sploh ne dela AAA iger razen redkih Mario in Zelda iger. Dejansko je edina stvar ki jo lahko očitaš tej igri manjko autosejva ki te reši pred sesutjem (men se v 25 urah igra še ni sesula) in pa da ne rabiš dajat v supsend mode, kjer te spet lahk zafuka izpad štroma oz ne moreš nič druzga igrat vmes. Da pa tej igri rečeš da je indie igračka se pa lahko sam smejem. Recmo Nier Replicant remaster košta polno ceno tak ko zmer vse kar da ven SE, pol Namco Bandai in še mnogi dajo po polni ceni celga fuka AA iger ki so drugorazredne v dobesedno vsem pa se nikol noben ne buni. Jebiga pač ja Sony je dvignu ceno igram za 10$/€ in s tem se je treba sprijaznit, sam zarad tega res ni treba downplayat igre ki dobesedno v ničemer ne zgledajo indie al pa AA produkcija. Tole sploh ni primerljivo z situacijo z No Man Sky ki so jo tud prodajal po polni ceni ob izidu.

 

Sploh ne rabim metroid 4 ker je tole boljš kot karkol bodo spacal skup v 10 letih preden bo tista igra izšla. Fenomenalen nadzor lika, super orožja, odličen design monstrov, vse kar se tiče zvoka je top of the top in res se tega ne sme igrat brez slušalk in vklopljenega 3d zvoka, glasba ki se fantastično sklada z dogajanjem na ekranu, četrti šef je absolutno highpoint kar se tega tiče, replay value je tud insane ker noben run ni enak in je zmer šansa da še kej novga najdeš. Raziskovanje je praktično vedno nagrajeno. Tud k misliš da si badass mofo lahko srečaš enga novga "mini šefa" ki te sesuje ko prasca... Tako sem jaz zgubil 2 velika healing itema v zadnjem runu ko sem šel delat nekaj opcijskega in sem fasal najbolj agresivno pizdarijo doslej v 6. biomu in potem mi ni uspelo sesut zadnjega šefa, na katerem sem tud fasal prvi bug v igri in sicer zvoku se je čist sfukal in je sam nekaj hreščalo skor celo prvo fazo...

 

 

Povezava do prispevka
KE RIT reče pred 12 minutami:

Kot drugo? Kroglice in manjko zgodbe?


Zgodba je taka kot v dark soulsih. podana fragmentirano, preko collectiblov, first person gameplaya in vmesnih sekvenc. men je zanimiva in tudi ko končaš se ti odpre še materiala. Vse kar narediš v playthrougju je vezano na zgodbo. Vsakič zveš nekaj dodatnega. Od kje tebi da je manjko zgobe? 

 

uredilo bitje dzaver
Povezava do prispevka
Kočevc reče pred 6 minutami:

Sej zgodba je?

 

dzaver reče pred 4 minutami:

Zgodba je taka kot v dark soulsih. podana fragmentirano, preko collectiblov, first person gameplaya in vmesnih sekvenc. men je zanimiva in tudi ko končaš se ti odpre še materiala.

 Se mi je zdelo, ja. :D

 

nekdo reče pred 12 urami:

Za izmikanje krogljicam in neobstoječo zgodbo  je 80 evrov je zagotovo preveč.

Tale YouTube gamer ve najboljše. :D

Povezava do prispevka

Pač men je res near perfect špil, mot me sam to sejvanje, k je res glupo. Ne morš nobenga špila med runom igrat. Drugač pa zadeva vleče k svina, zgodba in prezentacija je men odlična (v stilu bol teh thinking man sci fijev, Solaris, Moon, Event Horizon, Sunshine), gameplay je pa itak un razlog da sm špil takoj nabavu, ker mi špili od Housemarque nehumano dogajajo. Men se tud niti 1x še ni sesul, mi je pa enkrat potem ko sem pršu nazaj iz resta naredil, da je bil run resetiran na začetek.

 

MIslim, da je krivično, če bi rekl, da je to Indie igra zapakirana v AAA je pač nek dokaj posrečen hibrid. Težavnost ni prehuda, kot pravim pa bodo verjetno še precej dodajal v špil, 15 ur je pa res uno lol, definitivno ni 15 ur, to je kot da bi reku da je Hades 8 ur, ker lahko špil v 8ih urah obrneš. Pač vsi, ki ste bolj motorični idioti boste ene 20 ur potreboval samo za obrnt, da se dejansko zaobvlada vse pa še kr mal več kot to. Niso zdej alieni reprezentativni, ker je špil izjemno fer in če si zelo skilled ti bo skor mal prelahek, če si pa dost n00bish (zase bi reku da sm nekje vmes), pa ti bo verjento malenkost pretežak, sam pol se da pobruteforcat, da tud če si slab, vseeno prideš čez kergakoli bossa.

 

Res super igra, ne bi preveč spoilal, sam vredno igrat... tud če so vam takšni špili ponavadi pretežavni. Je dovolj casual.

Povezava do prispevka

Sj ni nič hudega, če se pač resetira cikel... to je del designa v igri. Ni tok hudo, kot hočejo eni opisat, ker lahko celo igro preigraš brez, da bi pobral 1 item. Vsi ključni, ki so potrebni za nek progress, pa ostanejo tudi od restartu cikla. Primer: če umreš v 3 biomu in se ti resetira cikel, lahko dobesedno nazaj prides v 5 minutah, vmes ti igra ponudi nekaj itemov, ki ti takoj dvignejo pac osnovnih statsov in si nazaj, kjer si bil v parih minutah. Je pa res, da če si bolj "slab" v takih igrah imaš možnost nabiranja in bit OP, takrat pa ob smrti pač izgubiš več, kar je pa pravilno, ker drugače bi igra bila prelahka/prekratka. Se pa strinjam, da rabi igra nek "save" mode, kjer si zapovne mesto izhoda iz igre, da se lahko v miru igra tudi druge igre. 

 

Aja, igra je fenomenalna, kar ni nič novega za Fince...

uredilo bitje Hattori
Povezava do prispevka

Iskreno meni je ta igra že po sci fi Prometheus / dark settingu pisana na kožo, pol pa še fenomenalna muzika in kao težavnost jo nardijo moj osebni GOTY material (čeprav vidim, da sploh ni ''težka'' v smislu kakega Team Ninja svinjskosti ala Ninja Gaiden Master Ninja oz. kak Vanquish na challenge, pa tudi niti slučajno to ni Maine Lieben iz Wolfa2, kjer pač moraš nardit 10-15 ur igre jovo na novo in še tam crknit je zelo enostavno na tisti težavnosti.... tukaj pa ne rabiš ponavljat bossov/con in imaš shortcute ipd.)

 

AMPAK:

- ne razumem logike, da nimaš (enkratni) save and exit, če se že isto doseže z rest mode. Torej whyyyyyyyyy?!?! Ker res nimam volje, da bi moral igrat bodisi NIČ bodisi 5 ur+, ko bi pač imel dober run kot je David včeraj rekel, da je imel. Pa berem da si lahko srečen, če nimaš crashev. Eni jih nimajo sploh, drugi jih fašejo non stop. In to nemalo. Pa rest mode+zagon špila iz rest mode naj bi tudi bil kriv za določene crashe.

 

- če damo platino na stran (kjer iščeš collectible, če prav razumem), recimo kolko je dejansko dolžina igre, da nardiš vse konce? Ker novih/višjih težavnosti nima. Večino folka, ki sem jih vprašal so končali v dveh do treh igralnih dnevih, v logu jim je pisalo od 11-15 ur približno za prvi skozihod. Za nek drug konec bojda rabiš še ng+, pa dodajmo še to, kolko ste rabli za ta pravi konec, torej da nardiš vse minus collectible grind? Vidim, da je @dzaver dvakrat končal tole čez en sam vikend, torej od petka popoldne do nedelje? Meni se to iskreno ne zdi niti slučajno dolgo.

 

Ajde, če bi dali 15 nivojev, namesto 6...  

 

Bi skoraj dal prav Mefistu, ampak po tihem upam, da ima Gatsu prav... ker so me že parkrat zasrbeli prsti na ''Buy'' tipki, še dobro, da ima Monster Hunter Rise tolko robe za počet, da imam izgovor, da ne vzamem takoj :blush:

uredilo bitje bitsurugi
Povezava do prispevka

@bitsurugi Če hočeš po končanem prvem skozihodu naredit še pravi konec, moraš v vsakem biomu najt še en predmet (random spawn). Včeraj sem od 6ih našel štiri. Ko najdeš vse moraš nekaj naredit v enem od biomov in pol še enkrat končat špil za true ending. Torej bi rekel, da je brez collectiblov ene 25-30 ur (odvisno od sreče pri spawnu predmetov).

uredilo bitje dzaver
Povezava do prispevka

To je dzaver napisu kr optimalno, da ti gre ful dobr. Dost ljudi se je 10 ur zaciklal že na enem bossu :D

 

Jst bi ocenu na med 30-50, maš pol še daily rune, pa pač sej če si špilu že kakšen roguelike veš, da so sami runi zabavni. Špil je res kr zlo zabavn za igrat. Bi reku, da če te zanima kok ur value je notr bi jst reku da zihr 50, če ti špil dogaja tud 100 in več. Ni pa težko obrnt, če grindaš vsak level se močno overlevelas in dobiš ful enga shita, da so bossi dokaj trivialni (ne čist, sam pač dovolj).

Povezava do prispevka
dzaver reče pred 1 minuto:

@bitsurugi Če hočeš po končanem prvem skozihodu naredit še pravi konec, moraš v vsakem biomu najt še en predmet (random spawn). Včeraj sem od 6ih našel štiri. Ko najdeš vse moraš nekaj naredit v enem od biomov in pol še enkrat končat špil za true ending. Torej bi rekel, da je brez collectiblov ene 25-30 ur (odvisno od sreče pri spawnu predmetov).

 

 

A so te itemi permanent?

Povezava do prispevka

Očitno sem motorični idiot ker v 25 urah še nisem obrnil igre :cry: Je pa res da ko sem zares lotim naredit push naprej pridem daleč, vmes se pa pač malo zajebavam in sprobavam stvari in nadgrajujem orožja nakar me zgazijo eliti v zlatih vratih al ko stopiš na un zlat kamen na tleh ki te dropne v neko malo sobico in če tam fašem elita sem al mrtev al pa pokurim vse healing iteme... 

 

  

Kočevc reče pred 1 uro:

 

 

A so te itemi permanent?

Permanent odklepi so:

-metroid style nadgradnje obleke

-odklenjene sobe do šefov ter določeni ključi ki ti omogočajo da zelo hitro prideš nazaj do tam kjer si končal

-odklenjeni novi artifakti/itemi itd ki jih lahko ko so enkrat odklenjeni najdeš med igranjem 

-odklenjeni perki  na orožjih 

-ko sesuješ 3. šefa vedno začneš iz 4. bioma 

-verjetno sem še kaj pozabil

 

Skratka če si dober v izogibanju metkov si lahko ful hitro nazaj na šefu, ker te ko prideš v višji biom tam čaka item ki ti poveča proficiency z orožji nakar ti naslednja skrinja da takoj močnejše orožje, če pa še teh ne pobiraš te pa tik pred šefom čaka nadgrajena pištola. Sam seveda nisem tak majstr v tem, tak da se rabim mal naboostat in itak mi je fun pucat zadeve tko da se najprej malo nabildam pol pa grem naprej.

uredilo bitje Gatsu
Povezava do prispevka

Maja ce sm jaz obrnil v nedeljo ob 16h. Igral sem kaksne 5 6 ur isti dan. Isto sem igral v petek. V soboto sem igral precej manj kot 5 ur ker me  je picka setala na okoli ko psa. To obrnes manj kot v 20 urah, ce igras malo bolj preudarno in premisljeno, se prej. Ce sam rushas se lagko zavlece ja. Vrjetno so izlusnje od Dead Cells in rogue like kar dobrodosle.

 

Bossi niso tezki, ce se jih lotis s celim lajfom in se kkasnim healin potionsom ali revivom in to govorim v prvo, be pol ko jih imaa nastudirane.

 

Biomi so vsi po istem principu. Imas main vrata, par stranskih sob oz poti in eno sobo s par wejvi za reward

 

Sej igra je ql, gameplay in izgled, ceprav grafika ni niti pribizno top

 

Ma stari ce bi Dead Cell bil narejen v 3rd person view s twm pogonom, z malenkost vecjimi leveli, dvemi bossi vec in ok story je jacci v Returnal, sam npr Hades ima jacci story od Returnal in tudi replay value, ko obrnes prvic. Sam tolko. 

 

Ni to AAA spil, je pa na meji, ampak ni AAA da se jebes. So pa dobrp zaglumli folku, ki n inavajen teh inde roguelike spilov. Predvswm z grafiko in 3rd person nacinom.

 

Sam tudi grafika razen unih lovk in nekih delcev ni nic posebnega. Dej brightness na max in poglej malo teksture in poligone okolice.. krneki

 

Drugace meni ni neki crashnila

 

Pa se to Dead Cells sem igral dosti vec kot sem in bom to. Ker tam so runi dobro urco in igras lahko kolko ti pase. Kljub temu da je igrq krajsa sem rabil tam vec casa ker je bolj zajebano. Je pa res da tam ni neke hude grafike

 

Aja se neki za bitsuja, zgodba Prometeus Alien in to haha.. more like nek psiho triller.. ma sej itak ne stekas nic na koncu lahko si vsak interpretira po svoje

 

Pac igrica je ql ker ima dober gameplay in je ta rougelike nacin ki naredi vsak run malo drugacen in dela odvisnost, sploh ko naptedujes dobro in se napetost stopnjuje.. to je to 

 

Ma glede zgodbe in dolzine boste razocarani.. razen ce se be zapusis in pol delas razlicne studije in interpretacije o pomenu zgodbe

 

 

 

 

Povezava do prispevka
bigboss82 reče pred 1 uro:

Maja ce sm jaz obrnil v nedeljo ob 16h. Igral sem kaksne 5 6 ur isti dan. Isto sem igral v petek. V soboto sem igral precej manj kot 5 ur ker me  je picka setala na okoli ko psa. To obrnes manj kot v 20 urah, ce igras malo bolj preudarno in premisljeno, se prej. Ce sam rushas se lagko zavlece ja. Vrjetno so izlusnje od Dead Cells in rogue like kar dobrodosle.

 

Bossi niso tezki, ce se jih lotis s celim lajfom in se kkasnim healin potionsom ali revivom in to govorim v prvo, be pol ko jih imaa nastudirane.

 

Biomi so vsi po istem principu. Imas main vrata, par stranskih sob oz poti in eno sobo s par wejvi za reward

 

Sej igra je ql, gameplay in izgled, ceprav grafika ni niti pribizno top

 

Ma stari ce bi Dead Cell bil narejen v 3rd person view s twm pogonom, z malenkost vecjimi leveli, dvemi bossi vec in ok story je jacci v Returnal, sam npr Hades ima jacci story od Returnal in tudi replay value, ko obrnes prvic. Sam tolko. 

 

Ni to AAA spil, je pa na meji, ampak ni AAA da se jebes. So pa dobrp zaglumli folku, ki n inavajen teh inde roguelike spilov. Predvswm z grafiko in 3rd person nacinom.

 

Sam tudi grafika razen unih lovk in nekih delcev ni nic posebnega. Dej brightness na max in poglej malo teksture in poligone okolice.. krneki

 

Drugace meni ni neki crashnila

 

Pa se to Dead Cells sem igral dosti vec kot sem in bom to. Ker tam so runi dobro urco in igras lahko kolko ti pase. Kljub temu da je igrq krajsa sem rabil tam vec casa ker je bolj zajebano. Je pa res da tam ni neke hude grafike

 

Aja se neki za bitsuja, zgodba Prometeus Alien in to haha.. more like nek psiho triller.. ma sej itak ne stekas nic na koncu lahko si vsak interpretira po svoje

 

Pac igrica je ql ker ima dober gameplay in je ta rougelike nacin ki naredi vsak run malo drugacen in dela odvisnost, sploh ko naptedujes dobro in se napetost stopnjuje.. to je to 

 

Ma glede zgodbe in dolzine boste razocarani.. razen ce se be zapusis in pol delas razlicne studije in interpretacije o pomenu zgodbe

 

 

 

 

 

 

Sam če prav štekam ti sploh še nisi dokončal vsega, al si vse dokončal?

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...