bainit Objavljeno 25. julij 2023 Share Objavljeno 25. julij 2023 (urejano) . 25. julij 2023 uredilo bitje bainit Navedek Povezava do prispevka
Kruz Objavljeno 26. julij 2023 Share Objavljeno 26. julij 2023 Avion reče Dne, 24. 7. 2023 at 18:28: Pizda, da tud tale train map ne deluje tako zelo slab. Je kdo uporabljal javni prevoz po Siciliji? Yay, nay, maybe? Kolegi so bili. Menda so vlaki kul na Siciliji, pa ok frekvence. 1 Navedek Povezava do prispevka
dijo_porko Objavljeno 31. julij 2023 Share Objavljeno 31. julij 2023 Jaz sem pred kratkim za rentacar na Sardiniji uporabil Auto europe. Ni bilo problemov, so pa seveda pri končnem ponudniku (Viaggare) ponudili še svoje zavarovanje. Avto primerno italijanskim razmeram popraskan, vse označeno na prevzemnem listu. Pri samem prevzemu smo posneli avto okoli in okoli, poslali video na agencijo in enako ob vračilu avta. Čakam še na sprostitev depozita. Kar se pa vlakov na Siciliji tiče, sem šel sicer samo Catania Siracusa, ampak kot drugje po Italiji so bili točni in proti slovenskim hitri Navedek Povezava do prispevka
Chris Objavljeno 31. julij 2023 Share Objavljeno 31. julij 2023 Sovicha reče Dne, 26. 7. 2023 at 11:12: Kolegi so bili. Menda so vlaki kul na Siciliji, pa ok frekvence. zagotovo so boljši kot ceste. ceste so živ obup, razen če se furaš po AC, za katero pa boš mastno plačal. Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 31. julij 2023 Share Objavljeno 31. julij 2023 (urejano) Chris reče pred 2 urama: razen če se furaš po AC, za katero pa boš mastno plačal. Wat? In Sicily, tolls only have to be paid on the A20 motorway between Messina and Palermo and the A18 from Messina to Catania. 31. julij 2023 uredilo bitje Avion 1 Navedek Povezava do prispevka
Chris Objavljeno 31. julij 2023 Share Objavljeno 31. julij 2023 Avion reče pred 11 minutami: Wat? In Sicily, tolls only have to be paid on the A20 motorway between Messina and Palermo and the A18 from Messina to Catania. nas je google metal iz avtocest zaradi tolls. samo določeni deli v mestih so bili zastonj. Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 31. julij 2023 Share Objavljeno 31. julij 2023 Chris reče pred 2 minutama: nas je google metal iz avtocest zaradi tolls. samo določeni deli v mestih so bili zastonj. Malo težko verjamem. Kolega je bil ravno 2 meseca nazaj, pa je rekel, da je bilo povsod vse zastonj z eno izjemo, kjer je on vozil. 1 Navedek Povezava do prispevka
Chris Objavljeno 31. julij 2023 Share Objavljeno 31. julij 2023 Avion reče pred 3 minutami: Malo težko verjamem. Kolega je bil ravno 2 meseca nazaj, pa je rekel, da je bilo povsod vse zastonj z eno izjemo, kjer je on vozil. pol smo pa mogoče imeli ponesreči vkljopljeno še izogibanje avtocestam, ups kakorkoli, sicilija nam je bila zanič, z izjemo etne, agrigenta, san vita lo capa, cefaluja in taormine. nasplošno plaže porazne, hribovita notranjost je lepša. cel jugozahodni del sicilije je ena velika pokrita plantaža, veliko shady zamorcev, smeti povsod, prostitutke pri belem dnevu na sos postajah, regionalne ceste s luknjami, ki se jim je treba izogibat. aja. wc školjke brez pokrovov za se usest. 1 1 Navedek Povezava do prispevka
Vincent Objavljeno 31. julij 2023 Share Objavljeno 31. julij 2023 Meni je bila Sicilja kul, čeprav sem res bil že 7 let nazaj rent a car, pajek odpeljal avto, fasal kazen za prehitro vožnjo na avtocesti. Ampak vse kup je bil dober trip, mam lepe spomine. Je pa res mal ciganarije povsod, pač Jug Italije. To vzameš v zakup in izkušnjo. Bla sva Palermo, Corleno (sam mim peljala), Agrigento, Enna (tu fasal pajka, ker so imeli velikonočno procesijo in je bilo samo takrat prepoved parkiranja, ampak je bila prepoved napisana na roke v Italijanščini :D) , Syracuse, Taormina, Etna (Airbnb v eni fenomelnalni gorski vasici zraven) in Cefalu. Vse bolj ali manj super. Se bom slej ko prej vrnil s familijo. 1 Navedek Povezava do prispevka
Chris Objavljeno 1. avgust 2023 Share Objavljeno 1. avgust 2023 (urejano) Vincent reče pred 11 urami: Meni je bila Sicilja kul, čeprav sem res bil že 7 let nazaj rent a car, pajek odpeljal avto, fasal kazen za prehitro vožnjo na avtocesti. Ampak vse kup je bil dober trip, mam lepe spomine. Je pa res mal ciganarije povsod, pač Jug Italije. To vzameš v zakup in izkušnjo. Bla sva Palermo, Corleno (sam mim peljala), Agrigento, Enna (tu fasal pajka, ker so imeli velikonočno procesijo in je bilo samo takrat prepoved parkiranja, ampak je bila prepoved napisana na roke v Italijanščini :D) , Syracuse, Taormina, Etna (Airbnb v eni fenomelnalni gorski vasici zraven) in Cefalu. Vse bolj ali manj super. Se bom slej ko prej vrnil s familijo. ja mi smo bili letos in smo šli kar konkretno turo s kombijem in si ogledala skoraj vse kar se je videti dalo, divje kampirali čez noč. Če greš po AC verjetno ne vidiš vmes toliko revščine, smeti, prostitutk in podobnega ob cesti (isto velja za tudi za cel podplat italije (kalabrija). kot sem rekel jugozahod je samo ena pokrita plantaža paradižnikov, verjetno za celo evropo ali celo izvoz na ostale dele sveta. Realno nam je bila s tega vidika lepša albanija, pa tudi to smatramo še nekako za tretji svet, še posebej ko prideš po mejnem preodu iz crne gore v skadar. Also nevem zakaj hodite sploh v Corleone, saj v filmu Godfather ni bilo nič tam snemano, največ pomembnih dogodkov je bilo snemanih v mestecu Savoca. Slika omenjenih plantaž na siciliji s spleta (irl pogledi so še hujši, ponekod bi bila ta cela dolina bela od plantaž) 1. avgust 2023 uredilo bitje Chris Navedek Povezava do prispevka
FumeK Objavljeno 1. avgust 2023 Share Objavljeno 1. avgust 2023 Karkoli vzameš od rent a car na Siciliji, samo ne vzet Goldcar, ker te bodo okradli na nek nacin. Drugace pa je najboljse imet avto, avtocesta je bila za placat samo na enem delu v smeri Palermo-Messina (kjer jim itak nekaj ni prav delalo in nisem placal nic) in Messina-Catania. Navedek Povezava do prispevka
Kruz Objavljeno 2. avgust 2023 Share Objavljeno 2. avgust 2023 Jug Italije in Sic sta v taki pizdi, da ITA hodijo delat v ALB v klicne centre. 1 Navedek Povezava do prispevka
Chris Objavljeno 2. avgust 2023 Share Objavljeno 2. avgust 2023 Sovicha reče pred 1 uro: Jug Italije in Sic sta v taki pizdi, da ITA hodijo delat v ALB v klicne centre. albancev je dosti v v južni pugliji. (taranto, otranto, lecce). Tja jih je veliko migriralo med vojno, zgodil se je tudi en brodolom kjer je umrlo nekaj manj kot 100 albancev, večinoma otroci in ženske. V Otrantu je lep spomenik na ta dogodek, češ v upanju in spomin da se kaj takega ne bi zgodilo več. Spomenik je ubistvu ladja istih dimenzij kot je bila ta na kateri je bilo v času brodoloma 142 ljudi. Cel otranto je vreden ogleda, zelo lepo mestece. 1 Navedek Povezava do prispevka
LordFebo Objavljeno 4. avgust 2023 Share Objavljeno 4. avgust 2023 Sicilija ima res odlične avtoceste, ki so za razliko od preostale Italije zvečine zastonj. 1 1 Navedek Povezava do prispevka
kalasnikov Objavljeno 29. september 2023 Share Objavljeno 29. september 2023 Zdravo Konec oktobra greva z mojo iz Trsta v Rim z vlakom iz glavne postaje. Imate kakšno priporočilo kje je najbolje parkirat. Na prejšni strani je bil predlog da se parkira pri letališču, samo to je malo daleč stran od glavne postaje... Hvala Navedek Povezava do prispevka
Hosta Objavljeno 29. september 2023 Share Objavljeno 29. september 2023 Zdi se mi, da ima železniška v bistvu tud dnevni parking zraven... Direkt zraven. Navedek Povezava do prispevka
To je priljubljen prispevek. seventhson Objavljeno 2. oktober 2023 To je priljubljen prispevek. Share Objavljeno 2. oktober 2023 (urejano) Fotoreportaža podaljšanega vikenda v Toskani. Tistim, ki ste igrali Assassin's Creed 2, bodo kraji precej znani SAN GIMIGNANO Srednjeveško utrjeno mestece s precej stolpi in dobrim sladoledom. Gelateria Dondoli - precej znan sladoledar, ki včasih naredi tudi sladoled iz malo nenavadnih okusov, kot npr. paradajz z baziliko. Tokrat ni blo nič pretirano nenavadnega, a sem pozabil slikat izbor noter . Sladoled je odličen. FIRENZE Mesto ni ravno veliko, je nekako kot Ljubljana. Iz parkinga ob avtocesti smo se s tramvajem peljali do centra - 25min. Po centru pa peš do ta glavnih znamenitosti. Gužve je blo kar precej, tako da smo si od znotraj ogledali samo eno cerkev - Santa Croce. Mesto ima toliko zanimivosti, da se da komot cel teden porabit samo za Firenze, če si ogleduješ muzeje, galerije, cerkve, itd. Bazilika Santa Maria Novella Santa Maria del Fiore Ogromna katedrala z milijon detajli na fasadi Bazilika Santa Croce Tu je pokopanih nekaj historičnih super zvezd ala Galileo Galilei, Michelangelo in Niccolo Machiavelli Galilejev grob Michelangelov Spomenik padlim vojakom v prvi svetovni z zanimivimi imeni krajev v vitražu... Banjšice, Vodice, Gorica Samostan ob baziliki Palazzo Vecchio - Piazza della Signoria MImogrede, iz tega balkona Hannibal v filmu iz l.2001 vrže tipa privezanega na kable. Bowels in or bowels out? Davidova replika v družbi Herculesa Galerija Uffizi Most - Ponte Vecchio čez reko Arno Fiorentina Vse kar smo jedli v Toskani je blo odlično. Pašta, njoki, ravioli, fiorentina, sladoled, piadine, panin s porchetto........ Tržnica Mercato Centrale - ogromno usnja in Bangladešcev / Pakistancev SIENA Il Duomo Piazza del Campo Pogled na Duomo in Torre del Mangia izpred bazilike di San Clemente Bazilika di San Clemente Monte dei Paschi di Siena - najstarejša banka na svetu Bazilika Cateriniana di San Domenico MONTERIGGIONI Slučajno smo naleteli na tekmovanje v peki fiorentin Razgled iz obzidja POKRAJINA Crete Senesi Spomladi, ko je vse zeleno in v cvetju, je verjetno še lepše. Okolica San Gimignana 2. oktober 2023 uredilo bitje seventhson 14 1 Navedek Povezava do prispevka
Hosta Objavljeno 2. oktober 2023 Share Objavljeno 2. oktober 2023 Lepo lepo-. Italija je res naš as v rokavu, ko maš dva dni časa pa potrebo po dobri hrani in umetnosti zgodovini. Dober dokumentarc je bil na rtvslo; Idealna mesta. Palmanaova in par drugih severnoitaljanskih mest + Nova Gorica; dobra rdeča nit za vikend izlet. https://365.rtvslo.si/arhiv/dokumentarci-kulturno-umetniski/174763077 Navedek Povezava do prispevka
kemik Objavljeno 3. oktober 2023 Share Objavljeno 3. oktober 2023 (urejano) Kako je s sicilijo poleti, da greš recimo sem ne na hrvaško na glavni dopust, recimo 6 in 7 mesec? Predvsem mislim glede vročine in količine turistov in plaže - je to tista sardela na mivki varjanta plaže kjer imaš od sence max senčnik, ali obstajajo plaže ki imajo v oazadju tudi kaj naravne sence? 3. oktober 2023 uredilo bitje kemik Navedek Povezava do prispevka
obstek Objavljeno 15. oktober 2023 Share Objavljeno 15. oktober 2023 Eno vprasanje imam. A iz Venezia Maestrale železniške do Marco Polo letališča obstaja kakšna redna linija? Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 19. oktober 2023 Share Objavljeno 19. oktober 2023 kemik reče Dne, 3. 10. 2023 at 9:06: Kako je s sicilijo poleti, da greš recimo sem ne na hrvaško na glavni dopust, recimo 6 in 7 mesec? Predvsem mislim glede vročine in količine turistov in plaže - je to tista sardela na mivki varjanta plaže kjer imaš od sence max senčnik, ali obstajajo plaže ki imajo v oazadju tudi kaj naravne sence? Po videnem zdaj v oktobru močno odsvetujem obisk Sicilije v juliju/avgustu, ker mora bit neznosna vročina. Plaže, kolikor sem jih zdaj videl, ponujajo bolj malo naravne sence, ampak verjetno itak najdejo kaki biseri, kjer je manj folka. V vsakem primeru pa Sicilijo močno priporočam, super je. 2 Navedek Povezava do prispevka
ReJzOr_na_plin Objavljeno 13. november 2023 Share Objavljeno 13. november 2023 obstek reče Dne, 15. 10. 2023 at 10:31: Eno vprasanje imam. A iz Venezia Maestrale železniške do Marco Polo letališča obstaja kakšna redna linija? Da, tole je veckrat preverjeno https://www.atvo.it/en-venice-airport.html 1 Navedek Povezava do prispevka
obstek Objavljeno 13. november 2023 Share Objavljeno 13. november 2023 ReJzOr_na_plin reče pred 1 uro: Da, tole je veckrat preverjeno https://www.atvo.it/en-venice-airport.html Sem uporabil, hvala. 🙂 Navedek Povezava do prispevka
Kosinus Objavljeno 17. november 2023 Share Objavljeno 17. november 2023 (urejano) seventhson reče Dne, 2. 10. 2023 at 13:35: Spomenik padlim vojakom v prvi svetovni z zanimivimi imeni krajev v vitražu... Banjšice, Vodice, Gorica Na nekaj podobnega sem naletel ob naključnem iskanju, mesto v srednji Italiji: https://en.wikipedia.org/wiki/Latina,_Lazio Frazioni The frazioni of Latina are: Latina Lido, Latina Scalo, Borgo Bainsizza, Borgo Carso, Borgo Faiti, Borgo Grappa, Borgo Isonzo, Borgo Montello, Borgo Piave, Borgo Podgora, Borgo Sabotino, Borgo Santa Maria, Borgo San Michele, Chiesuola, and Tor Tre Ponti. A frazione (plural: frazioni) is a type of subdivision of a comune (municipality) in Italy, often a small village or hamlet outside the main town. Most frazioni were created during the Fascist era (1922–1943) as a way to consolidate territorial subdivisions in the country. Soška fronta je pustila svoj pečat. 17. november 2023 uredilo bitje Kosinus Navedek Povezava do prispevka
LordFebo Objavljeno 21. november 2023 Share Objavljeno 21. november 2023 San Gemignano od ven Srednjeveški severni Italijani so bili mahnjeni na stolpe. To niso cerkveni zvoniki, ampak stolpi privatnih rezidenc (Bologna jih je imela recimo 200), s katerimi so si merili tiče. 2 Navedek Povezava do prispevka
saosin Objavljeno 13. december 2023 Share Objavljeno 13. december 2023 Nasledn tedn grem v bologno za 3 dni, ma kdo kakšna priporočila kam it kaj dobrega pojest/spit? Navedek Povezava do prispevka
lizz Objavljeno 13. december 2023 Share Objavljeno 13. december 2023 dijo_porko reče Dne, 31. 7. 2023 at 10:16: Jaz sem pred kratkim za rentacar na Sardiniji uporabil Auto europe. Ni bilo problemov, so pa seveda pri končnem ponudniku (Viaggare) ponudili še svoje zavarovanje. Avto primerno italijanskim razmeram popraskan, vse označeno na prevzemnem listu. Pri samem prevzemu smo posneli avto okoli in okoli, poslali video na agencijo in enako ob vračilu avta. Čakam še na sprostitev depozita. Kar se pa vlakov na Siciliji tiče, sem šel sicer samo Catania Siracusa, ampak kot drugje po Italiji so bili točni in proti slovenskim hitri koliko casa si cakal na sprostitev depozita? kako je bilo vozit po Sardiniji? ste sli karkoli manj znanega pogledat? Navedek Povezava do prispevka
Kruz Objavljeno 14. december 2023 Share Objavljeno 14. december 2023 Zakaj je rentacar v Evropi tolk komplicirano vse skp zrihtat? Pa neke jebarije kar naprej, fotkanje/snemanje prask etc. Damn Navedek Povezava do prispevka
ana Objavljeno 14. december 2023 Share Objavljeno 14. december 2023 (urejano) Ne vem, jaz kakih komplikacij nisem imela, do pa v Iraliji najbolj obutani. Kolikor vem depozit sprostijo nazaj, ko vrneš avto in pregledajo koliko je bencina etc. Jaz nikoli nisem opazila kakih zamud. Ko smo že pri rent a carih, kako je najlažje priti od železniške postaje Trstu do letališča? Naslednjič, ko smo v Sloveniji letimo do Bologne, 2 dni tam, potem pa razmišljam z vlakom do Trsta (na splošno imam raje vlak, samo ne v Sloveniji) in izposoja avta tam, ker od tam tudi letimo nazaj. 14. december 2023 uredilo bitje ana Navedek Povezava do prispevka
dijo_porko Objavljeno 14. december 2023 Share Objavljeno 14. december 2023 (urejano) lizz reče pred 16 urami: koliko casa si cakal na sprostitev depozita? kako je bilo vozit po Sardiniji? ste sli karkoli manj znanega pogledat? Cakala sva en mesec... Jugozahod ze tako ni pomoje neki turisticno znan. Bila sva v blizini Cagliaria (lusno mesto, ni veliko turistov, sploh v primerjavi s kaksnim Napolijem), proti severu sva sla do Spiagga di piscinas (tukaj so bili na poti kar prelazi), proti vzhodu do Campulongu (obmorska cesta, gor pa dol med hribcki)... 14. december 2023 uredilo bitje dijo_porko Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.