Skoči na vsebino

Trenutno igram [07/2023]


Priporočeni prispevki

Probu sm assasinota egipt pa nism prsu vn iz tutorial grobnice 

 

Ace combat sm igral 2 misiji pa mi je meh

 

Fenyx rising sm prau glih do konc tutoriala mogoce bom se mal igral ko pridem nazaj

 

Life is strange:before the storm mal iz nostalgije ko sem porival artsy lezbaco in hodil pa koncertih financiranih iz mamica TRRja in je bla najvecja skrb barva all stark ki jih bos kupil

Povezava do prispevka
colonel Tavington reče pred 4 urami:

Dons sem nabavu battlebit

 

Bojda je to next big thing

 

Ne bo ti žal, boljše kot kakšen Battlefield 2042.

 

Drugače pa sem tudi sam padel v hype Dave De Potapljač.

uredilo bitje BOCo.
Povezava do prispevka

@DaCapo  jaz tudi to nonstop zvečer/ponoč igram, sem spet ves zblojen danes. :D Fak, res je dober špilčič to.

 

A to misliš prvi special food order guest quest ( :) )? Torej še nimaš menija za zaposlene odklenjega? Ustreli ga parkrat s puško, in ne s harpuno. Mogoče prej najdi kak upgrade, denimo lvl 2 upgrade, če ti dela probleme.

 

Sicer pa za vse potapljače po imenu Dave:  ko pripravljate menije, ne pozabiti uporabljat Auto Supply možnosti. To sem šele včeraj pogruntal (v bistvu edina večja stvar do zdaj, ki ni bila preveč dobro razložena), da bo s to opcijo tvoj chef uporabil samo toliko surovin, kolikor bo naročil. Torej v meni vržeš sushi s kolilčino 1, nato pa klikneš auto supply. Fiksna številka pa je boljša za sestavljene jedi oziroma tam, kjer nočeš, da se ti pokurijo redke sestavine. Je pa treba paziti, koliko sushijev na večer planiraš. Neuporabljene sestavine chef vrže stran.

 

edit:

 

ke_kit reče pred 24 minutami:

Playstation so naravnovarstveno naravnana firma. Izgleda, da niso hoteli promovirati igrice kjer kradeš plavuti morskim psom (:no:).

Good guys.

Naravovarstniki so v špilu zaenkrat ultra bad guys. Resno. :D Vodi jih pa nekakšen 80s action movie bivši marinc. (No, je pa res, da še ne vem, kako se bo to razvilo, v bistvu špil podaja kar dober družbeni komentar za take aktivistične skupine, ki so na prvi pogled kao super eko, v resnici pa so na skrivaj financirane s strani velikih korporacij, ki na tak način senčno uveljavljajo svoje interese. Ki pa na dolgi rok nimajo z naravovarstvom nič skupnega.) 

uredilo bitje Flegma
  • Račka +1 2
Povezava do prispevka

Diablo 4

3/10

article-1280x720.b02cbb0e.jpg

Vsakič me premami in se spravim v Diablo, v upanju, da bom tokrat imel drugačno mnenje.

Pribil sem se nekje do levela 70, spravil v zadnji diff, se je pa že kar nekaj levelov igra spremenila v konstanten grind dungeonov, ki so praktično kopija. Igra je dobesedno empty kar se tiče end-game.

Po vrhu vsega so se prekleto potrudili, da je igra fake online in ne podpira nobenega smiselnega načina grupiranja, ali promocije interakcije med ljudmi.

 

Všeč mi je bil VA in seveda samo vzdušje značilno za Diablo igre, ampak tu se pa dobro konča.

Cinematici so slabši kot v trojici. Tista puža se sprehaja levo desno.

UI je katastrofalen in deluje kot zelo slab console port. Vse logične funkcije so obrnjene na glavo. Ni faking gem baga (ker sklepam, da ga bodo prodali za premium currency). Ne vidiš kateri aspecti so permanent in kateri ne, tako da se prejebuješ po tisoč menijih med extractanjem. Jahanje konja je v mestih brez vezno, drugje pa se povsod zatika.

 

Igra tako kot prejšnje promovira, da nižaš difficulty na absurdno nizek nivo ker tako dobiš več loota in XPja na uro. To je za vsakega, ki hoče igrat težji content totalna beda, saj s tem izgublja na gearu. Igra je tudi več kot očitno gear>>>>>skil. Igra bazira na mitigaciji in ne dodganju (že zaradi lagga).

 

Poleg vsega so se prekleto potrudili, da je katerikoli zanimiv kozmetik na voljo le v cash shoipu (Pri igri ki stane 70 €). Kvečjemu mi za kozmetike ni bistveno mar, so pa v "starih časih" nakazali kdo je v igri pokazal nekaj skila ali vložil trud. Dan danes temu ni več tako in namerno osiromašijo igro samo za ožemanje denarnic. A žal ob nakupu skina ne čutiš enakega zadovoljstva, kot če si si ga moral zaslužit. Zdaj tega zadovoljstva tudi tistim, ki ne vsipamo dnarja za skine ni več, saj se vsi selijo v ta model.

uredilo bitje MaDrung
  • Račka +1 3
Povezava do prispevka

Še vedno Dead Space Remake, trenutno v Chapter 10. Bom šel pa zdele še nazaj raziskati vse dele ladje in delati side missione. Še vedno izjemen tempo, vzdušje, teror, akcija, panika, ni da ni. Špil ne jebe in ne popusti niti za 1% v grozi in napetosti, hkrati pa zna tako odfurati stopnje, da te še vedno drži na robu kavča. Mogoče edini minus - preveč podobnega okolja, še Valor je popolnoma enak kot Ishimura. Sej vem, pač "realistična" far space travel dark estetika, ampak bi mi sedlo še kej drugega kot 200 odtenkov sive in občasna rjava :D 

 

Sicer pa vrhunec survival horror žanra. Kar se mene tiče se tale špil mirno omenja ob RE 1 R, RE 2 R, RE 4 R in obema TLOU.

  • Račka +1 4
Povezava do prispevka

glede Dave the Diver, včeraj malo narobe auto supply kapiral:

 

Flegma reče pred 20 urami:

da bo s to opcijo tvoj chef uporabil samo toliko surovin, kolikor bo naročil. Torej v meni vržeš sushi s kolilčino 1, nato pa klikneš auto supply. 

 

pravilno je, da bo chef pri auto supply opciji uporabil sestavin, kolikor bo naročil + 1. Ker pripravlja vnaprej, torej pomeni, da bo vedno za eno naročilo sestavin šlo v koš. Kar je pa vseeno bolje, če recimo določiš fiksno 15 sushijev, proda pa se jih 5. V tem primeru jih gre deset v koš.

Sicer pa še par tips od včerajšnjega sešna: meni lahko dodajaš, popravljaš tudi spotoma, ne le vnaprej. Aja, pa zaposlene lahko zgleda pošiljaš tudi po sestavine. Stats se razlikujejo (še ne vem, kaj vpliva na to), lahko pa na »dispatch« pošiljaš tudi tisto osebje, ki ga imaš v waiting room in ne na delovnem mestu. Kar je v bistvu tudi bolj smotrno, da ni delovno mesto prazno, saj porabijo za pridobitev sestavin en dan.

 

uh, še kakih osem ur dela, <_< potem pa spet ribice lovit :P

  • Račka +1 2
Povezava do prispevka

Po Tears of the Kingdom je nastala kar malo praznina, igram svašta :D 

 

Tear of the Kingdom mi je 9/10 po končanju drgač

 

Isto mi je 9/10 Returnal, ki sem ga pognal po tem, da obrnem še DLC-je. Gladko najboljša PS5 ekskluziva, kar je prilična brukica, da je 3 leta po izidu najboljša ekskluziva nek napol indie obskuren shooter

 

Pol sem želel igrati par teh random poletnih naslovov, in sicer Katamarija, ampak sem se spomnil, da imam še WarioWare: Get It Together na Switcu, pa da bi bilo za preigrat. Res bedna igrica in žalostno, kam je padla ta serija, ker WarioWare INC., torej prvenec na gemboju, je ena boljših videoiger vseh časov. Ne vem, koliko bom dal oceno, ampak ne kaže, da bo kaj visoka

 

The Case of Golden Idol mi je bila fantastična, 8/10, za prešpilat imam še DLC

 

Igram še Sackboya na PS5, ki mi je fin, ampak malo dolgočasen. Ful je stopenj, nekatere so zelo zelo boring, v beležnico sem dal 5/10, ampak zdaj nekje na sredini mi je postalo malo boljše, tako da mi 5/10 malo prekruta ocena in bom najbrž še zvišal :D 

 

Za grande finale pa sem ufural DaCapo mode in inštaliral The Secret of Monkey Island (prvi del). Prvič in doslej edinič sem ga igral pri osemnajstih, kar je že štirinajst let nazaj. Se skoraj ničesar ne spomnim, sem pa vedno imel v glavi, da mi je bolj všeč od dvojke, sam zdaj pa sem takoj videl, da enka res nima za burek proti nadaljevanju 

 

Pri vseh teh igricah sem že prek polovice/končal/se približujem koncu, tako da bom kmalu vse zaključil, pol pa se IMO lotim spet kaj konkretnega prešpilat :D 

  • Račka +1 3
Povezava do prispevka

koncal Alan Wake na hard. spil se je slabo postaral, bolj verjetno pa se jaz staram like grumpy old fart. ce mi je bil leta 2010 eden naj spilov ever, mi je zdej like OK, tud ce ne. 

sicer se ne spomnim, naj bi bilo ze v ogju, ampak konstatno auto prestavljanje kamere nazaj na default levo ramo, je pusi mi rac. igra je neigralna cez zvocnike, na slusalke je glih komi. patch, ki naj bi zrihtal zvok na vseh sistemih, je zjebal zvok na PSju. nobena nastavitev ne pomaga, tole ni h od hororja. voice acting je tako slab, da je ze dober. gremo na platino, ce ne bo prej fuck this shit.

 

76B8925D-4436-492E-A10C-1AA08A7001F9.jpg.1ea8129eed9238f012781fbdf469f9e0.jpg

Povezava do prispevka
Hernir reče pred 14 urami:

WarioWare: Get It Together na Switcu, pa da bi bilo za preigrat. Res bedna igrica in žalostno, kam je padla ta serija, ker WarioWare INC., torej prvenec na gemboju, je ena boljših videoiger vseh časov. Ne vem, koliko bom dal oceno, ampak ne kaže, da bo kaj visoka

Dobiš še enega letos :D 

 

  • Račka +1 1
Povezava do prispevka
g. Profesor reče Dne, 6. 7. 2023 at 21:36:

koncal Alan Wake na hard. spil se je slabo postaral, bolj verjetno pa se jaz staram like grumpy old fart. ce mi je bil leta 2010 eden naj spilov ever, mi je zdej like OK, tud ce ne. 

sicer se ne spomnim, naj bi bilo ze v ogju, ampak konstatno auto prestavljanje kamere nazaj na default levo ramo, je pusi mi rac. igra je neigralna cez zvocnike, na slusalke je glih komi. patch, ki naj bi zrihtal zvok na vseh sistemih, je zjebal zvok na PSju. nobena nastavitev ne pomaga, tole ni h od hororja. voice acting je tako slab, da je ze dober. gremo na platino, ce ne bo prej fuck this shit.

 

76B8925D-4436-492E-A10C-1AA08A7001F9.jpg.1ea8129eed9238f012781fbdf469f9e0.jpg

Jaz sem špil preigral ene dva meseca nazaj. Se delno strinjam stabo glede staranja špila. Nisem pa imel težav ne s kamero in niti z zvokom. Igral sem na PCju. Največji minus špila so eni in isti mobi. Dobesedno so na cev pištole hodili eni in isti gozdarji. Največji plus špila, ki ga tudi redke igre danes dosežejo je atmosfera enostavno ima špil eno boljših atmosfer v špilovju.

Povezava do prispevka
fric reče pred 4 minutami:

Jaz sem špil preigral ene dva meseca nazaj. Se delno strinjam stabo glede staranja špila. Nisem pa imel težav ne s kamero in niti z zvokom. Igral sem na PCju. Največji minus špila so eni in isti mobi. Dobesedno so na cev pištole hodili eni in isti gozdarji. Največji plus špila, ki ga tudi redke igre danes dosežejo je atmosfera enostavno ima špil eno boljših atmosfer v špilovju.

 

The latest patch for Remedy Entertainment's Alan Wake Remastered has introduced a new audio bug on PlayStation versions of the game. The patch, which itself aimed to fix some other audio sync issues among other problems, released across all platforms this week. The issue seems to affect PlayStation versions of the game that are configured to use compressed or surround sound audio codecs.

 

ne glede kako nastavis zvok 3D ali 2channel (PS al TV), drajsas razlicne in game sound sliderje, je isti rac. to zjebe atmosfero, ki jo zaradi tega prakticno ni. 

 

 

 

in potem cez celo igro stiskas R3 ko blazen

 

 

 

Povezava do prispevka

Human: Fall flat

5/10

5.jpg

Single in co-op igra v kateri igraš ragdollerja, ki lahko skače in z levo ali desno roko zagrabi stvari. Med tem se prebijaš skozi skoraj 25 dokaj dolgih levelov.

V osnovi je ideja dobra, vendar je veliko map zelo tečnih. God save me, ko se spomnem na tist žerjav zraven ladje. Kontrole so zelo awkward, kar je tudi deloma namen. Ampak kaj me najbolj podžge je to, kako slabo potestirana je igra, saj lahko večino ugank preskočiš s kakšno unintended potezo.

Najbolj mi je tudi tečno, da takoj ko sta v igri dva igralca, dobesedno preskočiš 3/4 ugank, ker so narejene za eno osebo. Primer: Da odpreš vrata moraš stati na tipki. Drugi igralec gre skozi vrata. Prvi igralec se ubije in spavna v naslednjem chamberju zraven tebe.....

Upam, da bo v dvojici to bolj stestirano oz. uganke premišljeno zasnovane.

Povezava do prispevka

Redout 2

7/10

redout-2-aims-to-be-the-fastest-racing-g

Speedracer, ki zaradi dokaj kompleksnih kontrol zahteva ekstremni fokus. Že na najnižji težavnosti je igra zelo zahtevna. Čeprav v veliki meri zaradi manjke kompetentnega uvoda. Kar mi pri igri ni všeč je, da mape zahtevajo, da si jih zapomniš in boostaš le takrat, ko lahko dosežeš najvišje hitrosti, ostali čas pa boost šparaš. Število točk, ki jih dobiš so eksponentno odvisne od hitrosti. Ker imam zelo slab spomin in se raje zanašam na reflekse mi to ni bilo po godu.

Če te zgornje ne moti, zna biti to ena boljših antigrav racing iger. Jaz sem odnehal po ene 5 urcah. Ne rad pijem čaj, sploh pa ne takšnega. Večino časa sem imel občutek, kot da vsak najmanjši input s kontrolerja skoraj obrne ladjo na glavo.

uredilo bitje MaDrung
Povezava do prispevka
fric reče pred 11 urami:

Jaz sem špil preigral ene dva meseca nazaj. Se delno strinjam stabo glede staranja špila. Nisem pa imel težav ne s kamero in niti z zvokom. Igral sem na PCju. Največji minus špila so eni in isti mobi. Dobesedno so na cev pištole hodili eni in isti gozdarji. Največji plus špila, ki ga tudi redke igre danes dosežejo je atmosfera enostavno ima špil eno boljših atmosfer v špilovju.

 

Ne samo isti mobi, glavni problem špila je enoličen combat na splošno - istih nekaj orožij, vrst nasprotnikov in encounterjev se ponavlja skozi cel špil, ki je za 3D streljanko dejansko precej dolg. Komot bi izrezali ven vsaj 50% combata in bi bila boljša igra.

Povezava do prispevka
MaDrung reče pred 3 urami:

Human: Fall flat

5/10

5.jpg

Single in co-op igra v kateri igraš ragdollerja, ki lahko skače in z levo ali desno roko zagrabi stvari. Med tem se prebijaš skozi skoraj 25 dokaj dolgih levelov.

V osnovi je ideja dobra, vendar je veliko map zelo tečnih. God save me, ko se spomnem na tist žerjav zraven ladje. Kontrole so zelo awkward, kar je tudi deloma namen. Ampak kaj me najbolj podžge je to, kako slabo potestirana je igra, saj lahko večino ugank preskočiš s kakšno unintended potezo.

Najbolj mi je tudi tečno, da takoj ko sta v igri dva igralca, dobesedno preskočiš 3/4 ugank, ker so narejene za eno osebo. Primer: Da odpreš vrata moraš stati na tipki. Drugi igralec gre skozi vrata. Prvi igralec se ubije in spavna v naslednjem chamberju zraven tebe.....

Upam, da bo v dvojici to bolj stestirano oz. uganke premišljeno zasnovane.

Cheesanje je namensko. Da se tudi plezat, ko se nadrkaš, tako da lahko v bistvu celo mapo preplezaš. V COOP noro fun zadeva, pa tudi v SP imo za več od 5

uredilo bitje Hernir
Povezava do prispevka

V Dead Space R sem si do konca upgradal Line gun; secondary mode (laser trap) je absoluten beast, sploh z upgradom za trojni laser. Je pa res legendarno, kako random stvari se ti dogajajo s temi laser trapi, ker ima špil dejansko neko semi legit fiziko. Najbolj cool move mi je ustreliti necromorphu trap na nogo in potem gledati, kako reže naokrog vse kar leze in gre, ko teče naokrog po sobi... ...vključno z mano lol :D že dvakrat mi je monster odbil glavo z lastnim laserjem hehe.

 

 

 

Povezava do prispevka
Gost
Tema je zaprta za nadaljnje odgovore.
  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...