Chris Objavljeno 11. januar 2023 Share Objavljeno 11. januar 2023 doz reče pred 12 urami: hmm matka je mela težave z miško, ki je lepo grizla kable, potem ji je mehanik namontiral neko stvar, ki piska visokefrekvence, od takrat je mir, ampak mene moti ko sem zraven avta slišim to... Ko sem pred nekaj leti kupil moj trenutni avto je imel tudi to napravico, vendar jo nikoli nisem slišal. Vseeno, pri nas imajo miši boljšo hrano za jest kot kable od avtomobilov, zato sem jo cca. leto nazaj odstranil. Navedek Povezava do prispevka
doz Objavljeno 15. januar 2023 Share Objavljeno 15. januar 2023 avstralci so res nekaj posebnega temu se pa reče passion, tipu se vidi kako uživa tip direkt za v mad maxa bolnica 7:00 Navedek Povezava do prispevka
Tadey Objavljeno 19. januar 2023 Share Objavljeno 19. januar 2023 Eno vprašanje... Če kdo ve... Ne najdem nekega odgovora... Mogoče sm smotan Torej... Ena moja stranka iz Nemčije bo letos menjala avto. Ker ma najem preko leasing hiše ma opcijo da ga odkupi ali vrne. Zanima me kako je če ga on odkupi (kot podjetje) in nato jest od njega... Kdo plača davek? Jaz ali on? Pol vem da je še DMV ampak kako ceno on men da z DDV al brez? Navedek Povezava do prispevka
MorskaGlista Objavljeno 19. januar 2023 Share Objavljeno 19. januar 2023 (urejano) Tadey reče pred 1 uro: Eno vprašanje... Če kdo ve... Ne najdem nekega odgovora... Mogoče sm smotan Torej... Ena moja stranka iz Nemčije bo letos menjala avto. Ker ma najem preko leasing hiše ma opcijo da ga odkupi ali vrne. Zanima me kako je če ga on odkupi (kot podjetje) in nato jest od njega... Kdo plača davek? Jaz ali on? Pol vem da je še DMV ampak kako ceno on men da z DDV al brez? Zdej ne me jemat 100% za sigurno, ampak kot jaz vem, je odvisno, če je bil DDV že plačan v državi, kjer se vozilo uporablja, ali ne. Če je bil, se vozilo kupi pač po določeni ceni in je to to, tukaj plačaš samo DMV in ekološko takso. Če ni bil, pa fizična oseba placa davek v državi, od kjer kupuje (torej Nemčiji), pravna oseba pa kupi brez DDVja in davek plača v državi, kjer se bo vozilo registriralo (torej v Sloveniji). Iz tega mislim, da v tem primeru podjetje plača pri nas DDV in potem tebi proda po kakršni koli ceni že. 19. januar 2023 uredilo bitje MorskaGlista 1 1 Navedek Povezava do prispevka
Karim Objavljeno 19. januar 2023 Share Objavljeno 19. januar 2023 davek plačaš v vsakem primeru, če ga boš kupil kakor fizična oseba, ker ti mora podjetje izdat račun z davkom. podjetje ga da v "stroške". ti boš pa plačal avto z davkom. ČE ga kupiš direkt od Nemškega podjetja plačaš 19% davka, če je pa podjetje Slovensko plačaš pa 22%. dmv plača pa vsak enako, ki uvozi auto iz tujine, ne glede na davek. 2 Navedek Povezava do prispevka
SpaWn Objavljeno 24. januar 2023 Share Objavljeno 24. januar 2023 Se da kje v LJ/oklici dobit storitev čiščenja samo podvozja (brez praskanje barve s krtačami)? Google vrže samo neke dolenske samopostrežne pralnica pa neke male bogu za ritjo. Navedek Povezava do prispevka
Vodokotlič Objavljeno 27. januar 2023 Share Objavljeno 27. januar 2023 (urejano) 28. januar 2023 uredilo bitje Vodokotlič 1 1 Navedek Povezava do prispevka
TrippinBalls Objavljeno 27. januar 2023 Share Objavljeno 27. januar 2023 tisti, ki sami servisirate svoje avtomobile in naročate robo iz internetov... a mate kak life hack al pa kako modrost za pošerat, kako da fak v morju zadev najt pravo stvar za svoj avto (brez, da nekaj na avtu snameš in pogledaš/primerjaš). samo kot primer; goli zavorni kolut vs zavorni kolut z abs obročem vs z ležajem vs ..., bog ve čem še. se kar malo overwhelmed počutim, ko vse to gledam kako se išče po oem številkah itd...? Navedek Povezava do prispevka
bainit Objavljeno 27. januar 2023 Avtor Share Objavljeno 27. januar 2023 najdeš eno stran, kjer vpišeš svoj VIN in ti sam pove. alpa gledaš po motorju, letniku, modelu, ponavadi je navedeno, kateri avti so kompatibilni. Navedek Povezava do prispevka
doz Objavljeno 28. januar 2023 Share Objavljeno 28. januar 2023 fak tole pa je za infarkt 1 Navedek Povezava do prispevka
rajc Objavljeno 28. januar 2023 Share Objavljeno 28. januar 2023 Uf, zihr ga je provida živcirala zadi, še dobro, da ni blo to pred krožiščem. 3 Navedek Povezava do prispevka
RAD!OACTIVE Objavljeno 28. januar 2023 Share Objavljeno 28. januar 2023 TrippinBalls reče pred 18 urami: tisti, ki sami servisirate svoje avtomobile in naročate robo iz internetov... a mate kak life hack al pa kako modrost za pošerat, kako da fak v morju zadev najt pravo stvar za svoj avto (brez, da nekaj na avtu snameš in pogledaš/primerjaš). samo kot primer; goli zavorni kolut vs zavorni kolut z abs obročem vs z ležajem vs ..., bog ve čem še. se kar malo overwhelmed počutim, ko vse to gledam kako se išče po oem številkah itd...? https://nemigaparts.com/cat_spares/ loh ti pa tud na autodoc livehelp povejo kerga rabš glede na VIN Navedek Povezava do prispevka
TrippinBalls Objavljeno 29. januar 2023 Share Objavljeno 29. januar 2023 RAD!OACTIVE reče pred 20 urami: https://nemigaparts.com/cat_spares/ loh ti pa tud na autodoc livehelp povejo kerga rabš glede na VIN ta stran mi sploh ne dela pravilno al neki. no zberem model avta, se cel javascript na strani neha odzivat. ne morem zbrat vec nicesar. Navedek Povezava do prispevka
dijo_porko Objavljeno 29. januar 2023 Share Objavljeno 29. januar 2023 Na Eurotonovi strani lahko tudi iščeš po šasiji: https://www.euroton.si/avtodeli/tdcatalogue.aspx Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Adriano Objavljeno 29. januar 2023 Share Objavljeno 29. januar 2023 doz reče Dne, 28. 1. 2023 at 7:11: fak tole pa je za infarkt Navedek Povezava do prispevka
PuskA Objavljeno 29. januar 2023 Share Objavljeno 29. januar 2023 kako ide alfa Navedek Povezava do prispevka
144,000 Light Warrior Objavljeno 29. januar 2023 Share Objavljeno 29. januar 2023 31_G reče pred 5 urami: Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Adriano Objavljeno 29. januar 2023 Share Objavljeno 29. januar 2023 PuskA reče pred 3 urami: kako ide alfa Vrhunsko, moti me sam en čriček v armaturki ki mi ga je kolega pridelal Moram pa zdaj glih na redni servis (na 15k prevoženih) + zavarovanje, registracija, AT vinjeta…bit če troškova pa ni glih šparavček, a jebiga to se znalo allaround sem zlo zadovoljen z avtom za tak dnar 1 Navedek Povezava do prispevka
PuskA Objavljeno 29. januar 2023 Share Objavljeno 29. januar 2023 po letu pa pol se men se tud ni kaj razletelo, edin zdej v tem sneznem metezu ni sans da grem na cesto, sm ene 3 dni cakal, da so splužli Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Adriano Objavljeno 29. januar 2023 Share Objavljeno 29. januar 2023 Aj jaz pa jo kr ženem v vsakem vremenu, evo zdajle glihkar iz avtopralnice, jutri pa še na servis, plus še tankat bo treba tudi. Jama brez dna je tale alfica, pa čeprav laufa brezhibno Pije ko žolna, čeprav je seveda ne vozim kot penzionist, ker bi blo to grešno Navedek Povezava do prispevka
bainit Objavljeno 30. januar 2023 Avtor Share Objavljeno 30. januar 2023 pri Akrapoviču se je z začetkom leta po 10 letih zamenjal direktor, sedanji je odstopil iz "osebnih razlogov". ta novi štajerski pjeb je bil prej direktor odela, 1 leto helle itd. https://www.dnevnik.si/1043003114 Navedek Povezava do prispevka
PuskA Objavljeno 30. januar 2023 Share Objavljeno 30. januar 2023 31_G reče Dne, 29. 1. 2023 at 18:32: Aj jaz pa jo kr ženem v vsakem vremenu, evo zdajle glihkar iz avtopralnice, jutri pa še na servis, plus še tankat bo treba tudi. Jama brez dna je tale alfica, pa čeprav laufa brezhibno Pije ko žolna, čeprav je seveda ne vozim kot penzionist, ker bi blo to grešno Navedek Povezava do prispevka
narodno Objavljeno 31. januar 2023 Share Objavljeno 31. januar 2023 (urejano) Stvar je takšna, da bom moral menjati svoj star avto za novega/drugega, ker postaja precej neekonomičen (saj je bil kupljen za kratko obdobje - ki se je sicer raztegnilo) Trenutno vozim Opel Astra 1.6 GTI 2008 letnik in imam z njim veliko težav z popravili. V zadnjem letu sem za popravila vsaj dal 1000€ + Druga še bolj bistvena težava je, da je povprečna poraba 8 L / 100km (kombinirana voznja) Na leto naredim ca. 15.000 km (služba in ostalo). Prednost je nizko zavarovanje ca. 250€ na leto in registracija in tehnični ca. 400€ Rad bi zamenjal za avto, ki bo zanesljiv in seveda dolgorocno cenejsi. Za avto sem pripravljen odšteti toliko da bo dolgoročno cenejši od trenutnega (ca. 15.000) lahko tudi kaksen € več če se najde tehten razlog da je cena upravičena. Načeloma me rabljeni avtomobili ne motijo, seveda z neko garancijo, da gre za realne km in da ni karamboliran (v tem primeru bi se seveda budget tudi spustil) za nekje 10k Zanima me kaj bi vi naredili na mojem mestu. Hvala 31. januar 2023 uredilo bitje narodno Navedek Povezava do prispevka
bna Objavljeno 31. januar 2023 Share Objavljeno 31. januar 2023 za 15000 tisoč ni več avtov novih toyota corola je sedaj v akciji za 18000 priporočam 1 Navedek Povezava do prispevka
doz Objavljeno 1. februar 2023 Share Objavljeno 1. februar 2023 narodno reče pred 7 urami: Stvar je takšna, da bom moral menjati svoj star avto za novega/drugega, ker postaja precej neekonomičen (saj je bil kupljen za kratko obdobje - ki se je sicer raztegnilo) Trenutno vozim Opel Astra 1.6 GTI 2008 letnik in imam z njim veliko težav z popravili. V zadnjem letu sem za popravila vsaj dal 1000€ + Druga še bolj bistvena težava je, da je povprečna poraba 8 L / 100km (kombinirana voznja) Na leto naredim ca. 15.000 km (služba in ostalo). Prednost je nizko zavarovanje ca. 250€ na leto in registracija in tehnični ca. 400€ Rad bi zamenjal za avto, ki bo zanesljiv in seveda dolgorocno cenejsi. Za avto sem pripravljen odšteti toliko da bo dolgoročno cenejši od trenutnega (ca. 15.000) lahko tudi kaksen € več če se najde tehten razlog da je cena upravičena. Načeloma me rabljeni avtomobili ne motijo, seveda z neko garancijo, da gre za realne km in da ni karamboliran (v tem primeru bi se seveda budget tudi spustil) za nekje 10k Zanima me kaj bi vi naredili na mojem mestu. Hvala Auris ali corolla z 1.6 atmosferskim valvematic 132 konji motorjem. Bejba ima aurisa in dlje kot ga ima bolj mi je všeč... Ta bo delal še ko bom jaz pod rušo... 1 Navedek Povezava do prispevka
Chris Objavljeno 1. februar 2023 Share Objavljeno 1. februar 2023 bna reče pred 8 urami: za 15000 tisoč ni več avtov novih toyota corola je sedaj v akciji za 18000 priporočam Mitsubishi Space Star 1.2 Inform, letnik:2023,11950 EUR :: Avtonet :: Navedek Povezava do prispevka
Sektor 13 Objavljeno 1. februar 2023 Share Objavljeno 1. februar 2023 Chris reče pred 4 urami: Mitsubishi Space Star 1.2 Inform, letnik:2023,11950 EUR :: Avtonet :: Pravilno je napisal, tole v oglasu ni avto. Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.