Skoči na vsebino

[uradno] Gostilna pri Konjzolcu


Priporočeni prispevki

tomazek reče pred 13 urami:

Lepo zgleda... samo manjka par rezin slanine, par kolutov suhe salame, malo kisle smetane, malo čebule in gobice pa bi bila TOP!


@tomazek,  vem, da imaš prefinjen okus in bi z užitkom stegnil eno fino DaCapo pizzo. Je tako? Jebeš klasiki margerita/marinara za reveže.   :) 

Pizza_menu.thumb.jpg.8843267478b77f2aee93647e25466e11.jpgpizza_menu2.thumb.JPG.12e56709dc3a877a7aaf8101eb594063.JPG

uredilo bitje DaCapo
  • Račka +1 1
Povezava do prispevka
Berbasecks reče pred 4 urami:

tko ni več vredna, kot 5€

če so jo pa pozabli obložit :D

Men so te neapeljske-style pizze najboljse ce majo dober paradajz in mocarelo gor, karkol vec sam povozi okus testa. 
 

 

Drgac te dacapo pizze so kr ofuj sam realno bi brez pritozevanja pojedel kos, sam ne unga z ajvarjem no :D

uredilo bitje Arey
  • Račka +1 2
Povezava do prispevka
DaCapo reče pred 27 minutami:


@tomazek,  vem, da imaš prefinjen okus in bi z užitkom stegnil eno fino DaCapo pizzo. Je tako? Jebeš klasiki margerita/marinara za reveže.   :) 

Pizza_menu.thumb.jpg.8843267478b77f2aee93647e25466e11.jpgpizza_menu2.thumb.JPG.12e56709dc3a877a7aaf8101eb594063.JPG

 

Itak. Nisem sploh ne vem kaki ljubitelj pizz. Ampak to kar 4-5x letno jem, imam pač rad več zadev gor. Verjetno tudi zaradi tega, ker ne maram preveč origana in teh italijanskih omak nasploh. 

 

Drugače pa mi je na teh tvojih pizzah res najmanj privlačen samo ajvar. Mi ne sodi tja gor med one okuse. 

uredilo bitje tomazek
  • Račka +1 1
Povezava do prispevka

Vedno, ko vidim te balkan pizze, se mi sproži gag refleks haha. Čemu bi kdorkoli tole želel jesti mi res ni jasno. Pizda, odloči se, a si prišel na pizzo al na mešano meso na žaru? :rofl:

 

Inb4

1576_porqueo.jpg

 

Porque smisel za okus, pička ti materna.

uredilo bitje ke_kit
  • Račka +1 1
  • Za crknit smešno +1 2
Povezava do prispevka

Ajvar na pizzi je abominacija. Edino, kar bi mogoče bilo blizu te groze bi bila majoneza.

 

Res ni treba it out of the box pri pizzi.

 

Omaka, sir, če si enjoyer of finer things in life fukneš gor nekaj dobrega mesa, gobe, ščepec origana in si tam. Jebem ti ajvar in čevape na pizzi, kr bruhnu v usta malo.

  • Račka +1 2
Povezava do prispevka
DaCapo reče pred 3 urami:


@tomazek,  vem, da imaš prefinjen okus in bi z užitkom stegnil eno fino DaCapo pizzo. Je tako? Jebeš klasiki margerita/marinara za reveže.   :) 

Pizza_menu.thumb.jpg.8843267478b77f2aee93647e25466e11.jpgpizza_menu2.thumb.JPG.12e56709dc3a877a7aaf8101eb594063.JPG

lol to se po robu vidi da so to une zmrznjene hofer pice pa gor nafukan random material

in pol jih ti tle prodajaš ko da so tvoje?

lahko bi dal kak disclaimer, da si sam obogatil tuj trud

  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka
ke_kit reče pred 5 minutami:

Meni pa sir res ni nikoli šel skupaj s čevapi. Razen kajmaka valjda, sam tisto je bolj podobno slanemu maslu, kakor siru.

Fak, te debate mi res delajo gušte. Must stay stronghipster.

 

Saj se deloma strinjam. Ampak testo od pice se lahko vzame kot lepinja. Mleto meso in sir pa gresta skup - cheeseburger. Zdaj čevap/pljeskavica je itak ista masa mesa.

Povezava do prispevka

Ma testo od pizze z mesom bi mi še nekako šlo. Meni samo ne gre skupaj šalša(omaka) od pizze, sir, pol pa zraven še kako rdeče meso. Verjetno zaradi origana in preveč maščobe. Šunka mi je bila vedno sprejemljiva (pogojno še kak pršut), to je pa to.

Enostavno mi ne sede toliko različnih močnih okusov na kupu. Pri hrani mi je bolj všeč subtilnost.

uredilo bitje ke_kit
Povezava do prispevka

Imaš dve šoli pizzoljubcev.

 

Eni imajo pizzo za praktično švedsko mizo, in si dovolijo gor zmetat vse živo, od marmelade do polivke, čevapi - ajvar, avokado, vse žive pizde materine. Barbari brez okusa. Njihova pizza izgleda kot zunanjost pred kratkim s strani ciganov raidanega smetnjaka.

 

Pol je tle bolj kulturna šola, kjer bolj konzervativni ljubitelji uživajo pizzo v bolj klasični obliki - sir, meso, gobe, olivce, omaka plus kak extra dodatek, če se posameznik počuti ekstravagantno. Seveda se je s tophatom, kozarcem sherrya sedoč v visokem fotelju ob kaminu. 

 

Ni vmes. 

Povezava do prispevka
Buzzkill reče pred 2 minutama:

Pol je tle bolj kulturna šola, kjer bolj konzervativni ljubitelji uživajo pizzo v bolj klasični obliki - sir, meso, gobe, olivce, omaka plus kak extra dodatek, če se posameznik počuti ekstravagantno. Seveda se je s tophatom, kozarcem sherrya sedoč v visokem fotelju ob kaminu. 

image.png

 

DaCapo reče pred 4 minutami:

To sem tudi že enkrat nalimal, ko smo debatirali o pizzah. Evo uradno balkansko pizzo: 

pizza_balkan.jpg.042affc42d9392305cca28169bb2335c.jpg

image.png

  • Račka +1 1
  • Za crknit smešno +1 2
Povezava do prispevka

Šalo na stran.. vsi vemo, da je pizza hrana za reveže. Takšno je pač izročilo nastanka te jedi! (v pekarni je ostalo nekaj testa in so ga malenkost obložili z ostanki hrane, spekli in ponudili raji). 
Drugo je, da se je sčasoma to precej spremenilo. Zato se dandanes na pizzah najdejo tudi najdražji tartufi, ekstra zorjeno meso, celo zlate lističe dajejo gor (ima se može se) itd. :) 

Tiste moje DaCapo pizze so pa tak bolj ali manj zajebancija oz. eksperimentiranje. Seveda užitno, ampak z leti se človek tudi nečesa nauči. Zame sedaj povsem velja tista klasična: manj je več. Zato imam veliko raje, da na pizzi prevladujeta dva, največ trije okusi (kar je menda vsem logično).  Torej osnovna omakca, glavna sestavina (recimo meso in nekaj malega sira) ter nekaj malega začimb (origano, sol). Vsi pa se tudi zavedamo, da pizze ni problem obložit, problem je pripravit DOBRO TESTO. In iz tega sledi, da je testo tisto, kar je pri pizzi najbolj pomembno. 


Prijatelj picopek (tudi to fotko sem že objavil pred časom) vedno sam pripravlja testo in rezultat je bil docela drugačen kot pri tistih mojih prejšnjih umetninah:
Dule_pizza.thumb.JPG.559cf6fb62dc775ca0ebcbd98ae7f06f.JPG
Pečena sicer v navadni kuhinjski pečici (ki žal ni zmožna več kot 350 stopinj), ampak če bi jo vrgel v kakšno krušno bi pa bila res zakon.
Salama, šunka, sir, rdeča paprika, gobice in omaka (pasiran paradižnik, sol, olivno olje, origano). 

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka

To testo ne deluje ne vem kaj. Eden od glavnih faktorjev dobrega testa je rahla in debela skorjica. Ta tukaj mi ne deluje ne rahla (torej je bolj kot nek gost kruh), ne debela.

 

In seveda ogabno preobložena. 

uredilo bitje Feget
  • Račka +1 1
Povezava do prispevka
ke_kit reče pred 10 minutami:

old school testo, ki so ga včasih na veliko pripravljali tu na obali. Imelo je tak izrazit priokus po pivu


To me spominja na pizze, ki jih je nekoč pripravljala mati.  Dokaj debelo pivsko testo, kvadratni pekač, šunka, sir, gobice, el. pečica in party-on . :) 
 

uredilo bitje DaCapo
  • Račka +1 1
Povezava do prispevka
DaCapo reče pred 24 minutami:

Pečena sicer v navadni kuhinjski pečici (ki žal ni zmožna več kot 350 stopinj)

 

What? Kako "navadno" pečico imaš to, da ti gre do 350 stopinj?

 

Meni gre do te cifre in više samo s pirolizo. Ampak takrat se vrata zaklenejo in je predhodno potrebno vsa vodila ven pobrat, da jih temperatura ne zjebe.

Povezava do prispevka
ke_kit reče pred 22 minutami:

Jaz pa ful pogrešam old school testo, ki so ga včasih na veliko pripravljali tu na obali. Imelo je tak izrazit priokus po pivu in delano je bilo v električnih pečeh. Tega enostavno ne najdem nikjer več, ker vsi furajo krušne peči. :hmm:

 

Pri nas ena restavracija, ki so jim pice postranskega pomena, še vedno peče te old school pice :) V bistvu grem najraje ravno po to tiste par krat letno. Res so mi kul in najraje imam klasiko - šunka, sir, gobice.

  • Račka +1 2
Povezava do prispevka
tomazek reče pred 6 minutami:

What? Kako "navadno" pečico imaš to, da ti gre do 350 stopinj?


Pač casual kuhinjska, to sem mislil. Za razliko od kakšnih profi, ki so namenjene izključno gostincem. Je pa res, da niti slučajno ni bila poceni.

Povezava do prispevka

Vpiši se za komentiranje

You will be able to leave a comment after signing in



Vpiši se
×
×
  • Ustvari novo...