lizz Objavljeno 27. januar 2024 Share Objavljeno 27. januar 2024 atomic reče Dne, 24. 1. 2024 at 12:48: Ni čist. Bolj pravilno je sitno = drobiž in se predvsem uporablja za denar, kot drobiž. Ampak tudi beseda drobiž se uporablja izven denarja. ne, ni nič bolj pravilno. @Vučko3 ima prav, ti pač ne. Drobiž je sitnina (pogovorno sića). Kusur tudi, čeprav ga sama bolj razumem v določenih kontekstih kot preostanek). Sitno je v kontekstu denarja lahko tudi kot "Imaš kaj manjšega (denarja od vrednosti, ki jih trenutno držiš/kažeš)?" sicer pa povzeto iz slovarja sinonimov (skopirano iz Wiki) in pomojem ne potrebujem prevajat: Navedek Значења - značenja: (значење изведено преко синонима - značenje izvedeno preko sinonima) фам. smešno фам., bagatelno, sitno, nebitno, zanemarljivo, besplatno фам., malo, jeftino, nisko (o ceni), premalo, beznačajno, ništavno, malo [1][н 1] Синоними - sinonim: фам. smešno фам., bagatelno, sitno, nebitno, zanemarljivo, besplatno фам., malo, jeftino, nisko (o ceni), premalo, beznačajno, ništavno, malo [1] bi kako o Busancih dodala, pa raje ne bom Navedek Povezava do prispevka
Vučko3 Objavljeno 27. januar 2024 Share Objavljeno 27. januar 2024 Kusur tudi pomeni malo. Ampak ne malo v smislu, "malo drevo" ampak v smislu, "star je 30 i kusur" torej 30+. Kusur je tudi drobiz. Pac še ena beseda, da slovenci čudno gledajo in sprasujejo kaj pomeni, jaz pa ne znam razlozit in na koncu vsi kimamo. Navedek Povezava do prispevka
lizz Objavljeno 27. januar 2024 Share Objavljeno 27. januar 2024 Vučko3 reče pred 2 minutama: Kusur tudi pomeni malo. Ampak ne malo v smislu, "malo drevo" ampak v smislu, "star je 30 i kusur" torej 30+. Kusur je tudi drobiz. Pac še ena beseda, da slovenci čudno gledajo in sprasujejo kaj pomeni, jaz pa ne znam razlozit in na koncu vsi kimamo. ne bod cefur in se nauci razlagat! kusur je ostanek v bistvu. kusur je preostanek denarja, kar pa ni nujno drobiž. Navedek Povezava do prispevka
Vučko3 Objavljeno 27. januar 2024 Share Objavljeno 27. januar 2024 Mas prav. Vrati mi kusur, tako! Se vidi, da sem predolgo v sloveniji Navedek Povezava do prispevka
Berbasecks Objavljeno 28. januar 2024 Share Objavljeno 28. januar 2024 Raz reče pred 12 urami: sam je verjetno hitro prevelika doza, ravno zarad tega, kakor razumem? pol razni članki po netu malo pretiravajo, da je belo ful bolj dostopno ratalo, ker je toliko ponudbe, rekordne količine v pristaniščih in med bananami itd.? Ker jaz sem tudi dobil občutek, da ga zoomerji šmrkajo veliko bolj pogosto, kt ga je naša generacija - al so to bolj spoiled rich kids še vedno? 1. ni neki, kar bi blo pametno na uč dozirat ne. Folk še vseen to dela 2. Ni baš neki ful ceneje (čeprav proti 15 let nazaj je), je pa bistveno boljše kvalitete 1 Navedek Povezava do prispevka
Fuksija Objavljeno 28. januar 2024 Share Objavljeno 28. januar 2024 Berbasecks reče pred 2 minutama: 1. ni neki, kar bi blo pametno na uč dozirat ne. Folk še vseen to dela 2. Ni baš neki ful ceneje (čeprav proti 15 let nazaj je), je pa bistveno boljše kvalitete plus lahko je dostopna v smislu kje jo boš kupil, pa šanse da boš od random modela dobil sam moko al pa sam laktozo so praktično izginile 1 Navedek Povezava do prispevka
Galko Objavljeno 28. januar 2024 Share Objavljeno 28. januar 2024 Kok je pa to res, da obstaja en milijon dizajnerskih drog, vsaka s svojim učinkom, ki jih lahko izbiraš ko da si v mercatorju? Se spomnim ko sva bla s frendom na enmu partyju par let nazaj in se nama je zaluštal mal travo kaditi, pa se je lokalni dealer samo režal in nama je naštel tko, ne vem, 20 različnih tablet, praškov in kristalov, pa vsak z mal drugačnimi efekti A je to res tok različne sintetike al se je mulc samo ven metal? Navedek Povezava do prispevka
Fuksija Objavljeno 28. januar 2024 Share Objavljeno 28. januar 2024 Galko reče pred 26 minutami: Kok je pa to res, da obstaja en milijon dizajnerskih drog, vsaka s svojim učinkom, ki jih lahko izbiraš ko da si v mercatorju? Se spomnim ko sva bla s frendom na enmu partyju par let nazaj in se nama je zaluštal mal travo kaditi, pa se je lokalni dealer samo režal in nama je naštel tko, ne vem, 20 različnih tablet, praškov in kristalov, pa vsak z mal drugačnimi efekti A je to res tok različne sintetike al se je mulc samo ven metal? valda je, sam je pa popularnost v zadnjih 10 letih precej padla, ker so 'stare' droge postale tolk bolj dostopne sploh MDMA, afaik so odkrili/naredili profitabilen način sinteze, ki ne potrebuje sestavin, ki so že same kontrolirane, tako da je postal poceni, čist in je praktično izrinil analoge maš pa valda folk, ki mu je v veselje eksperimentirat in ga bo definitivno zanimal 20 različnih praškov (tbfh mene zdej tud, ker 20 je res velik pa me mal zanima kolk od njih vsaj vem kaj so) Navedek Povezava do prispevka
Vesoljc Objavljeno 28. januar 2024 Share Objavljeno 28. januar 2024 Galko reče pred 1 uro: 20 različnih tablet, praškov in kristalov, pa vsak z mal drugačnimi efekti A je to res tok različne sintetike al se je mulc samo ven metal? 1 8 Navedek Povezava do prispevka
BigBoss82 Objavljeno 28. januar 2024 Share Objavljeno 28. januar 2024 (urejano) Galko reče pred 1 uro: Kok je pa to res, da obstaja en milijon dizajnerskih drog, vsaka s svojim učinkom, ki jih lahko izbiraš ko da si v mercatorju? Se spomnim ko sva bla s frendom na enmu partyju par let nazaj in se nama je zaluštal mal travo kaditi, pa se je lokalni dealer samo režal in nama je naštel tko, ne vem, 20 različnih tablet, praškov in kristalov, pa vsak z mal drugačnimi efekti A je to res tok različne sintetike al se je mulc samo ven metal? Maja nabijal je.. to vse pukne priblizno isto iz amazerskega vidika.. to je tip ki je dzankij pol isce neke subtilne razlike.. tipi so pac ko somelier za praske Mislim itak da ni cist isto.. sam ce mene vprasas, ki rad posplosujem je precej podobno.. kokain, amfetaminai, mdma, tabletke.. to vse zadane na energijo, pogum, zgovornost, akcija.. jaz nisem neki dosti konzumiral, samo na partyjih ampak mi je dosti podobno no.. Docim trava zadane drugace, te fukne v svet razmisljanja filozofskega razmisljanja in nisi prevec od akcije.. pri praskih pa si v trenutku, bolj fokusiran in odlocen, hiperaktiven.. samo gass Tej praski so po eni strani bolj podobni alkoholu uno ko te lih prav zacenja primat, ko nisi se prevec pijan 28. januar 2024 uredilo bitje bigboss82 1 Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 28. januar 2024 Share Objavljeno 28. januar 2024 Najbrž isto kot različni tipi trave, kjer imaš not različne procente THCja in CBDja. Ene te naredijo ful evforičnega, druge ful relaksiranega, zraven pa imaš še 100 vmesnih variant. Navedek Povezava do prispevka
BigBoss82 Objavljeno 28. januar 2024 Share Objavljeno 28. januar 2024 maaaaahhh sej pravim to je kot somelje za mene je vino vidno ima razlicne okuse malo drugace pukne ma vino pukne ko vino trava ko trava in praski ko praski drugace pa.. jaz nisem opazil dosti razlike med raznicnimi travami.. na zacetku so bila vse dobre na koncu vse paranoja bol jje odvisno od dnevnega pocutja =))) sicer pa ta od enega ki so mi vsi siki isti po okusu tako da Navedek Povezava do prispevka
Fuksija Objavljeno 28. januar 2024 Share Objavljeno 28. januar 2024 praški kot praški je približno isto smiselno reč kot tableta kot tableta pa je kr jasno da Lekadol ni isto kot Doreta, čeprav sta oba proti bolečinam pač niti slučajno niso vse učinkovine iste lol Navedek Povezava do prispevka
BigBoss82 Objavljeno 28. januar 2024 Share Objavljeno 28. januar 2024 mislim, da smo razumelizdaj nam manjka se somelrjer za proitibolecinske tablete nauk zgodbe: samo da pukne Navedek Povezava do prispevka
Berbasecks Objavljeno 28. januar 2024 Share Objavljeno 28. januar 2024 vsak ima svoj, okus, ki pa ni nujno enak @Aktivist Vanč je recimo velik fan morfija, men je pa grozen 2 Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 28. januar 2024 Share Objavljeno 28. januar 2024 Berbasecks reče pred 8 minutami: vsak ima svoj, okus, ki pa ni nujno enak @Aktivist Vanč je recimo velik fan morfija, men je pa grozen Meni je bil Dipidolor neralno dober in mi je naredil iz mučnih dni v bolnici dokaj znosnih par tednov in omogočil spanec kot dojenček, ko nisem znal kdaj me je sfalilo in kdaj je pišlo jutro. Seveda sem ustrezno pojačal kapljanje infuzije takoj, ko je sestra šla stran od mene, da je hitreje prijelo 1 Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 28. januar 2024 Share Objavljeno 28. januar 2024 @stom1c še eno drogico rabim... vem, da si že dostikrat zapisal, pa si bedak nisem shranil. Daj pošeraj še enkrat recept za testo za pico, ki jo ti delaš. Plus par dodatnih vprašanj: - kako dolgo lahko stoji pripravljeno v hladilniku? - koliko pred peko ga vzameš ven? - ali se lahko zamrzne? - koliko gramov približno porabiš za 1 pico? - za koliko pic dobiš iz količine, ki jo boš napisal v repetu? Tnx... Navedek Povezava do prispevka
BigBoss82 Objavljeno 28. januar 2024 Share Objavljeno 28. januar 2024 Berbasecks reče pred 1 uro: vsak ima svoj, okus, ki pa ni nujno enak @Aktivist Vanč je recimo velik fan morfija, men je pa grozen Tip ce proba heroin je love at first sight Navedek Povezava do prispevka
Hernire Objavljeno 29. januar 2024 Share Objavljeno 29. januar 2024 https://store.steampowered.com/app/2631500/Slav_Junkie_Simulator/ Slav Junkie Simulator GOTY 2 Navedek Povezava do prispevka
Hernire Objavljeno 29. januar 2024 Share Objavljeno 29. januar 2024 Kaj pa to, da so slovenski zapori čisto zafilani https://www.rtvslo.si/slovenija/slovenski-zapori-so-iz-dneva-v-dan-bolj-prezasedeni-najbolj-jih-polnijo-tihotapci-ljudi/696267 Se spomnim pred leti in leti, da sem bral, kako so slovenski zapori na pol prazni Fast forward 2024: zapori 130 % zasedeni ayyyy Navedek Povezava do prispevka
Kočevc Objavljeno 29. januar 2024 Share Objavljeno 29. januar 2024 Men se zdi da je blo skos v novicah da so prepolni Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 29. januar 2024 Share Objavljeno 29. januar 2024 Jaz se tudi iz preteklosti spomnim dosti več novic, da so prepolni. Navedek Povezava do prispevka
Kočevc Objavljeno 29. januar 2024 Share Objavljeno 29. januar 2024 A ni se Pići takrat nek jamral o tem Navedek Povezava do prispevka
stom1c Objavljeno 29. januar 2024 Share Objavljeno 29. januar 2024 Aktivist Vanč reče Dne, 28. 1. 2024 at 16:28: @stom1c še eno drogico rabim... vem, da si že dostikrat zapisal, pa si bedak nisem shranil. Daj pošeraj še enkrat recept za testo za pico, ki jo ti delaš. Plus par dodatnih vprašanj: - kako dolgo lahko stoji pripravljeno v hladilniku? - koliko pred peko ga vzameš ven? - ali se lahko zamrzne? - koliko gramov približno porabiš za 1 pico? - za koliko pic dobiš iz količine, ki jo boš napisal v repetu? Tnx... C/P Ok torej recept je za 4 pice, dobra kila testa je to. potrebujes: - 600g moke za pico (visoka vsebnost proteinov, “W” na embalazi okol 300 je super) - 1,3g svezega kvasa - 17g soli - 420g mrzle vode (jaz jo imam v hladilniku, mora pa bit mrzla, ker se testo precej dolgo in pocasi gnete, pa da ni previsoka temperatura med gnetenjem, da testo ne vzhaja) in to je to od sestavin. Postopek je pa tak: - moka in kvas v kitchenaid, malo premesas - mesis najprej na najnizji hitrosti - pocasi dodajas vodo, da moka pocasi vpije vodo. Like 15 min m, da dodas skoraj vso vodo. Ostanek bos porabil kasneje. - ko si dodal skoraj vso vodo in lepo pregnetel, vsipas notr vso sol in tistih par 10ml preostale vode - hitrost saltam pol na 2, vec pa ne, mora se pocasi gnest, da se nardi fajna glutenska mreza - mesim 10min, za 5min ugasnem, spet 10min mesim, za 5 ugasnem in na koncu se enkrat 10min, torej skupaj 30min ko si dodal sol - ugasnes mixer, pokrijes z vlazno krpo, pustis 15 min - das na pult in testo foldas, nardis lepo kroglico. Tu lahk roke mal naoljis z olivcem, ampak res mal. Te stvari ti ful dobr razlozi yt kanal “stadler made”, tip ma odlicne kratke in jedrnate videe, ne tak ko on italijanski klovn vito - spet 15 min vzhajas in po 15 spet foldas, to ponovis 4x, da vse skupaj po gnetenju vzhaja se 1h (15min x4, vmes stirikrat foldas) - po eni uri nepredusno zapres in das v hladilnik za 1-3 dni, odvisno od tega, kak “mocna” je moka - na dan ko hoces pice pect, das 4-8 ur prej (spet odvisno od moke) ven na sobno temperaturo vzhajat. Tu vcasih nardim hlebcke takoj, ko dam testo ven, al pa po kaki urci. - ko dovolj vzhaja, speces to je to bolj ko mas mocno moko, visja je lahko hidracija testa, to kar sm ti jst dal recept je 70% hidracija, lahko delas tut manj, ampak manj kot 60 jst ne bi delal. 3 2 Navedek Povezava do prispevka
Feget Objavljeno 29. januar 2024 Share Objavljeno 29. januar 2024 (urejano) Priznam, da je dober recept in mora biti pica res dobra, samo goddamn, rad kuham ampak da bom eno uro porabil za pripravo testa me pa ubije. Jaz naredim samo dobro kombinacijo moke in vode. Vodo dam srednje toplo s kvasom in žlico medu. Potem zmešam, dodam še malo soli in olivnega olja. Testo mešam ene 2 minuti Dam v hladilnik za en dan, naslednji dan naredim hlebčke in to je to. Verjetno max 20 minut dela. Če potem pustim v hladilniku še kake 2 dni testo res rata skoraj perfekten, sicer je pa tudi day one res dober. Skorja ni prava napolitanska, bolj kruhovska, dlje ko pustim testo v hladilniku bolj je podobno napolitanski pici 29. januar 2024 uredilo bitje Feget Navedek Povezava do prispevka
fauzić Objavljeno 29. januar 2024 Share Objavljeno 29. januar 2024 lahko dam recept za pizza ročaje, če kdo rabi 1 4 Navedek Povezava do prispevka
Galko Objavljeno 29. januar 2024 Share Objavljeno 29. januar 2024 2 minuti je ČIST premalo mešanja kok daš pa razmerje voda : moka? Navedek Povezava do prispevka
stom1c Objavljeno 29. januar 2024 Share Objavljeno 29. januar 2024 Vec bos gnetel, bolj mocna bo glutenska mreza. 1 Navedek Povezava do prispevka
Galko Objavljeno 29. januar 2024 Share Objavljeno 29. januar 2024 pač podobna logika kot pri riti od fanta 3 Navedek Povezava do prispevka
Feget Objavljeno 29. januar 2024 Share Objavljeno 29. januar 2024 (urejano) Razmerje imam 70% oziroma še malo več vode. Se strinjam da je treba dlje gnesti, samo meni se res ne da Pa dejansko mislim da ni tako velike razlike v kvaliteti, razen če res želiš tisto crusty skorjico. Kot rečeno pa opažam, da je največji vpliv na kvaliteto testa to koliko časa ga potem pustiš notri v hladilniku. Delam pa dosti calcone pic, kjer je dosti manjša razlika v tem koliko je potem testo puhasto. Drugače pa največja razlika se pozna ravno v tem kje pico pečeš. Zame je klasična pečica no go, tisto je vedno povprečna ali celo crap pica. Potrebuješ nujno namenski pica pekač, sicer je čisto vseeno ali imaš super zmeseno testo ali pa pečjakovo 29. januar 2024 uredilo bitje Feget 1 Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.