Weraziel Objavljeno 18. julij 2024 Share Objavljeno 18. julij 2024 Stannis Baratheon je men dost drugačen lik v TV seriji. Vsaj njegov trpki humor bi lah zadel. Tko so ga pa nardil v nekega stalno zamorjenega človeka, kot da writerji niso vedli kaj naj z njim. Euron Greyjoy je Marvel lik. Sploh ne vem zakaj so mu dali isto ime če so šli z zgodbo drugam + niso dodali Victariona. Za vsak dober lik v Got se najde en lik, za katerega niso vedli kaj naj z njim. In se opazi. Najboljši primer je Tyrion v prvih sezonah in Tyrion v zadnjih treh sezonah. Navedek Povezava do prispevka
Bessie Objavljeno 18. julij 2024 Avtor Share Objavljeno 18. julij 2024 V prvi sezoni so zelo zelo škrtaril s posebnimi efekti, ker ni bilo budžeta za VFX. Bratec je delal postprodukcijo v Bluboltu in ve povedat. Dobiš tolk kot plačaš. Vseeno je kar dobro izpadlo 1 Navedek Povezava do prispevka
Buzzkill Objavljeno 18. julij 2024 Share Objavljeno 18. julij 2024 Yep, serija je slučajno ali zanalašč falila skor vse core like. Tywin je v knjigah cocky, very evil, strateško dost shit in s svojim odnosom je zjebal ne svoj cel legacy, svojo dinastijo in sfukal vse svoje otroke beyond repair. V seriji je on sposoben starosta družine, stern but fair, kao smarter Ned Stark ampak z bolj izprijeno etiko. LOL ne. Tyrion je v knjigah manipulatorski, yet funny in inteligent cocky aristokrat s tisoč travmami, večinoma zarad fotra - sposoben ampak zelo flawed, grd, unlikeable in kasneje fakin alko frustra cripple. Tyion v seriji je sprva funny smart guy k ma feeling da vse naredi prav, pol pa ko jim zmanjka materiala ga nardijo za še skuz lepega glupega debilčka k ga ena Sansa šola v vojaški strategiji in diplomaciji. Stannis knjiga je najbolj hillarious lik ever, Stannis serija je štorast strog trope od kralja. Dany so imo zadeli, v obojem je cockythirsty teen z najslabšimi političnimi odločitvami ever, dobesedno liberalna 14 letnica kera dobi moč ampak pol jo realpolitics mal sfukajo. Je pa malo disturbing brat njena poglavja ko kr veš kako horned up je George ko opisuje njene misli. Bolj greš naprej po seriji bolj falijo, kot je Wera omenil, Euron je kr nekaj. 1 Navedek Povezava do prispevka
atomic Objavljeno 18. julij 2024 Share Objavljeno 18. julij 2024 Primerjat knjige in filme je men res brezveze. Zakaj bi moralo bit tako, kot je v knjigi. Pol beri knjigo. Tud film, ki je narejen po resničnih dogodkih folk išče in reče ja ni blo čist tko... ja itak ni, da ni blo tko... Oni so vzel en element iz RL in naredil film po svoje, isto če je film narejen po knjigi. Tudi če bi se trudil narest 100% po knjigi ne bi tega nikoli dosegli, ker vsak ima svojo interpretacijo knjige, vsak si po svoje predstavlja nekaj, ko bere knjigo. Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 18. julij 2024 Share Objavljeno 18. julij 2024 (urejano) Buzzkill reče pred 10 minutami: Yep, serija je slučajno ali zanalašč falila skor vse core like. Tywin je v knjigah cocky, very evil, strateško dost shit in s svojim odnosom je zjebal ne svoj cel legacy, svojo dinastijo in sfukal vse svoje otroke beyond repair. V seriji je on sposoben starosta družine, stern but fair, kao smarter Ned Stark ampak z bolj izprijeno etiko. LOL ne. Tyrion je v knjigah manipulatorski, yet funny in inteligent cocky aristokrat s tisoč travmami, večinoma zarad fotra - sposoben ampak zelo flawed, grd, unlikeable in kasneje fakin alko frustra cripple. Tyion v seriji je sprva funny smart guy k ma feeling da vse naredi prav, pol pa ko jim zmanjka materiala ga nardijo za še skuz lepega glupega debilčka k ga ena Sansa šola v vojaški strategiji in diplomaciji. Stannis knjiga je najbolj hillarious lik ever, Stannis serija je štorast strog trope od kralja. Dany so imo zadeli, v obojem je cockythirsty teen z najslabšimi političnimi odločitvami ever, dobesedno liberalna 14 letnica kera dobi moč ampak pol jo realpolitics mal sfukajo. Je pa malo disturbing brat njena poglavja ko kr veš kako horned up je George ko opisuje njene misli. Bolj greš naprej po seriji bolj falijo, kot je Wera omenil, Euron je kr nekaj. Zdaj si mi naredu lušte, da bi spet bral knjige. Ful teh detajlov likov sem že pozabil. Meni je bil največji discrepancy pri Tyrionu, ki je v seriji imo prikazan kot nek main good guy. Izgubi precej tiste sivine likov, ki sem jo hvalil. Aja, zaradi slabega spomina za take detajle, mi je po moje serija tako všeč. Verjetno ful detajlov mešam med serijo in knjigami in pol obogatim serijo z nekimi stvarmi, ki sploh niso bile notri. 18. julij 2024 uredilo bitje ke_kit Navedek Povezava do prispevka
Buzzkill Objavljeno 18. julij 2024 Share Objavljeno 18. julij 2024 atomic reče pred 5 minutami: Primerjat knjige in filme je men res brezveze. Zakaj bi moralo bit tako, kot je v knjigi. Pol beri knjigo. Tud film, ki je narejen po resničnih dogodkih folk išče in reče ja ni blo čist tko... ja itak ni, da ni blo tko... Oni so vzel en element iz RL in naredil film po svoje, isto če je film narejen po knjigi. Tudi če bi se trudil narest 100% po knjigi ne bi tega nikoli dosegli, ker vsak ima svojo interpretacijo knjige, vsak si po svoje predstavlja nekaj, ko bere knjigo. Navadno se strinjam, nisem nekdo ki bi izbiral neke detajlčke in iskal napake, vsaka iteracija nekega dela je svoj produkt, ki so pa seveda inherentno vezani skozi teme, nauke itd. Moja kritika serije in kreatorjev je, ker so faleli te teme in nauke in ene like predstavili na način, ki je bil v knjigi setupan z razlogom - oni teh razlogov ali niso vedeli ali so se odločili drugač (največ to drugo), kar je tudi eden od razlogov zakaj serija tako razpade proti koncu. In te stvari kere opisujem in veliko njih niso stvar interpretacije - ni samo "oh njihov pogled" da se Tyrion spremeni v dummya. V dummya se spremeni ker sta kreatorja hacka ki brez source materiala nista imela blage veze kaj in kako z njim, vmes so se spičli z Georgom in sta raje začela delat fan service kot probala sfurat njihovo iteracijo do nekega logičnega zaključka. LOTR filmi so super primer. Imajo svojih quorkov in odstopanj seveda, ampak main teme, motivacije in liki so več ali manj nedotaknjeni. 1 Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 18. julij 2024 Share Objavljeno 18. julij 2024 atomic reče pred 1 minuto: Primerjat knjige in filme je men res brezveze. Zakaj bi moralo bit tako, kot je v knjigi. Pol beri knjigo. Tud film, ki je narejen po resničnih dogodkih folk išče in reče ja ni blo čist tko... ja itak ni, da ni blo tko... Oni so vzel en element iz RL in naredil film po svoje, isto če je film narejen po knjigi. Tudi če bi se trudil narest 100% po knjigi ne bi tega nikoli dosegli, ker vsak ima svojo interpretacijo knjige, vsak si po svoje predstavlja nekaj, ko bere knjigo. Sorry ampak lih tako je najlažje primerjat. Sej se najde tud kak lik, ki dobi več screen time-a v seriji in zaradi tega postane bolj zanimiv lik (The Hound bi potencialno bil tak, v mislih imam, da je blo vedno fajn, ko je on bil na zaslonu). Ne moreš pa reči ljudem, ki so investani v neke like po več kot 10 let in potem nekateri liki dobijo kul izvedbo (Eddard, Tyrion, Jaime, Cersei, Hound, Dany), spet drugi pa ne (Stannis, Tywin,..). Me ne moti, da so malo skrajšali nekatere stvari, pa še to bi lahko še bolj, recimo Dorne storyline-a sploh nismo potrebovali, ker fake-Aegona itak ni. Z vklučitvijo Dorne storyline-a so nardil velko luknjo, kjer je bil edini namen, da umreta dva pomembna lika, ki pa vseeno ne nardita nobene razlike na kam zgodba gre. Hčerka od Cersei bi komot lah ostala v Dornu al pa umrla v eksploziji v King's Landing pa bi bil isti efekt. Tko smo pa dobili najslabše epizode v seriji, nažalost lih pri eni bolj zanimivih družin v tej sagi. Editiranje me ne moti, nardit spremembo in potem vse poslabšat, to me pa moti. Če so postavili neke standarde, jim je kasneje bilo čisto vseeno za te standarde in se vidi kako je padla kvaliteta vsega. Človek bi si mislil, da bo lažje pisat naprej scenarij, ker so imeli vsaj za 4, deloma 5 sezon materiala kako se liki obnašajo, ampak ne, ni blo ne. Moja sodelavka je začela gledati preden je prišla zadnja sezona in je tudi sama opazila, da dost stvari proti koncu sploh ne nardi več smisla in da je cel pacing šel v kurac. 3 Navedek Povezava do prispevka
atomic Objavljeno 18. julij 2024 Share Objavljeno 18. julij 2024 (urejano) Pa sj se strinjam, sm tud napisal, da pacing je totalno v kurcu. Sj mene tudi moti, ko poznam neko stvar dobro in potem nekdo naredi povzetek, nima to veze a sm to knjigo prebral, al poznam zgodbo in preberem v časopisu članek, al kolega razlaga zgodbo tretji osebi en dogodek v katerem sva bila oba vpletena in zmeram me striggera, k si mislim ja pa kako lahko tako lažeš pred mano, če sem bil jest zraven, ampak potem na koncu vedno rečem, ma sj mi je jasno, to je zato naredil, ker je mislil, da bo tako zgodba bolj zanimiva. In zdej men mogoče ni, ker poznam zgodbo, poslušalcu pa mogoče original ne bila tako dobra. In pol si isto rečem pri teh zadevah. Mogoče pa kdor ni bral knjige, je ta zgodba čisto ok, oziroma celo boljša, kot če bi šlo to po knjigi. Jest k nisem bral knjig sta mi Tyron in Tywin Lannister top 5 likov iz serije, medtem ko te ko so brali knjigo so razočarani. 18. julij 2024 uredilo bitje atomic 1 Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 18. julij 2024 Share Objavljeno 18. julij 2024 Sej to ti želiva dopovedat, valda opaziš, da je karakterizacija likov šla v kurac v zadnjih treh sezonah? Nima veze a si bral knjige al ne. Buzzkill ti je ponudil LOTR kot dobr primer kako nardiš spremembe, kjer so filmi čist svoja entiteta ampak še vedno drži srž karakterizacije in zgodbe. Jaz bi rekel isto za Godfather ali pa Fight Club. Oboje lahko berem in gledam in me nič ne moti, da je drugače. Ne gre se za kaj je blo narejeno, gre se za to kako je blo narejeno. 1 Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ gorann Objavljeno 18. julij 2024 Share Objavljeno 18. julij 2024 Jest se spomnem da je kekit dal đorđu flaso olivnega olja Navedek Povezava do prispevka
Hernire Objavljeno 18. julij 2024 Share Objavljeno 18. julij 2024 ke_kit reče pred 58 minutami: P.S. Vsakič, ko te hočem @-at mi pride ven imenik z vsemi možnimi različicami imena Hernire (Harrier, Horny, Hristos, etc...). Vsi imajo isti avatar in pol moram vsakič preverjati ali pravilno omenjam. Dej, opali si en šamar. Sem pisal, da naj se vse stare accounte pobriše in se vzpostavi nazaj back to basic "Chenier" za vse večne čase Sam ni bilo odgovora, najbrž ker ni bilo donacije Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ gorann Objavljeno 18. julij 2024 Share Objavljeno 18. julij 2024 Prjav stare racune kot "to je klik"" Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 18. julij 2024 Share Objavljeno 18. julij 2024 (urejano) Hernire reče pred 18 minutami: Sem pisal, da naj se vse stare accounte pobriše in se vzpostavi nazaj back to basic "Chenier" za vse večne čase Sam ni bilo odgovora, najbrž ker ni bilo donacije Ne, sej štekam. Sem izpostavil bolj za štos, ker me vedno triggera, ampak na smešen neškodljiv način valjda. 18. julij 2024 uredilo bitje ke_kit Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 18. julij 2024 Share Objavljeno 18. julij 2024 (urejano) e-gorann reče pred 34 minutami: Jest se spomnem da je kekit dal đorđu flaso olivnega olja Našega domačega, lepo prosim Sem mu najprej mislu prinest paket prehrambenih dodatkov in vitaminov, sam tisto bi bilo preveč in your face (da se mi gre sam za to koliko časa bo še živ, da spiše do konca preostale knjige). 18. julij 2024 uredilo bitje ke_kit Navedek Povezava do prispevka
Buzzkill Objavljeno 18. julij 2024 Share Objavljeno 18. julij 2024 (urejano) Weraziel reče pred 55 minutami: Me ne moti, da so malo skrajšali nekatere stvari, pa še to bi lahko še bolj, recimo Dorne storyline-a sploh nismo potrebovali, ker fake-Aegona itak ni Dorna nismo potrebovali ker je že v knjigah totalen filler, Georgov worldbuilding ki ne pelje nikamor razen v wordcount. Ne pozabit da je Doranov masterplan "Quentyn plus desetletja čakanja pa što bude bude". Tko kot Brienne poglavja v četrti knjigi. Worldbuilding, exposition, en jebeno sick dober fajt, 17 poglavij opisovanja bednih vasic in innov. To, da so pa odrezali fAegona je pa posledično pripeljalo do nelogičnega lame Dany arca, ki tko na random znori in spali mesto, ker so zvonovi zvonili al nek kurac lol. Imo v resnici ona vleti v mesto, tam je že kralj Aegon kerga majo vsi mega radi, ona čist po dekliško začne metat tantrume, ampak jaz sem vaša khaleesi grrrr jeznaa in noraaa, burn burn burn. Niso smeli odrezat Victariona, ker mam rad dummy chad like, morali so odrezat Lady Lameheart ker nima nobenga pointa niti v knjigi imo. 18. julij 2024 uredilo bitje Buzzkill Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 18. julij 2024 Share Objavljeno 18. julij 2024 ke_kit reče pred 1 uro: @Hernire P.S. Vsakič, ko te hočem @-at mi pride ven imenik z vsemi možnimi različicami imena Hernire (Harrier, Horny, Hristos, etc...). Vsi imajo isti avatar in pol moram vsakič preverjati ali pravilno omenjam. Dej, opali si en šamar. Ne me jebat. Isto. Peno dobim na usta, ko mi odpre vse njegove nicke in potem moram vedno it gledat kateri je zdaj aktualen. Weraziel reče pred 1 uro: Stannis Baratheon je men dost drugačen lik v TV seriji. Vsaj njegov trpki humor bi lah zadel. Tko so ga pa nardil v nekega stalno zamorjenega človeka, kot da writerji niso vedli kaj naj z njim. Meni je tudi Stannis najprej padel v oči. Saj se pri nekaterih drugih likih tudi opazi, ampak pri njem mi je blo prav očitno. Nikoli ne bi izbral tega igralca za njegovo vlogo. Saj kasneje sem se ga navadil, ampak si ga po knjigi nikoli nisem predstavljal takega. Baratheoni so vsi neki debeli/nabiti, potem pa njega fuknejo takega, da mi je sprva deloval kot nek suhljat švoh lolek. ke_kit reče pred 13 minutami: Ne, sej štekam. Sem izpostavil bolj za štos, ker me vedno triggera, ampak na smešen neškodljiv način valjda. Ni to štos!!! Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 18. julij 2024 Share Objavljeno 18. julij 2024 BTW, zakaj govorite o tem, da ne bo končal sage? Nisem kaj spremljal zadnja leta. A dejansko nima namena končat? Koji kurac je to? Napišeš 3/4 in potem rečeš "eh, saj majo dovolj"? Ne poznam tolko praks v fantasy literaturi, ker nisem v preteklosti dosti spremljal, se pa mi vseeno zdi popolnoma butasto. Navedek Povezava do prispevka
magični kralj Objavljeno 18. julij 2024 Share Objavljeno 18. julij 2024 Aktivist Vanč reče pred 6 minutami: BTW, zakaj govorite o tem, da ne bo končal sage? Nisem kaj spremljal zadnja leta. A dejansko nima namena končat? Koji kurac je to? Napišeš 3/4 in potem rečeš "eh, saj majo dovolj"? Ne poznam tolko praks v fantasy literaturi, ker nisem v preteklosti dosti spremljal, se pa mi vseeno zdi popolnoma butasto. Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 18. julij 2024 Share Objavljeno 18. julij 2024 (urejano) @Aktivist Vanč 1. Martin je kar star, starejši ljudje imajo težave s pisanjem, sploh tako velkih projektov. 2. Martin se raje zamoti s krajšimi projekti, od A Dance With Dragon (2011) smo dobili dve knjigi o zgodovini sveta in o zgodovini Targov. 3. Writer's block zna bit pizdarija, včasih je vsaj imel poleg Ty Francka, izgleda brez njega težko dohaja katere like je že ubil in kje so liki, ki še živijo 4. Martin rad gleda NFL On hoče dokončat, samo noče pa da je preslabo. Itak se je že s prejšnjo knjigo pošteno zaštrikal in mora delati revizije za vsako spremembo prvotnega plana. 18. julij 2024 uredilo bitje Weraziel 1 Navedek Povezava do prispevka
Buzzkill Objavljeno 18. julij 2024 Share Objavljeno 18. julij 2024 (urejano) @Aktivist VančKo je bil George mlad in relativno broke pisec, je naštancal prve tri knjige v štirih letih. Asos je izdal leta 2000. Od tedaj se zgodba praktično ne premakne. Pol se je zaradi svojega načina pisanja (gardening ) totalno zapletel, hotel je narediti nek pet letni preskok pa mu ni uspelo, pol je nekaj kliknilo in namesto da je začel redčit like in peljat h koncu, je uvedel petnajst novih settingov in storylinov. Sedaj ima Georgie boy generational wealth, serijo je na nek nacin kao ze zakljucil v obliki TV serije, bolj ga pali pisanje HotD lora in Dunk & Egga, skratka tudi da Windsi pridejo ven, ne vidim kako bi brez neke vecje apokalipse sploh uspel zakljucit oz vsaj usmerit proti zakljucku serijo. 18. julij 2024 uredilo bitje Buzzkill Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 18. julij 2024 Share Objavljeno 18. julij 2024 magični kralj reče pred 2 minutama: Ja, saj vem. Ampak zadnjo knjigo sem prebral pred skoraj 15 leti in če v desetletju in pol ni uspel napisat vsaj ene od dveh knjig, je po moje nekaj narobe. 15 faking let! 1 Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 18. julij 2024 Share Objavljeno 18. julij 2024 Aktivist Vanč reče pred 11 minutami: Ni to štos!!! (Ful me ubija, da nimam reakcij, ne pomnim kdaj se je to nazadnje zgodilo.) 1 Navedek Povezava do prispevka
magični kralj Objavljeno 18. julij 2024 Share Objavljeno 18. julij 2024 ke_kit reče pred 1 minuto: (Ful me ubija, da nimam reakcij, ne pomnim kdaj se je to nazadnje zgodilo.) Navedek Povezava do prispevka
Berbasecks Objavljeno 18. julij 2024 Share Objavljeno 18. julij 2024 Aktivist Vanč reče pred 1 minuto: Ja, saj vem. Ampak zadnjo knjigo sem prebral pred skoraj 15 leti in če v desetletju in pol ni uspel napisat vsaj ene od dveh knjig, je po moje nekaj narobe. 15 faking let! ja, vmes je "zares uspel v lajfu" in ga tud začel uživat še z večjo žlico 1 Navedek Povezava do prispevka
Hernire Objavljeno 18. julij 2024 Share Objavljeno 18. julij 2024 Na Krasu izbruhnil požar v naravi, na terenu številne gasilske enote Zagorelo je nad Komnom v bližini naselja Škrbina Na komenskem Krasu na območju Trstelja je izbruhnil požar v naravi, ki ga razpihuje močan veter. Aktivirane so številne gasilske enote iz kraške in goriške regije ter tudi enota za gašenje iz zraka. Po neuradnih informacijah je bil požar podtaknjen. Navedek Povezava do prispevka
Hernire Objavljeno 18. julij 2024 Share Objavljeno 18. julij 2024 Kaj ti dela, da podtakneš požar sredi hice in burje :S Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 18. julij 2024 Share Objavljeno 18. julij 2024 Berbasecks reče Pravkar: ja, vmes je "zares uspel v lajfu" in ga tud začel uživat še z večjo žlico Stari šele zdaj začel žurat in popivat. Sex, mamile in r'n'r. Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 18. julij 2024 Share Objavljeno 18. julij 2024 (urejano) Martinu nedokončanje knjig mogoče še oprostim (pač leta in to...), čeprav niti ne. Ne morem pa oprostit Rothfussu, ki je precej mlajši. Mamila? En dober komentar iz internetov, s katerim se popolnoma poistovetim: Navedek "Rothfuss was creating a masterpiece here. I don't know what happened that gave him such a monumental case of writer's block, and he doesn't owe me a damned thing, but I just can't express how disappointed and even sad I am that I will probably never get conclusion to this story. I enjoyed it so, so much, and to have it end with Bast jumping out a window, up to who knows what, is such a letdown." 18. julij 2024 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 18. julij 2024 Share Objavljeno 18. julij 2024 Hernire reče Pravkar: Kaj ti dela, da podtakneš požar sredi hice in burje :S Večja škoda d00h. Ne sej ne, mislim, da je dovolj napisati kaj ti dela, da podtakneš požar period. Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 18. julij 2024 Share Objavljeno 18. julij 2024 DaCapo reče pred 2 minutama: Martinu nedokončanje knjig mogoče še oprostim (pač leta in to...), čeprav niti ne. Ne morem pa oprostit Rothfussu, ki je precej mlajši. Mamila? Zakaj bi bla mamila problem, če je King na kokainu spisal več knjig, kot si jih ti prebral v življenju? 1 1 Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.