BigBoss82 Objavljeno 1. september 2024 Share Objavljeno 1. september 2024 (urejano) Aktivist Vanč reče pred 8 minutami: To kaj je tebi kolega Franci rekel, ki ima Teslo leto pa 7 mesecev in je itak nahaypan... Ni ravno zanesljiv podatek a ne? Saj jaz tudi nimam pojma, ima pa en kolega (partnerka) 8 let, en kolega 6 let in en 3 leta. Noben ne kritizira, priznajo pa vsi, da je daleč od tako malo stroškov kot propagirajo. Da ne omenjam, da vsako leto kdaj kličejo šlep službo, ker jih je nekaj zjebalo po poti in so držali pesti pa niso prišli do doma. Nazadnje se mi je glih pred par tedni hvalil kako mu je baterija krepnila pred domačim pragom, da si ga 3m samo potisnili m Dobro glej.. ne vem vsak ima svoje mnenje.. ne bomo se kregali. Nima smisla natolcevar kdo ima slabe iskusnje z teslo kdo z bmwjem.. pac nima smisla.. nimam tesle ze 10 let, da bi lahko vedu.. pa tut z avti swm imel sreco, sa se mi niso kvarli, aploh kee ne vozim dosti ipd.. jaz teh strahov nimam.. sem pa cu, da so neke napake ja atomic reče pred 10 minutami: Potem morte vedt, da so zavarovanja tudi precej dražja za električarje. Tesla sploh, ker ima veliko KW. Pa to moraš imet vedno kasko, ker to je kurac če se kaj zgodi. Za teslo 3 je lahko vse skupaj tudi 2k€ na Triglavu kasko. Fino je pa če imaš Triglav, ker ne komplicirajo je pa najdražja. Potem samo feltna je 800€. Gume so dražje itd... Tko da ja, če imaš novo hišo in solarne panele po starem sistemu, se sigurno splača ampak niso pa to priharanki, da boš dopust prišparal. Najbolj prišparaš, če se s kanto voziš še našrej To s kanto se popolnoma strinjam Glede zavarovanja pa to, ne vem.. kolega mi je govoril, da placas manj pri cestni taksi, ki ipak ni neki ful.. za zavarovanje pa nic posebnega.. je pa res, da je imel prej bmw 5 gt in vrjetno ni blo poceni tako da mu je ql.. vsekakor je drazje ko nek obicen avto.. to verjamem.. itak zavaeovanje avta logicno se gleda bolj ko ne na ceno novega, ceprav si omenjal neko moc.. ampk ja.. sigurno ni poceni 1. september 2024 uredilo bitje BigBoss82 Navedek Povezava do prispevka
atomic Objavljeno 1. september 2024 Share Objavljeno 1. september 2024 BigBoss82 reče Pravkar: To s kanto se popolnoma strinjam Glede zavarovanja pa to, ne vem.. kolega mi je govoril, da placas manj pri cestni taksi.. za zavarovanje pa nic posebnega.. je pa res, da je imel prej bmw 5 gt in vrjetno ni blo poceni tako da mu je ql.. vsekakor je drazje ko nek obicen avto.. to verjamem.. itak zavaeovanje avta logicno se gleda bolj ko ne na ceno novega, ceprav si omenjal neko moc.. ampk ja.. sigurno ni poceni Dobr sam Tesla 3 je kinderjajček proti BMW 5 GT. Kasko je na ceno novega, AO je pa na moč motorja. 1 Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 1. september 2024 Share Objavljeno 1. september 2024 BigBoss82 reče pred 2 urama: Aicer pa na polnilnjcah stane elektrika.. 60 centov obicne in 30 centov tesla, to je tudi prednost tesle A to je na liter elektrike? Kaj dobiš za teh 30/60 centov? Navedek Povezava do prispevka
BigBoss82 Objavljeno 1. september 2024 Share Objavljeno 1. september 2024 ke_kit reče pred 38 minutami: A to je na liter elektrike? Kaj dobiš za teh 30/60 centov? 1 kW elektricne energije Aja zdaj sem sel gledat cene doma so slabih 20 centov z ddv na kilowat.. malo sem zablodu Poraba je med 100 in 200 watt/km .. ajde recmo 150 .. 150 w/km x 100km = 15000w = 15 kw na 100km .. 15 kw x 0.20 = 3 eur Cena dobronamerno dizla na liter dobrih 1.5 eur .. poraba ajde damo se neko dobronamerno povprecje 6 litrov na 100km = 9 eur Ce povprecen slovenec naredi 15000km ma pomoje naredi malo vec na leto je: EV 450 eur Obicen 1350 eur dobronamerno More like 1000 eur razlike slabonamerno ;)) v 10 letih 10k eur Zdaj odvisno samo kaj kupis rabljeno, novo, model, znamka.. ne vem teslo 3 za 20k - 30k al nekega rabljenega golfa al passata al whatever 20k - 30k .. pomoje rabljeno je letnik tam tam, be vem Novo tesla 3 najcenejsa 40k Nov Passat 35k Pizda namesto, da grem spat racznam tle neke bedarije, dobro ai me zjebal @ke_kit 1 Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 1. september 2024 Share Objavljeno 1. september 2024 (urejano) Imaš prav ja, sry. Lahko bi komot pogooglal, samo sem glih bil v seansi Wukonga in mi je bilo hitreje kar tle replyjat, ko sem prišu lepit nove videe. Hvala za in depth razlago. 2. september 2024 uredilo bitje ke_kit Navedek Povezava do prispevka
BigBoss82 Objavljeno 2. september 2024 Share Objavljeno 2. september 2024 (urejano) Zdaj si me zjebal, zdaj grem do konca. Atomic style bmk Teh 5000 eur ki prisparas na benzu, das za polog za soncno elektrarno, dobro zdaj ao zjebali neto meritve ampak upajmo, da bodo s5 uvedli, ker to kar je zdaj je kraja, ostalo vzames brezobrestno posojilo in placujes 80 90 eur na mesec obrokpar let in imas jebeno elektriko za vse, ogrevanje, prevoz..vse... in to bi mogli imet vsi, tudi bloki Edini problem je shranjevanje, dan noc poletje zima.. al naredimo akumulacijaka jezera na hribu zraven rek, da ko je visek crpas gor, ko je manko pa s hidro energijo dol.. al pa das panele v saharo in z elektrolizo v vodik, ki ga pripeljes pol v evropo, sam tle so izgube in odvisnos od drugih terminalov prevoza preprodajalcev ipd Sam to je prihodnost jebiga.. zadnjic sem poslusal unega bivsega CEO od googla kako je predaval na stanford univerzi, koliko elektrike porabi umetna inteligenca in je reku, poleg tega, da bo to vecja revolucija ko internet tudi, da je kar svetoval vladi, da so v dobrih odnosih s canado, ker ima dosti hidroenergije.. to so res nenormalne stevilke altroke majnanje kripto Al nuklearke al solar ni druge, pick one.. sej baje bo referendum Vsekakor, cene elektrike dolgorocno grejo gor in AI ne bo poceni 2. september 2024 uredilo bitje BigBoss82 1 Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 2. september 2024 Share Objavljeno 2. september 2024 BigBoss82 reče pred 7 urami: Dobro glej.. ne vem vsak ima svoje mnenje.. ne bomo se kregali. Nima smisla natolcevar kdo ima slabe iskusnje z teslo kdo z bmwjem.. pac nima smisla.. nimam tesle ze 10 let, da bi lahko vedu.. pa tut z avti swm imel sreco, sa se mi niso kvarli, aploh kee ne vozim dosti ipd.. jaz teh strahov nimam.. sem pa cu, da so neke napake ja Ma, saj se seveda ne kregamo Sploh se nisem poglabljal v avte dokler res ni prišel čas, da sem po mnogih letih pričel razmišljati o menjavi. Potem sem nekoliko bolj pričel spremljati debate tudi tukaj v namenskih temah, po spletu, se menit s frendi... in naletel sem na veliko stvari o katerih prej nisem vedel skoraj nič. 1 Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 2. september 2024 Share Objavljeno 2. september 2024 Avion reče Dne, 30. 8. 2024 at 22:07: Fak jst sm bil zdele v Lj na Špici na neki tehnaži, fak, kolko nerealnega hot as fuck pizdovja povsod, jokal sem v dlani svojih rok. js ne morm verjet da je blo do sedmih zjutri spat sem šel ko je nabijalo in se zbudil ko je bil zadnji komad Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 2. september 2024 Share Objavljeno 2. september 2024 atomic reče pred 8 urami: Treba je tud upoštevat, kolk EV ceno zgubi v 5ih letih. Tesle 3 2020 dobiš v nemčiji že za 20k, to je pol cene avta... Če nimaš otrok, je A3 čist ok. 27k€ avto z avtomatskim menjalnikom in 150ps je čist dost. https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=19418735&display=Audi A3 Pa to če ne delaš več, kot 10kkm na leto, boš čez 10 let še zmeraj dobil pol cene zanj, ne pa čez 5. medtem in la la land Navedek Tesla cars, he said, would go up in value, not down, after purchase. The reason for that is Tesla's full self-driving capability that, Musk has said, requires only some additional software updates and regulatory approval before Tesla vehicles on the road today will become fully independent. https://edition.cnn.com/2024/03/03/cars/musk-tesla-cars-value-ev-prices/index.html#:~:text=Tesla cars%2C he said%2C would,today will become fully independent. 1 Navedek Povezava do prispevka
magični kralj Objavljeno 2. september 2024 Share Objavljeno 2. september 2024 good olle musky Navedek Povezava do prispevka
reaper Objavljeno 2. september 2024 Share Objavljeno 2. september 2024 Mam Teslo M3 RWD, baterije dost, zavarovanje full kasko Triglav 1k €, tako kot za ostale primerljive avte v tem cenovnem rangu. Zdaj novi M3 RWD dobiš še ceneje zaradi višje subvencije. Je treba probat pa si ustvarit lastno mnenje, niso vse interneti. Keri so še avti za 36k € po subvenciji z ventiliranimi sedeži, spominskimi sedeži, matrix žarometi, nekaj čez 280 konji, električno nastavljivim volanom, avtopilot ekvivalentom,... 2 Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 2. september 2024 Share Objavljeno 2. september 2024 Weraziel reče pred 1 uro: js ne morm verjet da je blo do sedmih zjutri spat sem šel ko je nabijalo in se zbudil ko je bil zadnji komad Haha wat Navedek Povezava do prispevka
Kočevc Objavljeno 2. september 2024 Share Objavljeno 2. september 2024 reaper reče pred 59 minutami: Mam Teslo M3 RWD, baterije dost, zavarovanje full kasko Triglav 1k €, tako kot za ostale primerljive avte v tem cenovnem rangu. Zdaj novi M3 RWD dobiš še ceneje zaradi višje subvencije. Je treba probat pa si ustvarit lastno mnenje, niso vse interneti. Keri so še avti za 36k € po subvenciji z ventiliranimi sedeži, spominskimi sedeži, matrix žarometi, nekaj čez 280 konji, električno nastavljivim volanom, avtopilot ekvivalentom,... forthing t5 evo, razn da ma 100ps manj ampak stane tudi 10.000e manj 1 Navedek Povezava do prispevka
Buzzkill Objavljeno 2. september 2024 Share Objavljeno 2. september 2024 reaper reče pred 1 uro: Mam Teslo M3 RWD, baterije dost, zavarovanje full kasko Triglav 1k €, tako kot za ostale primerljive avte v tem cenovnem rangu. Zdaj novi M3 RWD dobiš še ceneje zaradi višje subvencije. Je treba probat pa si ustvarit lastno mnenje, niso vse interneti. Keri so še avti za 36k € po subvenciji z ventiliranimi sedeži, spominskimi sedeži, matrix žarometi, nekaj čez 280 konji, električno nastavljivim volanom, avtopilot ekvivalentom,... Da ne živim v bloku bi si najverjetneje uplatil točno tole. Res se zdi dober deal - če imaš svojo vtičnico. Tako pa no-go, blokovcom nam sploh ne pride v kalkulacijo. 1 Navedek Povezava do prispevka
Fuksija Objavljeno 2. september 2024 Share Objavljeno 2. september 2024 atomic reče pred 10 urami: Ma te avti so res strošek, jest bi tud moral menjat, pa kakršnkoli upgrejd bi moral dat zraven minimalno 20k€. A pizda do šihta grem lahko 5km s kolesam, avtobus dobesedno pred blokom (30m stran), sam itak nkol ne grem, k sem šalabajzer. Bejbik itak ne bom fural, tko da ne vem res. Tko da ne vem res... Nism pameten. To je tak strošek, da adijo. če si v Ljubljani, pol sam začneš rentat avant2go poznam kr par ljudi k se rajš niso zajebaval z nakupom in vzdrževanjem lastnega avta če morš vsakič plačat da ga vzameš maš še ful več motivacije z biciklom furat Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 2. september 2024 Share Objavljeno 2. september 2024 Buzzkill reče pred 30 minutami: Da ne živim v bloku bi si najverjetneje uplatil točno tole. Res se zdi dober deal - če imaš svojo vtičnico. Tako pa no-go, blokovcom nam sploh ne pride v kalkulacijo. Jup, blokovci lahko kar odmislimo EV-je zaenkrat vsaj. Je totalno nesmiselno. Edino, če maš tolko keša, da te boli kurac. Navedek Povezava do prispevka
magični kralj Objavljeno 2. september 2024 Share Objavljeno 2. september 2024 moj naslednji avton bo električna petka kaj je carski (na slikah) nmj Navedek Povezava do prispevka
Galko Objavljeno 2. september 2024 Share Objavljeno 2. september 2024 moja draga je kot zelo zelena oseba tipa vegetarjanka, eko powers, reševanje živali, donacije društvom za zaščito živalim itd... ful navijala, da kupiva EV avto zanjo. In sva imela EV Jeep Avengerja na testni vožnji, so nama ga dali za par dni, ker očitno tok ni povpraševanja Krasen avtomobilček, luštkan ko torbica, vodljiv, igriv, pač fina mini SUV igračka... ampak žal sva ga imela na testu februarja, ko je bilo še ful mraz, in EV avto v naših hribih nima za burek. Ko na 0 stopinjah pohodiš gas na vrhniškem klancu na AC, spusti baterija samo še scream of pain. Od vrhnike do postojne sva skurila 33% baterije. Ne zajebavam se. Ena tretjina baterije je šla. Samo goni se v 3PM s temi italjanskimi jajci lol. Tko da se je pol po kr ene par različnih testnih vožnjah odločila za hibridarja. Toyota Corolla Cross AWD je padla, in je draga zadovoljna ko svinja v koruzi. Če odmisliš, da izgleda avto kot res uno najbolj pure family mum mobil, s kerim veš da ne boš več videla čvrstega kurca u lajfu, ima vse. Celega fuka opreme, zanesljiv, relativno ugoden je bil, dovolj velik, nikakva poraba (5.3L na 100 km ob tem, da tehta 1700 kg), pregleden, ful varnostnih sistemov in za tako karjolo od avta super vodljiv in poskočen (7.5 sek do 100 kmh, se kar pozna bencinar + 2 elektromotorja). Moja je res totalno kontra od uporabnika Feget na način, da bo vedno povedala po pravici, kaj si misli o nečem - in ji je avto čista desetka. Torej če kdo išče zelo dober P/P SUV, tole je tudi po mojem TOP izbira, če te pač ne moti, da izgledaš največji foter pod soncem 3 Navedek Povezava do prispevka
Kočevc Objavljeno 2. september 2024 Share Objavljeno 2. september 2024 magični kralj reče pred 9 minutami: moj naslednji avton bo električna petka kaj je carski (na slikah) nmj Poglej si se Honda E. je primerljiv samo malo manj rangea Navedek Povezava do prispevka
blad Objavljeno 2. september 2024 Share Objavljeno 2. september 2024 Kolk bi plačali extra, da mate v svoji garaži pod blokom štekar za EV? Navedek Povezava do prispevka
Vse_je_najslabse Objavljeno 2. september 2024 Share Objavljeno 2. september 2024 Sej kmalu boste vsi imeli suve in boste spet na točki 1, ko boste drug druge gledali v rit in pol bo na trg prišlo neki novega, še višjega od suva, da se boste spet počutli nadrejeni ostalim vozilom na cesti. Navedek Povezava do prispevka
Berbasecks Objavljeno 2. september 2024 Share Objavljeno 2. september 2024 SUV, not even once Navedek Povezava do prispevka
Galko Objavljeno 2. september 2024 Share Objavljeno 2. september 2024 dovolj dolgo sem na svetu da vem, katere bitke bom bil in katerih ne bom. Če hoče baba SUV-a, bo SUV-a dobila. 1 Navedek Povezava do prispevka
magični kralj Objavljeno 2. september 2024 Share Objavljeno 2. september 2024 Kočevc reče pred 6 minutami: Poglej si se Honda E. je primerljiv samo malo manj rangea petka infinity lepsa Navedek Povezava do prispevka
Kočevc Objavljeno 2. september 2024 Share Objavljeno 2. september 2024 SUV je top, prav ne da se mi vec v karavana usedat Navedek Povezava do prispevka
Jebomir Objavljeno 2. september 2024 Share Objavljeno 2. september 2024 Honde e sploh ne delajo več. Fuck that shit. Navedek Povezava do prispevka
kemik Objavljeno 2. september 2024 Share Objavljeno 2. september 2024 atomic reče pred 11 urami: Potem morte vedt, da so zavarovanja tudi precej dražja za električarje. Tesla sploh, ker ima veliko KW. Pa to moraš imet vedno kasko, ker to je kurac če se kaj zgodi. Za teslo 3 je lahko vse skupaj tudi 2k€ na Triglavu kasko. Fino je pa če imaš Triglav, ker ne komplicirajo je pa najdražja. Potem samo feltna je 800€. Gume so dražje itd... Tko da ja, če imaš novo hišo in solarne panele po starem sistemu, se sigurno splača ampak niso pa to priharanki, da boš dopust prišparal. Najbolj prišparaš, če se s kanto voziš še našrej Ne bom se vtikal v ostalo ampak tole je res biased proti EVjem, da navržeš liner v stilu "zavarovanje je koj 2k na Triglavu". Poznam folk ki daje za cenejše in starejše avte po 1.4k na Savi za kasko, pa to še ni reprezentativen vzorec. Vsak lahko da 2k za kasko pri triglavu, ali pa pač ne. In za vsak tip avta je kul, da ti ne komplicirajo, ne vem zakaj bi lih pri EVju izpostavil Triglav, razen zato da nabiješ cifre. EV valda ni clean taktika v smislu da ga boš kupil in obogatel, kot pri vsaki stvari je treba preračunat. Če delaš prave trase in kupiš pravi avto pa imaš štrom na bajti (slednje niti ni nujno) potem je EV vozilo lahko čisto viable opcija. Poleg tega sam, ko pomisim na EV, največkrat pomislim na drugi avto, da bi živel samo z EVjem si nekako ne predstavljam. Pri EVjih bolj kot kjerkoli drugje pride v veljavo starogrški rek DOBRO JE ZA KOGA JE 2 1 Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 2. september 2024 Share Objavljeno 2. september 2024 SUV je za ljudi k znajo parkirat danes sem se spomnil na tale absolutni benger Navedek Povezava do prispevka
Berbasecks Objavljeno 2. september 2024 Share Objavljeno 2. september 2024 @Weraziel ma vzameš takega, ki ma self-parking Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 2. september 2024 Share Objavljeno 2. september 2024 (urejano) A to gre kdo od forumašev? Jaz sem v osnovni šoli sicer treniral kendo. Edini od pubecov, ker vsi ostali sošolci so se vpisali v karate. Valda, ker takrat so bili Karate Kid filmi na polno popularni, dočim za kendo pa noben ni slišal, kaj šele da bi treniral. 2. september 2024 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.