Skoči na vsebino

Prezrti špili YO! YO! YO!


Weraziel

Priporočeni prispevki

Strasansko prezrt je tut tale gem, ki je glih dans dobil nov update

 

Empyrion - Galactic Survival

 

https://store.steampowered.com/app/383120/Empyrion__Galactic_Survival/

 

header.jpg?t=1671733087

 

Ni tolk "survival simulator" kolker je "build anything and everything you can possibly imagine simulator". Docim so survival aspekti igre rahel joke, (medicine itemov je tolk, da dva EFT-ja nimata za burek :D ) hecni bugi so se vedno prisotni tu in tam in pa learning curve je visok, js tut po 50 urah ne vem, kako iteme avtomatsko pospravljat po storageih in kako zgradit ladjo, ki ne zgleda kot kos galakticnega pasjega dreka

 

Vse ostalo v igri je pa nadpovprecno dobro, ce odstejem malo lesen combat. Vesolje po katerem se pewpew-jas je ogromno, planeti so dovolj raznoliki in lepo zgledajoci, v skor vsakem star systemu se neki dogaja. Al je to gor v vesolju med postajami al pa na planetih, dogajanje je zivo in pestro. Frakcij, ki ne marajo drugih frakcij je polno nebo, skor vedno je nekje v sistemu prisoten fajt fajt fajt in spilu res ne manjka dogajanja v settingu, ki ga ponavadi oznacimo za wide as an ocean, deep as a puddle (obligatory IDITE V KURAC, FRONTIER DEVELOPMENTS, GAMADNI, SMOTANI, BLESAVI). Men se raziskovanje novih svetov v Empyrionu dopade mnogo bolj kot tudi v NMSju in ostalih space exploration igrah. PoI-ji, ki jih spil randomly generira po planetih in vesolju so vredni vseh pohval, ker so izjemno raznoliki in avtorji so se res potrudili, da tut dva ne zgledata isto, pa tut nikdar nisi preprican, ce pristajas na normalen ali hostile planet, kar dodatno prinese k odlicnemu vzdusju, ki kombinira med chillaxed vibes all around do prakticno horror settinga, ko te ponoci randomly napadejo neki kurcevi insekti, ki jih se nisi vidu. V spilu gradimo vec razlicnih stvari. Od zacetne baze, do HVja (hover vessel) za lazje raziskovanje prvega planeta, nakar pocasi ob pobranih surovinah pade prvi SV ter nekoliko kasneje tudi CV (small in capital ship) za polet v nebo, ne manjkajo pa tudi vesoljske postaje. Hoces poustvarit Death Star in se kurcit pred vsemi NPC factionsi v igri? Moze i tako. Si zelis Normandy-ja iz Mass Effecta? Zakaj pa ne. Morda floating mesto v vesolju? Je Papez devicnik? Vse to troje kar sem omenil in se vec se dobi med drugim na Steam workshopu, ki je zasut s stvaritvami ostalih igralcev. Fantasticen mod support tako doda se ekstra globino spilu, ki je ze tako ali tako do vrha nabit z odlicnim contentom. Arguably najboljsi mod je Eden Reforged, ki pa je namenjen predvsem advanced igralcem. Za nas, n00be ki rajs igramo brez CPU in volume limita za ladje, je vanilla setting vec kot dovolj

 

Za vse one, ki vam je NMS mogoce le malo prevec relaxing zadeva in si zelite malo vec akcije. Pa naj vas learning curve in arhaicen izgled ne zavede, igra je vec kot vredna igranja :)

Povezava do prispevka
Weraziel reče Dne, 17. 12. 2022 at 11:17:

Igrate oziroma ste igrali neko igro, o kateri se nič ne govori na Mn3njalu? Tu imate neverjetno priložnost, once in a lifetime, da se dokažete kot igrokusec a.k.a. sladkoigrač.

 

Lahko spišete svoj review, lahko pa samo nalimate kak review, ki zelo dobro predstavi igro.

 

Predlagam en post, ena igra, da je vse skupaj bolj pregledno.

 

NORCO (2022) - PS4, PS5, PC, Xbox

Developer: Geography of Robots

 

Meni je noro čudovit špil, en od vrhuncev kar se zgodbe tiče letos. Jaz predlagam, da si pogledate prvih 10 minut in če vas zanima, takoj kupit špil. Sorry, če vam piksel špili niso kul, sej jaz jih tudi vedno manj igram, ampak tole je pa tok dobr špil, da sem fix, da bi ga več ljudi nominiral v top5 indie letos

Fak, tole zgleda super! 

Povezava do prispevka

Zadnjič sem nekje videl omembo igrice "Signalis" kot zelo zelo proper predstavnika indy survival horrorja. Kot velik fan sem šel poyoutubat zadevo in izgleda res jebeno carsko.

 

 

Igrica deluje kot izjemno carski miks Another Worlda, Bioforga, Alone in the Darka in Resident evila 1. Špilu iz riti leze carska atmosfera in u nulo zadet občutek izgubljenosti in brezupa. Je sicer pixel gnusač, ampak fak kako so avtorji u nulo zadeli, kakšen vibe mora imeti survival horror in kako se iz ničesar naredi proper filing groze.

 

Res priporočam vsaj ogled videa zgoraj.

Povezava do prispevka
BOCo. reče Dne, 23. 12. 2022 at 9:17:

Ali kdo igra Brotato? Je kvalitetna alternativa Vampire Survivors?

Super je.

 

Mapa je ena in ista, sovražniki tudi ne tako različni kot v VS, je pa zato veliko več itemov, in le-te so dost bolj domiselni/podpirajo različne builde. Meni osebno precej super igra.

uredilo bitje Galaksija
Povezava do prispevka

Za prezrti spil nominiram Elechead

 

Za PC izsel leta 2021, 2022 na Switchu kjer sem ga igral. Ne spomnim se, da bi ga kaj dosti omenjali na rumenjaku.

 

Igras kot robotek z elektricno glavo, ki spusti svoj tok v karkoli se dotika. Kmalu po zacetku dobis se sposobnost lucanja glave (pa ce res dobro raziskujes, dobis kasneje se eno nadgradnjo tega wink wink), in zurka s puzli se lahko pricne.

 

Spil imho res dobro zadane tezavnost - puzli niso lahki, niso pa ekstremno zajebani, ampak se vseeno cutis tisti carski filing, ko dojames nekaj, kar je na zacetku izgledalo neresljivo. Poleg tega je kar kratek (2 urici za lagan skozihod, nekaj vec za skrivnosti), s pobranjem vseh collectiblov pa odklenes alternativen konec.

 

Priporocam :)

 

 

 

Povezava do prispevka

Zdele imam v glavi en špil iz 2013 (enega najbolj švoh let v "modernemu" gamingu)

 

Antichamber

Demruth, 2013, za PC/Mac

 

 

Še en od ugankarskih špilčičev, za katerega se mi zdi, kot da so ga hvalili, igralo ga je pa ekstremno malo ljudi. Kar mi je zelo všeč je to, da ima reeees dobre ideje, špil je pa tudi precej kratek, tako da ti ne dopizdi, tko nekak kot prvi Portal. Ful uno pričakuj nepričakovano, pa še vedno je nepričakovano kar se dogaja na zaslonu.

 

Zaradi kratke narave špila ne bi preveč govoril o mehanikah in ugankah, je pa to tudi vse kar ta špil ponudi, zgodbe ni zares. Sem fix, da je kak Černier to igral in da bo rekel, da ni prezrt, samo rad bi izpostavil tud nek malo starejši špil.

Povezava do prispevka
Galko reče Dne, 23. 12. 2022 at 12:34:

Zadnjič sem nekje videl omembo igrice "Signalis" kot zelo zelo proper predstavnika indy survival horrorja. Kot velik fan sem šel poyoutubat zadevo in izgleda res jebeno carsko.

 

 

Igrica deluje kot izjemno carski miks Another Worlda, Bioforga, Alone in the Darka in Resident evila 1. Špilu iz riti leze carska atmosfera in u nulo zadet občutek izgubljenosti in brezupa. Je sicer pixel gnusač, ampak fak kako so avtorji u nulo zadeli, kakšen vibe mora imeti survival horror in kako se iz ničesar naredi proper filing groze.

 

Res priporočam vsaj ogled videa zgoraj.

 

gledu sm te ogabne pixel smeti 10 min in sm pol skenslu videjo in nabavu igrico :O

Povezava do prispevka
Ezoterik reče pred 2 urama:

gledu sm te ogabne pixel smeti 10 min in sm pol skenslu videjo in nabavu igrico :O

Ne vem, če še si naročnik na elitni servis program Humble Choice, ampak v uni njihovi knjižnici to-play igric, ki jih dobiš ob naročnini, je Signalis zastonj zraven

 

Jaz sem ravno fčeraj pogruntal, ampak ne bom dljal, ker trenutno (prvič) igram SIFU - še ena carska igrica, ma ni spregledana, tako da je ne štejem za to temo

uredilo bitje Chenier
Povezava do prispevka

Sem včeraj snel in igral Signalis. Majkemi, kako so mi hudi prednastavljeni koti kamere, prav imelo me je zalaufat Unity in vrečt skupaj kak prototip survival horrorja s statičnimi koti kamere. Upam, da bo še kak AAA projekt upal kdaj zapokat s tem konceptom, RE:make style game leta 2023 :w00t:

Povezava do prispevka
Tijuana reče pred 1 uro:

Je kdo preigral tole? 16-bitni SNES stil JRPG izpod rok ene same osebe. Meta 92.

 

Chained Echoes (2022) - PC, PS4/5, Xbox1, Xbox Series X/S, Switch

 

 

Heh začel z igranjem kak teden nazaj, ko je uletelo na gamepass, zaenkrat mi je kul :D

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...