Skoči na vsebino

Trenutno igram [04/2023]


Priporočeni prispevki

A ni bilo nekje rečeno, da je OK vsak drugi Far Cry? Torej 1, 3, 5 .. ? Od odvrtkov pa Blood Dragon in Primal? Slednji mi je bil res všeč zaradi unikatnosti (in Wenja jezika!)
Sicer pa, ko je rekel že @Kastor: v tej franšizi bi tudi jaz najraje videl Primal 2, dočim me ostalo niti ne zanima kaj preveč. Ajde, cheese 80is Blood Dragon nekako še tudi izstopa.  

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka

Tchia: Tale igra ima kljub svoji preproščini v sebi nek žmoht ki konstantno vleče naprej in zraven še pobiraš najbolj basic collectible kar jih je možnih v ubisoft open world like igrah lol. Res perfekten PS+ day1 špil tbh. 

  • Račka +1 1
Povezava do prispevka
ke_kit reče pred 53 minutami:

Ma nisem neki dober v Tetrisu. Sem nekje na polovici Journey mode in mi je že na normal zajebano ko svinja. :D

Sej se naučiš sčasoma igrat boljše. Jaz sem obrnu na expert, zdej sem si dal mission obrnit vse na A ampak ni variante, že B je fuuul težko in še to mi je ratalo samo prva dva sklopa. Normal ni tako težko, je pa zadnji level jebancija, prav se spomnem frustracije, tega sem daleč največkrat ponavljal. No sporoči ko se ufuraš v igro, če boš hotu kej za foro rekorde primerjat, tako nimam motivacije za igrat.

 

Drugače veš, da imaš en gumb, s katerim lahko shraniš en tetrino in ga uporabiš kadar ga rabiš? Jaz sem to ful pozno ugotovil in je pol postala igra ful lažja :D

 

Par nasvetov:

 

Poanta tetrisa je, da medtem ko ena kocka pada na svoje mesto, gledaš naslednjo in razmišljaš kam jo boš dal. Na višjih hitrostih je blo meni skoraj nujno abusat skrito mehaniko, da lahko tetrino, ko je že na tleh, še vedno par sekund rotiraš, sej si opazu to? Tetrino se ne "zalepi" instant ko pade na tla, ampak imaš par sekund fore.

 

Dostikrat se zaciklamo v ene in iste rešitve, probaj aktivno delat na tem, da ne z možgani na afk zlagaš na en in isti način, ampak probaj prebijat lastne vzorce, v katere si ujet.

 

Abusaj tudi sistem menjave tetrinotov, včasih ko ti pade en tetrino, ki ga že imaš na rezervi, ga zamenjaj za tega istega.

uredilo bitje Vse_je_najslabse
  • Račka +1 2
Povezava do prispevka
ke_kit reče pred 22 minutami:

Bil sem zihr, da bo Sackboy snoozefest. No, ni. Men je res zabaven za znoret. :wub:

 

PS+ :avadodo:

 

za zlato medaljo za Knitted Knight’s ultimate trial sem preslab :P, porocaj kako bo slo tebi :D

 

 

4CECAE0C-B06C-482D-B18C-FC920190D73C.jpeg

uredilo bitje g. Profesor
  • Račka +1 1
Povezava do prispevka

Igram še vedno vsake toliko Final Fantasy VII in moram priznati, da ima igra res izjemen villain arc. Kljub starosti FF 7 osebno že dolgo nisem igral sodobne igre, ki bi tako spretno in prepričljivo gradila na tem, kako zajeban tip je glavni sovražnik. 

 

(Incoming spoilerji za FF 7 Remake Part II, I guess, če je to smiselno) 

 

Najprej so mi bile brutalno dobre flashback scene v prvem mestu, kjer si v flashbacku najprej kolega in sovojak s Sephirothom, potem pa tip pade v neke vrste prepovedano preteklost in magijo, tak nek Cthulhu vibe ima vse skupaj. Bere okultno-znanstvene spise, se pogovarja sam s sabo v neki knjižnici, dokler tega znanja ne doseže in se mu na nek način odpelje. Cloud se o tem, da se Sephirothu meša, pogovarja z vaščani, tako da vseskozi čutiš, da bo nekaj šlo grozljivo narobe. In res, nekega dne Sephiroth dobesedno anihilira celotno vasico, požge in uniči hiši, pobije meščane. Prav destrukcija na deseto potenco.

Spoiler

maxresdefault.thumb.jpg.1589d6544fc43c2ef07e8629ad976176.jpg

 
 
 

No, potem se flashback počasi konča (traja več kot eno uro, kar mi je itak awesome, ker se res dobro potopiš v preteklost) in sledi potovanje do ene puščave, ki jo moraš prečkat, da prideš do ene votline. V glavnem ti neki modelčki povejo, da je v tej puščavi neka orto zajebana OP kača, velika čez tri ekrane, ki te bo anihilirala, če si ne najdeš chobota, ki je dovolj hiter, da kačo prehitiš. No, valda me je zanimalo, kaj je ta OP kača, pa malo sem bil overlevelan, tako da sem si mislil, da ji grem a foro malo sesuv account, ker imam ravno čas. No, kača je res popolnoma overpowered, ampak na tak funny način, ker ti v bistvu pol casta pobije, drugo polovico pa z močjo udarca vrže ven iz battla in na rob puščave. Skratka, sem jo probal dvakrat odlomit in dvakrat sem bil odlomljen. No, pol vidiš, da ti je čoban edina realna možnost, greš delat queste z lovljenjem čobota jada jada, pol greš v puščavo in prideš do tiste epske votline.

 

In pred votlino te pričaka tole:

Spoiler

bJooy.jpg.035dd36d3ae882cc8c57618e864b1e63.jpg

 
 
 

Holy. Mother. Of. God.

 

V kontekstu igre je to pomenilo dve uri questanja, pogovarjanja z ljudmi, lovljenja chobota, neuspešne fighte s kačo, potem pa prideš do konca in vidiš, da je Sephiroth ne samo premagal kačo, ampak jo dobesedno kot igračko napičil na nek kol. 

 

Skratka, grajenje negativca na res faking nor način. Katere sodobne igre sploh gradijo villaina na tako epski način? Jaz se jih legit ne spomnim. 

  • Račka +1 4
Povezava do prispevka

Jah Sephiroth je z razlogom eden najpopularnejših negativcev v gamingu :) Kar se tiče buildupa in domnevne godlike moči mu IMO nihče ne pride zraven. To je še eno področje kjer je FF 7 R popušil, niti slučajno niso uspeli replicirati tega vibe-a ki ga daje Sephiroth v FF7. 

 

Meni mu prideta zraven še dve legendi v gamingu. Shodan v SS zaradi svoje cool in taunting persone in ikoničnega VOja ter Irenicus iz Baldurs Gate 2 zaradi popolnega prezira do vsega živega, vključno do demigod protagonista, in zelo kul in edgy backgrounda / pogleda na svet. Ironično so moji vsi trije antagonisti harali nekje v istih letih gaminga :D

 

aja pa še ena legenda je, sicer bolj na edgy strani: Arthas iz Warcrafta

 

Povezava do prispevka

Jep Arthas mi je bil car, no dokler ni zamenjal strani :D.

 

Drugače pa Sephiroth je definitivno nadmočen lik in so dali res izjemno veliko poudarka na njem.


Razmišljam, da bi nabavil ta "nov" FFVII sam mi je malce škoda dat tak keš zanj :/.

Povezava do prispevka

Trenutno za vikende s par soigralci furamo Project Zomboid, čez teden pa zvečer naredim par solo rund v Barotraumi. Vmes se mi je en večer zaluštalo igrat nekaj bolj sproščujočega ter sem si naložil Farming Simulator 22; ni ga lepšega od samodejnega oranja z GPS-om ter poslušanja in-game radia poleg :happy:

 

Zadnji teden pa me po parih ogledanih videih vse bolj mami igrat Meet Your Maker; dobra sta mi tako artstyle kot sam koncept - nekako tako, kot da bi igral Dungeon Keeper tower defense brez aktivnega nasprotnega igralca.

 

Weraziel reče Dne, 5. 4. 2023 at 17:05:

Evo probal za kake pol urce Meet Your Maker

 

PVP-ja sicer ni, je pa baje co-op dveh soigralcev proti dungeonu. Če si vmes še kaj igral, imam vprašanje:

 

Koncept konstantnega grindanja za resurse, nadgrajevanja obrambe ter lootanja sovražnih raiderjev me je v ozadju glave neprijetno spomnil na O-game in podobne spletne grindersko-centrirane igre, kjer moraš vsak dan obvezno skakat gor in igrat, če ne te zbrišejo oz. nisi konkurenčen.

Tvoji dungeoni se ti depletajo in jih je treba baje redno refilat oz. prestigat... A se kje ful pozna, če par dni ne igraš? Kolikor razumem, pač samo ne dobiš več resursov, če je depletan; a se ga da pol obnovit ali moraš narest novega z nule?

 

Špil se mi zdi drugače carski in me zelo srbi, da bi si ga nabavil, ampak bom verjetno še malo počakal na kako znižanje.

Povezava do prispevka
tomazek reče pred 3 urami:

Sem mislil malo Battlefield sprobati, če je glih for free... Pa mi v 5 poizkusih ni niti enkrat uspelo dobiti igre :D Zgleda res živi bog ne igra tega. 


Ah, minili so časi fenomenalnih BF 1942 in Vietnam. 
 

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka
Gost
Tema je zaprta za nadaljnje odgovore.
  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...